Şimdi Ara

continental premium contact 5 mi good year efficient grip performance mı daha iyi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
1
Favori
28.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu ıkı lastıkten hangısı daha ıyı acaba.coroolla arabam.2010 model.contı yol tuutsta daha ıyı dıyolar ama bu ısın pırı yada kullana arkadasların yardımlarını beklıyorum.bır turlu karar veremedım yardımcı olun dostlar.lastıkcı arkadaslarında yorumlarını beklıyorum.contı bır adım daha ıyı gıbıme gelıyo.performance lı kullanırım arabayı.

suanda uzerınde good year effıcıen t grıp var.performance yenı cıkarmıs.ne kadar daha ıyı olabılır.sankı aynı lastıkı alıyomus gıbı de olmak ıstemıyorum.

• Değerlerden de anlaşılacağı üzere
    Goodyear daha iyi hem sessizkikte hemde ekonomide...
    Yol tutuşta ikisi de A yani en iyi...

Efficientgrip Performansla önceki nesil efficientgrip i karıştırmayın zira aralarında dağlar kadar fark var...
    Daha detaylı şurada konuşuldu...

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=73371426&p=5&f=200
  • Bunu ben de merak ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan önceki aracım Megane'da 205-55-R16 Efficientgrip vardı. Performance modeli değil ancak birbirine yakın lastikler. 20 bin kilometrede bitmesinin yanı sıra virajlarda pek güven vermiyordu. Ancak ıslak zeminde bir hayli iyiydi.

Akabinde Cpc 5 aldım. Arabayı sattığım için bu lastikleri yalnızca 2 ay kullanabildim. Fakat gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki yola yapıştığını hissediyorsunuz. Conti'ye geçtikten sonra riskli sayılabilecek manevralarda arkadan kopmalar da azaldı. Benim gördüğüm tek dez avantajı ise Efficientgrip'e göre kesinlikle daha gürültülü bir lastik olması. Araç içerisindeki tıkırtıları bir nebze arttırıyor.

Şu an sahibi olduğum Corolla'da ise 195-60-R15 ebadında Michelin Energy Saver+ kullanıyorum. Yine Continental istedim ancak gün içinde getirtme şansımız olmadığından ve ertesi gün yola çıkacağımdan Michelin taktık. Şimdilik bunlardan da memnunum Conti'den daha yumuşak daha konfora yönelik bir karakteri var. Kuru zeminde fren performansı iyi, mutlak bir kazadan kurtardı. Fakat ıslakta pek iyi olmadığı söyleniyor, sonbaharda göreceğiz.

•  continental premium contact 5 mi good year efficient grip performance mı daha iyi

Değerlerden de anlaşılacağı üzere
    Goodyear daha iyi hem sessizkikte hemde ekonomide...
    Yol tutuşta ikisi de A yani en iyi...

Efficientgrip Performansla önceki nesil efficientgrip i karıştırmayın zira aralarında dağlar kadar fark var...
    Daha detaylı şurada konuşuldu...

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=73371426&p=5&f=200

• su anda contılerı almıs bulunuyorum arkadaslar.lastıklerı baya bı denedım yol tutus olarak kesınlıkle good year dan daha ıyı ıslak ve kuruda.yalnız lastıkler good yer kadar konforlu degıl sert karakterlı bı lastık ama bu demek degılkı cok sert en ufak lakada sarsıyo.umarım anlatabılmısınmmdır
  • AB Etiketi sadece 3 disiplinde inceleme yapar, bunlar;

-Frenleme(Islak zemin)
    -Dış gürültü
    -Yuvarlanma direnci

Lastik testleri ise(ADAC..vs)

Kuru zemin için;

-Sürüş dengesi
    -Direksiyon hakimiyeti
    -Frenleme

Islak zemin için;

-Frenleme
    -Aquaplaning(dikey)
    -Aquaplaning(yatay)
    -Direksiyon hakimiyeti
    -Yol tutuşu

Gürültü için;

-Araç içi gürültü
    -Dış gürültü
    -Yuvarlanma direnci
    -Aşınma
    -Poliaromatik hidrokarbon düzeyi
    -Yüksek hız performansı

Bana göre AB etiket sistemi faydalı ancak yetersiz, daha çok disiplin etiket sistemine dahil edilmeli. Şuan da "ADAC" alacağım ilk referanstır.
  • bu iki lastiği baska kullanan var mı? 2-3 binde değilde bize 10 binden sonraki yorumlar lazım her lastik yeniyken iyidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Goodyear derim.Continental çok sert lastik.
  • arkadaslar aracı 200 km kadar kullandım kesınlıkle almayın ya contı sert lastık baya.almıs olduk artık.ben aldım barı sız almayın.oncekı good year efficient grıbı mumla arıyorum.ya good year alın yada mıchelın energy saver.ıkısıde gayet yumusak lastrık.bundan sonra contıye asla bulasmam.
  • Bugun conti 5 aldım 195 den goodyear per 185 idi çok arastrdm 16 da conti 1 numara

• continental yere yapışan bir lastik Türkiyede genellikle kuru havalarda uzun yol yapılır continental yüksek hızlarda kuru ve ıslak zeminde frenleme mesafesi üst düzeyde sadece gürültü biraz rahatsız eder fakat konfor ve sert hamurlu olması lastik ömrünüde uzun tutmakta unutmamak lazım
  • cpc5 benim hayatımda kullandığım en yumuşak lastiklerden birisi arkadaşlar siz bu lastiğin sert olduğunu nereden çıkardınız acaba?
  • şu başlığın hitin baktım 11 kişi cevap yazmış ancak 840 kez okunmuş yani bu lastik hakkında bilgi arayanlar (forumdan, Google'den) bu tür konuları okuyorlar o nedenle başka bir konuda yaptığım yorumumu buraya aktarayım. çünkü burada bazı yanlış bilgiler paylaşılmış bu lastik sert bir lastik falan değildir arkadaşlar yani bu noktası bırakın tartışmayı şüphe bile götürmez alenen son derece yumuşak bir lastikten bahsediyoruz. aşağıya kopyaladığım yorum 23 ekimde yazılmıştır. (ilgilenen olursa lastikleri ilk takdığım gün yaptığım yorum ile bu yorumun oldukları konuların linklerini paylaşırım)

"
    mayıs ayında 4 tane 205/55/16 cpc5 aldım.
    godyear eg performance ve michelin p3 arasında adac testlerine güvenerek bu lastikleri takdım.
    takdığım günde lastiğin yumuşacık yapısının yaz sıcaklarında ne tür sonuçlar doğuracağından endişeli olduğumu da forumda belirttim
    geçen hafta ise kışlık goodyear ug8 leri takdırdım.
    mayıstan beri 5 ayda çoğu şehir dışı olmak üzere 7000 km yaptım.
    bu süre zarfında yaz sıcaklarında lastik aşırı gevşedi ve yol tutuş performansı azaldı viraj içi tümsek ve çukarlarda fazla zıpladığı için (diğer lastiklere göre) tehlikeli durumlar yarattı.
    son zamanlarda ise araç abs yi çok erken devreye girdirir oldu. kısacası 5 ay ve 7000 km de bu hale gelen bir lastik için tek söyleyeceğim ben yandım başkaları yanmasın.
    bugünkü tecrübem ile bu lastiği bir daha kesinlikle almam ve aldırmam.
    lastiğin tek iyi tarafı var oda ıslakta gerçekten güven veriyor bunun haricinde ben memnun değilim."

kış bitiyor ve ben bu lastikleri takacağım için içim çok rahat değil arkadaşlar bu lastikler sıcaklıkların düşük olduğu (20 dereceye kadar) durumlarda süperler ve muhtemelen adac testleri de böyle hava koşullarında yapılmıştır. ancak yaz gelip sıcaklıklar kavurucu olduğunda , sıcak asfaltta vasat bir lastiğe dönüşüyorlar benden söylemesi isteyen yorumumu kaale alsın isteyen almasın.
    Saygılarımla...

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Biz de yaz sonu premium contact 5 taktırmıştık. Şuanlık memnunuz ama yazın dediğiniz gibi olur mu bilmem. Bekleyip görücez.
  • Haydaaaaaa... Kimi iyi diyor, kimi kötü. Kimi sert diyor, kimi yumuşak Bugün fiyat aldım ve hafta sonu taktırayım diyordum ama kafa oldu 1 milyon. Yav ne alsak acaba? 205/55/16
    DUNLOP FASTRESPONSE? Goodyear efficient? Conti pc5?
  • KEDDI kullanıcısına yanıt
    Fiyat/performans açısından Good Year Efficent Grip Performance alırdım yrrinizde olsam.

• quote:

Orijinalden alıntı: KEDDI

Haydaaaaaa... Kimi iyi diyor, kimi kötü. Kimi sert diyor, kimi yumuşak Bugün fiyat aldım ve hafta sonu taktırayım diyordum ama kafa oldu 1 milyon. Yav ne alsak acaba? 205/55/16
    DUNLOP FASTRESPONSE? Goodyear efficient? Conti pc5?

Haydalık bir şey yok herkes kendi bilgi ve tecrübesini paylaşıyor. Yazılanları akıl süzgecinden geçirip kendi kararınızı kendiniz verin.

• Ben Continental 5 kullanıyorum, almadan evvel forumda da konu açmıştım ve haftalarca araştırmıştım. Continentalin ıslak-kuru farketmez üstün yol tutuş kabiliyetini hiç birşeye değişmem şu an :) Ayrıca gayet sessiz, mükemmel bir lastik. Detay isteyen olursa uzun uzun tecrübe anlatabilirim
  • Bridgstone turanza er 350 den uzak durunda ne alıyorsanız alın.Adamlar lastik değil bildiğin sunta yapmışlar.Hayatımda bu kadar sert ve yol sesi alan bir lastik görmedim.

Aracın üzerinde gelmişti ve şuan 37 bin km yaptım.mayıs ayında kurtulacağım bu lastikten ve cpc5 alacağım bende.

• performance lı kullanırım arabayı.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.