Şimdi Ara

continental premium contact 5 mi good year efficient grip performance mı daha iyi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
1
Favori
28.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu durumuda kalanlardan biri de bendim. Şöyle ki ; (195/65/r15 için) ( araç yeni aveo 1.4lt 2011 model 100bg)

1. GY EGP
    2. CPC5
    3. Kumho KH27 Ecowing (sonradan listeye girmişti)

epey yabancı yerli yazıları testleri 20gün boyunca ciddi inceledim. Kararım GY EGP yönünde kesinleşmişti. 37500 km 'dir aracın fabrika lastiği ( 3 yıl 8 aylık ) CPC2 ler üzerindeydi aracın ve epey hamuru sertleşmişti ki diş derinliği halen iyi durumdaydı.

GY EGP ile ilgili okuduğum çabuk balon yapması riski ve diğerlerinden daha çabuk aşınması yorumları ( bu subjektiftir bence zira normal kullanan ile sert kullanan arasında değişiklik gösterir) eski dayanıklı lastik markam contiye doğru kaydırdı. CPC5 in testlerini ve okuduktan sonra yanaklarının daha dirençli ve dayanıklı olması , az daha sert ve 3db ses farkını benim için kapattı. Zira , aracımı kullanırken , özellikle şehirdışı uzun bir yolculuğu çıktığımda yol yüzeyinde karşıma çıkabilecek çukur , taş vs durumlarda her seferinde beni tedirgin etme durumunu göz önüne alınca , kafa rahatlığı bende ağır bastı. Ha bu şu demek değilki CPC5 de balon yapmasın , dikkat edilmezse her lastik balon yapabilir. Ama GY EGP yumuşak karakteriyle konfor ağırlıklı olduğundan yanakları daha zayıf bu bir gerçek.

Türkiye 'm yollarını göz önüne aldım , dün CPC5 leri tanesi 160TL den ( 195/65/r15 - 2014 , 19. hafta Slovakya üretimi ) aracıma taktırdım. Aracım yeni aveo 1.4lt 100bg . Süspansiyonu biraz sert bir araçtır. CPC2 ler öyle sertleşmiş ki (hatta lastikçi abi bunları çok mu güneşte bıraktın taş gibi olmuşlar dedi . ama çatlak vs yoktu lastikte sağlamdı) CPC5 'in konforu yüzümü baya güldürdü. Küçük asfalt çıkıntıları bile içerde hissederken şimdi onlar yok. Çukur ve asfaltın şekil bozukluklarının hissetme olayı yok oldu gitti . Konfor bariz derecede arttı , abs ve TCS nin devreye girdiği kendimce yaptığım testlerde artık o sistemlere gerek kalmıyor. Yol sesi yok oldu . Tabi bunlar 30km kullanım sonucu görüşlerim. İleride hayırlısıyla daha objektif yorumlar yapabilirim.

İlk izlenimim sonucu ; aklımda kalan acaba olacaktı GY EGP tarafında ama CPC5 bunları aldı götürdü şu haliyle. Kesinlikle tavsiye ediyorum..

Kazasız belasız sürüşler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TatanQa -- 22 Ekim 2014; 10:41:02 >

• TatanQa kullanıcısına yanıt
    merhaba;
    cpc5 leri nereden buldunuz bu fiyata?
    bana 250 tl fiyat verdiler

yaklaşık 20 gün sonunda yorumlarınız nelerdir?
  • Fortis Et Liber F kullanıcısına yanıt
    selamlar

aynı ebatta 195/65/r15 ise 250tl olması imkansız. sizinki farklıdır mutlaka.

20 gündür çok memnunum lastikten. yere iyi tutunan , virajlarda güvenli , geçenlerde özellikle antalyaya çok yağmur yağdı , ıslakta daha da iyi. abs , tcs devreye girmiyor artık. arabada koforda arttı. halen tavsiye ediyorum.

32psi basınç ile kullanıyorum , ayrıca yakıt tasarrufu olmaz diyen arkadaşlar gelsin göstereyim 6.8lt yakıyor aracım şu an ş.içi , daha önce 7.4 civarıydı.
  • bende bırkez hortlatayım :) malum yaz geldı alacaklara bılgı aktarımı olsun..
    gecen sene aynı eslestırme ıle bende cok kafa yormustum kı bu sene fıyatlar baya baya dusmus ınternet pıyasası cok uygun..Onca okudugum yorumlardan ve kullanımlarımdan aklımda kalanları aktarayım

öncelıkle hangı lastık dıye arattıgınızda dunlop mıchelın yokohoma contı goodyear brıdgeston ovule ovule bıtmıyor Lastıkcılerden önerı aldıgınızda ıse ar aracınızın suspansıyonuna gore lastık onerıyor en ıyısı kotusu onun sattıgıyla alakalı daha cok :)

ayrıca forumun bırınde 15 jant ıcın dıgerınde 16 jant ıcın farklı markalar kıyasladıgında bırınde x dıgerınde y ovuluyor bu ayrımı yapmak cıdden önemlı :) sanırsınız kı her jantta lastık kalıte degısıklıgıne gecıyor belkıde oyledır bılemem :)

ben mıchelın ;contı cp5 ;goodyear e.g arasında kalmıstım kı gy eg sonradan peydah olmustu lısteye :D

kı sıralamamdakı duruma gorede aralarında 10-20 tl fark var ama sunu belırteyım cogu kullanıcının genel gorusu mıchelın mazıde kaldı dıger markalar kat be kat ezdı gereksız pahalı gorusu..

yorumlar contı cp2 hakkında daha cok durumda cp5 yenı cıkmıstı pek yorum yoktu sıkayet konusunda ıse yaz sıcaklıgında (asırı sıcaklarda guven vermemesı) ve ılk 20 dklık kullanımdan sonra ısındıktan sonra (sanırım gec ısınıyor) yol tutusunun harıka olusu.. ama adam akıllı bır kıyaslama yok sonucta hersey gorecelı o lastıkten bu lastıge gecen yenı lastıgı ıllakı ovuyor..

goodyear e.g ıse yenı cıktıgı ıcın kullanıcısı pek yoktu eskısı ıle karıstırılmıs kotu yorumlar coktu ama yenılerde de mıchelınde oldugu gıbı gy eg nın yanaklarda baloncuk muhabbetı zıyadesıyle vardı..

bende mıchelın hp ydı sanırım eskı serısı ondan mecuttu ve 4.yılında lastık sertlestı( lastıklerın omru bence max 5 yıl paranız varsa 4.yılda degıstırın) kı daha dıs kalınlıgı 5mm uzerınde ıdı hazıran sıcagında dusuk hızlarda vırajlarda kaydıgı hıssıne ve suspansıyon tepkımesınden sertlestıgı hıssıne kapıldım ve degısımımı fıyatı ve yumusaklıgı baz alarak good year e.g olarak yaptım..

Memnun oldugum ve kusursuz dedıgım nokta mıchelınle kıyasladıgımda ıslak fren mesafesı :) resmen ıslak yol canavarı bu konuda brzda apachılıge kacarak ufak tefek yagmurlu havalarda kapısma durumları oldu ve basarıyla testten gectı.. kuru fren mesafesı de mıchelını 2-3 yaslarında kullandıgım sekılde esıt ama ıslakta daha ıyı anlasılır sekılde..Marmara ve karadenız bolgelerı ıcın kesınlıkle onerırım..

aklımda hala contı var sanırım ıc anadoluda olsam contı tercıhım olurdu yorumlardan bunu anlıyorum ben.. kıs lastıgınde ve 4 mevsımde goodyear zıyadesıyle ovgu almakta.. ama ne alıyorsanız alın ya goodyear olsun yada contı tercıh sızın.heyecan aramayana goodyear onerırım 1 yıllık kullanımda 10-15bn km oldu sanırım hala memnunum bakalım uzun vadede neler olucak..ha bu aralar sanırım yollarda toz cok yada asınma ıyıce arttı ara ara patıye dustugum oluyor hatta el frenı cektıgımde aracı kaydıramıyordum ılk zamanlar bu aralar daha basarılı bu konuda ama hala zıyadesıyle asınmıs olup ıdeal kaymayı yapamadım :D ayrıca cukurlara da hızlı sekılde gırdım hız kesıcılerden de yavaslamadan gectım yada kaldırıma surterekte yanastım Baloncuk yapmadı ...ılk aldıgım zamanlara gore yumusaklıgı belkı 1 tık gıttı ama dedıgım gıbı bır lastıkten dıgerıne gectım eskıden yenıye ama mıchelının 2.-3.yıllarındakı konfor ıle goodyear ın ılk yılı arasında barız far var 2 kat olmasada 2.kata yakın dıyebılırım o yumusaklıgı hıssedıyorsunuz.Ama hala aklımın bır kenarı contıde kaldı Sport model alacaklara contıyı denemelerını tavsıye ederım

ek olarak her sabah ınıs yaptıgım hafıf bır yokusta cok az bır vıraj var 15-20 derecelık orda mıchelın cok cok hafıf kayma egılımıne gırdıgınden sanırım (abs bu tarz yollarda devreye gırmesı normaldır) abs devreye gırıyordu ama gy e.g de devreye gırmedı..yukarıdakı arkadasın cp5 ıcın cukur oncelıklı tercıhı yerınde aynı korkuları paylasıp cukurlar sonrasında yarıldı mı dıye ılk zamanlar baloncuk yarılma catlamaya karsı sureklı kontrol edıyordum ama artık havası kacmıs mı dıye hıc mı hıc kontrol etmıyorum ayda 1 belkı yada aklıma gelırse gayet lastıkler yerınde kı duzenlı olarak aracımı kendım yıkarım...bugune kadar 1 kez lastıgım patladı kocaman bır vıda gırmıstı malum ınsaat sahası oturdugum yerde cok kı normaldır dedım ( eskı mıchelın varken 1-2 yılda en az 4-5 kere lastıgım patlardı kı benden önce de bı o kadar daha yama olusmus ön 2 lastıkte)

uzun oldu kbakmayın umarım net ıfade etmısımdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ak14 -- 7 Haziran 2015; 3:19:36 >

• 1 yıldır cpc5 kullanıyorum Toyota Auris 2010 önceki lastiğim good year idi. Cpc5 kesinlikle daha yumuşak ve araçta ekstra amartisor var gibi hissediyorum engelde felan geçerken. Üst hızlarda 120_160bir sorun yaşamadım. Tavsiye olunur. Diğer bahsettiğinizi kullanmadım. Gürültü olayı ben yaşamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankarada yaşıyorum bu iki lastik arasında kaldım ama karar veremedim. Açıkçası goodyear düşünüyorum fakat bir süre kullanımdan sonra aynı izlenimleri bırakır mı bilmiyorum cabuk sertlesir mi veya balon yapma olasılığı daha fazla gibi, bilmiyorum arastırdıkça insanın kafası karışıyor. Belli bir süre kullanan arkadaşlar varsa tavsiye bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. ( Araç 2006 seat leon )

• quote:

Orijinalden alıntı: PLAYER66

Ankarada yaşıyorum bu iki lastik arasında kaldım ama karar veremedim. Açıkçası goodyear düşünüyorum fakat bir süre kullanımdan sonra aynı izlenimleri bırakır mı bilmiyorum cabuk sertlesir mi veya balon yapma olasılığı daha fazla gibi, bilmiyorum arastırdıkça insanın kafası karışıyor. Belli bir süre kullanan arkadaşlar varsa tavsiye bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. ( Araç 2006 seat leon )

Goodyear efficient grip var performance modeli olmamasına rağmen çok iyi yol tutuşu ve konfor sağlıyor. Islak yüzeylerde çok iyi tutuş ve fren mesafesi sağlıyor. Karşılaştırmalarına bakabilirsiniz ancak goodyear bu sefer yapmış. Yol gürültüsü de çok düştü.
    (Araç Alfa Romeo 156)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaLCoN^ -- 20 Haziran 2015; 11:43:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaLCoN^

quote:

Ankarada yaşıyorum bu iki lastik arasında kaldım ama karar veremedim. Açıkçası goodyear düşünüyorum fakat bir süre kullanımdan sonra aynı izlenimleri bırakır mı bilmiyorum cabuk sertlesir mi veya balon yapma olasılığı daha fazla gibi, bilmiyorum arastırdıkça insanın kafası karışıyor. Belli bir süre kullanan arkadaşlar varsa tavsiye bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. ( Araç 2006 seat leon )

Goodyear efficient grip var performance modeli olmamasına rağmen çok iyi yol tutuşu ve konfor sağlıyor. Islak yüzeylerde çok iyi tutuş ve fren mesafesi sağlıyor. Karşılaştırmalarına bakabilirsiniz ancak goodyear bu sefer yapmış. Yol gürültüsü de çok düştü.
    (Araç Alfa Romeo 156)

Cevabınız için öncelikle teşekkürler. Yakından gidip gördüm lastiği yanaklar çok yumuşak sanki 20 bin de felan dağılacakmış gibi geldi ilk izlenim. Yılda 10 bin km yapıyorum ben ve kışında pek araç kullanmam o yüzden lastik değiştirmiyorum. Bu lastik güzel lastikler faakat dayanıklılık konusu hala kafamı karıştıyıor. Siz ne kadardır kullanıyorsunuz acaba ?

• quote:

quote:

quote:

(Araç Alfa Romeo 156)

Cevabınız için öncelikle teşekkürler. Yakından gidip gördüm lastiği yanaklar çok yumuşak sanki 20 bin de felan dağılacakmış gibi geldi ilk izlenim. Yılda 10 bin km yapıyorum ben ve kışında pek araç kullanmam o yüzden lastik değiştirmiyorum. Bu lastik güzel lastikler faakat dayanıklılık konusu hala kafamı karıştıyıor. Siz ne kadardır kullanıyorsunuz acaba ?

2-3 hafta oluyor taktıralı. İlk günkü konforunu sürdürüyor. 20binde bitecek bir lastik değil. Yağışlı bir şehirdeyseniz Goodyear çok daha iyi bir seçim. İçanadoluda falan yaşıyorsanız conti alın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

(Araç Alfa Romeo 156)

2-3 hafta oluyor taktıralı. İlk günkü konforunu sürdürüyor. 20binde bitecek bir lastik değil. Yağışlı bir şehirdeyseniz Goodyear çok daha iyi bir seçim. İçanadoluda falan yaşıyorsanız conti alın.

Ankara' da yaşıyorum. Araç biraz sert yumuşak lastik istiyorum fakat goodyear egp dayanıklılık konusunda (balon,patlama,km) kafama pek yatmıyor yanakları çok yumuşak özellikle ama karar veremedim. Nokian line da kafama takıldı ne kadar araştırırsak o kadar sıkıntı bu iş ya :) Ayrıca conti 150 tl kadar daha pahalı gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PLAYER66 -- 25 Haziran 2015; 16:17:34 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

(Araç Alfa Romeo 156)

Ankara' da yaşıyorum. Araç biraz sert yumuşak lastik istiyorum fakat goodyear egp dayanıklılık konusunda (balon,patlama,km) kafama pek yatmıyor yanakları çok yumuşak özellikle ama karar veremedim. Nokian line da kafama takıldı ne kadar araştırırsak o kadar sıkıntı bu iş ya :) Ayrıca conti 150 tl kadar daha pahalı gibi

otopark.com un lastik hakkındaki yazısını okuyabilirsiniz. Goodyear veya conti yılın en iyileri

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

(Araç Alfa Romeo 156)

otopark.com un lastik hakkındaki yazısını okuyabilirsiniz. Goodyear veya conti yılın en iyileri

Orayıda takip ediyorum daha önce bakmıştım.Ilk izlenim iyi yonde fakat onu ne kadar devam ettirir korkum bu. Neyse ilgilenip cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

• Yok mu şöyle ikisini de bi 10.000 15.000 kilometre kadar kullanan ? Olsa da biri yorum yapsa uzun dönemde hangisi ne durumda. Excellence'ler bitti artık benimde aklımda EGP ile CPC5 var. Bir de Nokian Line düşmeye başladı aklıma ağırdan ağırdan
  • Ben bu listeye bir de Michelin energy saver plus ekledim.
    F/p açısından egp önde ve onu almayı düşünüyorum ancak urfada ikamet ediyorum ve 50 dereceyi bulan yaz sıcaklarında yumuşak lastik nasıl olur kafamı kurcalıyor.

• Goodyear EfficientGrip
    Continental Conti Premium Contact 5
    Hankook Ventus Prime2 K115
    Michelin Primacy 3
    Bridgestone Turanza T001
    Yokohama advan sport V105
    Dunlop Sp Fast Response
    205/5516 ebat, hepsi aynıdır (yakın performans özellikleri) herkesin lastiği en iyisidir
    Lastik basınç ayarlarının, yolun,yükün,hava sıcaklığının durumana göre lastiğin yoldaki tutunma etkisi değişir.
  • İki lastiğide aynı anda peş peşe 215/50R17 ebatında kullandım.

4000km Goodyear EFG
    5000 km CSC5 (95 xl)

Sportif sürüş isteyen için cevabım kesinlikle Conti sportcontact5. Araba kesinlikle çok daha keskin direksiyon bildirimine kavuştu ve yere daha fazla yapıştığını bariz bir şekilde hissediyordum.

Konfor isteyen adam için Goodyear efg derim. Hem tüketimi düşürüyor hemde lastik sesini epey azaltıyor bu lastik.

• bende bu iki lastik arasında kaldım goodyear egp ile contipremiumcontact 5 iç anadoluda yaşıyorum geçen hafta continental bayisinden fiyat aldım 180 tl gibi bir rakam verdi 195*65*15 ebadına
    sizce 2015 üretimi alınır mı hepsiburada da gerçekten çok uygun görülüyor fiyatları ? birde aşırı performans düşkünü birisi değilim vede kayserinin yolları da malum heryer çukur tumsek vs...

continental sanki daha uygun olur gibi geliyor goodyear biraz daha nazlı bir lastik okuduğum yorumlara göre siz kullanıcılar hangisini tavsiye edersiniz aracım fiat linea 1.4

http://www.hepsiburada.com/goodyear-195-65r15-91v-efficientgrip-performance-lastik-uretim-tarihi-2015-p-OTLXGOOD-528501

http://www.hepsiburada.com/continental-195-65r15-91h-contipremiumcontact5-oto-lastik-uretim-yili-2015-p-OTLSTCON0356253

• Continental Premium Contact 5 60 .000 km omurlu orasını ogrenmış bulunmaktayım.
  • ktlimited01 K kullanıcısına yanıt
    bende hepsiburada dan onu alacağım galiba hocam 2015 üretimi ama henüz 1 yıllık değildir heralde... en uygunu orada maalesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: -shadow--

bende hepsiburada dan onu alacağım galiba hocam 2015 üretimi ama henüz 1 yıllık değildir heralde... en uygunu orada maalesef

alınca rot balanscıya goturup lastigi incelettirin bazen hatalı uretım lastik cıkabılıyor her markada
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.