Şimdi Ara

COOLER MASTER CMOS RC 1100 ya da COSMOS RC-1000 hangisini almalıyım? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
0
Favori
12.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Masaüstünde yan tarafı açık duran kasamı (fan falan da yok tozu içine daha çabuk alsın, bu arada odam tertemizdir) 15 yıllık süpürgeyi kompresör gibi kullanarak (tepesine takınca yani ters yönde hava) temizleyeyim dedim. Etrafı bir sis kapladı Hele 12cm lik fanı olan güç kaynağı aman Allah'ım!

Haf, 1100, eureka, enermax gibi kasalarda da büyük boyutlu fan bulunduğu ve açık bölgelerinin çok olması nedeniyle yukarıda belirttiğim durumdan daha beter olacaktır. Alacak kişiler bu açıdan da düşünmeli. Hele bahsettiğim tip kasalar yerde duracaksa daha da kötü olacaktır.
  • aman boşver ne soylesen boş bunlara :)

konuyu açan arkadaş almış kasyaı yukarda yazdıgım pm yide yollamış bana sorup yardım isteyen bir ço kkullanıcı gibi ama onunkini paylaşayım istedim fazla söze gerek yok

herşey ortada bazılarına kapak oldu içlerine oturdu konuşup konuşup duruyolar

yardım bekleyen pm ye gelsin hadi kalıon sağlıcakla

onları kaaaaaaalleeeee alıp yazıda yazılmaz cwpda verilmez sen bakma :)

hadi çavv
    quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

Masaüstünde yan tarafı açık duran kasamı (fan falan da yok tozu içine daha çabuk alsın, bu arada odam tertemizdir) 15 yıllık süpürgeyi kompresör gibi kullanarak (tepesine takınca yani ters yönde hava) temizleyeyim dedim. Etrafı bir sis kapladı Hele 12cm lik fanı olan güç kaynağı aman Allah'ım!

Haf, 1100, eureka, enermax gibi kasalarda da büyük boyutlu fan bulunduğu ve açık bölgelerinin çok olması nedeniyle yukarıda belirttiğim durumdan daha beter olacaktır. Alacak kişiler bu açıdan da düşünmeli. Hele bahsettiğim tip kasalar yerde duracaksa daha da kötü olacaktır.

• @HATUKAY

Yahu sen ne alem adammışsınGöster sıcaklık testi kabul edeceğim ama gösteremiyorsunAslında hata bende,herkes anladı senin muhattap alınmayacağını ama ben tutmuş senden test istiyorum
  • OKEY alem adam bu konu kapandı hadi başka konuya

quote:

Orijinalden alıntı: wormhole

@HATUKAY

Yahu sen ne alem adammışsınGöster sıcaklık testi kabul edeceğim ama gösteremiyorsunAslında hata bende,herkes anladı senin muhattap alınmayacağını ama ben tutmuş senden test istiyorum

• Zırt pırt kimse bızıklamasınlar diye iyice bantlamışlardır herhal.Sonuçta yarım milyarlık kasa eski para tabiriyle.
  • bu hafta COSMOS RC-1000 ni alacagız ofise.
    özellikle HD yavaları 6 olması 1100 den daha cazip geldi.
    ama makıne toplamak için sata III anakart ve Hd bekleyeceğiz ...
    güç kaynağında biraz kararsızım ODIN GT 800W diyorum ama

i7 920 yada 930 (gelirse)
    6 gb ram ddr3
    4 Hd (2 tanesi sata III)
    PNY Quadro FX580
    vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0924579C4 -- 12 Aralık 2009; 13:36:55 >
  • MErhaba konuyu hortlattığım için üzgünüm bütün mesajları okudum. Artık birşey başıma gelen bazı şeylerden dolayı çok inceliyorum. Aslında kötü bişey hatta biraz manyaklık bazı arakadaşlarım var alıyorlar hiç incelemiyorlar takmıyorlar orasını burasını rahatlar keşke onlar gibi olabilseydim. Aslında öyleydimde çok kazık yedim şu teknolojiden paranoyak bile oldum. Neyse gelelim konuya.

Benim için SESSİZLİK önemli. Ve sessizlik denince karşıma hep Cosmos 1000 çıkıyor googleda yada orada burada. Şimdi sorularıma geleyim.

1- Bu soru Hakutay nickli arkadaşa hala aktifse tabi forumda. Bu kasanın yalıtım maddesini sökmüşsünüz hatta eksiklik olarak görmüşsünüz onun orada olmasını. Birde bir sürü fan takmışsınız anladığım kadarıyla. Şimdi bu kasa soğutmuyor mu ki siz bu kadar modladınız kasayı? Yok eğer soğutmuyorsa yalıtımın bir anlamı yok ekran kartı ısınırsa fanı deli gibi dönecek ses artacak. BU ARADA EN BUYUK DERDİM SES. Ama kasa istediği akdar yalıtımlı olsun içi sıcaksa dediğim gibi CPU GPU fanı yine coşacak yalıtım bile yetmeyecek. Bu yüzden sırf yalıtımlı diye sessiz diyemiyorum eğer soğutamıyorsa. Kaldı ki eğer ayrıyetten 2-3 tane fan takacaksam kasaya yan kapağın yalıtımı sökeceksem benim için hiçbir anlamı kalmaz kasanın. Sırf o yalıtım için alıyorum etrafında sesi dışarı çakaracak çok fazla delik yok die. ÜZerinde ki fanları sessiz çalışıyor diye alacam. Yok eğer kasa ısınıp içerdeki fanlar coşacaksa yine ses yapacak. MEsela Ekran Kartı fanı (HD6950). Yada 2-3 tane daha fan demek daha fazla ses demek bu kasayı araştırma sebebim sessizlik. Bilmiyorum anlatabildim mi?

2- PCLabs'taki incelemeyi koymuş zaten bazı arkadaşlar. Orda yük altında 48 DBA ses yapmış. Benim merak ettiğim sadece kasanın fanlarını mı ölçmüşler yoksa kasanın içindeki CPU GPU PSU fanları dahil mi 48 dba. Eğer hem kasa fanları hemde parçaların fanları dahilse bu iyi. Ama sadece kasanın fanları 48 dba çekiyorsa BU KASA SESSİZ DERKEN ŞAKA YAPIYORSUNUZ HERALDE derim? Yani ordaki ölçüm full kasa fanları ve parçaların fanları dahil mi? Yoksa sadece kasa fanları mı? Bilen cevaplarsa sevinirim.

3- Soğutma. Şimdi soğutma ve sessizlik paralel. Ben Overclock yapmıyorum normal değerleri yetiyor sistemimin bana. KAldı ki sistemimde fena değil i7 2600 işlemci HD6950 ekran kartı var. Yani bu sistemi normal değerlerinde soğutması yeterli gelir mi? Yani overclocksuz kasanın kendi ilk hali yeterli olurmu GPU fanını rahatlatmaya en ezından çıldırtmamaya yeter mi. Çünkü oda ses demek. Çok merak ediyorum keşke deneme şansım olsa. Mesela şimdiki kasam çok kötü oyunda ekran kartı 60 dereceye ulaşıyor. Doğal olarak ekran kartı fanı hızlanıyor ses yapıyor. (SES BAS BELASI SES) Testler hep eski ekran kartlarıyla yapılmış. Benim merak ettiğim yeni nesil ekran kartlarını bu kasa yük altında kaç derecede tutabilir? Tahmini olan yada bu kasada aynı ekran kartını kullanan avrsa ve söylerse çok mutlu olurum.

4- Bana 6 tane HDD yuvası falan lazım değil. Şekil şemada lazım değil. Hatta söyleyin şu kasa en sessiz kasa süper yalıtımlı iyide soğutuyor ama aşırı tipsiz çirkin bişey şimdi gidip alırım. SESSİZLİK + GPU ve CPU Fanlarını Coşturmayacak yeterli SOĞUTMA. Bu ikisi lazım arkadaşlar.

Bu kasa baya eski şuan kime sorsam ya devri geçti diyor. Ama bütün araştırmalarımda en sessiz çalışacak kasada bu gibi görünüyor. Tek endişem soğutması işte yalıtımı falan malzemeside kalın oldugunda sesi pek geçirmez gibi görünüyor.

Ama dediğim gibi sırf bu ses yalıtımına sessiz çalıştığı söylenen fanlarına kanıp gidip alırsam ki 450 TL para demek bu az değil, ve aldıktan sonra bu kasa özellikle Ekran Kartına yeterli serin ortamı sunmazda ekran kartı şimdiki 100 TL'lik kasamdaki gibi 60 dereceleri görürse oyunlarda ve GPU fanı ses ısıdan dolayı artıp bütün bu yalıtımı yalan ederse oturur başında ağlarım!

CPU'ya özel fan takarım soğuturum o sorun değil. Ama GPU'ya içini açmam falan gerekir garantisi gitsin istemiyorum. Açmadanda soğtucu yok Ekran Kartına.

Umarım derdimi analtabildim şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler. Yine inatla belirteyim çünkü anlatamıyorum derdimi ben sessizlik derken bazen şekli şeması kötü falan gibi yorumlar geliyor;

Kasanın şekli şemalı umrumda bile değil. Ağırlığı yada 35 tane hdd yuvası falanda umrumda değil. Sessizlik + Yeterli Soğutma (Overclocksuz PC ama sistem biraz güçlü). Ayrıca bu konuda forumu resmen trolledim her kasa başlığına yazdım nerdeyse. İdare edin evim çok sessiz gündüz bile gürültü çok az hele akşamları uzay boşluğu gibi sıfır ses o yüzden en ufak ses dikkat çekiyor. Bu yüzden sesler çok dikakt çekiyor çok takıntılıyım bu konuda. Bende bu yüzden 2200 TL verdiğim sistemi huzurla kullanamıyorum çok koyuyor bu durum adama.

• @metalcafe;

Amacınız mutlak sessizlik ise kaliteli fanlara ve fan kontrolcüye bakın.

Ben işlemci soğutucusu olarak sunbeam CCF ultra aldım mesela ama fanı uğultulu gelince "Akasa Apache" fan alıp değiştirdim.

Tabi geriye kaldı kasa ve güç kaynağı fanlarım. Güç kaynağınada başka bir fan takıp kablosunu kasa içine çıkarttım. Tüm kasa fanları ve psu fanını fan kontrolcüme bağladım (Sunbeam rheobus; fanları tamamen kapatabilme özellikli). Oyun oynarken açıyorum, gece kapatıyorum ve sonuç; sinek vızıltısını bile duyuyorum

Size tavsiyem; ya fan kontrolcü alıp oyun oynarken fanları açın ya da fanlarınızı akasa apache gibi bir fanla değiştirin. 26 lira tanesi. Muhakkak güç kaynağı fanınızı kontrol edin, bende en çok ses ordan geliyordu onuda bağladım fan kontrolcüye. İmkanım olsa onada bir adet apache bağlardım Ve mutlaka işlemci soğutucunuz düzgün bir şey olmalı. Soğutucunun fanı gürültülüyse onuda apache ile değiştirin yada fan kontrolcüye bağlayın. Bütün bunları hallettiyseniz en son ekran kartı kaldı, onun sesi rahatsız edebilir oyun sırasında. Ona da şu şekil bir soğutucu ile çözüm bulabilirsiniz;

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/ekran-karti-vga-sogutucu/thermalright-shaman-ekran-karti-sogutucu.html

Bu kadar şeyden sonra kasa artık önemsiz. Önemsiz derken snopy kasaları kastetmiyorum RC-690 kullanıyorum, forumdan sıfır ama kargo hasarlı olarak 140 liraya almıştım. Her şey imzamda zaten.

Edit: Ben masrafımı yazmamışım. Şimdi ekran kartım pasif soğutma o yüzden problem yok. 3 adet kasa fanım vardı onlar uğultulu idi. Stok amd fanı zaten gürültülü. Ama psu bildiğiniz helikopter.

45 liraya 2.el sunbeam ccf ultra işlemci soğutucusu aldım. Bunun fanını çıkarıp güç kaynağına taktım (güç kaynağındakini attım bir köşeyei aşırı gürültülü idi).
    26 liraya akasa apache aldım ve ccf'nin üstüne taktım. Bu fanı direkt anakarta bağladım çünkü aşırı sessiz.
    60 liraya Sunbeam Rheobus fan kontrolcü aldım (fanları kapatabiliyor) ve 3 kasa fanı + güç kaynağına taktığım fanı bağladım.

Toplam masraf; 131 lira. Geceleri mutlak sessizlik. Oyun oynarken fullüyorum hepsini. Haliyle uğultu oluyor ama ses sistemini yarıya kadar açsam bile o sesleri duymuyorum

Haftaya 20 lira daha masrafım çıkacak o da hdd sessizleştirme için. Geceleri bazen cızırt cızırt ediyor uykumun içine ediyor.

http://www.teknobiyotik.com/outlet/aerocool-5-25-uyumlu-aluminyum-disk-kutusu-outlet-urun.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AurorAbeam -- 30 Nisan 2011; 21:38:56 >

• Abi senin dediğini yaparsam PSU ve Ekran Kartı garantisi bozulur. Daha 1 aylık sistem garantiyi riske edemem. Bir tek CPU garantisi bozulmadan özel fan takabilirim. Onun dışında dediğim gibi tek çarem yukarda anlattığım türde bir kasa. Yine kasanın fanlarına fan kontrolcü bağlarım yada CPU. Ama GPU ve PSU garantiden dolayı açamıyorum. Yani yine döndük sesi daha iyi yalıtan fanları sessiz birde yeterli derecede soğutan kasaya.

Mesela Cosmos 1000 en alttaki fanı içeriye öflüyor. Onun yönüde ayarlanabiliyormuş. Ekran kartı fanıda o tarafalra bakıyor. Yönünü ekran kartına çevirsem belki biraz olsun ekran kartını daha iyi soğutur gibi bir düşüncem var ama denemeden hiç belli olmuyor.
  • Ekran kartının garantisi niye bozulsun ben anlamadım? 4 tane vida sökülünce soğutucusu ayrılıyor, etiket falan yok ki?

PSU için ise haklısınız, etkiketi var. Markanın servisi arayın ve şöyle diyin; "ben buna bendeki başka bir fanı taktırmak istiyorum, daha kaliteli bir fan, yardımcı olur musunuz? Çok gürültülü şu anki, inanın dayanılmaz halde" vs. diretin. Alın akasa apache taktırın olur derlerse. Onu fan kontrolcüyede bağlamanıza gerek yok zaten sessiz.
  • Aslında haklısın garantiyide arayıp sorayım durumu. Bakalım ne diyecekler.
  • Eliniz değmişken ekran kartınıda sorun. Onuda arayıp üzerindeki soğutma çok gürültülü, başka bir soğutucu takmak istiyorum vs. diyin. Benim bildiğim etiket yoksa garanti gitmez ama?
  • Zaten ekran kartı için arayacam bugun pazar yarın ararım. PSU'da etiket var ama PSU'nun fanı zaten çok kaliteli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalcafe

Zaten ekran kartı için arayacam bugun pazar yarın ararım. PSU'da etiket var ama PSU'nun fanı zaten çok kaliteli.

Hocam siz kalite mi arıyorsunuz sessizlik mi Eğer fan kontrolcü almaya niyetiniz varsa o zaman psu'daki fanın kablosunu dışarı çıkartmalarını isteyin. Kontrolcüye bağlarsınız.
  • PSU zaten anakart tarafından fanı kontrol edilmiyor mu? Aslında belkide haklısın anakart hızlı devir yaptırıyor olabilir. Havayı dışardan alıyor kasa kolay kolay ısınmaması lazım. Birde 14cm fan daha PSU gelmedi ama kontrol etcem sanki 14cm fana göre biraz hızlı dönüyor eminde değilim. İstanbulda olsam bu işler daha kolay olurdu burası başkent ama 1 tane garanti servisi yok markaların.
  • Benim açtğım konu hortlamış yaw.

@metacafe,sana şöyle yardımcı olayım.Kasayı Rc1000 yaklaışı 1 seneyi geçik kullanıyorum....

1-Kasa çok ağır(extremely heavy) yaklaşık 21 kilo filan sistem montajlı haldeyken(kasa da işlem yapmak ne bilem sağa sola taşıması baya zor oluyor).Arkdaşlarımdan bazıları kasayı kaldırmakta zorlandı ama benim için sorun olmuyor.....

2-Kasa öyle sessiz filan değil belirtmiş olayım.Ben 'Sunbeam extreme Rebous'fan kontrolcüsü aldım anca sessiz oldu kasa,fan hızlarını yarıya çektim.Sadece oyun oynarken ya da ağır uygulamalarda fanları tam hız çeviriyorum...

3-Kasanın tüm kapakları kapalıyken soğutması pek iyi değil zira ben de i7 930 işlemci var ve O/C haldeyken 4 ghz de işlemci ben de kasanın yan kapağını açık kullanıyorum...

4-En güzel tarafı tüm kapaları kapalıyken denediğim içine TOZ almadığı yani baya bi süre tozsuz kullanabiliyorsun kasayı...

5-Kasanın şekli şemalı harika bakmaya doyamazsın...

Sonuç:Dürüst olmak gerekirse tamam kasamdan memnunum ve zamanında ben alırken alıncabilecek kasaydı,bir de aklımda o zaman Thermaltake Xaser VI vardı ama ben RC1000 seçtim.Gelelim bugüne şimdi yeni kasa alacak olsaydım şu anda aklımda Thermaltake Level 10 Gt var ona yönelirdim.Zira öne panel USB 3.0 portlarının olması artısı,sadece örnek verdim.Karar sizin...

• @marseltalon; Fanlar, fan kontrolcü vs. alındıktan sonra kasa en son iş. RC-690 bile yeterli olur aslında.

Ayrıca emin ol TT Xaser IV parasını level 10 gt'ye göre kat kat hakediyor. Level10'un ederi belki satıldığı fiyatın yarısı olur, o zaman alına"bilir".
  • quote:

@marseltalon; Fanlar, fan kontrolcü vs. alındıktan sonra kasa en son iş. RC-690 bile yeterli olur aslında.

Ayrıca emin ol TT Xaser IV parasını level 10 gt'ye göre kat kat hakediyor. Level10'un ederi belki satıldığı fiyatın yarısı olur, o zaman alına"bilir".

Haklı olabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: marseltalon

quote:

@marseltalon; Fanlar, fan kontrolcü vs. alındıktan sonra kasa en son iş. RC-690 bile yeterli olur aslında.

Haklı olabilirsin

Ayrıca bende cosmos 1000 diyenlerdendim ama bu fan kontrolcüyü alıp tecrübe edince 90 derece Xaser IV'e döndüm

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.