Şimdi Ara

Cooler Master HAF 932 derneği. -- (Kasa incelemesi.) (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
797
Cevap
2
Favori
71.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: blackknight06

arkadaşlar mrb benim biraz yardıma ihtiyacım var
    yeni bi kasa topladım i7 işlemcili raidmax smilodona kasam vardı zorla sığdırdım anakartı kasanın içine sinek bile giremez artık . kısaca bu kasayı almayı ve su soğutma yapmayı düşünüyorum.
    öğrenciyim ama grafik çizip durduğumuz için benim işlemci şimdilerde 70 derecenin üstünde takılıo, bu kasayı aldıktan sonra nasıl bi su soğutma yapmalıyım biraz cahilim bu konuda yardım edermsnz. komple sistem mi almalıyım parça parça mı toplamalıyım, bi kaç alternatif verirseniz çok güzel olur, hiç bir bilgim yok su soğutmayla ilgili.

işlemcim 1366 soket, ekran kartı sapphire hd 4830 bu ikisine su soğutma yapsam yeterli sanırım,12 gb corsair ddr3 ram var onlar pek ısınmio. birde sistemin stabil çalışması için hangi power supply ı almalıyım. kasa hariç şimdilik 500le 600 tl arası bi bütçem var.

teşekkürler şimdiden

İşlemcinin sıcaklığına bir etkisi olmayacaktır kasanın, bende büyük ümitlerle değiştirdiğimde işlemcinin sıcaklığının aynı kaldığını gördüm ama INTEL işlemciler AMD'ye göre daha çok ısınır aynı zamanda daha da dayanıklıdır, 110 derecede Core 2 Duo E8400 kullanan gördüm bana mısın demiyordu yani sıcaklığı sorun etme.
    Su soğutma alırsan özellikle işlemciye büyük iyilik etmiş olursun birde yaz geliyor sıcaklıklar daha da artacak, overclock falan yaptın mı bilmiyorum ama su soğutma alıp overclock yapmayacaksan alma, alırsan da hakkını ver :)
    Benim imzamda gördüğün sistem Seasonic 620 watt ile çalışmakta her türlü en ağır testten geçirdim işlemci 4 ghz ekran kartını 900lere kadar overclock yaptım tık yok, ama bu gereksiz kalır 4830 kullanacaksan eğer 550 wattlık 80 plus sertifikası olan bir model de işini görecektir.
    Kasayı aldıktan sonra da biraz başlığı, eklenen resimleri incelersen nasıl soğutma yapacağını görürsün. Kablo saklama kısımlarını iyi kullan ortalarda kablo kalmasın, alt kısma 12'lik bir fan daha ekle yeterli olacaktır zaten kasa içinde çok ciddi miktarda hava sirkülasyonu oluşuyor bu şekilde.
    Bir kötü yanından bahsedeyim söylemedi deme sonra, kasa çok toz topluyor, her tarafı delik tüm parçalar 1 ayda 6-7 aylık toz tutuyor, hiç tozlanma yapmıyor diyen arkadaşlar nasıl kullanıyorlar gerçekten merak ediyorum çünkü bu kadar hava deliği ve fanı olan bir kasanın toz tutmaması imkansız, bilgin olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Cooler Master HAF 932 derneği. -- (Kasa incelemesi.) Cooler Master HAF 932 derneği. -- (Kasa incelemesi.) Cooler Master HAF 932 derneği. -- (Kasa incelemesi.) Cooler Master HAF 932 derneği. -- (Kasa incelemesi.)

Buda benim kasa son hali değil ama idare edin artık.

yan kapağa taktıgın fanların markasını ve boyutlarını söylermisin.

• quote:

Orijinalden alıntı: edyyy

Satılmasa biz nasıl alalım :D kutusundan mutlaka güç kablosu çıkıyordur

vatan bilgisayar,montajı yaptı powerin kutusuna baktım birşey yok boş.Power'den cıkışı yokmu bunu ?
  • hocam öncelikle teşekkürler

bn farklı şehirde olduğumdan babamı gönderdim vatana 932 o mağazada kalmamış 942 aldırdım, babam boş kasanın fiyatına söylenirken powerı da araya sıkıştırdım cooler master silent pro 1000w oldu ii bişiydir umarım çok bi bilgim yok. bi hafta fırça yicez gibi görünüo umarım değmiştir aldığım parçalara

işlemci ısısından sıkıntı olmaz demişsiniz ama bn çizim yapıyorum sürekli ve normalde bi sıkıntı yokken çizimde kasmaya başlıyor, diğer parçaların ısıları normal ama işlemcinin ki çok yüksek geldi bana. bu arada grafik çalışırken gördüğüm en düşük ısı 70 derecelerde daha da çıkyor ama kontrol etmedim.

neyse artık yeni parçalarla bi deneyelim umarım ısınmaz artık, bide anakarta takılan o küçük fanlı soğutucular var tam olarak ne die geçtiğini bilmiorm onlardan almalımıyım sizce bi kaç resimde görmüştüm şimdi bulamiyorum.

teşekkür ederim ilginize

• @ blackknight06, sanırım işlemcinin stok fanını kullanıyorsun. Pc de yaptığın işler de ağır cpu yükü gerektiriyorsa, sadece işlemcinin aşırı ısınması normaldir. Bu durumda güzel bir cpu soğutucu alman gerekiyor.
    İşlemcinin cinsini söylersen, güzel bir soğutucu önerebiliriz.
  • hocam işlemci
    http://www.vatanbilgisayar.com/intel-i7-960-core-i7-960-soket-1366-3.2ghz-8mb-cache-45nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=44139 bu

soğutucu

http://www.vatanbilgisayar.com/zerotherm-core92-core92-intel-lga775--1156--1366-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=40108

bu arada herşeyi taktıktan sonraki boşta çalıştığında 45 derece civarına indi yüke bindiğinde deneme fırsatım olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackknight06 -- 2 Haziran 2011; 5:52:22 >

• Kasanın son hali;
     Cooler Master HAF 932 derneği. -- (Kasa incelemesi.)
  • Ben bir yılımı doldurdum HAF 932 kasam ile :))

Fiyatı hala aynı hatta artmış bile bazı alış-veriş sitelerinde.
  • Sonunda finaller bitti ve okulun bu döneminide bitirmiş olduk, Mod'a kaldığım yerden devam edicem Kasa iç,dış tamamiyle boyandı. Kalanlar; fanlar boyancak(kararsızım) ve turuncu boyadıgım yerleri yeniden elden geçircem Işıklandırmalar hazır. (Fanları boyarsam yan kapağı plexi yapabilirim) Vakit buldukça uğraşıp adam edicez artık
  • Corvette.
    Mod konusundan az çok benim düşündüklerimle eşdeğer gidiyorsunuz, sonucu merakla bekliyorum duruma göre yazın bende yapabilirim
  • HAF 932 ölcülerini ben bilmiyorumda yardımcı olabilirmisiniz ;
    yankapağa 4 tane mavi ledli fan
    tavana 2 tane mavi ledli fan

takmayı planlıyorum ama fan markası ve boyutları hakkında hiç bir bilgim yok yardım edebilirmisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alucard:. -- 10 Temmuz 2011; 5:53:17 >
  • Önde: 230 x 30 mm Kırmızı LED fan x 1, 700 RPM, 110 CFM, 19 dBA
    Yanda: 230 x 30 mm standart fan x 1, 700 RPM, 110 CFM, 19 dBA ( 120 x 25 fan x 4 desteği var)
    Üst tarafta: 230 x 30 mm standart fan x 1, 700 RPM, 110 CFM, 19 dBA ( 120 mm fan x 3 ya da 120 mm x 1 + 230 x 30 mm x 1 destekli)
    Arkada: 140 x 25 mm standart fan x 1, 1200 RPM, 17 dBA (120 mm fan x 1 destekli)
  • quote:

Orijinalden alıntı: leech

Önde: 230 x 30 mm Kırmızı LED fan x 1, 700 RPM, 110 CFM, 19 dBA
    Yanda: 230 x 30 mm standart fan x 1, 700 RPM, 110 CFM, 19 dBA ( 120 x 25 fan x 4 desteği var)
    Üst tarafta: 230 x 30 mm standart fan x 1, 700 RPM, 110 CFM, 19 dBA ( 120 mm fan x 3 ya da 120 mm x 1 + 230 x 30 mm x 1 destekli)
    Arkada: 140 x 25 mm standart fan x 1, 1200 RPM, 17 dBA (120 mm fan x 1 destekli)

yan ve üst taraf için önerebileceğin bir fan standardın varmı
    ben yan kapağa 4 tane üstede 2 tane takmayı planlıyorum
    ama RPM , Marka , dBA , ve boyutları hakıında bilgim yok
  • RPM , Marka , dBA fark etmez, çıkan havanın giren havadan az olmamasına dikkat et yeter
    Boyutları hakkında ise bilgi yazıyor zaten
  • Üst kontrol panelindeki ledlerimde arıza söz konusu.bu konuda cmle gorusup yenisini getırten arkadaslarla ırtıbata gecemedım bu konuda bılgısı olanlardan yardım beklıyorum şimdiden tşkler.
  • öndeki kırmızı ledli fanlardan 2 adet alınacaktır satan varsa bana ulaşsın lütfen
  • bugün xmatek bi fan gördüm cok hoştu üzerinde 120x120x25 yazıyor 4 tane alsam yan kapağa olurmu
  • benide ekleyin dün satın aldım kasa dev gibi masanın üzerinde acayip oldu bide yeşil ışık konuda gördüm,nerden alabilirim tavsiye ederseniz sevinirim arkadaşlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: KUM23

benide ekleyin dün satın aldım kasa dev gibi masanın üzerinde acayip oldu bide yeşil ışık konuda gördüm,nerden alabilirim tavsiye ederseniz sevinirim arkadaşlar..

resimlerini bekliyorum
  • Havalar çok ısındı kasa içi sıcaklığı,cpu ve gpu sıcaklıklarımda da 5 ila 10 derece arası artış oldu. 1 senedir yana 4 adet 120mm koymayı düşünüyodum. Vakti geldi sanırım.
    Noctua'nın 120 likleri harika ama biraz tuzlu.4 adet alıncada orta halli bir kasa parası ediyor. Alternatif olarak ne düşünülür sizce? Sessiz ve etkili havayı yaymadan veren noctua gibi yoğun üfleyen fan hangileridir?
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.