Şimdi Ara

Cooler Master HAF 932 derneği. -- (Kasa incelemesi.) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
797
Cevap
2
Favori
71.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=Achilles%20S1284C

Yukarıdaki linkteki soğutucuyu aldım bugün. Acaba bu kasaya sığar mı? Eğer sorun olmayacaksa bu kasayı almak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 10 Temmuz 2009; 0:44:56 >
  • Kasanın genişliği 22 cm. Soğutucunun yüksekliğine baktımda 16 cm her türlü sığar.
  • bu kasanın içine sığmayacak soğutucu hiçbir kasanın içine sığmaz heralde, o yüzden gönül rahatlığıyla alabilirsiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: hondaa_civic

Kasanın genişliği 22 cm. Soğutucunun yüksekliğine baktımda 16 cm her türlü sığar.

Kasanın yan kapağındaki fan sorun olmaz mı peki?
  • Fan alt tarafta kalıyor. Soğutucu ise pencere kısmına geliyor. Çok rahat sığar.
  • quote:

Fan alt tarafta kalıyor. Soğutucu ise pencere kısmına geliyor. Çok rahat sığar.

Adamlar çok güzel denk getirmiş o zaman. Helal olsun.

Hocam bir sorum daha var. O konuyu da halledersek on numara olacak.

CPU soğutucusunun fanını Silverstone fm 121 ile değiştireceğim.

http://www.silverstonetek.com/products/p_spec.php?pno=fm121&area=usa

Linkte 2400 rpm'ye kadar çıkabildiği yazıyor. Ama bu kasanın egzoz fanı 1200 rpm diye biliyorum. CPU'nun fanı da kasanın egzoz fanına doğru üfleyecek. Acaba bu durum sorun oluşturur mu? Biri 1200 rpm diğeri 2400 rpm. Ama egzoz fanın çapı 20 cm daha fazla.

Egzoz fan, cpu fanının gönderdiği sıcak havayı dışarı atmakta zorlanır mı? Çünkü egzoz fanın devri cpu fanının devrine göre daha düşük kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 30 Haziran 2009; 16:01:28 >

• Arka eksoz fan 14 cm 1.200 RPM.

Fan olayını bilemiyecem. Zaten üstte'de büyük fan var oda sıcak havayı dışarı atıyor. Bir sorun olcağını zannetmiyorum.
  • Bu HAF 932 konusu güzel oldu. Ya şu harddisk lambası için ithalatçı firmaya biriki mail, bize ulaşın yazısı yolladım, hiç bir ses seda yanıt yok. Adamlar sattığı ürünle hiç ilgilenmiyorlar. Bari bir yanıt verseler ya...

Harddisk lambası da hallolsay dı süper olacaktı, gerçi bu haline de alıştım lambanın. :) :)
  • Valla benim için pek önemi yok harddisk lambasının.

Eğer yanıt gelirse bizide bilgilendirirsin. (Yeni panelmi ne yolluyorlarmış sanırım)
  • gerçekten dehşet bir kasa. al bu kasayı buz dolabiına gerek yok
  • ARKADAŞLAR COOLER MASTER HAF 922 PURE ve COSMOS PURE RC690 PURE ADINDA 3 YENİ MODELİNİ DUYURDU.İLKİN ÇOK FAZLA FARKLILIK YOK GİBİ GÖRÜNSE DE KASALARIN KARIZMASI BI KAT DAHA ARTIRILMIŞ

http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=category&tbcate=17
  • HAF 932

Genişlik: 22 cm
    Yükseklik: 54 cm
    Derinlik : 57 cm

HAF 922

Genişlik: 25 cm
    Yükseklik: 50 cm
    Derinlik : 57 cm

HAF 922'nin Fiyatı iyi olursa çok satar bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Corvette. -- 30 Haziran 2009; 22:01:08 >
  • arkadaşlar bende feel hurricane kasa var.
    memmun değilim tahmin ettiğiniz gibi.

evet baya bir param var şu anda,fakat bir ev kullanıcısı bu parayı vermeli mi bir kasaya?

sistemim:

core 2 quad 6600
    4 gb corsair ram
    dfi lan party jr p45
    500 gb sabit disk falan.

işlemci fanı diye big typhoon falan var.

ama ne bileyim güç kaynağı bile olmayan bir kasaya bir öğrenci olarak para verirsem canım yanıyor sanki.

vermeye değer mi 350 tl?

bu fiyat normal mi bu kasa için?
  • Valla hocam ben de çok buluyorum parayı ama bu kasada bile içime sinmeyen konular var. Her kasada bir sorun buluyorum. İsteklerime en yakın bunu buldum. Bir noktadan sonra şu kasa seçimi sona ersin de nasıl ererse ersin diyorsunuz.

Şu an lian-li kullanıyorum. Yeni aldığım soğutucunun yüksekliği 159 mm olduğu için yan kapaktaki fanı kullanamayacağım. Belki de çok sorun değil. Ama anakartım da oyunlarda 60 dereceyi görüyor. Ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim. Bu kasanın tek can sıkan tarafı toz filtresi olmaması ve bulunamıyor da..
  • şu an bu kasayı kullanmıyormsuunuz?bu kasayı çok tozlanıyor diye sattınız mı?

350 tl yi hakkeder mi?uzun yıllar kullanacksam ve kasa sorunu yaşamayacaksam (en az 10 yıl) bu parayı vereyim gitsin.
  • Toz olayı çok önemli.
    Mesela Cosmos S kasayı alalı 1 yıl oldu ama sadece bir defa içini açıp süpürgeyle aldım. O da tozlandığı için değil, yeni harddiski takarken onu da aradan çıkarayım diye.
    Bu kasada toz filtresi yoksa ki yok diyorlar alanların işi zor. Benim mekanım tertemiz toz moz yok deseniz bile o fanlar zamanla o tozu öyle bir toplar ki kasanın rengi değişir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gamlı Baykuş

şu an bu kasayı kullanmıyormsuunuz?bu kasayı çok tozlanıyor diye sattınız mı?

350 tl yi hakkeder mi?uzun yıllar kullanacksam ve kasa sorunu yaşamayacaksam (en az 10 yıl) bu parayı vereyim gitsin.

Şu an lian-li kullanıyorum. Cooler master cosmos veya bunu almaya niyetlendim. RC-1100'ün 2 versiyonu varmış. Opsiyonel fanlar falan kafa karıştırdı. 500 lira para veriyosun tüm fanlarını takmıyolar.

RC-1000'de de hdd fan opsiyonel denmiş. o hdd fan ne demek anlayamadım. Arkaya ben zaten başka bir fan takacağım. Arkadaki fanı hdd fan niyetine kullanabilir miyim? Arkaya da kendi alacağım fanı takarım böylece..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 30 Haziran 2009; 23:25:52 >

• Coupant anakart 60derece mi, BEnim anakart boşta 34-36 derece yan fanın çok büyük faydası var.
  • quote:

Coupant anakart 60derece mi, BEnim anakart boşta 34-36 derece yan fanın çok büyük faydası var.

yan fanı devre dışı bıraktım anakartın sıcaklığı 1-2 derece düştü.. Sizin kasadaki yan fan işlemciyi görmüyor. Bu büyük bir avantaj. Bugün INVENTUS yetkilisi söyledi. Bendeki thermaltake big typhoonla türbülans olayı var herhalde..
  • quote:

Coupant anakart 60derece mi, BEnim anakart boşta 34-36 derece yan fanın çok büyük faydası var.

Bütün fanlar anakarta paralel hava üflerken bir tek yan kapakta ki fan direkt anakarta üflüyor. Bu yüzden dediğin gibi diğer fanlardan daha iyi anakartı soğutuyor.
    Bana göre bir kasada 3 fandan fazlası gürültüden başka bir şeye katkısı olmaz.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.