< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stubbornpride -- 17 Mayıs 2020; 15:11:18 > |
Cooler Master Hyper 212 Evo Kit olmadan AM4 montaj rehberi
-
-
2 buçuk ay önce Hyper 212 evo mu satan ben...
Şimdi r5 2600 ü stokla kullanıyorum, yaz da geldi düzgün bi soğutucu olsa çok iyi olurdu.
Edit: Çok faydalı konu olmuş teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup548 -- 17 Mayıs 2020; 15:7:38 > -
İnşallah işinize yarar ileride, saygılar. -
Benim 412s var 212 evodan farkı ne bilmiyorum ama deneyeceğim. -
Hocam yapısı çok benziyor 212'ye, muhtemelen aynı yol işe yarar sizde de. -
Hocam bir arkadaş bacakları eğerek bir yöntem bulmuş demişsiniz o konuyu paylaşırmısınız ? -
Buyur hocam, Sabahattin EmekliyoutubeUsing am3 cooler on am4 motherboard - The best wayhttps://www.youtube.com/watch?v=szc4SPTUC0k&app=desktop
Benim yaptığımda çok zor değil, bence yapabilirsiniz, siz bilirsiniz yine de tabi. Bacaklar eğince temas etmeyen yerler olabilir diye düşünüyorum.
-
Aylardır çözüm arıyordum, bunu uygulamaya çalışacağım. Teşekkürler.
-
emeginize saglık hocam konuyu yeni gordum.ben kit almıstım forumdan 30 tl ye.ama rehberiniz gayet guzel.
-
teşekkür ederim hocam, kit bulamadığım için bu yola başvurmuştum bende :)
-
quote:
Eski aralayıcı dişi erkek ince yivset(farklı bir ismi varsa düzelteyim) iken, yeni aralayıcı erkek tarafında biraz aralı ve kalın yivset, eski anakartlardan kalan uygun aralayıcıyı hemen buldum (Bilgisayarcılara gidin bulamazsanız, kesin vardır ellerinde tonla, 4 parça vidaya 20tl verirsiniz artık :)). Dişi kısmı normal işlemci tutuculardaki gibi kalın değil, ama idare eder.
Hocam burdaki aralayici mevzusunu anlamadim ?
Parcalari taşladim anakart daha elime ulasmadi , vidalari ayarlicam ama bu aralayici mevzusunu anlamadim , bilgisayarcidan ne aldiniz fotosu b
Varmi , bahsettiginiz sey am4 backplate mi ? Bende asus prime b550m-a aldim ama daha gelmedi anakart ustunde demir backplate var yardimci olurmusunuz bigisayarcidan ne alcaz anlamadim orasini
@edit
amd orjinal braketindeki vidalar 6-32 unc diş sayısına sahip amerikan sistem vidalardır , aynısı kasa kapağı ve ekran kartını vidaladığımız vidalar ile aynıdır ,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 4 Ekim 2023; 21:6:8 >
-
AM4 backplate e olur hocam, aralayıcıyı uzatma cıvata/somun kombosu gibi düşünebilirsiniz. Civata backplate e yetişmiyor, o yüzden backplate üzerine önce aralayici, ardından kule sogutucunun bacaklarını da bu aralayıcının üzerine monte edeceksiniz. Kule ayaklarını bağlayan cıvatalar uzun gelirse ve kuleyi işlemciye bastırmazsa problem etmeyin, araya pul atarsınız, çok fark olursa somun + pul atarsınız. Fotoğraftaki somun aralayıcı somun olarak geçiyor. Şu an şehir dışındayım, bulamazsanız 1 hafta sonra evde varsa yollarım size.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stubbornpride -- 3 Ekim 2023; 18:36:10 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X