Şimdi Ara

ÇOOOOK ACİL 5+1 AVR TAVSİYESİ - DALI ZENSOR 1 İÇİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yarın akşama kadar çok acil bir amfi almam gerekiyor. Amfi ve receiverlar hakkında pek bilgi sahibi değilim, o nedenle ihtiyaçlarımı aşağıdaki şekilde yazacağım. Bu konuda ehil arkadaşlarımdan çok acil tavsiye bekliyorum.
    Yardımlarınız için teşekkürler.

- Öncelikle kaliteli müzik dinleyebilmek için 2 adet DALI ZENSOR 1 hoparlör aldım. Şu an için müziklerimi ve filmlerimin sesini bu iki hoparlörden almak istiyorum. Ancak daha sonra (bütçem olunca) ek hoparlörler alıp, 5+1 ses sistemi de kurma niyetim var.
    - Müziklerimi iPad 'i amfiye bağlayarak dinlemeyi düşünüyorum. Amfi dışında ekstra bir CD Player alma niyetim yok, zira yerim dar.
    - Filmlerimi LG Marka LCD TV 'me harci HDD'mi bağlayarak izliyorum ve bu şekilde izlemeye devam etmek istiyorum. Bunun için amfinin sanırım optik girişinin olmasına ihtiyacım var. Zira LG televizyonumda optik çıkış mevcut.
    - AMFİ'nin radyosunun olmasını istiyorum. Radyolu amfi'lere receiver deniyor sanırım (?).
    - AMFİ'nin kasası ne kadar küçük olursa o kadar iyi, dediğim gibi yerim çok dar.
    - Bütçem 400-500 TL civarında

Mediamarkt'da bir yetkiliden "Sony STR-DH540 4K 5.2 KANAL AV RECEİVER" tavsiyesi aldım. Fiyatı 750 TL imiş. Benim ihtiyaçlarıma tam uygun mu bilemedim ama fiyatı benim bütçemin biraz üzerinde.

Bu cihazı da değerlendirerek varsa diğer alternatiflerinizi de yazarsanız çok sevinirim.

Saygılar, herkese sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitril -- 15 Aralık 2013; 22:09:08 >

• Ben de yorum bekliyorum sony str-dh540 icin. Yok mu kullanan birileri?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az daha ekle git pioner 921 al form da biraz gezersen göruceksin ne demek istediğimi istediğini be fazlasını yapan bi cihaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Az daha ekle deyince bu mıodel baktım da 1500 TL'den başlıyor fiyatları. Bu benim bütçem için yüksek bir rakam eray. Aslında yazdıklarımdan fazlasını da yapmak istemiyorum şu aşamada. Belirttiğim fiyatlar için önerebileceğin bir model var mı ?

İlgine teşekkürler,
  • quote:

Orijinalden alıntı: seytan_011

http://www.sanalpazar.net/asp/group/322/Surround-5-1-Sistemler uygun fiyata iyi ürünler burda.

Teşekkürler dostum ama ev sinema sistemi almak istemiyorum.
  • oislek O kullanıcısına yanıt
    Internetten bir kaç hi-fi dükkan bulup, telefon ile ihtiyaçlarımı anlatarak bilgi ve tavsiye istedim.

Bir kaç tane amfi önerdiler Onkyo tx-sr313, Marantz NR1504 ve Marantz NR1604 gibi modelleri önerdiler. Ancak bunların fiyatları benim bütçemin 2-3 katı civarında. O nedenle almam pek mümkün görünmüyor.

Hifi dükkanlarından bir tanesi, sony DH540 ve sony DH730 'u önerdi. sony DH730 7+1 sistemi imiş ve performansı biraz daha iyiymiş. sony DH540 ise 5+1 sistemi imiş ve diğerine ek olarak 4K desteği varmış. Fiyatları ikisinin de aynı....

Ben 7+1 kullanmayı düşünmüyorum, o nedenle Sony DH540 modelini alacağım sanırım....

Varsa başka fikri olan arkadaşlarımızın da yorumlarını beklerim...
  • mitril kullanıcısına yanıt
    Sony STR-DH540 'ı aldım arkadaşlar. İlgilenen herkese teşekkür ederim.
  • mitril kullanıcısına yanıt
    tam iki öneride bulunacaktım ki hızlı davranıp almışsınız . hayırlı olsun umarım dalilerle uyumlu güzel bir ses alırsınız.

belki başka arkadaşların işine yarar, güzel indirim yapılmış :

http://www.sesvegoruntusistemleri.com/HARMAN-KARDON-AVR70,PR-1753.html

http://www.sesvegoruntusistemleri.com/YAMAHA-RXV473,PR-772.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asafak76 -- 16 Aralık 2013; 14:32:14 >

• asafak76 A kullanıcısına yanıt
    Valla ikisi de güzel cihazlara benziyor dostum. Ancak, aldım artık. Dediğin gibi umarım güzel ses alırım.

Teşekkürler.
  • kurulumu yapabildin mi dostum, merak ettim sonucu. bende hala alamadım zensor 1 leri her ay başka bir masraf çıkıyor içimde kaldı şu sistemlerimi tamamlasam da rahata kavuşsam bir süre virüsün etkileri azalsa
  • Ben de STR-DH 540 aldım mitril.
    ama kolonlarım (pio HPM-100) çok uzun süredir yatıyor ve ne durumdalar bilmedigimden aldıgım sesi degerlendiremiyorum.
    sen memnun musun?
    flac oynatmıyor sanırım bu USB'den :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oislek -- 19 Aralık 2013; 15:07:01 >
  • Merhaba arkadaşlar,

Mesajlarınızı yeni gördüm, oislek dostum sana özelden cevap yazdım.
    asafak76 dostum, kurulum çok basit, iPad den muziklerimi bluetooth cihazı ile cihaza aktarıyorum. Dali Zensor 1 aldım 2 tane şimdilik. onlar ile de gayet güzel ses alabiliyorum.
    ileride 2 tane daha Dali Zenzor büyük alıp eldekileri arkaya takmayı düşünüyorum.

sevgiler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.