Şimdi Ara

Core 2 DUO anakart?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben E6400 almayı düşünüyorum.. buna uygun anakart dediklerinde en az p5b, ds3, dq6, d5w dh dlx gibi anakartlar öneriliyor .. fakat maddi durumdan dolayı bunlara o kdr para ayıramıyorum. eski sistemde Asus un FX5200 ekran kartı var(yani AGP 8x) dolayısıyla öyle bi kart aldığımda ya da 120$civarı bile olsa bi anakart aldığımda pcı 16x oluyor ve bu yüzden birde ekran kartı almam gerekiyor.. Bu da en az 220$+KDV demek sanırım ki o zmn da ii bi ekran kartı olsun olmuşken deyip 300-400$ a fln çıkacağm.. ekran kartı + anakart alacak duruma gelene kdr - anakart fiyatları oturup düşmeye başlayana kdr beni idare edebilecek performans alabileceğim bir bilgisayar için anakart önerir misiniz?? o/c pek bilmiyorum şu an yapamam fakat sitede dolaşıp yazanları okuyupta meraklanmamak elde değil.. ilerki zamanlarda yavaş yavaş başlamak istiyorum.. sizce şu an E6400 yanına ne almalıyım?? ASROCK 775DUAL VSTA alıp elimdeki ekran kartını değerlendirmeli miyim?? yoksa vga lı bi anakart mı önerirsiniz mesela intel in DG965SSCK gibi ya da ASROCK CONROE 945G DDR2 SES+VGA+GLAN+SATA2 16X gibi.. onboard anakart ların ne gibi - yönleri oluyor?? veya sizin önerileriniz??

Bu sistemin yanına 2*512 lik DDR2 ram almak istiyorum. 800 mhz yapabilir miyim yoksa 667 mi?? model olarak ne önerirsiniz??

Biraz uzun bir yazı oldu.. Okuduğunuz ve zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim hocam...

• kardeş öncelikle sana önerim MSI 7235010 MSP965 olabilir gold da fiyatı 114 dolar falan birde marka olarak asus düşünürsen bu modeli uygun 100 dolar gibi ASUS P5LMX S775 I945 asrock tercih etmem senin yerinde olsam onboard ekran kartıda ben kullanıom tercih etmem ati almanı öneririm 1600x falan sen araştır yine ben conroe ye gecemedim hala ondan bilgim yok ama onboard kullanma overclock yapamazsın zaten onboardla bu kadar
  • biliyorum o MSI ı.. NEO-F fena değil ama onu da kullanan bi arkadaş pek tavsiye etmiyor.. 965 chipset li ama gene de asrock la arasında 60$ fark var ve değer mi bu farka bilmiyorum. + dediğin anakart ta pcı 16x lerden yani dediğim gibi ona da bi ekran kartı lazım olacak ki gene 60$ yerine 250$+kdv vermiş olacağım.. o/c yapmaya daha sonra başlayacağımı söylemek istemiştim biraz daha bilgi topladıktan sonra. bu arada parayı da ayarlayıp tekrar anakartı değiştiririm ki p5wdh dlx veya dq6 gibi modeller biraz ucuzlar.. gene de önerin için saol..
  • Direk ve şiddetle MSI P965 NEO !!!

kullanıyorum
  • Ben Asrock 775Dual-VSTA kullanıyorum, böyle canavar kart görmedim.Hiç sorun çıkartmıyor, gayet güzel.Fakat Core 2 Duo işlemcin ile overclock sorunları yaşayabilirsin.İşlemcini 2.4 GHz'in üstüne çıkartamazsın.Nedeni FSB'den kaynaklanıyor.Zannedersem 800 FSBli Core 2 Duo işlemciler ile daha iyi overclock değerlerine çıkabilir kart.Benim tavsiyem eğer 800 FSBli Core 2 Duo işlemcileri bekleyeceksen 775Dual-VSTA al derimki bence şahane bir anakart.Sırf bu anakart için 800 mhz Core 2 Duo beklenir.
    Eğer hemen E6400 alacaksan sana Intel DG965SSCK öneririm.En azından güzel bir onboard VGAsı var.Video desteği zengin.
  • bu anakartı bir arkadaşıma aldık. asus 9550 kart ve biri 256 biri 512 ddr 400 oem ram ile beraber sorunsuz bir şekilde kullanıyor. ram hızı, agp, pci ex ve pci hızı sabitleniyor fakat fsb yi en fazla 340 yapabiliyorsunuz. biz 6300 işlemcide 340 fsb çalıştıramadık 300 e çektik açıldı daha fazla deneme şansım olmadı. fiyatına göre muhteşem bir anakart hem ekran kartı hem ddr2 ram masrafından kurtardı arkadaşı.
  • asroc al ama oc işi zor biraz ilerde az da olsa oc yaparım diyorsan msı 965 neo al tabi agp desteği yok onun ama ilk etapta asrock alabilirsin bence 6400 ün defaultuda sana yeter artar şuan için para harcamamaış olursun vga içinde
  • pcı olan bi anakart ve doğal olarak ekran kartı almam zor gibi gözüküyor.. asrock alacağım galiba ama genede asrock alıp elimdeki asus fx5200 ü takiim yoksa intel in DG965SSCK onboard ekran kartlı anakartını mı karar veremiyorum.. onboard anakart bana bişey kaybettirir mi?? onun üstündeki anakart fx5200 den iyimidir, o anakartın o/c performansı var mıdır(gerçi intel sınırlıyordu ama) gibi sorular takılıyor aklıma.. asrock ramlerle uyumsuzluk çıkarmaz değil mi ddr2 800mhz bile alsam? ram konusu da bi muallak aslında.. çok para, yakında düzelecek yüksek olduğu zamanlardayız diyorlar ne alsam daha mantıklı olur?? 2*512 ddr2 ama ne??
  • asrockta 1.83 işlemciyi en fazla 2.10 çıkarabilrisiniz ilerisinde bilgisayar açmıyor.her türlü ram cas değerleri fsb vs denedim sonuç olumsuz. açsada kitleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexedemical -- 25 Eylül 2006; 1:30:07 >
  • msi neo_f tavsiye ederim fiyat açısından uygundur.
  • msi neo-f, ya da asrock conroe xfire
    http://www.asrock.com/product/ConRoeXFire-eSATA2.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seasoul -- 25 Eylül 2006; 7:08:46 >
  • http://forum.donanimhaber.com/m_9496915/tm.htm
    Burada FX57'nin haberini yaptığı bir anakart daha var Türkiyede yoksa bile yakında gelir bence bu anakartı da bir düşün.
  • hocam yazdıklarımı okumadan mı cwp atıyorsunuz ben mi derdimi anlatamıyorum.. msi alırsam birde ekran kartı almam lazım ki bu şu an için zor bir seçenek... minimum 250$ +KDV tutacak ya da 65$a asrock dual vista - 110$ verip (vga lı anakart) almak?? bu dediğim çok mu saçma acaba? yeni bi anakart msi fln üstüne birde ekran kartı almak mı daha ii olur(ekran kartından fazla bişey beklemezken, istemezken)?? işlemciyi default yani o/c suz kullanacağım.. böyle kullanırken performans alabileceğim anakart hangisi olur?? asrock dual vista(ram i de yeni alacağım için eski ramleri takma gibi bi olayım yok asrock a), intel DG965SSCK yada onun gibi vga lı anakart lar? hangisi f/p için en ii olur ya da başka öneriler?? aklıma en çok takılan şey vga lı anakart ın olumsuz etkileri oluyor mu??

seasoul; hocam asrock conroe xfire bu anakart ta on board vga varmış mesela. bu da bi seçenek olacak.. asrock dual vista dan daha ii derseniz bunu alacağım ki daha ii gibi gözüküyor. vga sı nasıl acaba? o/c performansı da iiymiş dual vista ya göre(ilgilenenler için).. sata 2 desteği var mı yok mu?? yardımlarınız için tekrar teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbmburak -- 25 Eylül 2006; 18:31:30 >

• dual vista kullanıyorum
    sata 2 yok
    ddr bellekte kullanabileceğin için ddr perfomansı ddr2 den fazla yani bellek perfomansında fark atarsın
    oc olarak 1.82 lük işlemci en çok stabil 2.1 çıkıyor.
    bu anakrtın 250 dolarlık asus ile arasında %4-5 perfomnas farkı var. yani 62 dolara bence bedava. ayreten müthiş stabil .kesinlikle fazlasını bulacaksın
    hoacam bence fazla uğraşma çek bir tane vista

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexedemical -- 26 Eylül 2006; 6:13:43 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hbmburak

hocam yazdıklarımı okumadan mı cwp atıyorsunuz ben mi derdimi anlatamıyorum.. msi alırsam birde ekran kartı almam lazım ki bu şu an için zor bir seçenek... minimum 250$ +KDV tutacak ya da 65$a asrock dual vista - 110$ verip (vga lı anakart) almak?? bu dediğim çok mu saçma acaba? yeni bi anakart msi fln üstüne birde ekran kartı almak mı daha ii olur(ekran kartından fazla bişey beklemezken, istemezken)?? işlemciyi default yani o/c suz kullanacağım.. böyle kullanırken performans alabileceğim anakart hangisi olur?? asrock dual vista(ram i de yeni alacağım için eski ramleri takma gibi bi olayım yok asrock a), intel DG965SSCK yada onun gibi vga lı anakart lar? hangisi f/p için en ii olur ya da başka öneriler?? aklıma en çok takılan şey vga lı anakart ın olumsuz etkileri oluyor mu??

seasoul; hocam asrock conroe xfire bu anakart ta on board vga varmış mesela. bu da bi seçenek olacak.. asrock dual vista dan daha ii derseniz bunu alacağım ki daha ii gibi gözüküyor. vga sı nasıl acaba? o/c performansı da iiymiş dual vista ya göre(ilgilenenler için).. sata 2 desteği var mı yok mu?? yardımlarınız için tekrar teşekkürler...

bak sana site göstereyim anakrt havale ile 59 dolar +kdv üstelik kargo ücretide almıyorlar
    kaçırma bence.
    http://www.btmarket.com/urunayrinti.php?id=ASROCK-775DUAL-VST&menuid=OEM

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.