Şimdi Ara

core 2 duo core quad farkı nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • core 2 duo 2.40 ghz yanış bilmiyosam 2 gerçek çekirdek

core quad 2.40 ghz 2 sanal 2 gerçek çekirdek.

Bazıları diyoki peformansı aynı olur ? Bende şaştım kaldım öyle olsa core quad çıkmaz dimi bu konuda blginiz varmı

• Core 2 quadlar sanal değil yapay 4 çekirdek.Ama bu Q6xxx serisi için geçerli.Yeni gelecek Q9xxx serisi doğal 4 çekirdek olacak.
  • Core 2 Quad'da iki adet Core 2 Duo bulunuyor, diyebiliriz.

Bu da @mertekin'in bahsettiği durumu meydana getiriyor.

@mertekin

Q9xxx'lerin doğal 4 çekirdek olacağına emin misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 9 Ocak 2008; 2:47:41 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mertekin

Core 2 quadlar sanal değil yapay 4 çekirdek.Ama bu Q6xxx serisi için geçerli.Yeni gelecek Q9xxx serisi doğal 4 çekirdek olacak.

Hayır q9xxx seriside 2 tane çift çekirdekten oluşacak yanlış bilgilendirmeyin insanları.2010'da çıkacak nahalem işlemcileri doğal 4 çekirdek olacak.
  • Kusurabakmayın ben kendim şahsen böyle biliyordum.Demekki değilmiş.
  • C2D=C2DC2Q=2*C2D
  • YANLIŞ BILGINIZ VAR Q6600 4 CEKIRDEK SANAL DEGIL YANI GERCEK SANA OLSA HT FALAN OLURDU.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Q6XXX serisinde ve yeni çıkıcak Q9XXX serisindede 4 tane işlemci var dostum için rahat olsun dogal ile yapay arasındada çok bi fark yoktur.Yapay dedigimiz 4 çekirdek

http://www.cnet.co.uk/i/c/blg/cat/desktops/core2quad2.JPG

Bu sitedede gördügün üzere 2çekirdek eş zamanlı calısıyordur diger 2si ise gerektiginde çalısıyor Dogal dedigimizde ise 4 çekirdekde birbirinden bagımsızdır performans olarak arada hissedilir bi fark yoktur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.