Şimdi Ara

Core 2 Duo'dan Xeon'a Geçmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet beyler intel core 2 duo e7500 2,9ghz işlemciye sahibim ekran kartım onboard işlemci yüzünden alamıyorum da.

Herneyse konuya gelelim sizce e7500'dan Xeon E5450'ye geçmeye değer mi ?

Diyelim ki e5450 taktım,en son hangi ekran kartına kadar çıkabilirim tam verim olarak ?

Yardımcı olursanız sevinirim.

• xeon e5450 candır. r9 280x e kadar yolu var o işlemcinin. e7500 den sonra rahat 2 kat performans kazanırsınız. ama asıl olay yüksek cache bellek ve oyunların en çok ihtiyacı olan unsurdur. min fps ve takılma konusunda çok yardımı olacaktır. ben çinden xeon e5430 sipariş vermiştim şuan istanbula varmış sanırım 3-4 güne teslim alırım. güzel seçim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İ5 4460 falan düşünür müsünüz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İ5 4460 falan düşünür müsünüz

• quote:

Orijinalden alıntı: berkanenes

İ5 4460 falan düşünür müsünüz

anakartım 775 soket malesef anakartı değiştircek param yok
  • 4.0 ghz kadar oc edersen gtx 960 r9 280 bile besler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackankas

4.0 ghz kadar oc edersen gtx 960 r9 280 bile besler.

g41 chipsetli anakartımla e7500'ı 4 ghz yapamadım onu yapabilir miyim ki ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: insansıvarlık

quote:

Orijinalden alıntı: Blackankas

4.0 ghz kadar oc edersen gtx 960 r9 280 bile besler.

g41 chipsetli anakartımla e7500'ı 4 ghz yapamadım onu yapabilir miyim ki ?

Yok çıkmasasın g41 lerde fsb limiti var ama 3.0 ghz de 7850 660 yı rahat besler.
  • Oc edemediysen darboğaz yaşarsın gtx 960 ta r9 280 de falan ama r9 270 e kadar besler

• psum 400 watt beyler o kadar çıkamam sanırım ayrıca o kadar para bayılırsam zaten ultra açarım ama 2gb artık yetmiyor ultra için bilmiyorum naparım 750 ti alıp kullansam nasıl olur ?
  • xeon ve gtx750 ti ikilisi isini gorecektir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda e5450 ile 4ghz de gtx970 kullanan var.ve %10 bi dar boğaz yaşıyordu galiba o da bf4 deydi sanırsam.o.c siz bence 280 i besleyebilir ya da en fazla %5,10 arasında bir dar boğaz yaşatır.yaşına göre gayet sağlam bir işlemci.

• quote:

Orijinalden alıntı: osmanenes3

Forumda e5450 ile 4ghz de gtx970 kullanan var.ve %10 bi dar boğaz yaşıyordu galiba o da bf4 deydi sanırsam.o.c siz bence 280 i besleyebilir ya da en fazla %5,10 arasında bir dar boğaz yaşatır.yaşına göre gayet sağlam bir işlemci.
    Hocam birinci elden söylemek istiyorum e8400'den geçtim xeon'a. xeon e5450 @ 3.80 ghz ile gtx 970 kullandım. Dediğiniz doğru çoğu oyun darboğaz yapmıyor ama cpu ağırlıklı oyunlarda mesela gta 5 gibi inanılmaz darboğaz yaşadım. Şimdi 2700k ya geçtim stock hızda kullanıyorum ve 20 fps'lere düşen oyun minimum 50 fps oynatıyor. Bahsettiğim gta 5 için geçerlidir fakat o ekran kartıyla e5450 kullanmak ekran kartını öldürmek demek gene de. Benim tavsiyem o işlemci için en fazla gtx x60 alınmalı.

Başlık sahibinin sorusuna gelecek olursak. Ben e8400'den geçmeme rağmen ki bilenler bilir core 2 duo'nun efsane işlemcisidir performans artışı elde ettim sonuçta çift çekirdekten dört çekirdeğe geçiyorsunuz.

• lerenturk kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten gta 5 i7 hariç her işlemcide sıkıntı çıkarıyor.sanki sadece i7 lere odaklı yapılmış bir oyun gibi.i5 4690k ile anlık takılma yaşayan fps düşüşleri yaşayanlar da var.bence e5450 hala gideri olan ve 775 soket in bana anakartlarına sahip olanların kullanabileceği işlemci.

• quote:

Orijinalden alıntı: DaNq3rB0y

xeon ve gtx750 ti ikilisi isini gorecektir

+1

• osmanenes3 O kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum sadece gtx 970'e tam verim vermiyor onu demek istedim. İmkanım olduğu için geçtim ben yoksa bi süre daha idare edecektim xeon ile :)
  • bende düşünüyprum hocam elinize geçince bir ufak anlatım çekerseniz müthiş olur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.