core 2 duo e 4500 çalışma sıcaklığı nedir? orjinal fanıyla 55 derece normal bi rakam mıdır? yardımcı olursanız cok sevinirim
quote:
Orjinalden alıntı: cranberry_666
core 2 duo e 4500 çalışma sıcaklığı nedir? orjinal fanıyla 55 derece normal bi rakam mıdır? yardımcı olursanız cok sevinirim
normal değil
-kasayı temizle -termal macunu konrtol et -kasa sıcak bölgelerde durmasın
teşekkürler peki normali nedir??
quote:
teşekkürler peki normali nedir??
30-40 derece arası bir değer normaldir
teşekkürler son bir soru daha :) asus p5b anakartın bios ayarlarındaki hardware monitör de 55 derece, core temp cpu temp programlarında ise 35_40 derece arası gösteriyor. hangisine güvenmek lazım?
quote:
teşekkürler son bir soru daha :) asus p5b anakartın bios ayarlarındaki hardware monitör de 55 derece, core temp cpu temp programlarında ise 35_40 derece arası gösteriyor. hangisine güvenmek lazım?
tjmax değeri ayarlı değildir core temp in
biosta ne yazıyorsa doğrudur tabi istisnalar var anakartta teknik arızalar filen ama bu olaylar öok görülmez
İlk çıktığından beridir ASUS P5B sahibi olarak anakartın termal ölçüm cihazının genelde çoğu ASUS P5B lerde arızalı olduğunu bilmenizi isterim.
Bu durumda ikisine de inanmanız pek mümkün değil...
kasayı temizle termal macuna bak normal değeri 35 45 arasıdır
core temp değerleri bu macun sürdüm , fanı soğutucuyu temizledim her şeyi defalarca kontrol ettim hardware monitörde 55 derece görmeye devam ediyorum tj max ın ne olduğunu pek bilmiyorum acıkcası max ısı değeri heralde core temp 85 demiş bu doğru değermi core temp te tj max ı ayarlamamız gerekiyomu çok soru oldu heralde :) yardımcı olursanız cok sevinirim
buda baska bi değer yükte 50 ye kadar cıkıyo coretemp te şaştım kaldım hangisi doğru bunlardan
buda everest değerleri ama neden bios ta hardware monitörde 55 derece gösteriyor
Bios güncelleme yapmanı tavsiye ederim. E8400 kullanırken bende paronayaklaşmıştım cpu nun sıcaklığından dolayı. Meğer Bios güncellemesi yaptım da termalleri doğru okumaya başladı. Yaklaşık 12 - 15 derece durduk yerde ısı göstergesinde fark etmişti.
Tabiki sizin içinde aynı durum söz konusu mudur bilemiyorum. Lütfen bir deneyin...
:) cidden paranoyaklaştım benim aklımada bu geliyo bi yerde okumustum güncel driverda ısı farkı cıkabiliyomus yanlıs okumadan dolayı ama asus p5b de bu düşme yerine yükselme şeklinde oluyomus heralde en mantıklı senin söylediğin geliyo ama teşekkürler x files
normalde 60 derecede kapatması gerekli işlmcinin kndini.yanlışmı biliyorum?zaten o sıcaklıkta çalışması değişir gibime geliyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme