Şimdi Ara

Corolla Kararsızlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2020 model vision 1.6 otomatik corollam var. 27 bin km yaptım.

Plaza 850 veriyor. ( Arkada bahçe kapısına vurduğumdan avuş içi kadar göçük var yaptırmadım )

Bu aracımı takasa vererek baz corolla alsam mantıklı olur mu,

aracımdan çok memnunum ama 5 yılı devirdik. Daha çok değer kaybı olmasın diye kararsız kaldım.

Kaza vs yok.

Yeni corolla 1.2 civarı.

Üstüne 350 vericem.

Siz olsanız ne yapardınız.

Yeni corolla 1.5 yeni nesil motor benim aracım eski nesil 1.6 motor

• Sizin araç 1.6 motor ve lpg uyumu daha iyi. Değer kaybı daha az olur 1.5 motordan.

350bin az para değil. Değer kaybetmesin istiyorsanız 350bine tarla, arsa falan alın. 5 sene sonra size sıfır corolla aldırır.

Corolla zaten eskimeyen bir araç, çok km'de yapmamışsınız. Sıfır alırsanız mtv artacak, kasko artacak vs. Aracınızın bakımını bile özelde yapıp devam edebilirsiniz bence.

• Sizin araç 1.6 motor ve lpg uyumu daha iyi. Değer kaybı daha az olur 1.5 motordan.

350bin az para değil. Değer kaybetmesin istiyorsanız 350bine tarla, arsa falan alın. 5 sene sonra size sıfır corolla aldırır.

Corolla zaten eskimeyen bir araç, çok km'de yapmamışsınız. Sıfır alırsanız mtv artacak, kasko artacak vs. Aracınızın bakımını bile özelde yapıp devam edebilirsiniz bence.

• 1.6 motor corolla daha iyi. 1.6 verip 1.5 alınmaz hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2024 Model baz paket bile olsa, teknolojik olarak hem daha üstün hem güvenlik donanımları eksiksiz.

1.5 Motorun da çok bir sıkıntısını duymadım, kardeşimde var 2 Yıldır LPG ile biniyor, sorun yaşamadı hiç. Ben açıkçası mantıklı buldum düşüncenizi. Yatırım olarak bakmıyorum lakin, yatırım için başka başka enstrümanlar var ama salt araç değişimi olarak bakınca ben de yapardım aynı değişimi.

• Plazaya vereceğinize kendiniz satın. Ayrıca değmez o değişime.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler arkadaşlar arabadan memnunum. sanırım devam edeceğim. 5 yaşında satmakla 10 yıl satmak arasında hangisi daha optimal olur diye düşündüm o bakımdan konu açmak istedim.

• - aracın faydalı ömrü boyunca sene başına değer kaybı doğrusal değildir. ilk kontak çevirmeden itibaren yüksek hızla değer kaybedip bu kayıp hızı düşerek devam eder

ek: kasa değişimleri gibi üreticinin eski araçlarını bizzat değer kaybına itip cirosunu, pazar payını ve karlılığını sürdürmesi, arge 'de pişip birden bire satın alma maliyetini düşüren, verim ve fonksiyon arttıran yeni akıl, yeni teknoloji gibi tüm etmenler bunların eksik olduğu eski kasalı aracın daha da eskide kalmasına yol açabilir veya tam tersine değer kaybını yavaşlatır ve hatta bazen yenisi eskisini aratır ;)

içten yannalı araçlarda çok uzun süredir gerçekte yeni birşey yok, pazarlama ise tam gaz. elektrikli taşıt piyasası ise bataryalardaki henüz emekleme döneminde gelişme potansiyeli sebebiyle çok daha hızlı değer kayıplarına gebe

- sıfır araç kontak çevirme/plaka takma maliyeti %20 dir. bu abartı değil, yalan değil. pandemi sonrası piyasaya girmiş taze vatandaşlar eski türkiye gerçeklerini hatırlamaz, ama aslında bu dünya gerçeğidir aynı zamanda.

(ayranı yok içmeye, tahtrevanla gider çeşmeye) Türkiye tekrar araç sıfır kokusu ayrıcalığının önemli bir bedeli olduğunu hatırlayacak. tl bazında aracı prim yapsa dahi diğer gerçek yatırım araçlarına ve nakite nazaran o sıfır araç kokusunun bir bedeli olacak.

- 15- 20 yaşından ve denk gelen motor mekanik aksam km seviyesinden itibaren ise yürütme toplam maliyeti artmaya başlar, önümüzdeki dönemde "işçilik fiyatlar azalamayacak, daha da artacak" , yani ya kendi elinizi kolunuzu sıvayıp ben bu arabaya bakarım, edebildiğim kadar tamir ederim diyerek eski araba kullanacaksınız ya da astarı yüzünden pahalıya gelecek.

buna göre düşünün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 3 Temmuz 2024; 17:24:9 >

• şu anda 2020 model bir araç 800 binde, 15-20 yıllık arac 600 bin. yanı ilk 3-4 senede arac çok hızlı değer kaybediyor ama uzun vadede değer kaybetmiyor. şu anda dükkan tarla arsa vs yatırım yapın

• 850 bin çoook ölü bir fiyat olmamış mı ya 1.6 corolla için? 1.6 motoru bırakıp 1.5'e asla geçmezdim ben sizin yerinizde olsam.

• 2020 model araba nasil 5 yili deviriyor? 1 Ocak 2020 de uretilmis olsa 4.5 yasinda olmuyor mu?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.