Şimdi Ara

Corolla Sedan'da son nokta.Ohhhhh be! (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
0
Favori
31.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: cagduygu

TOYOTA HEVES DEĞİL TUTKUDUR. TOYOTA SEVGİLİ DEĞİL EŞTİR. ONUNLA BİRLİKTELİK UZUN ÖMÜRLÜDÜR. O SEBEPLE TOYOTA KULLANAN BİR DAHA BIRAKAMAZ. DİĞERLERİ CAZİBELİDİR, ÇEKİCİDİR AMA İŞ UZUAYINCA SUYU ÇIKAR.

bunlar benim fikirlerim teşbihte hata olmazmış.

Güzel benzetme tebrikler
  • quote:

Orjinalden alıntı: furkan_

quote:

Orjinalden alıntı: yeknet

rakipleri 1.6 dizel çıkarıp 110-115bg gücünde motor üretiyor. Toyota neden hala 1.4 D4D 90 bg de yerinde sayıyor. Modelleri büyütürken performansı azaltıyorlar. Ayrıca bu yeni toyotada kapılarda koruma çıtaları yok, hiç dikkatinizi çekti mi?

jettada da yok, nerden eleştireceğinizi şaşırdınız arabayı .

hadi bakalım bmw 7-serisinde de yok nolcak şimdi?

• FİYATLAR AÇIKLANDI

fiyatlar foruma konmuştur...

http://forum.donanimhaber.com/m_11973809/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 30 Ocak 2007; 15:54:49 >
  • Merhabalar aranıza yeni katıldım

Herkesin fikirlerine ilave olarak ben fikirlerimi aktarmak isterim, amacım Teni Corollayı kötülemek değil sadece kendimce eksik gördüklerimi yazmak.

Yeni tasarlanmış bir araç olduğuna göre EURO NCAP testlerinden 5 yıldız almasıni isterdim ( malesef 4 yıldız aldı ) Bu bence güvenlik yönünden çok önemli.Eskikasa zaten 4 yıldızdı.
    124 HP'lik bir motora 6 ileri vitesli bir şanzıman olmasını isterim.Yüksek hızlarda yakıt ekonomisi için.
    Motor kaputunda ve bagaj kapagında amartisör olmasını isterim ,Rahatlık için.
    Full olan donanımında standart olarak park sensörü olmalı.(işcilik olarak sonradan takılanlardan daha kaliteli olur)
  • Arkadaşlar arba bu hafta sonu geliyormuş toyota galerisinde çalışan arkadaşım 2005 corollasını satıp bu arabayı bekliyor eski corolladan bi hayli geniş olduğunu söylüyor ama bagajının şu an kullandığım skoda octavi'nın 545 litrelik bagajı kadar geniş olmayacağını düşünüyorum
  • Selam millet
    Ben VAZ-GEÇ-TİM!!!!!
    Ben focus cvt tdci ghia yı 2 ay beklemeye değer buldum şu an cvt model yok ama olsun.Şahsen bana kızabilirisiniz ama ne yapayım bu araba değmez bu fiyata.
    Gerçekçi olmak lazım;otoyol da gidiyosunuz dikiz aynanızda bir ford focus ne yapsanız etsenizde sizinle hemen hemen 2-3000 ytl pagalı ama
    fullllllllll......................gercek mana da full;sunroff var ,cruise control var,cvt 7 ileri bir şanzuman a sahip.Ben kararımı bu araca cevirdim.Toyota da begenmediğim sey kapıların tok olmayışı,kapıyı actım sanki uctu kapı:) ve Oysa ki Focusun kapısından agırlıgı ortaya cıkıyor.İsterseniz sizde deneyin.....
    O ford focus size ot yolduruyor ve siz o arabaya denk para odemişsiniz.
    Kısaca size elveda....Ben bu saatten sonra FORD FOCUS forumdayım......!
  • euro ncap sayfasında 4 yıldız almış diye birşey yokkki

quote:

Orjinalden alıntı: step-team

Merhabalar aranıza yeni katıldım

Herkesin fikirlerine ilave olarak ben fikirlerimi aktarmak isterim, amacım Teni Corollayı kötülemek değil sadece kendimce eksik gördüklerimi yazmak.

Yeni tasarlanmış bir araç olduğuna göre EURO NCAP testlerinden 5 yıldız almasıni isterdim ( malesef 4 yıldız aldı ) Bu bence güvenlik yönünden çok önemli.Eskikasa zaten 4 yıldızdı.
    124 HP'lik bir motora 6 ileri vitesli bir şanzıman olmasını isterim.Yüksek hızlarda yakıt ekonomisi için.
    Motor kaputunda ve bagaj kapagında amartisör olmasını isterim ,Rahatlık için.
    Full olan donanımında standart olarak park sensörü olmalı.(işcilik olarak sonradan takılanlardan daha kaliteli olur)

• birşey sormak istiyorum. 1.4 dizel motorda 8 valf mi 16 valf mi var?
    ve bunların bize getirileri nedir acaba?
    teşekkürler
  • merhaba acu_men

Euro ncap'tan 4 yıldız aldığını Toyota'daki statış elemanı söyledi.
    ( Birazda üzgündü)
  • euro ncap ın web sitesinde böyle bişey yok.

resmi olarak duymadığınız hiçbişeye inanmayın.

eskileri satmaya çalışıyolar.

satış elemanlarına kalsa yeni corolla mayısta gelcekti.

quote:

merhaba acu_men

( Birazda üzgündü)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acu___men -- 31 Ocak 2007; 11:27:02 >
  • Doğru diyorsun fakat euro encap sitesinde sadece Auris için 5 yıldız gösteriyor. Yeni Corolla'dan eser yok.
    Zaten Toyota'nın bütün sitelerinde (diğer ülkelerin)Aurise önem veriyorlar,Corolladan eser yok.
    Sadece gördüğüm kadarıyla TÜRKİYE;Yunanistan,Estonya ve İrlandada Corolla var,hatta Estonyada 1,6 bile yok.Sadece 1,4 benzinli ve 1,4 D4D dizel var.
    Sanki sedan olduğu için Toyota ,Corolla'ya önem vermiyor. Bence 40 yıllık bir modele yazık olur.
    quote:

Orjinalden alıntı: acu___men

euro ncap ın web sitesinde böyle bişey yok.

resmi olarak duymadığınız hiçbişeye inanmayın.

eskileri satmaya çalışıyolar.

satış elemanlarına kalsa yeni corolla mayısta gelcekti.

quote:

merhaba acu_men

( Birazda üzgündü)

• auris 5 yıldız aldığına bu da %99 5 yıldız alır, zaten yetkililer bu araçtan 5 yıldız almayı beklediklerini söylediler, hem daha zaten belli değil kaç yıldız aldığı.
  • Satışa çıkmış bir aracın euro ncap'tan kaç yıldız aldıgı çok önceden belirleniyor.Firmalar karoser tasarımlarını ve deneme araçlarını ürettikten hemen sonra testlere sokuyorlar.Bu durumda Corollanın kaç yıldız aldığı çok önceden bellidir, aynı Aurisin daha satışa çıkmadan 5 yıldız aldığını reklam etmeleri gibi. Tabiki en sağlıklı bilgiyi TOYOTASA'dan almak gerekir. Ben Yeni Corollanın 4 yıldız aldığını Toyota'da çalışan satış elemanından öğrendiğimi söylemiştim ve bahsettiğim eleman benim arkadaşım. Kendisi Yeni Corollanın eğitimi sırasında TOYOTASA'da öğrenmiş.Zaten 5 yıldız alsaydı Toyota plazalarda gururla söylerlerdi aynı Yaris'in 5 yıldızlı olduğunu söyledikleri gibi.

Saygılar
  • wolswagen jettada test edilmemiş daha Euro Ncap te... ben böyle biliyorum mesela
  • Jetta uzun zamandır satışta bu arabayı nezaman test ederler sence, üretimden kalkarkenmi. Hayır Otomobil firmaları için artık 5 yıldız bir imaj olarak nitelendiriliyor. Tabi 5 yıldız alamayınca bu konunun bahsi bile geçmiyor. (Tabi ben bunu genel olarak söylüyorum Jetta'nın araştırmasını hiç yapmadım,senin söylemine açıklık getirmek istedim fakat araştıracağım) Tabi birde su var 5 yıldız olaylarını araçlar ilk satışa çıktığında söylemek isterler çünkü tüketicilere güvenli araçlar olduğunu ıspatlamak için.

Saygılar
  • Yeni çıkan (kasa + motor) araçlara bir bakarsak, fiyatı ederinin çok üstünde;
    Halen fiyat - performans açısından en iyi araç Honda civic --> 1.6 ELEGANCE OTOMATİK VİTES 41.795-YTL listesi, 41,5 rahat alınır...
    Toyota bu eksiklerle dolu aracı o fiyata "sorunsuz"luğu öne çıkarsa da saaataaamaaaz...
    * 1,6 124 hp araç max tork için 5200 rpm kadar çıkmak gerekiyor, test ederseniz de görürsünüz araç 4,500 rpm ve yukarısında ancak ekstra atak oluyor ancak bu devirde günlük hayatta vites değiştiren var mı?
    * Arka tampon ve stopları söylemiyorum bile.
    * İsteseniz de sunroof yooook!!
    * İsteseniz de 6 ileri düz vites yooooook!!!
    * İsteseniz de 1,6 110 hp dizel yok, ha 1,4 var ama kasa "avensis" kadar olmuş, 1,4 napar ???
    * İç mekan, işçilik ve malzeme kaliteside eski kasadan kat-kat üstün değil, denk veya kötü bile...
    * Otomatik viteste de iyileştirme yapılmamış "otomatikleştirilmiş kavramalı şanzıman" var. (opeldeki easytronic gibi)
    HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIM....
    Ancak hondayı geçen taraflarını da belirteyim, bagaj - anahtarsız giriş - yol bilgisayarı;
    İşçilik ve malzeme kalitesi de dahil HONDA iyi... Türkiye montajı olsa da işçiliğimiz aslında gayet iyi...

• ben yenı corollanın hem dızel hemde benzınlı wersıyonunu test ettım oncelıkle dıs dızaynın begendım gercı arka daha ıyı olabılırmıs ama fenada sayılmaz tum forumlarda dogal olarak honda cıvıcle karsılastırmıslar bende kendı fıkırlerımı sızınle paylasıcam dızel 1,4 olmasına ragmen gercekten tahmınkar bı performans sunuyo ıscılık kalıtesını begendım ama on kapılardakı saglamlık hıssı arka kapılarda yok gıbı geldı bence corollanın konsol tasarımı gayet guzel ozellıkle gosterge grupu cok ıyı cıvıc daha gosterıslı belkı ama zaten corolla kullanıcılarınında gosterıs beklemedıgını saglamlık bekledıgını hepımız bılırız bence bu konuda cıvıcten basarılı dızel ust versıyonu yanı eleant 43,000 ytl ındırım yapmıyolar metalık renge fark yok donanıım ıyı mp3 ve vwa formatlarını destekleyen teybı begendım bence cıvıcle corolla arasındakı en onemlı fark surucu koltuguna oturunca sankı sıze gore tasarlanmıs gıbı gelıyo ve on camlarla yan cam cıvıc e gore gercekten daha ferah ozellıkle on cam cok genıs tutulmuss fıyat olarak herkes toyotadan daha ucuz bı araba beklerdı ama bu kasaya bu donanım bence cok da pahalı degıl focus ta,megane da corolladan daha pahalı herkes arka suspansıyon sıstemıne takmıs ama test surusune cıkanlar bu fark edemıyeceklerdır bence zaten toyota da bu konuda cok ıddalı ..... benzınlı versıyonu test ettıyım arca otomatıktı bence cok tepkılı gelmedı ama durgunlugunu attıktan sonra ısteklı bı seklıde hızlanıyo dıreksıyonda kumanda mekanızmasıda hosuma gıttı formula 1 mantıgı calısıyooo benzınlı versıyonun elegant donanımlısı 40,850 yanı bu durumda dızel versıyon avantajlı konuma gecıyoo ama benzınlı versıyonda ıc dosemede bej secenegı ve anahatsız gırıs sıstemı gıbı bı kaç donanım kalemı gıbı farklılıkları war asıl onemlı soru cıvıc mı corolla mı dersenız bence corolla cıvıc gıbı gosterıslı olmaya bılır ama bence daha saglam bı goruntusu war ayrıca bı oncekı nesıl corollayı begenenler bu arabadan cok hoslanıcaklardır bencee corolla derım cunku toyota sorunsuz bı arac cıvıc sorunludur demıyorum ama cıvıc kullanıcalarıda bılıyodurkı corolla dan sıkayet eden yok gıbı ...

• bazıları işçilik ve plastik kalitesinde civic ten geri demişler ben anlamıyorum.tamam tipi hoş değil ama içi bu aracın çok kaliteli.civic tende kendi sınıfındaki diğer araçlardan da iç kalitesi yüksek.tamam fiyatı yüksek arkası çok geniş değil ama içi kaliteli.
  • elegant ta m/m olmadan xenon ya da vsc alabiliyo muyuz bilen var mı?
  • elegant benzinliye alamıyorsunuz
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.