Şimdi Ara

Corolla Ses Sistemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracım 2007 Model Corolla 1.6 HB Plusline, Allaha Şükür bugüne kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım ve otomobilimden çok memnunum. Fakat araçta beni en çok rahatsız eden olay müzik sisteminin son derece kalitesiz olması, hatta şöyle diyebilirimki ben hayatımda bu kadar kalitesiz ses veren bir ses sistemi görmedim.

Arabanın ses sistemini, seat ibiza, seat altea, renault megane, renault scenic, ford focus trend, oplel corsa, opel astra,mazda 3 ve vw bora ile karşılaştırdım, ses yüksekliği, berraklığı ve kalitesi olarak açık ara sonuncu diyebilirim.

Size sorum öncelikle bunun sebebim araçta kullanılan teyp midir, yoksa hoparlörlermi kalitesiz( ki araçta sadece ön kapılarda 2 adet hoparlör var).

Araçta direksiyondan kumandalı müzik sitemi olduğundan teybi değiştirmeyi kesinlikle düşünmüyorum, dolayısıyla bana temiz ve kaliteli ses veren 4 adet hoparlör lazım, çok yüksek watt'lı olmasına gerek yok, benim aradığım ses yüksekliği değil, sadece temiz ve berrak bir ses istiyorum, bana tavsiye edebileceğiniz f/p oranı makul olan hoparlörler varsa ve bunların coralla'ya uygunluğu konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

• gerçekten temiz ve kaliteli ses arıyorsan BOSS derim.bilenler bilir
  • ben corollaya ses sistemi yaptıracağım zaman epey sıkıntı çekmiştim. aşağıya sistem kurulurken çekilmiş bazı fotoları koyuyorum . sizin de işinizi görür umarım. ( yol bilgisayarını iptal etmek istemediğimden bu şekilde yaptırmıştım)

Aşağıda yapılan işlemleri fotoları ile birlikte açıklayacağım.

teybin ön konsolu resimdeki gibi çıkarıldı ve asıl işlemler bu kapağın üzerinde gerçekleştirildi. küllüğün üzerinde bulunan cep arka tarafından kesiliyor.

Corolla Ses Sistemi

Corolla Ses Sistemi

kapağın dibine kadar kesim yapıldı. hatta kapak açıkken karşıdan baktığınızda üstte 2-3 milimlik bir çıkıntı var , bu da tamamen sıfırlandı.

Corolla Ses Sistemi

Corolla Ses Sistemi

traşlama sırasında önden görünüme zarar gelmemesi için bant çekildi.

paneli yerine takmadan önce test amaçlı teyp yerleştirildi , kafanın açılıp açılmadığı test edildi

teybin arkaya doğru derinliği çok sınırlı olduğundan Bülent Bey teybe bağlanacak kablolara işçilik uyguladı. ( bu arada Bülent Bey daha önce hoparlörleri bağlattığım firmanın, baştan sağma bir şekilde elektrik ve rca kablolarını aynı yerden geçirdiğini, ayrıca kullanılan kabloların kalitesizliğini görünce duruma el koydu ve ÜCRETSİZ olarak daha kaliteli kablolar ile tesisatı en baştan çekti . Kaliteli hizmet bu olsa gerek )

Corolla Ses Sistemi

araç içinden bir görünüm

Corolla Ses Sistemi

veeeee

Corolla Ses Sistemi

Corolla Ses Sistemi

Corolla Ses Sistemi

işlemm tamam.

• Emeğinize sağlık çok güzel olmuş.

Yardım için teşekkürler ama dediğim gibi benim yeni teyp, takma niyetim yok sadece hoparlörleri değiştirmeyi ve arka kapılarada hoparlör koyurmayı düşünüyorum.

Sizin teyp değiştirme sebebiniz nedir, sadece hoparlörler değiştirilerek iyi bir ses kalitesi yakalanamaz mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cmanbaris

Emeğinize sağlık çok güzel olmuş.

Yardım için teşekkürler ama dediğim gibi benim yeni teyp, takma niyetim yok sadece hoparlörleri değiştirmeyi ve arka kapılarada hoparlör koyurmayı düşünüyorum.

Sizin teyp değiştirme sebebiniz nedir, sadece hoparlörler değiştirilerek iyi bir ses kalitesi yakalanamaz mı?

Önlere ve arkalara bir çift JBL component, Anfi ve 38 cm'lik bas. Bunları orjinal Corolla Teybine uygulamış tanıdığım var. Ses kalitesi çok güzeldi ama araba satıldı malesef...
  • bende verso kullanıyorum bende memnun deilim. daha önce caddy vardı oda kuru boştu sonradan ona 38 lik rockford p2 bass ve 1 takım compenant baglatmıştım ve orjınal teyiple güzel bi ses alıyordum daha sonra teyibi de degiştirdigimde
    önceki sesin 1 katı daha fazla ses aldım yani olay sadece haporlorlerde bitmiyor. orjinal teyiple bi yere kadar. güzel profesyonel bişe olsun derseniz teyip lazımmm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pasha1982 -- 30 Temmuz 2008; 10:30:54 >
  • quote:

ben ilk önce ön kapılara jbl komponent , jbl anfi ve bagaja 1000w sub alıp anfiyi aracın orjinal teybine bağlamıştım. fakat hiçbir şekilde verim alamadım maalesef. öncelikle orjinal teybin anfi girişi olmadığından araya booster adında bir parça takıyorlar. ses kalitesi zaten bayağı bir düşüyor , sonrasında araç motor sesini içeri aldı ( bu bende oldu belki kablolardan , rca ile elektrik aynı yerden geçerse oluşan bir durum) ayrıca teyp kapalıyken bile hoparlörlerden istenmeyen çok tiz bir ses alıyordum ve araçtan neredeyse soğudum diyebilirim. son olarak orjinal teybin ses kalitesi satın alacağınız hoparlör anfi ve sub ın gerçek kalitesinde müzik dinleyememenize sebep olacaktır .

yani benim amacım da ilk başta aynı sizin düşüncenizdi. yukarıda yazdığım gerekçelerden ötürü teyp aldım , bu sayede mp3 player(orjinal teybimde yoktu) uzaktan kumanda ve müzik tesisatımdan %100 performans almış oldum . ve tabiiki onlarca ses konfigürasyonu yaparak kulak zevkime göre ayar yapabiliyorum . sub control , eko ayarı vs vs .

tavsiyem , kesinlikle orjinal teybi değiştirin , ya da hiç masraf yapmayın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ford focus ses sistemi
    11 yıl önce açıldı
    Peugeot 301 ses sistemi
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: barisyilmaz79

quote:

ben ilk önce ön kapılara jbl komponent , jbl anfi ve bagaja 1000w sub alıp anfiyi aracın orjinal teybine bağlamıştım. fakat hiçbir şekilde verim alamadım maalesef. öncelikle orjinal teybin anfi girişi olmadığından araya booster adında bir parça takıyorlar. ses kalitesi zaten bayağı bir düşüyor , sonrasında araç motor sesini içeri aldı ( bu bende oldu belki kablolardan , rca ile elektrik aynı yerden geçerse oluşan bir durum) ayrıca teyp kapalıyken bile hoparlörlerden istenmeyen çok tiz bir ses alıyordum ve araçtan neredeyse soğudum diyebilirim. son olarak orjinal teybin ses kalitesi satın alacağınız hoparlör anfi ve sub ın gerçek kalitesinde müzik dinleyememenize sebep olacaktır .

yani benim amacım da ilk başta aynı sizin düşüncenizdi. yukarıda yazdığım gerekçelerden ötürü teyp aldım , bu sayede mp3 player(orjinal teybimde yoktu) uzaktan kumanda ve müzik tesisatımdan %100 performans almış oldum . ve tabiiki onlarca ses konfigürasyonu yaparak kulak zevkime göre ayar yapabiliyorum . sub control , eko ayarı vs vs .

+100

• Bu haberler kötü oldu benim için, sanırım bu işi biraz erteliycem, mali açıdan baya bir kaynak ayırmam gerekecek.

Toyota'ya çok kızgınım yaw kardeşim mis gibi araba yapmışsın insan içine biraz güzel bir ses sistemi koyar ayıp valla, adam seat ibizaya bile(ki teybi kasetçalarlı) daha güzel ses veren bir sistem koymuş.

Yardımlar için çok çok teşekkürler.

quote:

Orjinalden alıntı: barisyilmaz79

quote:

• hayırlısı olsun şimdiden ,

iş gören bir teyp 250 -300 ytl ye de alabilirsin. benim taktırdığım pioneer 5950 modeli 265 ytl ye almıştım. asıl dert teybi resimde görülen yere monte ettirmek. onun için resimleri gönderdim zaten. ben uzun süre arştırdım. hangi tesisatçıya gidersen git takarız ederiz diyor doğal olarak , fakat üzerine basa basa şunu söylemeliyim ki eğer teyp taktırıcaksanız bu model araca daha önce uygulama yapmış olan birine gidin. teybin oraya takılması neredeyse 4 saat sürdü, çok ciddi işçilik var ve o teybin arkasında 1 milim bile yer yok şu an. kapak sıfıra sıfır.
  • merhaba,

garanti kapsamındaki araca anfi montajı yaptırmak, araç garantisini bozuoyr mu ?

teşekkürler
  • benim aracımın garantisi devam ediyordu bu sistemi yaptırdığımda . serviste herhangi bir sorun ile karşılaşmadım . eğer elektrik arızasından dolayı servise gitseydim bu olayı bahane ederler miydi onu da bilmiyorum. gerçi servistekiler artık iyice tanıdık oldular, birbirinin aynısı 3 aracımız var hep aynı servise götürüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fastx

merhaba,

garanti kapsamındaki araca anfi montajı yaptırmak, araç garantisini bozuoyr mu ?

teşekkürler

normalde aracınzıın elektrik aksam garantisini bozuyor servise problem yaşayıp gittiğinizde bunu size söyliyerek isterlerse ücret karşılığında yapabilirler.Bazı servislerde garantiniz bozulmamıs gibi size hizmet de verebiliyor.
  • Öndeki iki tane dandik hoparlörden ne olcak hocam. Bence teybe dokunmayın adama akıllı alın 4 tane hoparlör keyfinize bakın. Pioneer öneririm.
  • @barisyilmaz79

Hocam helal olsun güzel ve temiz bir iş çıkarmışsın.
  • @barisyilmaz79 hocam bu fotolar ne böyle, moralim çöktü. biz üstteki bölümü çıkartanlardanız... gerçekten güzel yapmışsınız, tebrikler.

cmanbaris, ben de seninle aynı soruna çare arıyordum. Önce teybi değiştirdim, baktım bu hoparlörlerle hiç olmuyo, sonra da 4 hoparlör taktım. Bence gayet iyi ses veriyor. Teybi değiştirmeden birşeye benzeyeceğini sanmıyorum ama çok dandik hoparlörleri de her halikarda değiştirmen gerekir. Belki şimdi hoparlörleri tak, idare etttiği kadar gitsin, ilk fırsattada teybi takarsın.
    Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.