Şimdi Ara

Corsa 1.3 CDTI 2006 Orijinal turbo mu yan sanayi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kolay gelsin arkadaşlar, Corsa 2006 1.3 CDTI aracın turbosu için bir ustayla görüştüm 1000 liraya sıfırını takarım herşey dahil dedi, ama onlineyedekparça diye bir siteden baktığımda orijinal gm marka 1167 TL sadece turbonun kendisi satılıyor, usta muhtemelen yan sanayi takacak buradan yola çıkarsak. Sizce taktırmalı mıyım? hafif bir ıslık sesi geliyor revizyon da düşünmüyorum açıkçası pek, 2-3 ay sonra yine aynı problemler çıkıyormuş çünkü.

• gm marka turbo olmaz. ya garrett markadır ya da holset vb. sadece kutusu gm bu yüzden orjinal diye kutuya para vermeyin. turbonun muadili yan sanayisi olmaz bu yüzden.
  • hafif ıslık sesi bende de geliyor turbo devreye girdiği zaman daha doğrusu kendi sesi var böyle kuş gibi ötüyor o olmasın ? yani turbonuzun arızalı olduğuna emin misiniz ?

ayrıca internetten veya başka yerden parça alırken yansanayi alma olasılığınız çok yüksek ancak turbo da durum farklı mı bilemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mob411

hafif ıslık sesi bende de geliyor turbo devreye girdiği zaman daha doğrusu kendi sesi var böyle kuş gibi ötüyor o olmasın ? yani turbonuzun arızalı olduğuna emin misiniz ?

ayrıca internetten veya başka yerden parça alırken yansanayi alma olasılığınız çok yüksek ancak turbo da durum farklı mı bilemiyorum

hocam hafif derken aslında hemen hemen şu linkteki araç kadar var yani bence bir fikir verir. buna %100lük arıza dersek benimkinin sesi bunun %60 ı kadar falan vardır yani. normal bir ses olsa birkaç ay önce de duymaz mıydım? 1 aydır duymaya başladım. sadece sağlam bir usta bulup turbo hortumlarını falan kontrol ettirmek istiyorum son aşama olarak.

https://www.youtube.com/watch?v=EE8tDFStxwA

• videodaki gibiyse evet , yani dediğiniz gibi 1 ay öncede duyardınız. İlk başta boşa para vermeyin eğer bir sorun yoksa diye söyledim. Ustalara çok güven olmuyor.

geçen ustanın birisi benim mazot filtresine yansanayi dedi. Dedim yetkili serviste takıldı. Ufi tipi idi bosch takmışlar dedi , halbuki aracı ilk aldığımdan beri hep gm/bosch olan takılı.

ankara da iseniz şaşmazda ustanın adresini telefonunu yollayabilirim isterseniz. En azından ona da bir baktırırsınız kafanıza yatarsa ona göre davranırsınız. Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mob411

videodaki gibiyse evet , yani dediğiniz gibi 1 ay öncede duyardınız. İlk başta boşa para vermeyin eğer bir sorun yoksa diye söyledim. Ustalara çok güven olmuyor.

geçen ustanın birisi benim mazot filtresine yansanayi dedi. Dedim yetkili serviste takıldı. Ufi tipi idi bosch takmışlar dedi , halbuki aracı ilk aldığımdan beri hep gm/bosch olan takılı.

ankara da iseniz şaşmazda ustanın adresini telefonunu yollayabilirim isterseniz. En azından ona da bir baktırırsınız kafanıza yatarsa ona göre davranırsınız. Kolay gelsin.

Hocam istanbuldayım Avrupa yakasındayım maalesef. Birisi hortumlarda sıkıntı varsa da olabilir demişti ona istinaden bosch servisine götürdüm onlar da turbonun ömrü bitiyor dediler emin oldum Bugün, ama bu şekilde birkaç ay saha sürebilirsin bisey olmaz dediler aciliyet anlamında. Ben pimpirikliyimdir egzoz sistemindeki bir parçayı bozar ya da motora pallerden bir parça kaçar yolda giderken vs diye Çünkü her gün yoğun olarak kullanıyorum aracı. Teşekkürler ilginiz icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Albea ile turboları aynı olması lazım. 2008 opel combo ile albeanın parçalarının çoğu uyuyordu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • merhaba araç kaç kilometrede acaba. bende turbo dizel kullanıyorum bu ara diken üstünde hissediyorum 145 bin kmdeyim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiat araçların turbolu da olur aynı motor sonuçta. En temizi değişim, tabii ki orijinali ile.
  • bu tür işleri serviste yaptırmanızı tavsiye ederim. usta dediğiniz kişi takar bir doblo turbosu başınıza iş çıkar. birinin 90 lık lineasına 75 lik doblo turbosu takmışlar bir sürü sorun yaşadı. 300-500 fazla verin kafanız rahat olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet8824

merhaba araç kaç kilometrede acaba. bende turbo dizel kullanıyorum bu ara diken üstünde hissediyorum 145 bin kmdeyim.

Anladım arkadaşlar sağolun bilgiler icin, 1100 liraya orijinal takacak bir yer buldum garanti de veriyor 1 yıl, oraya yaptıracağım haftaya, 4 saat civarında sürer dedi.

Mehmet hocam araç 137 bin km de ama eski sahibi hor kullanmış anladığım kadarıyla, 180 binde hala turbosu sağlam birsürü corsa var, siz kontagı kapatmadan önce 45 saniye beklemeyi alışkanlık haline getirin ve devrinde vites atın gerisini düşünmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: differt

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet8824

merhaba araç kaç kilometrede acaba. bende turbo dizel kullanıyorum bu ara diken üstünde hissediyorum 145 bin kmdeyim.

Anladım arkadaşlar sağolun bilgiler icin, 1100 liraya orijinal takacak bir yer buldum garanti de veriyor 1 yıl, oraya yaptıracağım haftaya, 4 saat civarında sürer dedi.

Mehmet hocam araç 137 bin km de ama eski sahibi hor kullanmış anladığım kadarıyla, 180 binde hala turbosu sağlam birsürü corsa var, siz kontagı kapatmadan önce 45 saniye beklemeyi alışkanlık haline getirin ve devrinde vites atın gerisini düşünmeyin.

hocam bildiğim kadarıyla 2 yıl garantisi olması lazım standart olarak parçanın.
    size tavsiyem parçanın mutlaka faturasını isteyin öle sözlü garantileri ertesi gün gitiğinizde kimse tanımıyor.

• Serviste yaptır 2 ay sonra tekrar bozulursa usta babasını bile tanımaz paran boşa gider başımıza geldiği için söylüyorum

• Cikma dusuk km lisini bulursan uzun yillar goturur seni,kazali araclardan sokup satiyorlar.

Ama ben olsam islevsellikte sorun yoksa sonuna kadar kullanirim.Muhendislikte optimum kullanim omru vardir,bir parca negatif verim kazanmadigi surece normal omru dolsa bile tamamen bozulana kadar kullanilir.

• 1100 para da az değil hocam ya , serviste belki daha çok uçuk fiyat çıkacak belki ama yetkili servis daha iyi olur gerçekten. Yinede seçim sizin.
  • tutturulmus bi orjinal kelimesi, gm turbo uretmiyor arkadaslar, disardan alip takiyor, orjinalden kastiniz montaj markasi ise onada fazla takilmayin belki yari fiyatina daha kaliteli bir ureticinin turbosuda olabilir

• Serviste 2500 civarı fiyat çıkar. Dizelin ekonomisi de kalmıyor böyle arızalarda. Arac daha 137.000 km de...

Kolay gelsin

• flyer_mig kullanıcısına yanıt
    hocam ben de bozulana kadar gitsin mantığındaydım ama çok korkuttular gerek internetteki siteler ve kullanıcılar gerekse de başından geçeni anlatan taksiciler gerekse de ustalar, paller varmış içinde onlardan ufak bi parça bile kırılıp motora zarar verebilir diyen var, egzoz sistemine aşırı zarar verir bozuk turboyla yaptığın her km diyen var, ne bileyim ben de rahatça binmek için ve 1000 liralık masraf -eğer olacaksa- 4-5 bin e çıkmasın diye böyle bir karar aldım yaptırmayayım mı yani? çekişte düşme yok sadece yakıt arttı ama onun da kışla alakalı olabileceğini de düşünümekteyim.
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    valla hocam serviste turbonun sadece kendisi 1500 liraymış, işçilik vs de alıp 2000 e kitleyecekler diye düşünüyorum baya fiyat farkı oluyor maalesef, yoksa ben de isterdim yetkili serviste yapayım ama bu özel servisi de tanıdık güvenilir bi abi tavsiye etti yani sorun çıkacağını sanmıyorum inşallah
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.