Şimdi Ara

CORSA 1.7 DTI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Corsa 1.7 DTI ler (camlı ve koltuklu) 14-16 arası gidiyor piyasada, bu arabaların yakıt tüketimi nedir ve ticari olduklarından dolayı 1. köprüden geçemez, yok sehir içine giremez gibi seyler soyleniyor, aslı astarı var mıdır? hem kim körpüde bunları durdurup ruhsatına ticari mi hususi mi diye bakacak ki? vergileri de dusuk bildigim kadarıyla.

• ticari kategoride olanlarının vergileri düşük ama binek oto olarak ruhsatta geçenlerde var...o yüzden ticari olanlar 2.köprüyü kullanma zorundalar diye bir olay söz konusu ama camlı modellerin 1.köprüyü kullandıklarını gözlerimle gördüm zaten o kadar işin inceliğine girseler yandık...

gelelim 1.7 DTI modeline bu motor hacmindende anlaşılacağı üzre Tork bakımından zengin özellikle türkiyeye nadir de olsa getirilen Intercooler lı 90 hp lik motoru deyim yerinde ise baya sağlam gidiyor...

CDTI motordan farklı olarak bu motorda Triger Kayışı kullanılmakta...CDTI larda ise Zincir aktarma kullanıldı ve 250.000km garantisi var...

Bu araç için vergi mevzusunu araştırmanı tavsiye ederim
  • bende de Corsa Wan 1.3CDTI var. yakıt tüketimi mis gibi uzun yolda 120bin şehir içi 160-170 bin yakıyo. Vmax=160 km. ankarada oldum için ticati olması pek sorun yaratmıyo.

arka koltuk taktırmak ne kadara mal olur bilen var mı? yani ruhsat işlemleri falan nedir ne kadar tutar?? etrafta bir sürü adam alıp cam ve koluk taktırmış mis gibi olmuş. yardımcı olursanız sevinirim
  • cam işinin basit olduğunu duydum, yalan olmasin 200-300 e olur sanıyorum ancak koltuk işi biraz zor, koltugun altinin bos kalabilecegini dusunuyorum (gerci ne bindim ne de gordum) ama bir cozum bulunabilir. koltugun fiyati hakkinda bilgi sahibi degilim.

ruhsat degisecegi için o da 150-200 civarı tutar diye tahmin ediyorum.

bende 97 polo var klimalı, 1.6 8V, şehiriçi çok yakıyor, o yüzden 1.7 corsa DTI (2. el) dusunuyorum, cunku 1.3 CDTI ler cok pahalı, en fazla 16-17 verebilirim.
  • cam işini 90 milyona hallediyorum. koltuk koyması da 650 milyona geliyo. ama ruhsat olayını merak ediyorum. bi gün yolda ışıkta falan soracam birine artık.
  • Ruhsat işi 1.5 milyar tutuyor tam emin değilim ama...
  • hımm ben de ona yakın fiyatlar duydum ama. neyse yaptıracaz artık. iki koltukla olmuyo yani.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zibidi_gonzales

cam işini 90 milyona hallediyorum. koltuk koyması da 650 milyona geliyo. ama ruhsat olayını merak ediyorum. bi gün yolda ışıkta falan soracam birine artık.

2004 temmuz ayından itibaren dönüşüm yapılamıyor
  • 1.3 ve 1.7'nin vergileri aynı, 1.9 'a kadar aynı hatta panelvanlarda... yıllık 444lira, 6yilda bir düşüyor... (zam gelmediyse)

kamyonetlerin 1.köprüyü kullanması yasak, ama nasıl takip edecekler orası çok zor... binek de olsa bu yine kamyonettir yani binek verya ticari fark etmiyor... tam emin değlim ama galiba 14-18 saatleri arasında şehir merkezine de girilemiyor. istanbulda nereler merkez sayılıyor bilmiyorum ama ankaradaki arkadaşıma söylüyeyim; saat 16da kızılayda gimanın önündeki çevirme seni durdurursa cezan 90ytl (zam gelmiş olabilir )

2004temmuzdan sonra dönüşüm yapılamıyor mu bilmiyorum takip etmedim; ama 1yıl önce vergisi 1250ytl, camlar 80ytl, koltuk 300ytl idi... cam ve koltuk kalitesine göre artabilir tabii ki... ruhsatta da "yandan camlı dört sıra koltuklu kamyonet" yazıyor... ruhsatta kamyonet yazıyor ama vergide panelvan kısmına bakıyoruz...

• Türkiye açısından 1.7 corsalar kötü ve kalitesiz mazota karşı daha dayanıklı. Isuzu'nun ürettiği bir motor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lokosit

quote:

Orjinalden alıntı: zibidi_gonzales

cam işini 90 milyona hallediyorum. koltuk koyması da 650 milyona geliyo. ama ruhsat olayını merak ediyorum. bi gün yolda ışıkta falan soracam birine artık.

2004 temmuz ayından itibaren dönüşüm yapılamıyor

yapmaaaa. tüh ya kötü oldu. nesse yakında bi çare bulunur ona da.
  • ZİBİDİ GONZALES ARKADAŞ 1.3 ARACININ ŞEHİR DIŞINDA 120 ŞEHİR İÇİNDEDE 160 YAKTIĞINI SÖYLEMİŞ.SANIRIM BİR YANLIŞLIK VAR.ÇÜNKÜ BEN C2 1.4 HDI ARACIMLA SEHİR İÇİNDE 130 BİNİN ÜZERİNE ÇIKMADIM OKADARDA ZORLADIĞIM HALDE.ŞEHİR DISINDA DA 130 140 HIZLA 100 BİNLİRA YAKTIM.
  • bu alet o kadar iyi gidiyormu ya bir ara flash a fln meydan okuyordu ama flash bunu yedi sanırım
  • arkadaslar tesekkur ederim, anladigim kadariyla van isi sakat is. 206 HDI veya Clio DCI a bakicaz 2002-2003 civari.
  • quote:

Orjinalden alıntı: EXXCALIBUR

ZİBİDİ GONZALES ARKADAŞ 1.3 ARACININ ŞEHİR DIŞINDA 120 ŞEHİR İÇİNDEDE 160 YAKTIĞINI SÖYLEMİŞ.SANIRIM BİR YANLIŞLIK VAR.ÇÜNKÜ BEN C2 1.4 HDI ARACIMLA SEHİR İÇİNDE 130 BİNİN ÜZERİNE ÇIKMADIM OKADARDA ZORLADIĞIM HALDE.ŞEHİR DISINDA DA 130 140 HIZLA 100 BİNLİRA YAKTIM.

evet bu işi bende anlayamadım.. bende 1,3 cdti easytronik düşünüyorum.... opelin sitesinde yada başka biryerde teknik yakıt fabrika verilerine ulaşamadım.. bu adamlar test sürüşü yapmıyormu ??????????
  • hafta sonu depoyu fulldim. en doğru sonuçları bir iki gün içinde iletirim. söylediğim değerlerde yanlış olabilir.
  • ben Corsa önermiyorum sorunlu bir arac özellikle dizeli arastırısan gorursun
  • quote:

Orjinalden alıntı: noss

ben Corsa önermiyorum sorunlu bir arac özellikle dizeli arastırısan gorursun

DEĞİL!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

quote:

Orjinalden alıntı: noss

ben Corsa önermiyorum sorunlu bir arac özellikle dizeli arastırısan gorursun

DEĞİL!!!

Ne diyim inanıp inanmamakta ve araştırmakta özgürsünüz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: coxyc

Türkiye açısından 1.7 corsalar kötü ve kalitesiz mazota karşı daha dayanıklı. Isuzu'nun ürettiği bir motor.

bu isuzu olayı uydurma bişeymi, geçen kaputu açtım baktım baktım bişey göremedim ! ama palio uno da bile motor bloğunda lancia yazıyor. opelde isuzu gibi bir ibareye rastlamadım bu bilginin kaynağı nedir??
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.