Şimdi Ara

Corsa 1 Haftalık Gözlem Sonucu Gördüklerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba yaklaşık 1 haftadır 2012 corsa 1.4 otomatik enjoy kullanıyorum. Belki benim amatörlüğüm belkide kullanıldıkça fark edilecek bazı alırken fark etmediğim yavaş yavaş farkına vardığım şeyler var bunları nasıl çözebiliriz? Şimdilik gözüme çarpanlar bunlar. Nasıl çözebilirim? Zor işlemler mi yardım eder misiniz? İlk defa araba aldım. Acemiliğimin sonuçları galiba.

1. Yağı değiştirdim kırmızı antifriz doldurttum fakat sabah soğukta çalısırken ilk yarım saniye motor sesi ince geliyor sonra hemen normale dönüyor triger midir yoksa başka bir şey midir? Bujilere alırken baktırdım onlar sağlam dediler.

2. Direksiyonu dümdüz tutunca hafif bir sola kaçma var arabada. Direksiyon düz ama araba sola gidiyor çok hafif. Almadan önce sürdüğümde dikkat etmemiştim.

3. Frenlerden bazen ses geliyor. Balatalardan mıdır?

4. Kalorifer ısıtmıyor. En sona getirince ılıkımsı üflüyor.

5. Kalorifer sadece karşıdan üflüyor, yönlendirme yapamıyorum. Cama da versem ayağa da versem değişmiyor. Önümüz kış bu önemli benim için ne yapabilirim?

6. Radyo teyip klima konsolları üzerinde hiçbir aydınlatma yok. Akşam olarak dün sürdüm ilk defa o zaman fark ettim.

7. Sağ üst çıta kapağı düşmüş alırken vardı eminim sonra yıkamaya verdim ya orda düştü ya da sağlam değildi uçtu.

8. Ön cam ile önündeki plastik arasında biraz boşluk var sağ tarafta onu nasıl sabitlerim.

9. İspn uyarısı cıkıyor ekranda çalıştırmadan önce o nedir.

10. Yolcu camını tam açınca içeride sallanıyor gibi geliyor. Tam rayında değil galiba.

11. 60 70 le giderken tekerlerden bi ses geliyor rulmanlardan mıdır? Hızlanınca yavaşlayınca geçiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 1) soğuk açıyor ısındıkça düzeliyor işte. Yinede ustaya danışın.

2) balans kaçmış olabilir tekerde. Lastikçiye uğrayın.

3) yan sanayi balata ötme yapabiliyor.

4-5) tesisatı ustaya göstermeniz lazım. Yönü de ısıtma sorununu da halletsin. Antifiriz değişirken kaloriferi sıcakta sonuna kadar açıp, eksilen antifrizi/suyu tamamladınız mı?

çevrenize danışıp düzgün güvenilir bi motor ustası bulup(burdan masraf çıkmayacak gibi), sonra o ustanın önerdiği işini düzgün yapan lastikçi, elektrikçi, parçacıdan işlerinizi halledin.

Sanayiden çok korkuluyor da işini düzgün yapan esnafın çayını içerseniz, kafanız rahat cebiniz incelmeden binersiniz aracınıza.

• 1) soğuk açıyor ısındıkça düzeliyor işte. Yinede ustaya danışın.

2) balans kaçmış olabilir tekerde. Lastikçiye uğrayın.

3) yan sanayi balata ötme yapabiliyor.

4-5) tesisatı ustaya göstermeniz lazım. Yönü de ısıtma sorununu da halletsin. Antifiriz değişirken kaloriferi sıcakta sonuna kadar açıp, eksilen antifrizi/suyu tamamladınız mı?

çevrenize danışıp düzgün güvenilir bi motor ustası bulup(burdan masraf çıkmayacak gibi), sonra o ustanın önerdiği işini düzgün yapan lastikçi, elektrikçi, parçacıdan işlerinizi halledin.

Sanayiden çok korkuluyor da işini düzgün yapan esnafın çayını içerseniz, kafanız rahat cebiniz incelmeden binersiniz aracınıza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elinwelin -- 17 Kasım 2024; 11:12:51 >
  • elinwelin kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam sağolasın

• Sonunda o pert corsa alındı mı
    Bir çok sıkıntıyı almadan farkedebilirdiniz hiç mi kontrol etmediniz.
    Üzüldüm açıkcası. Bile bile lades böyle bir şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 17 Kasım 2024; 13:59:13 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Metufkcr kullanıcısına yanıt
    Amatörlük hocam

• wangerlowert W kullanıcısına yanıt
    Azizim expere götürmedin mi şu aracı almadan

• Metufkcr kullanıcısına yanıt
    Exper baktı detaylı olarak ümranda yaptıdım raporlarda sorun cıkmadı hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kalorifer dışında ciddi bir şey gözükmüyor. Ona odaklanın. Triger en son ne zaman değişmiş bilmiyorsanız direkt degistirin zaten ikinci el araçta ilk iş odur,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elinwelin kullanıcısına yanıt

2) Balans değil rot.

• Ah böyle experlerin…
    1. Opel sıcak motor sever derler. Yaz günü de benzer ses olacak mı bir bakın. Ustaya danışın.
    2.ilk elektrikli direksiyonlar olduğu için direksiyonda boşluk olması olası benzer sorun yaşayanlar mevcuttu. Lakin araç pertmiydi? Bu da bir etken rot ayarına sokun aracı. Size ilk pert konusu açtığınızda araç sağola sola çekme yapabilir dedim. Almayın dedim. Umarım promlem şaseden değildir.
    3. Arka kampanalarından ses gelmeyen corsa görmedim. Önden geliyorsa balata veya disk. Arka kampanalara sprey sıktırıp ayar yaptırın.
    4. Devir daim ve petekleri kontrol ettirin.
    5.Bu biraz çileli bir problem. Umarım yönlendirmenin arkadında dişli bozulmuştur. Opel servisine gidin.
    6. Normalde farları yaktığınızda aydınlanması gerekiyor. Yine kontrol ettirin ustaya.
    7.Çıtalar sökülüp temizlenebiliyor. Bulursunuz kolayca. İçi paslanmasın diye temizlerdim ben
    8.soruyu anlamadım. Kaza olduysa sonradan düzeltidiyse düzen tutmamış olabilir.
    9.Insp kaç diyor. Insp sebepleri çok. In service period. Sadece ınsp yazıyorsa bakım dönemi gelmiş aracın. Insp2 farlardan biri patlak Insp3 radyoyla ilgili bir problemdi diye hatırlıyorum. Insp4 mazot filtresizyle ilgili bir sorundu.
    10.hiç bir fikrim yok.
    11.balans ayarından olabilir. Alt takımda sorun olabilir. Kontrol ettirin.

Son olarak pert aracı bu fiyata almadığınızı söyleyin lütfen lütfen lütfen

Corsa D güzel araç ama hor kullanıldıysa bezdirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 17 Kasım 2024; 13:57:25 >

• Aldığın araç ağır hasar kayıtlı bunu yaz ki bakanlar basit bakmasın detaylı yardım etsin.

2 numara rot balansdan yapar ama senin aracın kazalı şasede mm eğilme olsa yine çekme yapar. Rot balans çare olmuyorsa şaseciye götürüp baktıracaksın.

3 bazı balata markaları ötme yapabilir sarf malzemesi olduğu için önemi yok yinede bir kalınlığına bakılsın.

4. kalorifer sistemi için tıkanıklık ve termostat kontrolü yapılacak

5 kalorifer yönlendirme motoru yada klapesi arızalı görünüyor. Tabi tesisatına da bakılacak.

6 elektriksel arıza sigorta kutusunda bunların ince sigortası olacak o patlak olabilir.

9 numara servis zamanı uyarısı (ınspection nun kısaltması) kontak başında resetlemesi yapılacak. youtube da var ordan bakar yaparsın.

7 8 10 direk aracın kazalı oluşu ve düzgün toplanmamış olduğunu akla getiriyor. bundan kaynaklıdır.

Gecen fenomenin birinin arabasi yandiydi umran Experde baktirmamismiydi kimseye cok güvenmemek lazim parayla exper bayiligi aliyorsun .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 17 Kasım 2024; 14:15:3 >

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam bunlarla beraber onu da yaptırıcam

• Arabanın hararet 90 da iken sıcak üflemiyor mu kalorifer? Ilık mı üflüyor? Petek değişebiliyor bunlarda. Ben daha önce petek değiştim ısıtmama sebebiyle. Konsolun altında çok kolay sökülüp takması. Senin Corsa da da öyledir inşallah

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.