Şimdi Ara

Arabam 1 Aydır Serviste, 1 Ay Daha Sürebilir Deniyor! (Gelişmeler)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
14.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, Opel Astra aracımı manuel şanzımanındaki bir sorundan dolayı servise götürdüm geçen ay, götürdüğüm zamandan beri neredeyse 1 aydır yurtdışından(Almanya) parça bekleniyor dendi(grup dişlisi) ve az önce parçanın geldiği konusunda bilgilendirildim, ancak servis danışmanı parçanın sorunu çözmede yetersiz kaldığını ve komple şanzıman sipariş edileceğini söyledi. Bunun da en az 15-20 gün süreceği söylendi. Haliyle 2 aya yakın bir süre aracım serviste kalmış olacak. Sadece bana mı anormal geliyor bir arabanın 2 ay servisten çıkmaması, yoksa normal bir süre mi? İlk defa böyle bir bekleme durumu başıma geliyor, pertten araç toplanıyor sanki. Daha önce de farklı marka Opeller kullandım ancak ilk defa böyle bir servis macerası yaşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bitter -- 29 Kasım 2011; 11:12:33 >

• servisin size araç tahsis etmesi gerekiyor ücretsiz

eğer araç tahsis etmezse mahkemeye verin servisi 1 ay araç serviste mi beklermiş
  • Gecen ay Chevrolet sahibi bı arkadasımda da benzer sorun verdi araba 40 gun serviste kaldı ve Chevrolet Turkiye arkadasa 40 gun ücretsiz araba sağladı.
  • Benim bildiğim bedava arabayı servis değil, kasko şirketi veriyor. Bizim patronun Skoda SuperB kaporta düzeltmesi için servise gitti. 1 hafta kaldı. Bu süre içinde kasko şirketi bizim patrona Fiat Albea gönderdi.

Gerçi bizim durum farklı gibiydi. Biri arabaya yandan sürtmüştü. Kaza tutanağı vardı yani. Arabanız kaskolu ise kasko şirketiyle bir görüşün isterseniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Benim bildiğim bedava arabayı servis değil, kasko şirketi veriyor. Bizim patronun Skoda SuperB kaporta düzeltmesi için servise gitti. 1 hafta kaldı. Bu süre içinde kasko şirketi bizim patrona Fiat Albea gönderdi.

Gerçi bizim durum farklı gibiydi. Biri arabaya yandan sürtmüştü. Kaza tutanağı vardı yani. Arabanız kaskolu ise kasko şirketiyle bir görüşün isterseniz.

O başka bi olay kasko veriyor bizim arkadasın arabasının kaskoluk bi durumu yoktu sanziman garantiden değişmişti direk Chevrolet Turkiye 40 kusur gun Rent a car dan araba sagladi
  • 15 iş gününden sonra emanet araç veriliyor diye biliyorum, tabi servisin müşteri memnuniyeti anlayışına göre 1 günden sonra da verebiliyorlar inisiyatif kullanıp. Ancak benim geçici araca ihtiyacım yok, çünkü halihazırda kullandığım bir akrabamın aracı var.

30 iş günü dolumunda prosedür nasıl işliyor? Daha önce de bazı elektronik eşyalarda servis süresinin aşımından dolayı para iadesi almıştım, arabalarda da aynı prosedür mü geçerli?
  • opel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    periyodik bakım 12 ay mı oldu?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şu an kullandığım aracımda opel ama 2 ayda bu şanzuman acaba servise yürüyerek mi geliyor? Ayrıca gelen parça sorunu çözmüyorda ne demek. Bozuk şey neyse ona göre sipariş geçersin müşteriyi kendi hatan yüzünden mağdur etmezsin.Servisten mutlaka araç talebinde bulunun,kaskonuz varsa onu da deneyin.Şİmdilerde mesafeli durduğum vw bile önceki aracım olan 2001 model polo nun şanzumanını 1 haftada toplamıştı ve araç hiçbir şekilde vitese geçmiyordu, rölantide bile vitesten şangır şungur ses gelecek derecede dağılmıştı.Araba zaten servise çekiciyle gitmişti.Bu arada o opel servisinin adını nedir? Sorun olacaksa pm de atabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARKU -- 15 Kasım 2011; 11:10:50 >
  • Gecmis olsun servisten gunluk kullanim icin araba talep edin derim
  • Teşekkür ederim, emanet araç talep etmeyeceğim sanıyorum, zira şimdilik ihtiyacım yok.

Parça konusu ayrı bir muamma, yetkili servis denmesinin bir nedeni olmalı buralara. 1 ay bekletip "Meğer biz baktık, komple şanzıman gerekiyormuş" demek ayıptır.

Tabi bir de işin diğer bir boyutu var, serviste tam teslim edileceği zaman aracın başına bir şey geldiyse(liftten düşürme, tamponu sürtme...) ve de tekrar bunun tamiri için ek süre kazanılmaya çalışılıyorsa asıl eğlence o zaman başlıyor. Bayiden aldığı araçta boya olduğunu öğrenen üyeler bile var malum.
  • Allah sabır versin.
  • yaya olarakmı getiriyorlar parçayı yaya bile 1 ay sürmez .

direkt dava açın hakkınızı arayın .

ben çokdan araç istemiştim vermek zorundalar ihtiyacım olmasada kapının önünde dursun dünya hali araç her zaman lazım olabilir.

vermezlrsede gider kiraalrdım davayıda açar kiralık araç bedelini isterdim.siz çok iyi niyetli davranmışsınız buunun içinde sallamışlar sizi.

kasko şirketleri max 15 gün araç temin ederler.hatta abzıları 1 hafta .mantıklıda parçayı yeniden üretseler bile 1 ay sürmez.kasko işini yapmış oluyor i

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi INTRUDERTR -- 15 Kasım 2011; 11:44:56 >
  • yalnız şunu unutmayın. Servislerin ücretsiz araba vermek gibi bir yükümlülükleri yok. Kanun yok. Bu tamamen servis politikası ile ilgili. Mesela Renault Bağdatlılar servisinde şöyle bir uygulama var.

Serviste onarım gören bir aracınız var ise servis size uygun şartlarda kiralık araç sağlıyor. Dikkat edin. Bedava vermiyor. Kiralık veriyor. Müşteri memnuniyeti kapsamında bedava verse daha iyi olur ama yasal bir yükümlülük yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

yalnız şunu unutmayın. Servislerin ücretsiz araba vermek gibi bir yükümlülükleri yok. Kanun yok. Bu tamamen servis politikası ile ilgili. Mesela Renault Bağdatlılar servisinde şöyle bir uygulama var.

Serviste onarım gören bir aracınız var ise servis size uygun şartlarda kiralık araç sağlıyor. Dikkat edin. Bedava vermiyor. Kiralık veriyor. Müşteri memnuniyeti kapsamında bedava verse daha iyi olur ama yasal bir yükümlülük yok.

Evet, dediğim gibi yasal yükümlülükleri 15 iş gününden sonra başlıyor diye biliyorum. 15 günden önce emanet araç veren servisler kendi müşteri memnuniyeti anlayışlarından dolayı bunu sağlıyorlar. Ya da kiralık araçlarda kolaylık ya da indirim sağlıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

yaya olarakmı getiriyorlar parçayı yaya bile 1 ay sürmez .

direkt dava açın hakkınızı arayın .

ben çokdan araç istemiştim vermek zorundalar ihtiyacım olmasada kapının önünde dursun dünya hali araç her zaman lazım olabilir.

vermezlrsede gider kiraalrdım davayıda açar kiralık araç bedelini isterdim.siz çok iyi niyetli davranmışsınız buunun içinde sallamışlar sizi.

kasko şirketleri max 15 gün araç temin ederler.hatta abzıları 1 hafta .mantıklıda parçayı yeniden üretseler bile 1 ay sürmez.kasko işini yapmış oluyor i

Bugün (1 ay sonra) araç vereceklerini söylediler ama dediğim gibi zaruri bir durumum olsaydı kendilerinden talep ederdim geçici aracı. Yasal sürenin dolmasını bekliyorum ben de.

• Sanıyorum ki bu araç son Opel'im olacak, Babamın 2000 yılında sıfır olarak aldığı ve gözü gibi baktığı Vectra'sının servis çalışanlarıyla sıkı dostluklar kurmamıza vesile olması. Benim önceki aracım olan H kasa Astra'da easytronic vites deneyimlerim, bazen ekranda F hatası vermesi ve olduğum yerde hareket edemeden kalmam neticesinde arabayı bırakıp gitmek zorunda kalmalarım. Abimin J kasa Astra'sının su alması. Son olarak da benim mevcut kullandığım J kasada şanzımanla başımın derde girmesi... Hikayedeki bütün insanlar artık Opel dışında bir araç kullanıyor, ben hariç:)
  • tamirat süresi 20 iş gününü aşamaz.

aracı değiştirmelerini talep edin, 3 günde şanzımanı değiştirip teslim ederler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

tamirat süresi 20 iş gününü aşamaz.

Can arkaşımız doğru söylüyor. Hakkınızı arayın.
  • quote:

Aşamaz derken, yasal bir süre mi bu 20 gün, yoksa sizce olması gereken psikolojik bir süre mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bitter

quote:

Aşamaz derken, yasal bir süre mi bu 20 gün, yoksa sizce olması gereken psikolojik bir süre mi?

Yasal süre fakat otomotiv için geçerli değil. Otomotiv gibi motorlu araçlar için hala 30 iş günü diye biliyorum. Ben şahsım adıma, arkadaş 1 ay oldu diye belirttiği için bir öneride bulundum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.