Şimdi Ara

Corsa B Kulübü (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.222
Cevap
33
Favori
229.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Serdar99

Bilginiz olsun, lastik ölçüleri ile ilgili herhangi bir hesap yaparken sadece 165 ya da 175 diyerek taban genişliğini bilmek yetmez,
    45-50-55-60-65 diye giden taban/yanak oranlarını da bilmeniz gerekir.

Orijinal lastiklerinizin 165/65 R 14 olduğunu varsayıyorum, şimdikilerin 175/60 R 14 olduğunu zaten yazmıştınız.
    Buna göre yapılan hesapta yeni lastiklerinizin yuvarlanma çapının orijinallerden % 0.8 daha az olduğu, yani yeni lastiğin daha küçük olduğu ortaya çıkıyor.
    Genelde lastik değişimlerinde bu farkın +/- % 3'ü geçmemesi önerilir; sizin lastik ölçünüz orijinale çok yakın olduğu için bir sorun yok.

Orijinal ölçüye göre kalibre edilmiş olan hız göstergenizin gösterdiğinden (lastikleriniz daha küçük olduğu için) daha az yol yapıyor, yani daha yavaş gidiyor olacaksınız.
    Ama dediğim gibi fark sadece % 0,8; yani 100 km/s gösterirken sizin gerçek hızınız 99.2 olacak, bu da gayet rahat gözardı edilebilir bir fark.
    Eğer yeni lastiğinizin yuvarlanma mesafesi daha fazla, yani lastik daha büyük olsaydı, göstergeniz gerçekte gittiğinizden daha az gösterirdi.

Opel'in aracınız için belirlediği max. lastik taban genişliği 165.
    Buna göre aslında 175 tabanlı lastik takarak standardın dışına çıkmışsınız, ideal olarak bu önerilmez, yürüyen aksamı, motoru vs yoracağı söylenebilir.
    Ama aradaki fark sadece 1 cm olduğu için bence bir sorun yaşamazsınız, zaten yukarıda anlattığım gibi taban/yanak oranları da çok yakın.
    Lastiğin yolla temas eden alanı arttığı için yol tutuş iyileşir, ama aynı sebeple yakıt tüketimi de artar.
    Ama ebat farkı çok az olduğu için, bu değişiklikler tarafınızdan farkedilebilir oranda olur mu, orasına net cevap vermek zor.

Serdar bey öncelikle sizden özür dilerim yeni bakıp geldim lastik ölçülerim 175/70R13 şeklindedir. Bu ölçülere göre bana tek kisinin yüksüz kullandığı 2000 model corsa 1.4 16 v GLS 90 hp aracın lastik basınçlarını soylermisiniz

Ve bu linkteki belirtilen degerler benim aracım icind geerli mi

www.skodam.com
    175 70 13 lastiğin lastik basıncı ne olmalı
    http://www.skodam.com/viewtopic.php?f=4&t=16026

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neferzade -- 14 Ekim 2011; 12:48:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

şimdi lastik taban genişliğini artırırken yanak yüksekliğini sabit tutması lazım. aksi taktirde km saatiniz de yanlış gösterecek hem de diferansiyel dişli oranları o farka göre olmadığı için viraj emnyetiniz azalacak. malesef ülkemizde özellikle otomotiv sektöründe teknik bilgisi düşük hatta olmayan birçok işletme var. orijinal lastik ölçünüz ve şu an takılı olanları da yazarsanız emniyet açısından doğru veya yanlış bir karar verildiğini söyleyebilirim

Lastik ölçülerim
    175/70R13

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neferzade -- 14 Ekim 2011; 14:45:13 >
  • yeni lastiğin eski lastikten %2,5 daha geniş yuvarlanma çevresine sahiptir. bu üreticiler tarafından kabul edilebilir bir fark. tabi kadran da 100 km/h yazarken aslında aracın 102.5 km/h la seyrediyor olacak tabi kadran hata payını sıfır kabul edersek.
  • jant 13 de kaldıysa yanağı 65e düşürmeliydi takan lastikci. orjnal ebat olan 165 70 13 ile 175 65 13 arasında far yok denecek kadar az olduğundan değişim böyle olmalıydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: polimex
    Serdar bey öncelikle sizden özür dilerim yeni bakıp geldim lastik ölçülerim 175/70R13 şeklindedir. Bu ölçülere göre bana tek kisinin yüksüz kullandığı 2000 model corsa 1.4 16 v GLS 90 hp aracın lastik basınçlarını soylermisiniz

www.skodam.com

Birbirlerine yakın ağırlıktaki araçlar için yakın ya da aynı değerler olabilir elbet,
    ama daha önce de yazdığım gibi bir lastik ölçüsü için geçerli tek bir basınç değeri yoktur,
    marka-model-ağırlık-ön/arka ağırlık dağılımı vs gibi verilere göre değişkendir.

Aracınız için Opel'in belirlediği her iki jant ölçüsü için de lastik basınç değerleri aynıdır.
    Yani önceki mesajlarımda belirttiğim yaklaşık değerler olan 34-32 geçerlidir.
    Lastiğin 165/70 değil de 175/70 olması farklı bir basınç değeri kullanmanızı gerektirmiyor.

• selam arkadaşlar:
    2000 model 1.4 16 V 75000 KM deki beyaz çekirgemle aranıza katılmış bulunmaktayım.Herkese selam ve saygılar.ismim gani.
  • Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız keyifli yolculuklar dilerim
  • teşekkürler serdar kardeş.
    Arkadaşlar bizim arka susturucuyu daha önce değiştiren varmı?ne kadar fiyatı bilen varmı?Şimdiden teşekkürler.
  • hg gani
  • quote:

Orijinalden alıntı: gani38

selam arkadaşlar:
    2000 model 1.4 16 V 75000 KM deki beyaz çekirgemle aranıza katılmış bulunmaktayım.Herkese selam ve saygılar.ismim gani.

Aramıza hoşgeldin gani ekledim seni de
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

quote:

Orijinalden alıntı: polimex

www.skodam.com

Birbirlerine yakın ağırlıktaki araçlar için yakın ya da aynı değerler olabilir elbet,
    ama daha önce de yazdığım gibi bir lastik ölçüsü için geçerli tek bir basınç değeri yoktur,
    marka-model-ağırlık-ön/arka ağırlık dağılımı vs gibi verilere göre değişkendir.

Aracınız için Opel'in belirlediği her iki jant ölçüsü için de lastik basınç değerleri aynıdır.
    Yani önceki mesajlarımda belirttiğim yaklaşık değerler olan 34-32 geçerlidir.
    Lastiğin 165/70 değil de 175/70 olması farklı bir basınç değeri kullanmanızı gerektirmiyor.

Serdar bey yardımlarınız için teşekkür ederim hemen yarın önlere 34 arkalara 32 psi basıyorum

• hoşbulduk arkadaşlar:
    sayfaya eklerken il olarakta yassak olurmu acaba.aynı ilde olalanlar tanışma imkanıda buluyor ben daha önce caddy formundaydım.iller arası gezi bile yapıldı.bir nevi corsa kardeşliği... sadece öneri tabiki.Ben muğla datça
  • hoşgeldiniz aramıza. ben komple egzozu 180e değişmiştim sadece arka egzoz en fazla 100lira dır
  • Arkadaslar bugün Serdar beyin belirttiği sekilde shell bencilliğe gidip önlere 33 arkalara 32 psi bastım öğlen yemeğinde Goodyear bayiisinin onden geçerken bi bahtiyarım dedim. Adam hepsinin 32 psi olması gerekiyor dedi lastikleri kontrol etti önler 31 psi arkaların bir 30 digeri 31 psi çıktı neden böyle oluyor dedim benzinliklere güvenmeyin yanıltıyor dedi
  • dediğime geldinmi:)
  • arkadaşlar ben bu akşam arabamı sattım. bi arkadaş baktı beğendi anlaştık nasipse hafta içi arabayı teslim edicem.
    sedan bi araba almayı düşünüyorum ama ne alcamı bilmiyorum.keşke corsanın sedanı olsaydı:) vectra b baktım biraz ama 150bin km nin altında yok.ve fiyatları yüksek. 14 15bin liraya kadar bi sedan araba bakıyorum hayırlısı bakalım.
    bu arada kazasız boyasız 87binde lpg li corsamı 13500e verdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nhtckr

arkadaşlar ben bu akşam arabamı sattım. bi arkadaş baktı beğendi anlaştık nasipse hafta içi arabayı teslim edicem.
    sedan bi araba almayı düşünüyorum ama ne alcamı bilmiyorum.keşke corsanın sedanı olsaydı:) vectra b baktım biraz ama 150bin km nin altında yok.ve fiyatları yüksek. 14 15bin liraya kadar bi sedan araba bakıyorum hayırlısı bakalım.
    bu arada kazasız boyasız 87binde lpg li corsamı 13500e verdim.

Hayırlı olsun kısmet olursa bende satacağım insallAh küçük geliyor sedan alacağım bende Honda civic güncel kasa düşeş düşerse 2007-2008 model 1.6 dream alacağım
  • teşekkürler polimex hondalar yakışıklı arabadır inş gönlüne göre olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nhtckr

teşekkürler polimex hondalar yakışıklı arabadır inş gönlüne göre olur.

Bugün itibariyle bende aracımı satmış bulunmaktYim.
  • hadi hayırlı olsun. yaya kalmak zormuş eli ayağı düzgün bi araba bulsam hemen alcam
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.