Şimdi Ara

Corsa B Kulübü (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.222
Cevap
33
Favori
227.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: absurde

quote:

Orijinalden alıntı: usorguncu

bende onu gün önce radyatörü patlattım su eksiltiyordu 150 km yol gittik.. puff dedi bembeyaz duman ... motoru kapattım indim hemen az bekleyip kaputu açtım başıma geleceği biliyorum. radyatör patlak. su hiç yok. 350 liraya mal oldu. buda yetmezmiş gibi yapan usta her ne hikmetse sıfır radyatöru plastik aksamından macunlamışş.. 150 km geri geldik baktım hala su eksiltiyor. iki ustaya gösterdim. demesinler mi bu radyatöre müdahale edilmiş. yapan ustayı aradım bi ton tantana.. "yerine yerleşmeyince boruyu açmak zorunda kaldım macun o yüzden" mazeret mi bu birader? madem öyleydi niye bana sormadın. belki ben istemiyorum... pazar günü sıfır radyatör getirecek eskisini alıp götürecek. durduk yere mevzu.. ama corsamın maşşallahı var başka araba olsa motoru kucaga verirdi..

Macunla işi olmaz yeni radyatörün. Ama şöyle birşey varki ben radyatörü alırken radyatörcü uyardı ordan biliyorum bu radyatör peteğini takarken mutlaka söyle çünkü radyatörün su giriş ve çıkışlarını sağlayan plastiği kırabiliyorlar takarken demişti. Senin yeni radyatörü takarkende büyük ihtimal usta kırdı bu plastik parçayı ve macunladı diye düşünüyorum o sebeple parça takılırken aracın yanında bulunmanız daha sağlıklı diye düşünüyorum...

gerizekalı usta radyatörün contasını içine kaçırmış çıkaramayınca yarmış kenarı sonra macunlamış nasıl olsa uzaga gidiyorsunuz bi daha bu taraflara gelmezsiniz diye düşündüm diye pişkin pişkin konuştu. neyse sıfır radyatör alacak yarın halledicez. şerefsizin yüzünden motoru elimize alacaz. neyse dayağını yedi. şimdi efendi gibi hareket ediyor.

• quote:

quote:

quote:

bende onu gün önce radyatörü patlattım su eksiltiyordu 150 km yol gittik.. puff dedi bembeyaz duman ... motoru kapattım indim hemen az bekleyip kaputu açtım başıma geleceği biliyorum. radyatör patlak. su hiç yok. 350 liraya mal oldu. buda yetmezmiş gibi yapan usta her ne hikmetse sıfır radyatöru plastik aksamından macunlamışş.. 150 km geri geldik baktım hala su eksiltiyor. iki ustaya gösterdim. demesinler mi bu radyatöre müdahale edilmiş. yapan ustayı aradım bi ton tantana.. "yerine yerleşmeyince boruyu açmak zorunda kaldım macun o yüzden" mazeret mi bu birader? madem öyleydi niye bana sormadın. belki ben istemiyorum... pazar günü sıfır radyatör getirecek eskisini alıp götürecek. durduk yere mevzu.. ama corsamın maşşallahı var başka araba olsa motoru kucaga verirdi..

Macunla işi olmaz yeni radyatörün. Ama şöyle birşey varki ben radyatörü alırken radyatörcü uyardı ordan biliyorum bu radyatör peteğini takarken mutlaka söyle çünkü radyatörün su giriş ve çıkışlarını sağlayan plastiği kırabiliyorlar takarken demişti. Senin yeni radyatörü takarkende büyük ihtimal usta kırdı bu plastik parçayı ve macunladı diye düşünüyorum o sebeple parça takılırken aracın yanında bulunmanız daha sağlıklı diye düşünüyorum...

gerizekalı usta radyatörün contasını içine kaçırmış çıkaramayınca yarmış kenarı sonra macunlamış nasıl olsa uzaga gidiyorsunuz bi daha bu taraflara gelmezsiniz diye düşündüm diye pişkin pişkin konuştu. neyse sıfır radyatör alacak yarın halledicez. şerefsizin yüzünden motoru elimize alacaz. neyse dayağını yedi. şimdi efendi gibi hareket ediyor.

Yazdıklarını okuyunca içimden adamı dövesim geldi iyi yapmışın hatta az bile yapmışın resmen arabayı sabote etmiş ya adam hay allahım ya...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yazdıklarını okuyunca içimden adamı dövesim geldi iyi yapmışın hatta az bile yapmışın resmen arabayı sabote etmiş ya adam hay allahım ya...

kendinize sağlam usta bulun arkadaslar bu ustayım diye geçinenler sanayiciler hep üç kağıtçı hep orospu çocugu. bu benden aldıgını ne yapacaksın dedim radyatör ustaları var diyo 30 liraya bizden alıyorlar bi güzel işliyorlar sıfır gibi ona buna iteliyorlar çöpe gitmiyor dedi. dayak yiyince bülbül gibi şakıdı ne sorarsan doğruyu söylüyor. dur bakalım yarın neler olacak çok fena bilenmişim iki haftadır ayarım kaçık. elimde kalmazlar inşallah.

• Arkadaşlar opel corsa 1.4 gls otomatik vites almayı düşünüyorum ama 20.000 TL den aşağı yok temiz birşey

Hala bu zaman da bu araç alınmalımı

Yakıtı nasıldır kullanan arkadaşlar varsa yazarsa sevinirim

Aracı kullanıp bilgi sahibi olanların görüş ve önerilerini bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: kartal058

Arkadaşlar opel corsa 1.4 gls otomatik vites almayı düşünüyorum ama 20.000 TL den aşağı yok temiz birşey

Hala bu zaman da bu araç alınmalımı

Yakıtı nasıldır kullanan arkadaşlar varsa yazarsa sevinirim

Aracı kullanıp bilgi sahibi olanların görüş ve önerilerini bekliyorum

dostum almak istediğin versiyonun 97 modelini aldım. masraflarıyla birlikte 20 bin liraya mal oldu bana. ama bebek gibi oldu o ayrı konu. ben çok rahat ettim bu araçla. acemi olmakla birlikte daha önce kısa süreli olarak 2009 model honda jazz ve 2012 model kia rio kullandım. ikisi de manuel vitesti. alışamamak ve yenemediğim korkum yüzünden yakinen tanıdıgım bi abimin corsasını aldım. valla iyiki de almışım hem her işimi görüyorum hem korkumu yendim hemde çok rahat ettim. yakıt konusunda daha bi hesaplama yapmadım. onu kullanan diğer arkadaslar versin. fiyat olarakta 20 - 21 üzerine çıkma bence değmez bana kalırsa. ama piyasa değişken bilemiyorum.

• Kardeşim değerli yorumun için teşekkür ederim ALLAH razı olsun bende kardeşime alicam oda ehliyeti yeni aldı şimdi manuel vitesin alışma zorluğunu çekmesin arabadan sogmasin die otomatik düşünmüştüm

• kartal058 K kullanıcısına yanıt
    merhaba
    yukarıda da yazmıştım eğer okuduysan yakıt konusu bence çok şehir içi 40 kuruş altına inmiyor herkesin tek sorunu yakıt benzin dede lpg de de çok yakıyor ama parasına göre şehir içinde binilecek iyi arabalardan biridir.düşük km ve temiz yıpranmamış bir araba bulun kafanız daha çok rahat eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ifluenza

merhaba
    yukarıda da yazmıştım eğer okuduysan yakıt konusu bence çok şehir içi 40 kuruş altına inmiyor herkesin tek sorunu yakıt benzin dede lpg de de çok yakıyor ama parasına göre şehir içinde binilecek iyi arabalardan biridir.düşük km ve temiz yıpranmamış bir araba bulun kafanız daha çok rahat eder.

selamun aleyküm. Alanya belediye personeliyim. babam ilk sahibinden aldı opel corsa 1.4 gls 2000 90hp (ilk plakası üzerinde- aracın kitapçıkları - bakım fatura ve evrakları yetkili servis - orjinal teybi teyip kodu servis kartına kadar duran ) şuan orkjinal kmsi 101.000 de hiç lpg takılmamış şehir içi 30-35 kuruş arası benzinde yakıyor. babam pikap istediği için babama pikap aldım corsa bana kaldı corsa ise tarzım değil. eğer araç almadıysan satabilirim. aracın temizliğinden mütevellit biraz fiyat ona göre. saygılar sıfırbeşyüzotuzbir. beşyüzelli yirmiüç seksendört

• quote:

Orijinalden alıntı: kartal058

Kardeşim değerli yorumun için teşekkür ederim ALLAH razı olsun bende kardeşime alicam oda ehliyeti yeni aldı şimdi manuel vitesin alışma zorluğunu çekmesin arabadan sogmasin die otomatik düşünmüştüm

selamun aleyküm. Alanya belediye personeliyim. babam ilk sahibinden aldı opel corsa 1.4 gls 2000 90hp (ilk plakası üzerinde- aracın kitapçıkları - bakım fatura ve evrakları yetkili servis - orjinal teybi teyip kodu servis kartına kadar duran ) şuan orkjinal kmsi 101.000 de hiç lpg takılmamış şehir içi 30-35 kuruş arası benzinde yakıyor. babam pikap istediği için babama pikap aldım corsa bana kaldı corsa ise tarzım değil. eğer araç almadıysan satabilirim. aracın temizliğinden mütevellit biraz fiyat ona göre. saygılar sıfırbeşyüzotuzbir. beşyüzelli yirmiüç seksendört

• Arkadaşlar tekleme sorununu çözdüm. Gaz kelebeği temizlendi. Şu anda sorun yok. Fakat ön krank kepçesi, triger seti ve termostatın değişmesi gerekiyor. Bu saydıklarımda 700 liraya mal oluyormuş :( bir sorun bitiyor diğeri başlıyor resmen :(

• quote:

Orijinalden alıntı: silent_melody

Arkadaşlar tekleme sorununu çözdüm. Gaz kelebeği temizlendi. Şu anda sorun yok. Fakat ön krank kepçesi, triger seti ve termostatın değişmesi gerekiyor. Bu saydıklarımda 700 liraya mal oluyormuş :( bir sorun bitiyor diğeri başlıyor resmen :(

Titreme konusunda ustaya gösterdim yok dedi çok düşük devirde kullandığımı söyledi, şirket aracı turbo dizel sanırım onun atikliğini aradığımdan oluyor. Bizim araçlar yaşı itibariyle bazı masrafları çıkarması normal ama maliyeti düşük en azından, millet o paraya yağ, filtre bakımı yaptırıyor hocam.

Fakat arabayı değiştirme düşüncem var. Citroën C5 çok ilgimi çekiyor. Fakat bütçene göre baktığım araçların km 170000 üstü, dizelde bu km çıkılır mı bilmiyorum.

• Doğru söylüyorsun ama benim bütçe bu arabanın ağır bakımınada bildiğin ağır geldi.

C5 güzel araç fakat, çok arabaya binmiyorsan dizel araç almak pek mantıklı gelmiyor bana

• silent_melody kullanıcısına yanıt
    En azından bir müddet masraf çıkarmaz hocam, benimde bütçe iyi değil fakat hanım işe başlamışken kredi çekip birikim olur düşüncesiyle C5 düşündüm fakat hala kararsızım, aylık 1000km üzerinde yol yapıyorum.

• Arkadaşlar merhaba 98 corsa b 1.4 gls otomatik kullanıyorum. Kullanıcı bilgilerinden yararlanmak isterim ve bende yardımcı olabilirsem ne mutlu.

Aracımda arıza lambası yanıyor ve eksozdan yoğun duman atıyor bi kaç ustaya gösterdim enjektörün fazla yakıt püskürtme yaptığını bununda boğmaya sebep olduğunu söylediler. Bende enjektör temizleme ve benzin katkısı atmayı demedim dünden bugüne 100 km den fazla yaptım aracı devirli kullandığımda duman kesiyor ama durduktan sonra yine aynısını yapıyor çiğ yakıt kokusu geliyor. Başına gelen varmıdır ne yapmak gerekir?

• halil_tuyun48 kullanıcısına yanıt
    Ayda 1500 km yol yapsan yılda 25000 yapar. 30000 desen yinede değmez diye düşünüyorum.

Şöyle bişeyde var insanlarımız dizel araç kullanmayı pek bilmiyor. Dizel araçlar markete gidim 2 ekmek alim oradan manava gidin domates alim eve geleyim gibi 10 15 dakika çalıştır stop et gibi kullanımlarda çok yıpranıyor.

İkinci el dizel alırken bütün bunlara dikkat etmek gerek kanımca.

Şehir içinde kullanılıp az km yapmış bir dizel ile şehirler arası kullanılmış çok km bir dizel daha az yıpranmış olabiliyor bu yüzden

• zoro_67 Z kullanıcısına yanıt
    Merhabalar

Aracınız kaç km de, lpg var mı? Ve dumanın rengi nedir? Sabahları zor çalışıyorum?

• Araç 187 binde lpg brc marka var , benden önceki kullanıcı sanırım uzun süre gazda kullanmış . Ben uzun yola çıkacağım için araç benzin yemiyor gaz basmıyor diye bosch car servis e gittim onlarda bana egr gaz kelebeği vs temizledik çok pisti dediler motor yağını tazelediler yola çıkacağım için ve bosch buji takmışlar eskileri yan sanayi dediler. Bakıma gitmeden önce araç benzin yemiyordu ama sabah çalışmalarında sıkıntı çıkarmayıp çalışıyodu ayrıca titreme sendeleme yapmıyordu. Ne olduysa bakımdan sonra yaşadım düzelmedi bir türlü .

Duman koyu gri bi renkte yağmur yüklü koyu bulutlara benziyo birazda. Ustalar çiğ yakıt kokuyo çok benzin püskürtüyo dediler artık ne olucak bilmiyorum.

• Sorun enjektör kaynaklı. Katkıyla falan olmaz. Servis bu yapılanlara ne kadar istedi? Eğer fiyat uygunsa, bir sonraki gidişinde enjektörlerin temizlenmesini isteyebilirsin.

• Bosch car servis enjektör gövdesi falan değişmesi lazım 1500 lira falan masraf var dedi de bu araç tek nokta enjektörlü 1 tane enjektör nasıl bu kadar pahalıya mal olur anlamadım. Şimdi iş sebebiyle tayin oldum manisa dayım turgutluda olmadı merkeze götürücem belki az bi masrafla çözen olur .

• Evet yine bir konu yeni bir konu. Değerli arkadaşlarımızı buraya alalım. Uzun bir yolculuk sonrası birkaç günlüğüne erzuruma geldim. Gece erzurumda aracı park ettikten sonra sabah aracı çalıştırdığımda araç tüpe geçtiğinde aracın havalandırmasından içeri gaz kokusu gelince inip regülatöre baktım ve regülatörün alt borularda antifiriz olduğunu düşündüğüm ıslaklığı gördüm. Arac bir kaç dakika gazda çalıştıktan sonra gaz kokusu kalmadı ancak takip eden günlerde ilk çalıştırdığımda aynı koku geldi ve ısınınca gitti. Ayrıca erzuruma gelmeden araca mavi antifiriz takviyesi yapmıştım. Arkadaşlar yorumlarınız benim için önemli... Yarın tekrar dönüşe geçmeyi düşünüyorum sizce sorun nedir bu şekilde yolculuk yapmanın bir mahzuru varmıdır... Corsa B 2000 Gls

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.