Şimdi Ara

Corsa B Kulübü (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.222
Cevap
33
Favori
227.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hakikaten çok pahalı olmuş bu. Ben bugün trigrer seti, devirdaim pompası, termostat ( termostat dışında hepsi gm takıldı. Toplam 600 liraya yaptırdım sanayide. 400 lira malzeme tuttu. Benim aracım 16 valf üstelik. Siz en iyisi bir usta ile görüşüp malzeme fiyatı araştırın önce. En makulü o şekilde olur kanımca. 1500 lira 8 valf araca göre çok para

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar yarın 96 Model swing 1.4 corsa almayı düşünüyorum 230 bin km de boya değişen yok tavanda güneş yanığı var sadece araç çalışırken çeşmeden su gelir gibi ses geliyormuş almadan dikkat etmem özellikle baktırmam gereken bişey varmı gümüş gri renk fiyat 14500₺ yorumlarınızı rica ediyorum

• Aracın titreme ve sendeleme sorunu düzeldi , burda bi ustaya gittim kutup başlarını sökmüş beyini 0 ladım falan dedi aracı 1 2 saat böyle tutup sonra gaz ayarı yaptırmış ve titreme sendeleme geçti.

Enjeksiyon sorununa gelince değişmesi lazım mış oksijen sensörü arızası veriyomuş fazla benzin püskürtmeden dolayı . Gazda çalışma sorunu çözüldüğü için enjeksiyon çokta önemli değil şimdi sistemi temiz tutup birde antifiriz yenileyip arabayı zorlamadan kullanmak yapacağım iş . Enjeksiyon işinide çözersem yazarım neye mâl olduğunu falan en azından başına gelenlere çözüm olur.

• Aracın ilk çalıştırmada lpg ye geçtiğinde devirde dalgalanma, tekleme yapıyormu?

• zoro_67 Z kullanıcısına yanıt
    Fiyat uygun gibi, hasar kaydı varmı bak, kapı içlerinde, aracın altıNda çürük varmı? Klima varmı, yağ yakıyor mu alt takım direksiyon kutusu.

Önemli olanları aklıma geldiği kadarıyla saydım. Umarım faydam olur

• Bugün enjeksiyon için tekrar gittim sanayiye tamiri fazla iş görmez dediler., yenisi içinde değmez uğraşına parana gazda kullan dediler. Bende gittim aracın motor suyunu boşalttırdım radyatörü ve için bi güzel temizlettim 4.5 litre kırmızı organik antifiriz kudurdum. Bi kaç iş daha yaptırdım ustaya totalde antifirizlerle beraber 200 liraya mal oldu.

Araba gazda sorun yapmıyo kışada hazır başka sorun çıkmadığı takdirde şimdilik böle iyi .

• Benim tekleme arttı usta conta yanmış dedi. Haliyle söküldü, söktüğünde conta erimiş su kanallarına hava basıyormuş. Benden önce arabaya hararet yaptırmış sahibi. Keşke o kadar masraf yapmadan önce döktürseydim kendi kendime. Sökmüşken gaz kelebeğine baktık hiç temizlenmemiş. O temizlendi, rolanti motoru kurum bağlamış, Egr valfi temizlendi. Sübab lastikleri egzantrik keçeleri Boğaz, emiş manifoldu temizlendi, elektrik tesisatınıda elden geçirdim. Yağ, yağ filtresi, hava filtresi derken, Usta arkadaşımız olunca 4 günde bitti ama. Arabada en ufak sorun kalmadı. Bi gaz ayarı yaptırmam lazım. Gaza yüklenince otomatik benzine geçiyor. Gaz beyni resetlenmiş sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: silent_melody

Benim tekleme arttı usta conta yanmış dedi. Haliyle söküldü, söktüğünde conta erimiş su kanallarına hava basıyormuş. Benden önce arabaya hararet yaptırmış sahibi. Keşke o kadar masraf yapmadan önce döktürseydim kendi kendime. Sökmüşken gaz kelebeğine baktık hiç temizlenmemiş. O temizlendi, rolanti motoru kurum bağlamış, Egr valfi temizlendi. Sübab lastikleri egzantrik keçeleri Boğaz, emiş manifoldu temizlendi, elektrik tesisatınıda elden geçirdim. Yağ, yağ filtresi, hava filtresi derken, Usta arkadaşımız olunca 4 günde bitti ama. Arabada en ufak sorun kalmadı. Bi gaz ayarı yaptırmam lazım. Gaza yüklenince otomatik benzine geçiyor. Gaz beyni resetlenmiş sanırım.

Umarım uzun süre sorunsuz binersiniz.
    Benimde üst kapaktan ve direksiyon pompasından yağ kaçırıyor.Conta 40lira ,işçilikte 50 lira istediler,direksiyon pompasını değiştirme öyle bin sorun olmaz dedi.Size kaç paraya patladı bu işlemler.Sanırım silindir contası değişmiş sizin,birde hangi sanayide yaptırdınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: halil_tuyun48

quote:

Benim tekleme arttı usta conta yanmış dedi. Haliyle söküldü, söktüğünde conta erimiş su kanallarına hava basıyormuş. Benden önce arabaya hararet yaptırmış sahibi. Keşke o kadar masraf yapmadan önce döktürseydim kendi kendime. Sökmüşken gaz kelebeğine baktık hiç temizlenmemiş. O temizlendi, rolanti motoru kurum bağlamış, Egr valfi temizlendi. Sübab lastikleri egzantrik keçeleri Boğaz, emiş manifoldu temizlendi, elektrik tesisatınıda elden geçirdim. Yağ, yağ filtresi, hava filtresi derken, Usta arkadaşımız olunca 4 günde bitti ama. Arabada en ufak sorun kalmadı. Bi gaz ayarı yaptırmam lazım. Gaza yüklenince otomatik benzine geçiyor. Gaz beyni resetlenmiş sanırım.

Benimde üst kapaktan ve direksiyon pompasından yağ kaçırıyor.Conta 40lira ,işçilikte 50 lira istediler,direksiyon pompasını değiştirme öyle bin sorun olmaz dedi.Size kaç paraya patladı bu işlemler.Sanırım silindir contası değişmiş sizin,birde hangi sanayide yaptırdınız.

Triger, devrdaim, termostat, ön krank kesesi. İlk etapta bunları yaptık. Parçalar 450 işçilik 200. Benim eski termostat kapatmıyormuş, devirdaimde değişince conta yaktığını öyle anlayabildik.

Conta değiştirirken de yukarda saydıklarım yapıldı. Onlarda tamirci arkadaşım olduğu için uygun oldu. Normalde işçilik dahil 1000 TL’ye yaptığını söyledi.

İnşallah uzun süre sorunsuz binerim kardeşim. Bu arada Ortaca sanayisinde “ekip Opel” Mehmet usta var benim yaşlarda. Sadece Opel yapıyor. Başka araba almıyor. Gelecek olursan haberim olsun. Ben çok çektiğim için elimden gelen desteği veririm.

• quote:

quote:

quote:

Triger, devrdaim, termostat, ön krank kesesi. İlk etapta bunları yaptık. Parçalar 450 işçilik 200. Benim eski termostat kapatmıyormuş, devirdaimde değişince conta yaktığını öyle anlayabildik.

Conta değiştirirken de yukarda saydıklarım yapıldı. Onlarda tamirci arkadaşım olduğu için uygun oldu. Normalde işçilik dahil 1000 TL’ye yaptığını söyledi.

İnşallah uzun süre sorunsuz binerim kardeşim. Bu arada Ortaca sanayisinde “ekip Opel” Mehmet usta var benim yaşlarda. Sadece Opel yapıyor. Başka araba almıyor. Gelecek olursan haberim olsun. Ben çok çektiğim için elimden gelen desteği veririm.

Sağol hocam,masrafından çok ustalar korkutuyor beni,bir iş yaptırıyorsun geride daha fazla sorun bırakıyorlar.Ustanda üst kapak contası bulunur mu acaba,olmadı haftaya cumartesi randevu verirse getireyim arabayı.Hem araba ne durumda neler yapılması lazım kontrol eder.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Valla üstad ben demeden çoğu şeyi kendi görüp bana söylüyor zaten. Ben triger değişimi için gitmiştim. Diğer sorunları kendi çözdü düzeltti. Şuanda arabanın sesi gürültüsü kaybolmuş durumda. Tekleme hiç yok. Ben ustaya kefilim.

Paranın önemli olmadığını bende ona söyledim. O da dedi ki keşke herkes senin gibi olsa diye. Bende bıktım 5 aydır sanayiden çıkmıyordum. Çok şükür şimdi herşey güzel.

Bana conta takımını kendi taktı ambalajından gözümün önünde çıkardı orijinal gm. Zaten değişen conta oldu hep, gerisi işçilik ve rektefiye işi. Rektefiyecide 90 lira aldı kapağı taşlamaya.

Ben yarın Mehmet usta ile görüşüp sana döneyim. Haftaya cumartesiyi sana ayırsın o zaman. Birlikte gideriz. Bu arada aracın model ve yılı kaç acaba?

• quote:

Valla üstad ben demeden çoğu şeyi kendi görüp bana söylüyor zaten. Ben triger değişimi için gitmiştim. Diğer sorunları kendi çözdü düzeltti. Şuanda arabanın sesi gürültüsü kaybolmuş durumda. Tekleme hiç yok. Ben ustaya kefilim.

Paranın önemli olmadığını bende ona söyledim. O da dedi ki keşke herkes senin gibi olsa diye. Bende bıktım 5 aydır sanayiden çıkmıyordum. Çok şükür şimdi herşey güzel.

Bana conta takımını kendi taktı ambalajından gözümün önünde çıkardı orijinal gm. Zaten değişen conta oldu hep, gerisi işçilik ve rektefiye işi. Rektefiyecide 90 lira aldı kapağı taşlamaya.

Ben yarın Mehmet usta ile görüşüp sana döneyim. Haftaya cumartesiyi sana ayırsın o zaman. Birlikte gideriz. Bu arada aracın model ve yılı kaç acaba?

Eyvallah kardeşim sağolasın, üst kapak contası kesin değişecek ama başka ne sorunları vardır bilmiyorum, arabayla yola çıkmaya korkuyorum usta birşeyi yok diyor bi bakıyorum yağ atıyor araba, müsait olursan hem tanışmış oluruz güzel olur. Cumartesi büyük ihtimalle izinli olurum önceden belli olmuyor veya haftaiçi daha müsaitse izin alıp gelebilirim.

Araç 99 model Gls x14xe motor.

• Conta hafife alınacak bişey değil kardeşim. Sen bişey yok dediklerine bakma. Dikkatli ol. Çok tekleme varsa bil ki araba suyla çalışıyor. Ben ustayla yarın konuşup sana döneyim.

• quote:

Conta hafife alınacak bişey değil kardeşim. Sen bişey yok dediklerine bakma. Dikkatli ol. Çok tekleme varsa bil ki araba suyla çalışıyor. Ben ustayla yarın konuşup sana döneyim.

Tamam kardeşim, bekliyorum.

• quote:

quote:

Conta hafife alınacak bişey değil kardeşim. Sen bişey yok dediklerine bakma. Dikkatli ol. Çok tekleme varsa bil ki araba suyla çalışıyor. Ben ustayla yarın konuşup sana döneyim.

Kardeşim numaramı pm attım. Yarın ara mutlaka. Ustayla da görüştüreyim seni. Ona göre hareket ederiz.

• 1999 Opel Corsa B 1.4 x14xe motor 90hp klimasız aracım.
    Bugün itibariyle tüp tankı değişti. bobin bujiler yenilendi dört lastik sıfıra yakın. orjinal gm 13" kara jant. Muayene yeni. Yaklaşık iki yıldır günlük yaklaşık 30 km kullandığım aracımı artık büyütmek istiyorum. hem daha modelli hem de sedan bir araç alacağım için satılıktır. 18.500 yazacağım. kullananlar ya da piyasa bilen arkadaşlar fiyat nasıl. takasta düşünebilirim. büyük kazası yok benden önce ön kaput açtığından kaput bağlantılarında işlem var. bir kaç parça boya çıkar değişen sadece ön tampon o da sıkıntılı değil. pasta cila attırıp tertemiz vereceğim. yorumlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firefighter_46 -- 11 Ocak 2019; 11:57:19 >
  • Hayırlı olsun kardeşim. Umarım uzun süre sorunsuz binersin

1 inci ve 5 inci vites dışında 2000 devir için hız limitleri bana düşük gibi geldi. 8 valf araç için normaldir belki bilmiyorum ama. Konu hakkında daha çok bilgi sahibi olan arkadşlarımız sana yardımcı olacaktır mutlaka

• quote:

quote:

quote:

Kardeşim numaramı pm attım. Yarın ara mutlaka. Ustayla da görüştüreyim seni. Ona göre hareket ederiz.

Kardeşim Mehmet ustadan sonra dediğin elektrikçiye gittim, cam mekanizması aşınmaya başlayacakmış neredeyse, güzelce temizledi, gresledi silikon spreyi sıktı şimdi çok güzel oldu.Hatta elektrikli ayna bulursan takarız dedi aynı zamanda ısıtmalıda yapabilirmiş

Kalkışta ki ani devir düşüşü arada hissettiriyor ama eskisinden çok daha iyi sanki ilk biraz canlı kullanırsam sonra yapmıyor. Onu daha tam çözemedim.Bazen yapıyor bazen yapmıyor.

Sağolasın kardeşim önerdiğin ustalardan memnun kaldım.Hemde seninle tanışmış olduk.

Şimdilik bir eksiği kalmadı fakat sanada dediğim gibi artık değiştirmek istiyorum araba fiyatları dahada şişmeden üç yıldır bindik biraz daha geniş olsun artık diyorum.

• Merhaba arkadaşlar burada da bulunsun belki birilerinin işine yarayabilir diye ekliyorum... 2000 1.4 gls lpg. Araçta iki gün önce hareket halindeyken önce motor simgesi olan ikaz ışığı yandı akabinde araç hareket halindeyken stop etti. Bir müddet bu şekilde hareket halindeyken ara ara stop ederek bindik ki sorunu anlamaya çalışalım ve en sonunda hareket halinde yine stop edince ateşleme yapıp yapmadığını anlamak için buji kablosunu kontrol ettik baktıkki ateşleme hiç yapmıyor ateşleme bobinine bağlanan soketi biraz bastırıp sağa sola hareket ettirince ateşleme yapıp çalıştığını anladık. Böylece ateşleme bobinine bağlanan soket ile oynayınca çalıştığını anladık. Sokete gelen kablolarda kırıklık ya da sokette bir temassızlık olabileceğini düşünerek soketi kablolarından keserek kontrol ettik. Herhangi bir sorun olmadığını anlayınca soket kablolarını lehimleyerek soketi tekrar ateşleme bobinine bağladık ancak sorun yinede devam etti. Araç hareket halinde değişen zamanlarda stop ediyor ve soketi sağ sola bastırınca gönüllü gönülsüz çalışıyordu. Bu sebeple bobinde yeni ve değişeli 20 bin km olduğu için bobine en son tamamen çalışmaz olunca yoğunlaştık ve eski üzerinden çıkanı takınca çalışınca anladık ki sorun bobin diye düşündük. Şimdi bu bilgilerden hareketle 1.sorum bobin arızalandığında soketle oynayınca neden çalışır madem arızalıydı hiç çalışmaması gerekmez miydi. 2.sorum henüz 20 bin olmuşken yeni bobin neden arızalanmış olabilir. 3. Olarak bobinin orjinali gm marka 850 tldi o yüzden yeni aldığım bobinde arızalının aynısıydı yan sanayi delphi marka 180 tl. Bobinler bu kadar kolay bozulabilen parçalarmı orjinal ya da yan sanayi farkeder mi. Son olarakta biz bobini değiştirince düzeldi ama yukarıda anlattığım sorun çerçevesinde yorumlarsak bobini başka bir elektrik arızasının bozma ihtimali olabilir mi fakat burada soketle oynayınca çalışma durumunu göz önünde bulundurarak değerli yorumlarınızı alalım. Bu arada bende fazladan corsa b 1.4 ateşleme bobin soketi mevcuttur isteyen olursa aldığım şekliyle verebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi absurde -- 31 Aralık 2017; 9:11:31 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kardeşim Mehmet ustadan sonra dediğin elektrikçiye gittim, cam mekanizması aşınmaya başlayacakmış neredeyse, güzelce temizledi, gresledi silikon spreyi sıktı şimdi çok güzel oldu.Hatta elektrikli ayna bulursan takarız dedi aynı zamanda ısıtmalıda yapabilirmiş

Kalkışta ki ani devir düşüşü arada hissettiriyor ama eskisinden çok daha iyi sanki ilk biraz canlı kullanırsam sonra yapmıyor. Onu daha tam çözemedim.Bazen yapıyor bazen yapmıyor.

Sağolasın kardeşim önerdiğin ustalardan memnun kaldım.Hemde seninle tanışmış olduk.

Şimdilik bir eksiği kalmadı fakat sanada dediğim gibi artık değiştirmek istiyorum araba fiyatları dahada şişmeden üç yıldır bindik biraz daha geniş olsun artık diyorum.

Sevindim kardeşim. Aracı degiştireceksen hiç uğraşma ufak tefek şeylerle. Senin geldiğin akşam egzoz orta susturucu dağıldı benim. Komple egzoz değişti. Soğukken gaz yememe problemi bende de var. Mehmet usta bakacak ama az yoğunluğu var onu bekliyorum. Çözünce haber veririm

• 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.