Şimdi Ara

Corsa C Kulubü (2001-2006) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.448
Cevap
46
Favori
288.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mmooyy

selam arkadaşlar
    bugun başıma gelen olayı sizlerle paylaşmak istedim. 2004 model 1.3 essentia corsa c sahibiyim. internetten BLAUPUNKT cd 30 cd mp çalar aldım. fakat oto teypcisine gittiğimde gördüm ki benim aracımdan çıkan teybin soketi ile benim aldığım teybin soketi farklı yani giriş yerleri olmuyor. bu yüzden aldığım teybi geri gönderdim kendi teybim de bozuk. nasıl bir yol izlemeliyim sizce??? elektronik mağzalardan bir teyb aldığımda direksyonda kumanda yapılmıyormuş sanırım orjinalini de bulmak zor. böyle bir olay başına gelen ve çözüm bulan varsa yardımcı olsun lütfen. şimdiden teşekkürler...

kimse yardım etmezmi bu konuda yaw:(

• Aşağıdaki linkte göreceğiniz türde bir adaptöre ihtiyacınız var.
    Türkiye'de bulabilir misiniz bilemiyorum.

www.adaptershop.de
    Anschlusskabel Radio BMW VW DB OPEL FORD NAVI Quadlock ISO Kabel Adapter Stecker - Auto Adapter Stecker Kabel
    http://www.adaptershop.de/Radioadapter/Audi/Anschlusskabel-Radio-BMW-VW-DB-OPEL-FORD-NAVI-Quadlock::647.html

• quote:

Orijinalden alıntı: an_believab_il

quote:

tabi pm atarım..
    depoyu doldurdum geçen hafta test ediyorum şuan.
    km. ye göre hesaplıcam. :)
    yazarım sana

teşekkürler hocam... bilgilerini bekliyorum..

bugün benzin tamamen bitti. :)
    benzinciye zor gittim.
    full depo benzin ile , sanırım 42 lt , 370KM yaptı.
    hemen hemen 50kr. yaktı..ve inanamadım..
    bir yerde problem var kesin 50kr ne demek 1.4 için..

en kısa zamanda ne kadar filtre vs.. varsa değiştiricem ne olacak bakalım..:))
    50kr. mümkün değil ya.
    moralim bozuldu :))

sende nasıl durumlar

• quote:

quote:

selam arkadaşlar
    bugun başıma gelen olayı sizlerle paylaşmak istedim. 2004 model 1.3 essentia corsa c sahibiyim. internetten BLAUPUNKT cd 30 cd mp çalar aldım. fakat oto teypcisine gittiğimde gördüm ki benim aracımdan çıkan teybin soketi ile benim aldığım teybin soketi farklı yani giriş yerleri olmuyor. bu yüzden aldığım teybi geri gönderdim kendi teybim de bozuk. nasıl bir yol izlemeliyim sizce??? elektronik mağzalardan bir teyb aldığımda direksyonda kumanda yapılmıyormuş sanırım orjinalini de bulmak zor. böyle bir olay başına gelen ve çözüm bulan varsa yardımcı olsun lütfen. şimdiden teşekkürler...

kimse yardım etmezmi bu konuda yaw:(

Orjinalleri sahibinden de bulunabiliyor. Ya orjinal kasetçalar alacaksınız ya da 2004 modeller de kullanılan cd çalarlı modelden mp 3lü orjinal alırsan onlar 2005-2006 modellerde var sanırım, küçük bilgi ekranını da değiştirmen gerekiyor. Bildiğim kadarıyla bilgi ekranını değiştiriken yeni soket uygun duruma gelmiş oluyor. opelim.net'te de bu konuyu araştırabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ___Murat___ -- 19 Şubat 2012; 23:10:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: velfecir

quote:

quote:

tabi pm atarım..
    yazarım sana

benzinciye zor gittim.

50kr. mümkün değil ya.

sende nasıl durumlar

Bizim bir arkadaş da 1.4 fiesta var. Hesaplarına göre benim 1.6 laguna'yla aynı yakıyor. (Arada 300-400 kg fark olmasına rağmen).

Onun yorumu : 1.4 motor asrın yalanıdır, aynı yakıyorsa neden 1.6 koymazsın da bunu koyarsın

Mesela 1.4 clio, fabrika verilerine göre bile 1.6 megane'dan fazla yakıyor.

• 2001 yılının 1.4 corsaya ait yakıt verilerini bulamadım ama , 2012 corsa 7.3 lt diyor mesela...şehir içi..
    hadi biz 7.5 diyelim..

32kr yakması lazım...hadi o da 35kr olsun..
    50 nedir ya..offf
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Ne kadar yakıyor yol yük durumu nedir?

Hocam valla ben genelde 2kişi yüksüz biniyorum, çok nadir 4kişi... İlk benzin aldığımda 50tl ile 85km giderek tarihi bir rekor kırdı diye düşünüyorum.

Ama emin olamadım tabii şamandıradan mı erken mi yandı filan diye? depoyuda dolduramadım biraz tasarruflardayım bu aralar...

Fakat ilk aldığım 50tlde motor arıza ışığı lambda sensörü arızasından yanıyodu, şimdi değiştirdim lambda sönsörünü arıza giderildi bakalım 50tl daha benzin aldım, şimdilik 75km oldu ve benzin bitmeye yaklaştı gibi... Galiba en sağlıklı ölçümü depoyu doldurup 100km gittikten sonra bidaha doldurarak alabileceğim.

Yinede ben ciddi ciddi tüp bağlatmayı düşünmeye başladım, birkaç sene binmeye (30000km) niyetim var bu arabaya, kullanımı zevkli ufak tam şehir içine uygun. Acaba hangi markalar uyumludur bu modele hiçte bilmiyorum...

• Çok ağır bir trafiğe girmiyorsanız 9 litrenin üzerine pek çıkmaması lazım.
    Bence o araçta bir-iki sorun var.

Bir LPG kullanıcısı olarak 50 bin km den az kullanılacak araçlar için LPG'yi çok mantıklı bulmuyorum.
  • quote:

quote:

quote:

tabi pm atarım..
    yazarım sana

benzinciye zor gittim.

50kr. mümkün değil ya.

sende nasıl durumlar

Yukarıda yazdığım gibi kardeşim... Yani aynı dertten muzdaribiz, bakalım ben hep şehir içinde ve yoğun trafikte kullanıyorum ondan bu kadar yüksek olabileceğini düşünüyorum. Bu arada ben kullanım klavuzunun linkini buldum ama unuttum hatırlarsam sana atarım, oradan aracın detaylarına bakarsın yakıt değerleride yazıyor.

Hatta ben seni bilgilendireyim şimdiden

Z 14 XE spor şanzuman

şehir içi-9,4
    şehir dışı-5,3
    ortalama-6,8

anladığım kadarı ile bu ecotech motorlar doğaya dost cebe düşman olarak üretilmiş..

• Bu arada bugün depoyu fulledim. Bakalım yeni sonuçlar nasıl olacak?

velfecir bu da senin için...

Var mı yeni yakıt değerleri senden hocam?
  • Klavuz için çok teşekkür

Henüz yeni bir değer yok.
    Yakıtı görünce , olum hiç düşünme keyfine bak demiş ve artık düşünmemiştim.

Lakin bir test daha yapaceğim.
    Benzin ışığının yanmasını bekliyorum.
  • Merhabalar,

2006 model 1.3 cdti 137 binde aracım. corsavan.. arkası koltuksuz.

Aracın çamurluğunda ve tamponda biraz sürtmeler var ayrıca yolcu kapısına araç park halindeyken birisi vurup kaçmıştı küçük bir göçük var.

Aracı kaça satmalıyım? Ticari olarak değil şahsi olarak kullandım. Yürüyeninde hiçbir problem yok.
  • Vanların piyasasını bayadır takip etmedim ama koltuksuz camsız ise 12-13'ten yukarı gideceğini beklemek biraz zor olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Vanların piyasasını bayadır takip etmedim ama koltuksuz camsız ise 12-13'ten yukarı gideceğini beklemek biraz zor olur.

Koltuksuz ve camsız hocam. 12-13 'e gitsin sevinç taklaları atarım valla. Sahibinden de 13 yazanda var 10 bin yazanda var... 13 bin yazdım ama 11.500 e kadar veririm ben.
  • En sonunda tüp taktırmaya karar verdim ve Atiker 950/10 taksite taktırdım. Muayene filan derken bana 1200'e gelmiş oldu.

Taktırdıktan sonra 190km yi 54 TL ile gittim. Yani 28,5 kuruş gibi bir rakam çıktı. Tabii bu sırada araç ısınana kadar ne kadar benzin harcadı onu hesaplayamadım.

Ama ilk izlenimlerim tüpün uyumu güzel daha 1,5 hafta oldu gerçi Çekişte çok azda olsa bir azalma mevcut, fakat benim için bir önemi yok ki araç zaten hala güzel kaçıyo kanaatimce.

Fakat araç 100kmde 11lt gaz yakıyo hesaplayınca, bu normal mi onu çözemedim? Aynı motoru kullanan (z14xe) diğer araçlarda ki verileri araştıracağım bakalım fazla mı yakıyo yoksa full şehir içi için normal mi?
  • quote:

En sonunda tüp taktırmaya karar verdim ve Atiker 950/10 taksite taktırdım. Muayene filan derken bana 1200'e gelmiş oldu.

Taktırdıktan sonra 190km yi 54 TL ile gittim. Yani 28,5 kuruş gibi bir rakam çıktı. Tabii bu sırada araç ısınana kadar ne kadar benzin harcadı onu hesaplayamadım.

Ama ilk izlenimlerim tüpün uyumu güzel daha 1,5 hafta oldu gerçi Çekişte çok azda olsa bir azalma mevcut, fakat benim için bir önemi yok ki araç zaten hala güzel kaçıyo kanaatimce.

Fakat araç 100kmde 11lt gaz yakıyo hesaplayınca, bu normal mi onu çözemedim? Aynı motoru kullanan (z14xe) diğer araçlarda ki verileri araştıracağım bakalım fazla mı yakıyo yoksa full şehir içi için normal mi?

doğru şehir içinde biraz devirli kullanınca 11lt yakıyor

bende de atiker var

ama şehir dışı çok ekonomik

• quote:

Orijinalden alıntı: marantz

quote:

En sonunda tüp taktırmaya karar verdim ve Atiker 950/10 taksite taktırdım. Muayene filan derken bana 1200'e gelmiş oldu.

bende de atiker var

Demek şehir içi için normal diyorsun. Bakalım daha şehir dışına çıkma fırsatım olmadı ama yakında bir esk-ist arası yapmayı düşünüyorum. Ozaman şehir dışınıda ölçeceğim. Benzine göre yakıt masrafım oldukça azaldı gerçi o bile fark ettirdi kendini

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: marantz

quote:

bende de atiker var

Demek şehir içi için normal diyorsun. Bakalım daha şehir dışına çıkma fırsatım olmadı ama yakında bir esk-ist arası yapmayı düşünüyorum. Ozaman şehir dışınıda ölçeceğim. Benzine göre yakıt masrafım oldukça azaldı gerçi o bile fark ettirdi kendini

ben yılbaşında eskişehir ist yaptım..

benimki 1 depo lpg ile 400-425km yapıyor şehir için sen hesap et artık

• Bakımdan sonra yeni yakıt rekorumu kırdım kendi çapımda

45lt benzin ile 480KM..
    hepsi şehir içi , yoğun trafik hali vs...

Bakım epey farkediyormuş... 370km yapmıştım.

Hava+Benzin filtresi ve yağı değişti.

Buji vs.. değişince biraz daha fark eder dediler.
    Havalarında biraz soğuk olması etkiliyormuş.

Yazın normal şartlarda 550km yi görürsün dedi servis.

Hasretle o günleri bekliyorum
  • quote:

Bakımdan sonra yeni yakıt rekorumu kırdım kendi çapımda

45lt benzin ile 480KM..
    hepsi şehir içi , yoğun trafik hali vs...

Bakım epey farkediyormuş... 370km yapmıştım.

Hava+Benzin filtresi ve yağı değişti.

Buji vs.. değişince biraz daha fark eder dediler.
    Havalarında biraz soğuk olması etkiliyormuş.

Yazın normal şartlarda 550km yi görürsün dedi servis.

Hasretle o günleri bekliyorum

Ben 1.4 clio ile 650 km civarı yapıyordum, %70 ş.dışı %30 ş.içi gibi ortalamayla.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.