Şimdi Ara

Corsa C Kulubü (2001-2006) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.450
Cevap
45
Favori
292.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2005 corsa 1.2 essential ile aranıza katılmış bulunmaktayım. aracı 29000 km'de aldım garaj arabası gibiydi. çok merak ediyorum ilk arabam olacak ve yarın alım satım işlemi olacak arabayı teslim alacağım.

izmirde oturuyorum. dokuz eylül üniversitesi hastanesinde doktorum ve %90 şehiriçi kullanacağım aracı.evden çıkıp otobandan 2.5 km gidip hastaneye varıyorum. aynı şekilde geri döneceğim. benzin tüketimi iyi olur ve sık arıza çıkarmaz umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_razor -- 18 Mart 2012; 22:00:14 >
  • slm
    2004 model opel corsa 1.2 essentia sahibiyim birkaç sorum olacak ilgilenirseniz çok memnun olurum...
    1- araç şehiriçi benzinde kmde 30 kuruş yakıyor burda benzin 4.60 lira 3 bin deviri geçmeden vites değiştiriyorum havada çok soğuk malum normal midir? lpg taktırmayı düşünüyorum kmde kaç kuruşa düşer şehir içinde ?
    2- aracın altı çok alçak geliyor bana ara sıra sürtüyor araçta 13lük jant var bunu 15 yada 16 ya çıkarmayı düşünüyorum bijon aralığı 4*100 bildiğim kadarıyla amacım aracın altını yükseltmek ve hoş bir görüntü yakalamak 15 yada 16 hangi jantı önerirsiniz yollar aşırı çukurlu ve kasisli bulunduğum ilde hangi ebat jant ve hangi ebat lastik önerirsiniz?
    cevaplayanlara şimdiden çok teşekkür ediyorum kazasız belasız sürüşler diliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yabancı34

slm
    2004 model opel corsa 1.2 essentia sahibiyim birkaç sorum olacak ilgilenirseniz çok memnun olurum...
    1- araç şehiriçi benzinde kmde 30 kuruş yakıyor burda benzin 4.60 lira 3 bin deviri geçmeden vites değiştiriyorum havada çok soğuk malum normal midir? lpg taktırmayı düşünüyorum kmde kaç kuruşa düşer şehir içinde ?
    2- aracın altı çok alçak geliyor bana ara sıra sürtüyor araçta 13lük jant var bunu 15 yada 16 ya çıkarmayı düşünüyorum bijon aralığı 4*100 bildiğim kadarıyla amacım aracın altını yükseltmek ve hoş bir görüntü yakalamak 15 yada 16 hangi jantı önerirsiniz yollar aşırı çukurlu ve kasisli bulunduğum ilde hangi ebat jant ve hangi ebat lastik önerirsiniz?
    cevaplayanlara şimdiden çok teşekkür ediyorum kazasız belasız sürüşler diliyorum...

Daha ne yaksın gayet iyi bence yakıtı.LPG'de bulunduğunuz ile göre 20-22 kuruşa düşer.
    Jant lastik işinden anlamam ama büyük jant takacaksanız dar yanaklı lastik taktırmanız lazım gelecek tabi bu da bozuk yollarda pek olumlu olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: yabancı34

slm

30 kr bencede süper 1.4 var bende 41-42 kr yakıyor..

• İyi formlar bende 2005 1.3 cdti Essentia aracım var şimdilik çok memnunum ama ön takımlardan geldiğini düşündüğüm sesler biraz canımı sıkıyor sizdede bu sesler mevcutmudur?Herkese iyi formlar..
  • çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için anlaşılan jantı değiştirmek mantıksız ama uzun vadede kullanılacaksa lpg takılabilir
    2004 model opel corsa essentia 1.2 16 valf 123 000 kmde gümüş gri değişensiz 3 parça çizikten dolayı lokal boya(ön sağ çamurluk ön sağ kapı arka sağ kapı) masrafsız araç piyasası nedir sizce kaça satılır?
    ve bunu sattıktan sonra golf 4 kasa 2001 model 1.6 lpli absli masrafsız bir araç alma düşüncem var ne diyorsunuz? ( corsayı 5 aydır kullanıyorum acemiliği bu araçta attım artık motor yetersiz geliyor hızını alıncada abs önemli eksiklik bence aradıklarımı düşük kmli temiz bir golfte bulabilirmiyim sizce?)
  • Corsa Silver 2006 1.3CDTI Essentia satıyorum arkadaşlar alıcı bulundu zaten 16.500 TL , çookkk çokkk üzülüyorummm . Hem aracın 87Bin km'de olması sebep hemde ehliyetimin 2 sene el konulması (alkol) hemde en büyük sebep borçlar vardı onlar kapanacak . Gerçekten güzel bir modeldi . Çokk üzülüyüroum ama elden ne gelirrr .
  • arkadaşlar herkese ii forumlar...bende mersinden 2006 1.3 cdti ess modeline sahip bir üyenizim.böyle bi sayfa ve paylaşımlarınızla bizleri bilgilendirdğiniz için teşekkürler....

takipteyim....
  • Evet hiç yokmu direksiyon kutusu veya ön takımlardan muzdarip kullanıcılar?Neler yaparak sorunlarını çözdüler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: siena99

Evet hiç yokmu direksiyon kutusu veya ön takımlardan muzdarip kullanıcılar?Neler yaparak sorunlarını çözdüler?

Garantiden degistirtmistik
  • Herkese selamlar,

Ben de 2006 Corsa Essentia CDTI ile aranıza katılmış bulunuyorum arkadaşlar. Araç ailemizin ikinci aracı olarak eşime alındı.
    Eşimin ablasının aracıydı zten :) 2007 trafik çıkışlı C kasa, 56.700 km de bir araba. Dediğim gibi araç eşimin ablasının olduğu için hiçbir yere baktırmadan aldık arabayı, zaten sorun çıkacağını da sanmıyorum, onlar da bizim gibi titiz isnsanlar. En son 45.000 km de (1 yıldan fazla olmuş) bakıma girmiş araç.
    Bunu baz alarak benim arabayı hemen mi bakıma götürmem doğru olur,yoksa 60 bini beklemem mi?

Bu arada arabayı alır almaz 4 lastik yeniledim,zira üzerinde orjinal lastikleri vardı, 2005 imalatı. :) Michelin energy saver 174*65*14 taktırdım.

Araçta ilk etapta dikkatimi çeken noktalar, arabayı çalıştırırken marş hemen almıyor, yani 1-2 saniye de motor çalışıyor. Aküden olabileceğini düşünüyorum bir ihtimal.

Ben 60 bini beklersem eşimin 2.500 km yapması sanırım 6 ayı bulacaktır :) 1 aylık da bebeğimiz var, iyice baktırsam mı serviste acaba gidip?

Bir de yetkili servis mi,özel servis mi yoksa sanayi ustası mı tavsiye edersiniz? Ben istanbul-bostancı tarafında oturuyorum. Tavsiye edeceğiniz yerler varmıdır?

Benim bildiğim corsalar da triger zinciri var ve kimse 100 bin den önce sorun yoksa değştirmeyi önermiyor ama aradığım bir servis triger setinin değişmesi gerektiğinden bahsetti, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Herkese iyi günler...

• quote:

Orijinalden alıntı: mkguler

Herkese selamlar,

Ben de 2006 Corsa Essentia CDTI ile aranıza katılmış bulunuyorum arkadaşlar. Araç ailemizin ikinci aracı olarak eşime alındı.
    Eşimin ablasının aracıydı zten :) 2007 trafik çıkışlı C kasa, 56.700 km de bir araba. Dediğim gibi araç eşimin ablasının olduğu için hiçbir yere baktırmadan aldık arabayı, zaten sorun çıkacağını da sanmıyorum, onlar da bizim gibi titiz isnsanlar. En son 45.000 km de (1 yıldan fazla olmuş) bakıma girmiş araç.
    Bunu baz alarak benim arabayı hemen mi bakıma götürmem doğru olur,yoksa 60 bini beklemem mi?

Bu arada arabayı alır almaz 4 lastik yeniledim,zira üzerinde orjinal lastikleri vardı, 2005 imalatı. :) Michelin energy saver 174*65*14 taktırdım.

Araçta ilk etapta dikkatimi çeken noktalar, arabayı çalıştırırken marş hemen almıyor, yani 1-2 saniye de motor çalışıyor. Aküden olabileceğini düşünüyorum bir ihtimal.

Ben 60 bini beklersem eşimin 2.500 km yapması sanırım 6 ayı bulacaktır :) 1 aylık da bebeğimiz var, iyice baktırsam mı serviste acaba gidip?

Bir de yetkili servis mi,özel servis mi yoksa sanayi ustası mı tavsiye edersiniz? Ben istanbul-bostancı tarafında oturuyorum. Tavsiye edeceğiniz yerler varmıdır?

Benim bildiğim corsalar da triger zinciri var ve kimse 100 bin den önce sorun yoksa değştirmeyi önermiyor ama aradığım bir servis triger setinin değişmesi gerektiğinden bahsetti, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Herkese iyi günler...

Birkaç soruya cavap vereyim.

Bakım yapılalı bir yılı geçtiği için bakım yaptırmanızda fayda var. Marş olayına gelince, marş motoru 1.3 dizel motorlara yeterli gelmiyor ve araç biraz geç çalışıyor. Zaman içinde bu geç çalışma da kronik volant sorununa neden olabiliyor. Geç çalışma sizi rahatsız ediyorsa veya 150-200 bin km kadar aracı kullanırım diyorsanız volant sorunuyla uğraşmak durumunda da kalmayacağınız için marş motorunu daha güçlü olan vaersiyonuyla değiştirebilirsiniz. 300-350 tl civarı maliyeti olur diye tahmin ediyorum.

Yetkili serviste 6 yaşını doldurmuş araçlara 100 tl'ya bakım kampanyaları oluyor, bakım için en iyi seçenek bu bence ama önemli nokta bu kampanyada yağı 10w-40 kullanıyorlar. Farkını verip 5w-30, 5w-40 veya 0w-40 koydurmakta fayda var.

Trigerde zincirli, zincir sesi gelmiyorsa değiştirmeye gerek yok.

• Valla tahminen aracı yaz sonu satabiliriz. Maksimum 5000 km diyeyim ama o bile zor :)
    Cevap için teşekkürler.
  • Öyleyse yağını değiştir kullan
  • Bir süredir Corsa C 2001 bakınıyordum ama sahibindene bakıyorum temiz 2001 modelleri 14-15 Bİn tlden satıyorlar. Pahalanmıs gibi geldi bana.
  • evet arkadaşlar almayı düşünenler ve merak edenler için son yakıt ölçümleri 2001 c0rsa c 1.4 90bg 3k...

ölçümler depo aynı istasyon aynı pompadan tam doldurularak km sıfırlanıp istenilen kmye gelindiğinde tekrar depo doldurularak yapılmıştır. gaz eskişehir opet aygaz 2,73ten alınmıştır. tüp atiker marka takılalı 1 ay olmuştur.

şehir içi

165km----46,87tl kmde 0,284kr 100kmde 10,405lt gaz tüketimi

şehir dışı(eskişehir-bilecik)

162km-----30,03tl kmde 0,185kr 100kmde 6,875lt gaz tüketimi

Sonunda ekonomik yakıt değerlerine ulaştım gibi, ee tabi havaların ısınmasınında payı büyük...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi an_believab_il -- 24 Mart 2012; 12:13:03 >

• Yorumları okuyorum son 1-2 kişi 11.000 TL den almıs 3K 2001 Corsa C. Son zamanlarda da 12-13bindi bu araclar. Simdi bakıyorum alınabilecek ,temizolanlar 14.5-15000 tl.. Noldu bunlara ya ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: unpop

Yorumları okuyorum son 1-2 kişi 11.000 TL den almıs 3K 2001 Corsa C. Son zamanlarda da 12-13bindi bu araclar. Simdi bakıyorum alınabilecek ,temizolanlar 14.5-15000 tl.. Noldu bunlara ya ?

Evet son zamanlarda fiyatlarda artış oldu, bunu yazın gelmesine bağlamak lazım biraz... Ayrıca millet nette birbirini gazlıyo 'onun arabası 14se benimki 15 eder' diye diye fiyatlar alıp başını gidiyor.

Ben bundan önce sıfır yaris almıştım 2009da 1,5 sene kullandım sonra paraya ihtiyacım olduğu için satmıştım şimdi bu 3k 2001 corsa c modeli kullanıyorum. Ben uygun fiyata bulduğum için almıştım fakat eğer fiyatlar dediğin rakamlardaysa bence alma, çünki bu araç için yüksek diye düşünüyorum.
    pazarlıkla gerçek ederine indir aracı, oda çok temiz ise tüp vs. hariç 12,500-13,000 eder kanaatimce.

• 2004 model 1,3 cdti enjoy'um var. 23kuruş yakıyor eurodizelin 4 lira olmasına rağmen... Öyle çokta sakin falan kullanmıyorum. Vitesi 2300 lerde değiştiriyorum. Bahsettiğiniz seslerin hiçbiri yok benim aracımda, fakat süspansiyonlar sert bence, yolun sarsıntısını neredeyse almıyor... ki bizim otobanlarda bile kasis bolcana bulunmakta bu da yüksek süratlerde sıkıntı yaratabiliyor.

Bundan ayrı mersinde corsa c lere sis farı ve angel+xenon yapabilen düzgün bir usta var mı ?
  • arkadaşlar selam 2005 corsa var bende dün km gostergesi karardı.bu sorunla karşılaşan varmı varsa nasıl çözüldü saygılar
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.