Şimdi Ara

Corsa C Kulubü (2001-2006) (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
1.448
Cevap
46
Favori
288.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hasan220

Göstermediğim yer kalmadı opel servisine götürdüm 100₺ para aldı tekrar arıza ışığı yandı tamirciye götürdüm oarça değişti 400₺ para aldı ve tekrardan yandı ve halen yanıyor depoyu fullim bi dedim belki ondandır dedim olmadı ne yapacagımı bende bilmiyorum adamın ister istemez psikolojisi bozuluyor ve performansıda düşüyor arabanın sizle sesli görüşme yapma gibi bi imkanım varmı ?? @redstreak

Merhabalar... Konu ile ilgilim bilmem ama geçmiş yıllarda benim 2001 model vvt Toyota corolla aracım vardı aynı sizin anlattığınız konu benim araçda da vardı inanın üç-dört Toyota servisine götürdüm hepsi farklı şeyler söyledi hatta hiç alakası olmayan parça değişimleri bile söylendi en sonunda Diyarbakır Toyota servisinin iyi olduğunu öğrendim ve oraya götürdüm.
    Servis lambanın yanma sebebi olarak geçmişte ARAÇ ÜZERİNDE YAKIT TANIMA CİHAZI TAKILI OLDUĞUNU satılmadan önce bunun sökülmüş olduğunu bunun için arıza lambasının yandığını sölediler. Çare olarak da KM saatı kısmının (Kadran) değişimi gerekli dediler. Neyse uzatmayayım değişimi yaptıklarında gerçekten arıza lambası söndü aracı bir akrabaya sattım halen kullanır bu arıza birdaha tekrar etmedi. Tek sorun bu kadran değişiminden sonra araç km olarak sıfır oluyor fakat servis kaydı olduğu için bir sorun teşkil edeceğini zannetmem. Öncelikle bu gibi parçalar özellikle şirket araçlarında oluyor eğer geçmişte aracınız bu yönde kullanılmış ise bence bu yönde bir araştırma yapın derim. İnşallah sorun çözülür ve kafa olarak rahatlarsınız. İyi günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: snl_

arkadaşlar videoda görüleceği gibi havaların soğuduğu ilk gün sabah çalışan araba akşam böyle bir sorun yaptı..
    aracın aküsü 9 yıldır orjinal aküsü.. marş basmıyor..

opel corsa c 2006 essentia 95.960 km dizel

Video Linki
    http://yukle.donanimhaber.com/Embed/?Id=50703

sorun nerede olabilir arkadaşlar?
    akümü?
    ısıtma bujisimi?
    ya da başka bir mekanik arızamı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snl_ -- 9 Ocak 2015; 20:33:46 >
  • snl_ S kullanıcısına yanıt
    Benim aracta calismadi bugün. Akuyu yeniledim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • narec kullanıcısına yanıt
    akü 9 yıllık hiç sorun yapmadı bugüne kadar maşallah.. 10 yıl gidende görmüştüm..
    sanırım ömrünü tamamladı bu yıl.. aküyü ne marka aldınız corsa c için en uygunu (fiyat ve uyum anlamında)
    hangisidir?
    Benim aractada ilk kez degisti. 2004 model aracim. Esan 60lik aku aldim. 72lik akunun daha iyi olacagini düşünüyorum ama butcem yetersizdi.

• narec kullanıcısına yanıt
    snl_ S kullanıcısına yanıt
    O ses pek marş basmıyor sesi değil. Basabildiğinde gayet basmış.
    Kızdırma bujisi problemi ışık yakmasa anlaşılmaz sanki.
    Ankaralılar'ın deposundaki yakıtlar donmuş. Öyle birşey olabilir mi?

+1. Şimdiki aklım olsa ben de 72'lik alırdım kesinlikle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plumbium1 -- 10 Ocak 2015; 21:04:00 >
  • merhaba arkadaşlar,

Corsa C 1.2 benzinli motor için bütün filtrelerin GM olması yerine, sadece yağ filtresini GM diğerlerini bosch taktırsak ne olur ? Siz hangi filtreleri kullanıyorsunuz ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi singlewalf -- 14 Ocak 2015; 16:51:44 >
  • singlewalf S kullanıcısına yanıt
    Bosch yerine Hava/Polen'de Knecht, Mahle, Mann; Yakıt ve Yağ'da Ufi, Purflux'tan birini daha önce tercih ederdim. Bosch öyle ahım şahım değil, içine çok çok sinmiyor. Ha yine noname'den iyidir.

Bendekiler:
    Polen: Knecht (İstanbul'da oturma avantajı)
    Hava: Knecht (İstanbul'da oturma avantajı)

Yakıt/Yağ: Biri Ufi, biri Purflux (GM yakıt/mazot filtresini de bu ikisi üretiyor zaten)
  • arkadaşlar merhaba ben de yeni üye oldum foruma. benim aracım 2004 corsa 1.3 cdti cosmo alalı 6 ayı geçti çok memnumum. şimdi 10 bin bakımına gircek. acaba diyorum internetten periyodik bakım setlerinden alsak sıkıntı olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: singlewalf

merhaba arkadaşlar,

Corsa C 1.2 benzinli motor için bütün filtrelerin GM olması yerine, sadece yağ filtresini GM diğerlerini bosch taktırsak ne olur ? Siz hangi filtreleri kullanıyorsunuz ??

konuyu takip edemedim ama ''cevabı neden olmasın ''

zaten fabrikalar tüm filtreleri ve diğer aksamları yan sanayilere sipariş ederler ve üzerinde kendi amblemini vurdurarak registy ediyorlar. Yani fabrika oturup da filtre üretmez .Anlaşmalı ve şartnamelerini sağlayan bir üreticiden parti olarak sipariş vererek fanrika montajı yaparlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: plumbium1

O ses pek marş basmıyor sesi değil. Basabildiğinde gayet basmış.
    Kızdırma bujisi problemi ışık yakmasa anlaşılmaz sanki.
    Ankaralılar'ın deposundaki yakıtlar donmuş. Öyle birşey olabilir mi?

+1. Şimdiki aklım olsa ben de 72'lik alırdım kesinlikle

quote:

Orijinalden alıntı: narec

Benim aractada ilk kez degisti. 2004 model aracim. Esan 60lik aku aldim. 72lik akunun daha iyi olacagini düşünüyorum ama butcem yetersizdi.

meraba arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim.. kimse akünün durumunu kontrol etmek istemiyor şarj etmek istemiyor herkes akü satma derdinde..
    evet orj.aküsü 9 yıllık artık bitmiş bitmek üzere ama yinede şansımı denedim akünün suyu bitmiş kapakları açıp benzinciden aldığım saf suyu kapakla ilave ettim..
    yine araç çalışmadı klasik vurdurma yöntemi ile çalıştırdık yaklaşık bir haftadır tekleme bile yapmıyor.. bence bu kışı çıkarır..
    tavsiyenize uyup 72 lik akü alıcam..

O zaman anca soğuk günlerde sıkıntı çıkarır tekrar. O durumda da, akünün azlığı dışında yağ soğuyup akışkanlığı azaldığı için sorun çıkıyor (marş zor basıyor) sanırım (sadece şahsi tahmin). Yani, aküyü yenileseniz de hava çok soğukken marş yine zorlanacak. Belki akü 72'lik olursa daha az zorlanır (siz de öyle karar vermişsiniz zaten), ama fiyatlar düşükken almak daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plumbium1 -- 16 Ocak 2015; 16:59:05 >
  • Merhaba ben de geçen haftalarda '03 1.7dti aldım. Üzerinde 12 yıllık orijinal aküsü vardı. Daha da gideri vardı fakat komple araç elden geçtiği için onu da aradan çıkarttım marş dinamosuyla birlikte. Bizim araçlara uygun bakım gerektirmeyen varta black dynamic 70 ah aldım 200 liraya aklınıza bulunsun. Opel de 70lik varta kullanıyor zaten sanırım...
  • Merhabalar. Bende aranıza 2005 1.3 cdti Easytronic Essentia ile katılacağım inşallah. Kaporasını verdik iki üç gün içinde alacağım. Araç 119 bin küsur km de. Yağ değişimi yeni yapılmış ve vizesi de bu hafta yapılacak. Bu aracın ön camında ufak bir çatlak var gibi ama çatlağın etrafıçizdirilmiş sanırım. Bir sorun olur mu?
    Birde aracın bakım ve kullanımları için tavsiyeleriniz nelerdir?
    Herkese kazasız kullanımlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mucahit04

Merhabalar. Bende aranıza 2005 1.3 cdti Easytronic Essentia ile katılacağım inşallah. Kaporasını verdik iki üç gün içinde alacağım. Araç 119 bin küsur km de. Yağ değişimi yeni yapılmış ve vizesi de bu hafta yapılacak. Bu aracın ön camında ufak bir çatlak var gibi ama çatlağın etrafıçizdirilmiş sanırım. Bir sorun olur mu?
    Birde aracın bakım ve kullanımları için tavsiyeleriniz nelerdir?
    Herkese kazasız kullanımlar.

Hayırlı olsun. Dizel corsa çok güzel bende de var çok memnunum.
    Cam çatlağı bence önemli mutlaka camı değiştirin derim. Kazasız günler....
  • mucahit04 M kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Lastikler eskiyse adam gibi 4 lastiği olduğundan (tavsiyem ContiPr.EcoCont5, N11'den ucuza alınabiliyor) emin olun. Easy'ye sonsuz güvenmeyin, siz destek olun, kırmızı'da ve trafikte beklerken boşa alın.

Gerçek 120K olduğundan emin misiniz (Bakımlar için sordum, 120K gayet pahalı bi bakımdır ve son umursayacağınız şey en iyisi 70 lira olan yağ'ın değişimidir)?

Bakım ve değişim için tavsiye veririz de bunlar elde kalan bütçe ile ilgili şeyler.

Yetkili servis'te expertiz yaptırdınız mı? Ya da kendi ustanızda?

Baskı balata ne kadar kalmış kontrol ettirin, ama değiştirin deseler de değiştirmeyin.

Ben çizdirme'den bihaberdim, çatlak kışın ısı farkından büyüdü, mecbur camı değiştirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plumbium1 -- 18 Ocak 2015; 17:31:08 >
  • başka bir araç alacağımdan dolayı opel corsamı satacağım, ilgilenenler aşağıdaki linkten iletişime geçebilirler.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2003-model-1.4-elegance-169731788/detay/
  • 2003 1.7 DTI almayı düşünüyorum. Yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.

• Arkadaslar selam

Dizel corsa c ariyorum , 2004 sonrasi makyajli kasa. Satan olursa ciddi aliciyim, bilgi bekliyorum.

• Merhaba kadeş,

neden istanbulda oturma avatajı dedin ? sadece istanbuldamı satılıyor ? nerede satılıyor acaba ?
    birde yağı ufi, yakıt filtresini purflux mu demek istemiştin ?

yağ satan parçacılarda olur mu bunlar. birde orjinal olup olmadığını sahtesini anlayabilir miyiz yoksa sahtesiyle uğraşılmayacak kadar ucuz mudur ?
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.