Şimdi Ara

Corsa C Kulubü (2001-2006) (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.448
Cevap
46
Favori
289.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam 2003 corsa 1.2 easytronic aracım 101.000 km de bunların trigeri zincirmi yoksa kayışmı?
    birde uygun motor yağı nedir? bakımları kaç km de yapılıyor..
    aldığım elaman 80.000 km de büyük bakımlarını yaptırılmış dedi kendi 90.000 km de almış. yaklaşık 2500 tl masraf yapılmış. sizce bu ne olabilir?
    birde direksiyonu hafif sert gibi geldi bana neden olabilir teşekkürler
  • singlewalf S kullanıcısına yanıt
    Otururken sol yan tarafta, veya sağ altta "gri" bir kol olucak, onu bastırarak koltuk aşağı yukarı gidiyor, ama siz otururken kaldırmıyor Hocam.

Motor yağı'nı göndereceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plumbium1 -- 12 Şubat 2015; 17:00:34 >
  • Herkese kazasız ve mutlu haftalar dilerim. Corsa C ailesi....
  • direksyon kutusunu değiştirdim. sismak marka taktırdım. arnavut taşlı yollardaki luk luk sesi gitti
    ama bozukluğun aşırı olduğu reflektörlü hız kesmek için koyulan engellerde çukurlarda takoz vurur gibi ses geliyor.
    ilk aldığımda kasislerden tıss tıss diye hoş geçiyordu. o sesler gitmişti bir kaç sağlam çukura düşmemden sonra. hatta sağ amasörüm yamukmuş rot balansta söylemişlerdi. oda gece giderken karanlık biryerde hiç uyarısız sağlam çukura düşmüştüm jant bile eğilmiş hava kaçırıyordu lastikler.
    sanırım amasör yada takozlardan geliyor o ses.
  • quote:

Orijinalden alıntı: plumbium1

Otururken sol yan tarafta, veya sağ altta "gri" bir kol olucak, onu bastırarak koltuk aşağı yukarı gidiyor, ama siz otururken kaldırmıyor Hocam.

Merhaba Kardeş,

motor yağı için, kullanma klavuzunda ilgili resimi gönderecektin. bakabildin mi .
    Bir de koltuk olayını denemedim ama müsait olunca deneyeceğim. sağ tarafta siyah bir kol var. üzerinde değilken yan koltuğa oturup denemek lazım o zaman. WW gruplarında otururken de kaldırıyor. ayakta mı oluyor yani koltuk kaldırma indirme işlemi. deneyince bilgi veririm yine.

kullanma klavuzu resimi için şimdiden çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: matesis514

2003 1.7 DTI almayı düşünüyorum. Yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Ben kullaniyorum, sorularini cevaplayabilirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

merhaba arkadaşlar,
    aracın motor yağını dün değiştirdim. 5-40 castrol den devam ettim. yalnız 4lt yi komple boşalttı. doğru mudur ?
    kullanma klavuzu olan arkadaş bakabilir mi kaç lt koyulduğu ile ilgili? yağ filtresi de değişti.
    corsa c 1.2 benzinli motor. z12xep motor kodu. 2006 model.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi singlewalf -- 1 Mart 2015; 15:28:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: singlewalf

quote:

merhaba arkadaşlar,
    aracın motor yağını dün değiştirdim. 5-40 castrol den devam ettim. yalnız 4lt yi komple boşalttı. doğru mudur ?
    kullanma klavuzu olan arkadaş bakabilir mi kaç lt koyulduğu ile ilgili? yağ filtresi de değişti.

Yağ çubuğu ile kontrol edin muhtemelen fazla konmuştur.1.3 dizel ünite daha az yağ alıyor 1.2 ninde 3-3.5 litre arası alması lazım aynı mantıkla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Günaydın Corsa C ailesi. Hepimize kazasız ve mutlu haftalar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

quote:

Orijinalden alıntı: singlewalf

quote:

merhaba arkadaşlar,

Yağ çubuğu ile kontrol edin muhtemelen fazla konmuştur.1.3 dizel ünite daha az yağ alıyor 1.2 ninde 3-3.5 litre arası alması lazım aynı mantıkla

merhaba peki fazla yagi nasil bosaltiriz. siringa ile sari kapagi acip ceksek olur mu ? 1-2 kere ceksem en. azindan biraz rahatlatmis olurum gibi ama. arac sogukken o sari kapagi acsam siringa ile ceksem olur mu ? kullanma kilavuzu olan arkadas 1.2 benzinli motor kac lt yag almasi gerekiyor ? corsa c 2006

• merhaba arkadaslar
    corsa c 1.2 benzinli motora kullanma klavuzunda be kadar yag konur yaziyor filtre de degisti diyelim. ustam 4lt yi bosaltti. yag cubuguna bakti ama yag cubigunda fazla yag koyuldugunu nasil anlariz ? araba sogukken motor uzerindeki yag kapagini acip siringa ile ceksek ne dersiniz ?

• Selamlar, Corca C Kulubü üyeleri. Ben de aranıza katılmak istiyorum.

2004-2005-2006 model civarı bir satılık corsa aramaktayım. Arabasını satacak olanlar varsa görüşelim..
  • beyler selamlar.. aracım 2006 essentia dizel..
    şu zamana kadar kendi aküsüyle çalıştı..

bu kış yer yer kötü hava şartlarında çalışmadı..
    başıma 3-4 kez gelince bende değiştirmeye karar verdim..

varta 60 A akü ile değiştirdim.. (bana fazla geldi ama bilgi olsun 180 TL)
    fakat önceden ön koltuktaki otomatik camlara biraz uzun basıp parmağı çekince camlar kapanmaya veya açılmaya devam ediyordu.. şimdi ise mecburen cam kapanana kadar parmağımı basılı tutmak zorunda kalıyorum.. şimdiye kadar bu rahatlığın farkında değilmişim ama cidden kullanım esnasında vites değiştirmede anlık zorluklar yaşayınca farkettim.. acaba daha önceki orjinal akü 65 A yada 72 A falan olduğundanmı otomatik çalışıyordu diye düşündüm fakat orjinal aküsünün üzerinde biraz silinmişde olsa okunuyor 60 A yazıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snl_ -- 9 Mart 2015; 12:49:36 >
  • 3 kapı cdti corsa c nasıldır? genç arabası olarak iyi bir seçenek mi? 15 bin liranın altına bulunuyor da hepsi 200.000 km üzeri sıkıntı yaratır mı sizce?
  • Motor olarak temizini bulursan fiyatda 12-13 bin civarı uygun bir araç benim emekli babam kullanıyor 1.7 yi bulabilirsen daha iyi.

Ancak eksi yönü tek kapılı araca göre çok ağır. Şahsi fikrim palio tek kapı kullanman daha kullanımı kolay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: perp

Selamlar, Corca C Kulubü üyeleri. Ben de aranıza katılmak istiyorum.

2004-2005-2006 model civarı bir satılık corsa aramaktayım. Arabasını satacak olanlar varsa görüşelim..

araştırmışsındır şuan piyasada 1.4 enjoy lar ne kadar?
  • Herkese mutlu ve kazasız haftalar Corsa C ailesi....
    Sevgiler....
  • quote:

Orijinalden alıntı: perp

Selamlar, Corca C Kulubü üyeleri. Ben de aranıza katılmak istiyorum.

Kesinlikle almanızı tavsiye ederim. Dizeli çok mükemmel. Ben kullandıkça zevk alıyorum. Çekişi mükemmel...
  • Herkese Merhabalar. Bende aranıza 2006 1.3 cdti silverline Easytronic ile geçen hafta katılmış oldum.aldığımda yetkili serviste hiçbir sıkıntısı olmadığını akünün değişmesi gerektiğini söylediler. forumda gezinirken 60 yerine 72 lik tavsiye edildiğini yazmışsınız. bunun asıl nedeni nedir acaba?
    2. olarakta el freni sıkıntısı, bazen el freni çektiğimde araç az da olsa hareket ediyor veya ell freni çekilmiş haldeyken (unuttuğumdan ) aracı çalıştırıp gidebiliyorum. bu sorunları yaşayan arkadaşlar oldumu acaba? şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ericponti -- 17 Mart 2015; 17:15:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ericponti

Herkese Merhabalar. Bende aranıza 2006 1.3 cdti silverline Easytronic ile geçen hafta katılmış oldum.aldığımda yetkili serviste hiçbir sıkıntısı olmadığını akünün değişmesi gerektiğini söylediler. forumda gezinirken 60 yerine 72 lik tavsiye edildiğini yazmışsınız. bunun asıl nedeni nedir acaba?
    2. olarakta el freni sıkıntısı, bazen el freni çektiğimde araç az da olsa hareket ediyor veya ell freni çekilmiş haldeyken (unuttuğumdan ) aracı çalıştırıp gidebiliyorum. bu sorunları yaşayan arkadaşlar oldumu acaba? şimdiden teşekkürler.

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Dizelin ne kadar iyi bir seçim yaptığınızı göreceksiniz.
    Akü konusunda değiştiren arkadaşlar yardımcı olurlar.ben hiç değiştirmediğim için yorum yapamayacağım.
    El freni benim kide biraz gevşekti. telini biraz ayrlattırdım. problem kalmadı. muhtemelen sizin de tel gevşemiş olabilir....

• 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.