Şimdi Ara

Corsa C Kulubü (2001-2006) (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.448
Cevap
46
Favori
288.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2004 model 1.3 essentia var. İlk elden bizde araba. Aldık alalı 1 kere anca pasta-cila yüzü gördü araç. Tavanda ve bagaj kapağının tavan yerinde güneş yanıkları başladı. Kapılarda ince çizikler vs. mevcut. Aşağıdaki 2 ürünü sipariş ettim. Havalar düzelince kullanıp burda da yorumlarımı herkesle paylaşacağım.

Bu arada aracına folyo kaplatma yaptırmış olan var mı? Nasıldır, sökülürken alt kaportaya zararı olur mu? Uygulamayı yaptırdıktan sonra kalkmalar yapar mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: ericponti

Herkese Merhabalar. Bende aranıza 2006 1.3 cdti silverline Easytronic ile geçen hafta katılmış oldum.aldığımda yetkili serviste hiçbir sıkıntısı olmadığını akünün değişmesi gerektiğini söylediler. forumda gezinirken 60 yerine 72 lik tavsiye edildiğini yazmışsınız. bunun asıl nedeni nedir acaba?
    2. olarakta el freni sıkıntısı, bazen el freni çektiğimde araç az da olsa hareket ediyor veya ell freni çekilmiş haldeyken (unuttuğumdan ) aracı çalıştırıp gidebiliyorum. bu sorunları yaşayan arkadaşlar oldumu acaba? şimdiden teşekkürler.

65 lik bosch taktırdım. bir sıkıntı yok 5 aydır kullanıyorum. bundan öncekide 65 likti

• Arkadaslar son zamanlarda aracı park ederken direksiyon çok sert hale geliyo. Acaba sıkıntı hidrolik yağ eksikliği mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güngören köyiçi kebapçıların oradan nefret ediyorum. tampona sürtmüşler. park olayı zaten sıkıntılı. arada görüyordum araç kullanmayı bilmeyenlerin bir öndeki bir arkadaki araçlara çarptığını. sürekli gelen giden var araçlar Allah a emanet. birgün kapı içeri gömçürmüş olarak görmekten korkuyorum.
  • arkadaşlar 2006 119.000 corsa essentina araç var sizce yaklaşık piyasa değeri ne yapar ?
    fiyat bilgisi olan var mı ? piyasası nerelerde.

• merhaba arkadaşlar benim 2004 model otomatik opel çorsa esentia bi aracım var bunda kasetçelar mevcut ben bunu değiştirip hem cd.dvd.usb hemde gerigörüş kamerası
    özelliğine sahip bir navigasyon takmayı düşünüyorum servise gittim 2bin Euro dediler birde her navigasyon uymuyormuş hem çokiyi hemde uygun bişey arıyorum
    yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkürler
  • ahmet016 A kullanıcısına yanıt
    kardeş manuelmi otomatikmi dizelmi benzinlimi bilgi verirsen onagöre bilgilendirelim kazası değişeni bunlarıda biliyorsan paylaş
  • 2004 model 1.2 benzin+lpg'li 138.000de manuel vites... motoru temiz 1 kazası mevcut. ön kaputta işlem varmış sadece değişen yok. 4 lastik yeni çelik jantlı... ağır bakımlarını bu hafta yaptırıyor... 21.000tl dedi sizce fiyatı nasıl. alınır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtevdik -- 29 Mart 2015; 18:44:01 >
  • Herkese mutlu haftalar Corsa C ailesi. Kazasız ve mutlu günler...
  • 2006 1.3 dizel sport corsa aldık 200 binde tüm motor bakımları geçen hafta yapılmış değişensiz bir parça boyalı hasar kayıtsız tanıdık bi abimizden kaporasını verdik haftaya üzerimize geçicek kullandım fare gibi arabaydı motoru harikaydı ama 200 binde dizel ilerde başımıza sıkıntı neler verir mi ? 13 bin tlye aldık iyi mi kötü mü zarar eder miyiz?
  • 2006 1.3 CDTİ MANUEL KAZA BELA YOK ÇOK ŞÜKÜR UFAK TEFEK ÇİZİK VE BİDE ARKA TAMPON ÇATLAK BİRAZ OKADAR
  • Arkadaşlar 2005 çorsa aldım ağır bakım nedir ve yapmam gerekir mi. yağ bakımları için daha 3000 km var diyolar ama bazıları sen yine de yap diyolar. bu işten pek anlamam yardımcı olursanız sevinirim. birde ortalama ne fiyat verirler tamirciler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvenhatay -- 12 Nisan 2015; 13:56:17 >
  • Merhaba Arkadaşlar,

2006 corsa c aracımda;

şöfor koltuğunu, sağ yandaki kolu yukarı çekerek aşağıya mı iniyor yukarı mı çıkıyor. bende bir değişiklik olmuyor. hareket etmiyor. sizde de oyle midir ? neden koltuğu hareket ettiremiyorum. üzerinde değilken de yukarı çekerek denedim. çok az oynadı ama çok az yani.

kol zaten aşağıya inmiyor. SİZDE DE BU KOL , SADECE YUKARI DOĞRU MU HAREKET EDİYOR ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi singlewalf -- 15 Nisan 2015; 12:44:45 >
  • Aynı sorun bendede var, cekiyorum cır cır ama asagı-yukarı hareket etmiyor, sorun ne olabilir, mekanizmayı yaglasak gecermi, yada mekanizmada yerinden cıkan bisey mi var, yoksa kırık mı vardır?
    Kendimiz ugrassak olurmu acaba?

Selamlar,
  • Merhaba arkadaşlar aranıza Ankara'dan katılıyorum.Şu anda 2006 corsa 1.3cdtı silverline sahibiyim.Opel corsa c hakkında hasarlı araçlar topladığımdan baya bi tecrübeye sahibim her konuda yardım etmeye hazırım.
  • merhaba;

Koltuğun üzerindeyken ağırlığınızı tamamen koltuğa vermeden deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuna.tt -- 23 Nisan 2015; 2:17:00 >
  • guvenhatay G kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

Öncelikle hayırlı olsun güle güle kazasız belasız sürüşler.Yeni aldığınız araç hakkında bilginiz olmadığı için satıcının ağzından çıkan bilgilere göre hareket etmeniz iyi olmayabilir bu kişi yalanda söylüyor olabilir.Bana kalırsa içinizin rahat etmesi ve doğru olanda aracınızı rutin bakıma sokmanızdır.İnsaflı bir usta veya tanıdığınız biri varsa rutin bakımın Ortalama 150-200 civarı masrafı olur. (Buji ,fren balataları ve triger kayışı hariç)

Yapılacak rutin bakımlar

Yağ
    Hava filtresi
    Mazot filtresi (aracınız dizel ise)
    Polen filtresi
    Yağ filtresi
    Bujiler (gerekli ise)
    Fren balataları (gerekli ise)
    Triger kayışı (gerekli ise)
    Kazasız belasız günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuna.tt -- 23 Nisan 2015; 2:33:30 >
  • Merhabalar herkese.

2006 yılında sıfır Corsa 1.3 CDTI Enjoy SP sahibiyken geçen sene 100bin km.de sattım. Son derece memnundum arabamdan. Şimdi eşimden dolayı otomatik vites max. 30bin tl ye kadar araç arıyorum. Aklıma ilk gelen de Corsa tabi :)
    Benzinli modeller malum çok yakıyor. D kasanın dizelleri de pahalı.
    Benim sorum C kasa dizel otomatikler nasıldır? Düz vites çekiş olarak çok iyiydi. otomatikte çok düşme olur mu?
    sahibinden sitesinde 26-32 bin civarı fiyatlar. kaportadaki değişmeler/boyaları pek önemsemiyorum. onun haricinde alırken nelere dikkat etmeliyim? 70-80bin km civarında değişmiş olması gereken, satıcıya sorup anlaşmam gereken noktalar nelerdir?

cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.
  • tuna.tt T kullanıcısına yanıt
    Merhaba Kardeş,

koltuğun hiç üzerinde değilken, ayakta eğilip kolu yukarı çektim ama hareket yok. mekanizma da mı sorun vardır yoksa bu araçlar boyle mi ? ayrıca bu kol sadece yukarı mı çekiliyor ? normalde aşağıya bastırılabilinir mi ? yani koltuğun sağındaki kol sadece yukarı mı hareket ettiriliyor ? deneme şansınız varsa çok sevinirim.

2. konu ise , sol kapıda (şöför kapısı) bulunan cam köşesindeki küçük hoparlörun olduğu plastik parça klipsli , takılıp çıkıyor ama bir türlü oturtamadım. klipsleri çıkarıp parçaya takıyorum ve sonra montaj yapıyorum ama aşağıdaki resimdeki gibi üst kısım tam oturmuyor bir türlü. ara lastiği ittiriyor. o lastiğe çok zarar verebilir mi ?
    benim ustaya götürdüm çok sallamadı ama taktım o niye oturmuyor. sağ kapıdaki de resimde var. tam oturuyor.
  • Merhaba Kardeş,

koltuğun hiç üzerinde değilken, ayakta eğilip kolu yukarı çektim ama hareket yok. mekanizma da mı sorun vardır yoksa bu araçlar boyle mi ? ayrıca bu kol sadece yukarı mı çekiliyor ? normalde aşağıya bastırılabilinir mi ? yani koltuğun sağındaki kol sadece yukarı mı hareket ettiriliyor ? deneme şansınız varsa çok sevinirim.

2. konu ise , sol kapıda (şöför kapısı) bulunan cam köşesindeki küçük hoparlörun olduğu plastik parça klipsli , takılıp çıkıyor ama bir türlü oturtamadım. küçük klipsleri kapıdan çıkarıp bu parçaya takıyorum ve sonra montaj yapıyorum ama aşağıdaki resimdeki gibi üst kısım tam oturmuyor bir türlü. kapıyı kapatınca ara lastiği ittiriyor. o lastiğe çok zarar verebilir mi ? benim ustaya götürdüm çok sallamadı ama taktım o niye oturmuyor. sağ kapıdaki de resimde var. tam oturuyor. sizlerde nasıldır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi singlewalf -- 29 Nisan 2015; 11:50:08 >

• 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.