Şimdi Ara

Corsa C Kulubü (2001-2006) (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.448
Cevap
46
Favori
288.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam biz yakın arkadaşımıza aldık tek kapı 2001 1.4 16000 civarı aldık boya değişen yok. Aşırı temiz bir araç. Gayet o paralara binilecek bir araç. 15-16 gibi paralara 4 kapı araba pek yok temizi yok en azından. Tek kapı düşünüyosanız bence ideal bir araç. Klima,Çift Airbag.Elektrikli ayna ABS(ABS bazılarında yok ona dikkat et. Bizimkinde yok mesela standart deniyor ama olmayanlarda varmış) konforu yakıtı çok iyi (Bu hafta fulleyip ölçtük 20 kuruş yaktı şehir içinde. LPG 2,01 Den aldık) sağlamda. Sadece kronik sorununa dikkat et. EPS denen elektrikli direksiyon sıkıntı çıkarıyor. Bizi,mkindede var. Sağa sola dönerken bak bi zorlama varmı. Varsa 500-1000 TL gibi rakamları vermeyi göze al. 15-16 dan aşağılarada yok bu arabanın temizi biz çok aradık. Almışkende LPG olsun bence 1.000-1.500 TL takılıp işletilmesi. Yinede aklına takılan şeyler olursa yardımcı olurum. Özelden tel noda verebilirim. Biz çok araştırdık. o paralara tek kapı olarak Clio 1.6 16v Sport ta bakabilirsin benim vardı donanım olarak daha iyi.(Klima,ABS, 4 Airbag, Yol bilgisayarı, Mercekli farlar, 110 HP)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahasss -- 26 Aralık 2014; 12:59:05 >

• Herkese selamlar,
    İki hafta önce ilk aracımı aldım, 2001 model Corsa 1.4 Comfort tek kapı 109 Bin km'de LPG'li. LPG Mart 2013'te takılmış. Araç güneş yanığından komple boyalı, hasar kaydı yok, kaportada işlem yok.
    Aracın aldığım adam arabaya baya bir masraf yapmış, sorun çıkaran tüm parçaları orijinalleriyle değiştirmiş. Kronik direksiyon problemi bunda da varmış, halletmiş. Şu an sıkıntısız çalışıyor çok şükür.

Sadece egzoz borusunu OEM parça ile değiştirmiş. Şu ana kadar kullanırken herhangi bir ses gelmiyordu ancak dün özellikle tümseklerden geçtikten sonra arka taraftan tıkırtılar gelmeye başladı. Kontrol ettiğimde egzoz çıkışının baya aşağıya indiğini gördüm, borunun yan taraflarındaki kanca benzeri uzantılar görünmeye başlamış. Egzoz borusunu hafifçe kaldırıp bıraktığımda da benzer tıkırtı sesi geldi. Sorun ne olabilir, bu kancaları tutan kelepçe tarzı bir şey vardı da koptu mu acaba? İlk arabam olduğu için pek fikrim yok konuyla ilgili, Ankara'da bu problemi halledebilecek düzgün egzozcu kim vardır? Cevap ve yardımlarınız için çok teşekkürler.

Corsa C Kulubü (2001-2006)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni63 -- 28 Aralık 2014; 13:45:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gunerozcan

Merhaba arkadaşlar

Opel Corsa C silverline paketi 2006 model aracım var aracımın jantları orjinal 15 inç fakat ben Ofset ve bilezik ölçülerini ( jant genişliğini ) bilmiyorum 4*100 bijon değerine sahip jantlarımı değiştirmek istiyorum da o Yüzden orjinaline uygun jant almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim
    ???

4x100 15" ET49 olması lazım.
  • Beylet, ön amortisörlerde sağ ve sol, birbirine uyumlu mu, fikri olan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.4 corsa c 2004 model araca sahibim benzinli kullanıyorum. twinportlarda sıkıntı yapıyormuş tüp almak isteyenlere ve taktırmayı düşünenlerin bilgisine.

aracın yakıtını merak edenler için söylüyorum. şehir içi bu araç yakıyor. hergün 12 km yol yapıyorum 2 dik bayır 7 trafik ışığı var. 12 km yolu gitmek toplam 25 + 35 dk mı alıyor istanbul içi. 25 dk sı sabah. bu şekilde 100 tl lik benzin ile (1 lt = 4,95 idi) 210 km gidiyorum. gebze güngören arası gidiş kavacık a kadar trafikli dönüş gece 1 de 120 130 hızla 60 tl harcadım (97 + 97 km)

şehirler arası çok uyguna gelirken şehir içi felaket bilginize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CorleoneXT

quote:

Orijinalden alıntı: kaiowas

Herkese merhabalar,

2004 model bir Corsa'm var. Aracımın fan ayarlama bölümünün lambası yanmıyor. ( Klima düğmesi, arka cam rezistans düğmesi yanıyor fakat fan ve havalandırma bölgesi kontrol düğmelerinin ki yanmıyor ) Yeni lamba takmak istiyorum fakat bunu kendim yapmak istiyorum. Burada kullanılan lamba modelini ve ya çeşidini bilen var mıdır acaba. Yardımlar için şimdiden teşekkürler..

o kısmı sökerek (alt ve üstten tırnaklı olması lazım ) ön paneli çıkardıktan sonra içerden 1-2 plastik aksam sökünce ledlere ulaşabiliyorsun. ben değiştirmiştim ama adını tam bilmiyorum dipsiz diye geçiyordu sanırım. ledi söküp herhangi bir elektrikçiden aynısından alabilirsin. plastik kısımları sökerken nasıl söktüğüne bak lego gibi basit zaten. aynen takarsın 5 dakikalık bir iş hepsi

Hocam tam olarak bunu nasıl sökebilirim, elimde kalsın istemiyorum bende de tüm ışıklar yanmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: MetalWave

1.4 corsa c 2004 model araca sahibim benzinli kullanıyorum. twinportlarda sıkıntı yapıyormuş tüp almak isteyenlere ve taktırmayı düşünenlerin bilgisine.

aracın yakıtını merak edenler için söylüyorum. şehir içi bu araç yakıyor. hergün 12 km yol yapıyorum 2 dik bayır 7 trafik ışığı var. 12 km yolu gitmek toplam 25 + 35 dk mı alıyor istanbul içi. 25 dk sı sabah. bu şekilde 100 tl lik benzin ile (1 lt = 4,95 idi) 210 km gidiyorum. gebze güngören arası gidiş kavacık a kadar trafikli dönüş gece 1 de 120 130 hızla 60 tl harcadım (97 + 97 km)

şehirler arası çok uyguna gelirken şehir içi felaket bilginize.

aracı 100bin km de iken alır almaz atiker obd2 tüp taktırdım. 11 bin km oldu en ufak sıkıntı yaşamadım. aracım 2004 corsa 1.4 twinport triptronik

• St. Petersburg kullanıcısına yanıt
    önündeki plastik derece ayarının olduğu yerin altan üstten kenarlarda 2 şer tırnağı olması lazım. onu sökünce zaten ledleri göreceksin sadece aradaki plastik parçayı çıkarman gerekir
  • Herkese mutlu ve kazasız yıllar dilerim Corsa c ailesi...
    Nice yıllara....
  • Beyler 2005 yada 2006 corsa c arıyorum. eşim de kullanacağı için otomatik olması şart. 1.2 twinport olur 1.3 cdtı 1.4 olur farketmez. Etrafınızda yada içimizde satan olursa iletişime geçebiliriz. Bir de bu araçların otomatiği nasıldır hiç kullanmadım.
  • Arkadaşlar,

2005 Corsa c dizel aracımın 2 gün önce triger zincirini ve kayış takımını değiştirttim. Özel serviste yaptırdım. Önceden ince bir cır cır sesi vardı. Şimdi ise arabanın içinde bildiğin bi uğultu sesi var. 10 dk yol yapınca insanın kafası şişiyor. Servise tekrar götürdüm bişey anlamadılar. Siz siz olun ağır bakımlarda özel servise götürmeyin. 800 lira para verdim. Şimdi yetkili servise götürüp baktırmayı düşünüyorum. Yetkili servise göre fiyat uygun ama işinin ehli olmayan yerlere aracınızı teslim etmeyin.
  • birber80 kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun.

Bende 3 gün önce triger devir daim termostat v kayışı değiştirdim özel serviste. 2003 model 1.7 dti corsam var.

bakımdan önce sıkıntım kaloriferin ısıtmadığı ve motorun ısınmamasıydı ( şu souk günlerde max 80 oluyor)termostatı mı değişsek dedim.

sıkıntılarım aynen devam ediyor ve ek olarak artık motor sesi arttı. kayışlar ötmeye başladı. gaz verince ve bırakınca ıslık sesi geliyor bazen.

düşük devirlerde 1500 civarı aracın çekişi aksıyor. 700 lirada masraf ettik.

Ustama durumu anlatınca yeni hiç ellenmeyen parçalarda sorun çıkarttı :)

şunuda belirteyim usta aracın kontağını çevirmeden yaptı bütün işlemleri bakmadı bile niye motor ısınmıyo niye kalorifer ısıtmıo diye.

Bende sağlam bi ustaya tekrar gideceğim ve sonucu bu ustaya bildirecem yan komşum.

100 liradan kaçtım bu ustaya gittim başıma bunlar geldi. Eşşeklik bende ama. şimdi en az 200 lira başka ustaya baktırmak için vericem. malum triger bölümünü komple söktürecem sente ayarına baktıracam.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahoni63

Herkese selamlar,
    İki hafta önce ilk aracımı aldım, 2001 model Corsa 1.4 Comfort tek kapı 109 Bin km'de LPG'li. LPG Mart 2013'te takılmış. Araç güneş yanığından komple boyalı, hasar kaydı yok, kaportada işlem yok.
    Aracın aldığım adam arabaya baya bir masraf yapmış, sorun çıkaran tüm parçaları orijinalleriyle değiştirmiş. Kronik direksiyon problemi bunda da varmış, halletmiş. Şu an sıkıntısız çalışıyor çok şükür.

Sadece egzoz borusunu OEM parça ile değiştirmiş. Şu ana kadar kullanırken herhangi bir ses gelmiyordu ancak dün özellikle tümseklerden geçtikten sonra arka taraftan tıkırtılar gelmeye başladı. Kontrol ettiğimde egzoz çıkışının baya aşağıya indiğini gördüm, borunun yan taraflarındaki kanca benzeri uzantılar görünmeye başlamış. Egzoz borusunu hafifçe kaldırıp bıraktığımda da benzer tıkırtı sesi geldi. Sorun ne olabilir, bu kancaları tutan kelepçe tarzı bir şey vardı da koptu mu acaba? İlk arabam olduğu için pek fikrim yok konuyla ilgili, Ankara'da bu problemi halledebilecek düzgün egzozcu kim vardır? Cevap ve yardımlarınız için çok teşekkürler.

Corsa C Kulubü (2001-2006)

direksyon kutusu sorununu nasıl çözmüş?

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanakt

Herkese mutlu ve kazasız yıllar dilerim Corsa c ailesi...
    Nice yıllara....

Merhabalar...
    Dün 2004 Opel Corsa 1.3 CDTI essentia sahibi oldum. ilk el 96500 km. boyasız değişensiz gri renkli güzel bir araç. Benim tüm kullanıcı arkadaşlara sorum şu olacak.
    Daha önce Opel marka ve dizel bir araç kullanmadım. özellikle araç hakkında acil yapmam gereken bir şey var mı? ilk el olduğunda bakımları düzenli yapılmışç bunun haricinde yapılması gereken elzem olan ne olabilir ayrıca kullanma esnasında araç ile ilgili nelere dikkat etmem gerek bu konuda tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    Birde araç ile ilgili kısaca bilgi lütfen
    Teşekkürler...

• Arkadaşlar konuyu bölüyorum kusuruma bakmayın. Beyazıt bey ben size crystal hotel bilgisi için ulaşmaya çalışıyorum ancak pm kutunuz kapalı :) nasıl görülebilirim yardımcı olurmusunuz?
  • arkadaşlar videoda görüleceği gibi havaların soğuduğu ilk gün sabah çalışan araba akşam böyle bir sorun yaptı..
    aracın aküsü 9 yıldır orjinal aküsü.. marş basmıyor..

opel corsa c 2006 essentia 95.960 km

http://yukle.donanimhaber.com/Embed/?Id=50703

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snl_ -- 9 Ocak 2015; 20:27:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaganmit

Arkadaşlar konuyu bölüyorum kusuruma bakmayın. Beyazıt bey ben size crystal hotel bilgisi için ulaşmaya çalışıyorum ancak pm kutunuz kapalı :) nasıl görülebilirim yardımcı olurmusunuz?

Hocam pm kutum açık daha yenilerde pm geldi ben size şimdi bir mesaj atıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beyazıt Çakır

quote:

Orijinalden alıntı: kaganmit

Arkadaşlar konuyu bölüyorum kusuruma bakmayın. Beyazıt bey ben size crystal hotel bilgisi için ulaşmaya çalışıyorum ancak pm kutunuz kapalı :) nasıl görülebilirim yardımcı olurmusunuz?

Hocam pm kutum açık daha yenilerde pm geldi ben size şimdi bir mesaj atıyorum

Ok hocam bekliyorum. Saygılar, teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: at4680

quote:

Orijinalden alıntı: serkanakt

Herkese mutlu ve kazasız yıllar dilerim Corsa c ailesi...
    Nice yıllara....

Merhabalar...
    Dün 2004 Opel Corsa 1.3 CDTI essentia sahibi oldum. ilk el 96500 km. boyasız değişensiz gri renkli güzel bir araç. Benim tüm kullanıcı arkadaşlara sorum şu olacak.
    Daha önce Opel marka ve dizel bir araç kullanmadım. özellikle araç hakkında acil yapmam gereken bir şey var mı? ilk el olduğunda bakımları düzenli yapılmışç bunun haricinde yapılması gereken elzem olan ne olabilir ayrıca kullanma esnasında araç ile ilgili nelere dikkat etmem gerek bu konuda tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    Birde araç ile ilgili kısaca bilgi lütfen
    Teşekkürler...

Hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullanın.Aracı devirden pek düşürmeyin turboya zarar vermesin. Triger zincirini bir kontrol ettirin bence. Başka da aklıma gelen birşey yok.
    Ayrıca araç çok güzel bir araç. Kullanımı çok zevkli. Çekişi mükemmel...

• serkanakt kullanıcısına yanıt
    ilginiz ve cevabınız için teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.