Hocam muhtemelen basit bir soru ama hayalet ekran modlarını nasıl değiştiriyoruz? Soldaki kolda tuşa bastığımda bilgiler değişiyor. Ama sanki test sürüşünde farklı bir ekran görmüştüm diye hatırlıyorum. |
Corsa F Kullananlar Kulübü (21. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Soldaki kolda dönen mekanizma var. Uca doğru kalıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bastığınız butontaki kol çevrilebiliyor. O şekilde ekranlar arası geçiş yapabilirsiniz.
Kullanma kılavuzunu kesin okumanızı tavsiye ederim. Her şeyi biliyor gibi hissediyoruz ama yine de okumakta fayda var bence :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhabalar.. Bayilerde Corsa elegance bulabilirmiyiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esirin60 -- 10 Mart 2023; 21:13:29 > -
Üstad biraz zor gibi görünüyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bayileri tek tek arayın hocam. Bazen opsiyonlanmış aracın gelme tarihine yakın vazgeçme oluyor. Biz öyle denk getirmiştik.
İyi günler arkadaşlar hocam özellikle size sormak istiyorum. Tüm forumu okudum :) aracim 2016 1.25 trendx esp li fiesta ilk sahibiyim 120bin km dir hiç sorunsuz bindim aracima simdi opel corsa 1.2 elegance 2023 almak üzereyim. SiZce bu araca geçmeli miyim iki aracida kullanan biri olarak tavsiye edermisiniz. Teknik verilere göre fiestadan büyük görünüyor corsa ama ben bayide bindigimde corsanin içerisine sanki daha küçük geldi bana ozellikle arka koltuklar ve arka kapisindan binmek inmek zor geldi bana. Tüm forumdan anladığım kadarıyla elektronik aksamlari cok kaliteli değil corsanin arıza yapmaya müsait gibi duruyor. Yilda 20bin km yol yapıyorum araba aldığım zaman en az 8-10 sene biniyorum. Yarin garantisi bittiğinde bu aracin multimedyasi elektronik ve yazılım problemleri cok masraf açar gibi bir his oluştu bende yorumunuz ne olur hocam.?
Merhaba hocam, hayırlı olsun şimdiden. Ben de Fiesta’ya sorunsuz bindim. 36 binde aldım, 72 binde sattım. Ufak tefek rutin masraflar dışında bir şey çıkarmadı. Corsa’ya geçme sebebim tamamen model yükseltmek ve otomatiğe geçmekti. Önceliğim Stonic’ti ama atmosferik motor yerine turbo motora geçtiğim için memnunum. 2012 model Fiesta’dan sonra Corsa bana çok daha konforlu geldi, ki Fiesta’da konfor konusunda pek şikayetim olmamıştı. Sadece son dönemde daha teknolojik özellikler aramaya başlamıştım. Corsa’ya oturunca bana çok kaliteli izlenimi veriyor aslında ama bir kez ekranımın açılmaması ve bunu yaşayan çok kullanıcı olması canımı sıktı. Aracı henüz 11 gündür kullanıyorum. Yeterli tecrübeye sahibim diyemem. Cam tavan keyif veriyor. Vites çok rahat ve bu şanzımanın sorunsuz olduğunu çok okudum. Vitesin yanındaki piyano Black kısım çabuk çiziliyor ve hızlı yıpranacak gibi. Bir de araç Corsa’ya göre çok dikkat çekiyor. Bu kadar dikkat çekmesini beklemiyordum. O yüzden beyaza tamam dedim hatta ama yine de dikkat çekici bir tasarımı var. Car Play gerçekten keyif veren bir özellikmiş. Kabloyla çalıştığı için telefonu şarj da ediyor. Fiesta’da ben kısa mesafede Spotify’ı kullanabiliyordum 🤭 Benim kaygım da sizinki gibi multimedya ve elektronik aksamla ilgili. Bunun dışında aracın sorun çıkaracağını düşünmüyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
herkese merhaba corsa f 1.2 t elegance için multimedya ile uyumlu ön park sensörü taktıran var mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Selamlar arkadaşlar, araç alma sürecimde almaya karar verdiğim araç için uzun süre sıralara yazılıp bayilere gittim geldim sürekli. Aylarca beklemiştim, 6 ayı geçti en sonunda bayiden bir tane araç olduğunu söyleyip benden araç fiyatının %50sini talep ettiler. Daha sonrasında ise o araçtan vazgeçip Opel Corsa Elegance paket almaya karar verdim çok umutsuz bir şekilde. Benzer bir süreci tekrar yaşayacağımı düşünmüştüm. Opel de ise böyle olmadı 1 ay içinde bayiden aranarak araç olduğunu söyledim. Sadece Ultimate paket olduğunu söylediler. Çok şükür kaporayı verip anlaştık. Beni biraz maddi anlamda zorlayacak ama arabaya inceleme videolarından ve sizlerin yazılarından etkilenerek ısındığın için kabul ettim. Kısmetse de beyaz renk ultimate aracımla 1 ay içinde aranıza katılacağım.
Bu durumdan dolayı aracı teslim almadan sizlere sormak istediğim bir kaç soru var.
Duyduğum kadarıyla aracın boya kalitesinden ve/veya kalitesinden dolayı özellikle siyah tavanlar için boyaların çabuk attığı ve çizildiği söylenmiş. Bunun için boya koruma, ppf kaplama (tam nasıl bişey bilmiyorum, seramik kaplama veya çizilmez film gibi çözümler önerilmiş. Böyle bir durum var mıdır? Siz hangisini önerirsiniz? Dışarda bir yerde mi yoksa bayide yapılabiliyorsa bayide yapılmasını mı önerirsiniz?
Diğer bir konu araçtaki aksesuarlar. Heralde araçtaki en hoşuma gitmeyen konu bu kadar para vermişken normal helical anten kullanılmış olması, balık sırtı anten takılı olanları gördüğümde çok yakıştığını gördüm. Kullanan var mı hangisini önerirsiniz? Anten kalitesi iyi mi? Bunların haricinde başka hangi aksesuarları önerirsiniz? Paspas, cam filmi veya bagaj havuzu kullanıyor musunuz? Kullandığınız ürünlerden memnunsanız öneride bulunur musunuz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba, hayırlı olsun. Paspas ve bagaj havuzu aldım ben. Sahler 4,5d olan modeli aldım. Kaliteli gözüküyor. Arka koltuklarda orta kısım bağlantı olarak ekleniyor ve orası tam oturmadı. Onu kullanmasam da olur diye düşünüyorum ama şimdilik duruyor. Fotoğraf da ekleyebilirim. Bagaj havuzu olarak da Wöller 3D Ultra Flex modelini aldım.
-
Arkadaşlar manuel elegance düşünüyorum. Mevcut aracımı elden çıkarmayacağım için bütçem yaklaşık bu seviyede.
Aracımı sıfır olarak almıştım 10 yıldır kullanıyorum. Yeni alacağım aracıda bu civarda kullanmak istiyorum.
Konuyu baştan sona okudum. Genel olarak sağa çekme, ekran kararması ve siyah tavan hakkında sıkıntılar mevcut.
Motor ya da vites konusunda herhangi bir beklentim yok. Kafamdaki tek soru işareti uzun vade de sorunlarla karşılaşır mıyım?
Bir de hep otomatik araç konuşuluyor. Bayide manuel elegance bulabilir miyim?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Cevabınız için teşekkürler hocam. Peki dış boya koruması için veya iç son zamanlarda forumda sıklıkla konuşulan iç piano black kısmın korunması için bir öneriniz var mı?
Maalesef, bulsam ben de uygulayacağım. Çok hassas, fiber bezle silseniz bile iz olabiliyor. Çok titizim normalde, bu tarz şeyler canımı sıkar. Buna bir çözüm olursa ben de sevinirim. Simdiden 1-2 çizik oldu bile.
-
Merhaba, corsa 1.2 t elegance araci yeni aldim. Ancak 2. Gununden multimedia ekranin dokunmatigi calismiyor. Ekranda en son kalan radyo gozukuyor, ses acilip kapaniyor. Direksiyondan mudahale ediliyor. Ancak dokunmatigi calismiyor. Yandaki arac, tel, navigasyon vs. Tuslarida dahil. Bu sikintiyi yasayan veya yardimci olabilicek var mi ?
Selamlar, daha onceden biri ekranin sol ust kosesinde bulunan multimedya ekranina 8 saniye basili tutarak reset olmasini saglayabilirsiniz demisti, isterseniz bir deneyin.
Arkadaşlar merhaba. 1.2 Edition Corsa ile aranıza katıldım. Araçtan 1 haftalık sürüş sonunda memnunum fakat bir takım hataları mevcut.
Öncelikle multimedya ekranı kararması herkeste oluyor bu çok saçma bir fiyasko. Yeni araçta nasıl olur anlamadım
Bir diğer sorunum Trafik Levha Okuma özelliği. Sanırım ya özellik kısıtlı ya da ayarı bozuk benim araç sadece hız levhalarını okuyor.
Son olarak e toogle vites çok güzel ama piano black kaplama yüzünden hemen çiziliyor elimi sürmesem bile toztan çizik oldu hertarafı.
Benim görüşlerim bu kadar bunun harici araç özellikleri baz donanıma göre çok iyi. Umarım sürdükçe daha memnun kalırım
Hayırlı olsun, söylediklerinize ben de katılıyorum. 16 günde 3 kez ekran kararmasını yaşadım ben de. Bayiyle görüştüğümde yazılım güncelleyince düzelir dediler. Yazılım güncellemeye götüreceğim ama düzeleceği konusuna pek ikna olmadım. Sanki USB'yi takınca oluyor gibi bir izlenim oldu bende. Sizin bir tespitiniz var mı? CarPlay için USB'yi takılı bırakmıyorum artık. Ekranın açıldığı gördükten sonra takıyorum. Dün bunu yapmama rağmen USB'yi takınca ekran gitti. USB kaynaklı olduğu konusunda şüphem arttı.
Trafik levhası okuma özelliği çok bildiğim bir özellik değil, ben de sadece hız limiti olarak görüyorum.
Bu arada can sıkıcı gözüküyor ama premium marka araçlarda bile bu tarz sorunlar olabiliyormuş. Yine de 2020'den beri yaşanan bu soruna çözüm bulmamaları bende olumsuz bir izlenim bıraktı.
Piano black kısmı için ben kaplatabilir miyim diye bir soruşturacağım. Tam olarak dediğiniz gibi, tozdan bile çiziliyor.
-
piano black kısmı için geçen instagramda şöyle bir video denk geldi fiyatını sordum 400 lira dedi. bence çok fazla buna farklı bir çare bulmak gerekebilir. biraz araştırıp kendim yapmaya çalışacağım.
-
Güzel duruyor ama şeffaf olduğu için altındaki çizikleri göstermez mi? Piyano black kaplama bakıyorum ben de, farklı modellere uygulandığını gördüm. Ha o da çiziliyorsa anlamı yok tabi :) Belki biraz daha mat bir şey kaplatırım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X