< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Corsa F Kullananlar Kulübü (94. sayfa)
-
-
Eski telefonda da son güncelleme yüklüydü. Ama senkron olmuyordu. Sanırım işletim sistemiyle de alakalı. Şimdide bende çeviriler düzgün değil. Almanca yazılar var
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Herkese Merhaba,
Nisan ayında Opel Corsa GS aracımı teslim aldım. Bu hafta itibariyle 3.500 km'ye geldi ve bazı olumlu /olumsuz yorumlarımı paylaşmak istedim.
Yaklaşık 2009 senesinden beri aktif olarak araç kullanmaktayım. Genelde daha öncesinde Toyota/Honda ve Ford markalı araçlarımız oldu aliecek ve bireysel kullanıcı olarak.
Aracı Nisan ayında piyasa durgunken güzel bir indirimle aldık diyebilirim. Opel aslında hep soğuk bulduğum bir markaydı fakat hem indirim ve kredi konusunda yardımcı olmaları, benim bu kasa corsaları beğenmem bir de makyajlı kasa gs donanımın oldukça yeterli olmasından dolayı kısa süre içerisinde karar verip siparişi verildi.
Motor/Yakıt Tüketimi: Motoru ben gayet başarılı buldum. Ağırlıklı olarak araç Anadolu yakasında Kadıköy/Altunizade civarlarında kullanılıyor bu sebeple şehir içinde performansı gayet yeterli. Senede 1-2 defa çıkılan tatil yollarında ise aracın kaldırabileceği hızlara kadar hızlanma isteği gayet güzel. Şanzıman şıkır şıkır çalışıyor bu konuda hiç bir olumsuzluk yok Sadece start stop açıksa dur kalk trafikte araç çok fazla silkeleme yapıyor o yüzden sadece ışıkta beklenecekse kullanılmalı. Yakıt tüketimi %90 şehir içi trafiği olmak üzere 3500 km ortalaması yaklaşık 8.5 litre civarlarında ki bence mantıklı ve olması gereken bir değerde.
İç Mekan: Gayet kaliteli hissettiriyor. Şimdiye kadar çok fazla çıtırtı partırtı sesi olmadı ki Kadıköy'ün ara sokaklarını bilenler bilir 15 senedir devam eden kentsel dönüşümden dolayı tarla olarak hizmet vermekteler. Cam tavandan daha önceki konularda da bahsedilen perde açık halde iken raydan gelen ses bende de arada geliyor maalesef bunu çözüm bulamadım henüz. İç mekanla alakalı tek olumsuz yön; sıcak bir iklimde yaşıyorsanız cam tavanlı ve içi komple siyah bir araba almadan tekrar düşünün araba güneş altında bırakmaya gelmiyor maalesef. Araç ekranları gayet başarılı sadece carplay'in arada kafasına göre kopup bağlanmayası tutuyor kablolu/kablosuz. Bir de keşke Opel Ultimate ekranı koyup yazılımla ekranın kabiliyetlerini kısmasaydı daha iyi olurmuş diye düşünüyorum, kocaman ekranın ortasında küçücük carplay anlamsız duruyor.
Dış Mekan: Boya kalitesi konusunda bir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Daha öncesinde var olan siyah tavan boya atması sorununu çözmüş gözüküyor Opel. Çok fazla kuş pisledi aracın tavanını, elimden geldiğimde çabuk müdahale ettim fakat ben bir olumsuzluk göremedim boya kalitesizliği konusunda. Standart bir boyası var.
Şimdi gelelim olumsuz yönlere:
Daha önce genelde Japon markalı araçlar kullandığımı belirtmiştim ve maalesef PSA grubunun ciddi manada fabrika çıkışlı hata sorunu mevcut.
Aracın panel açıklıkları (bagaj sağ sol ayarı) sürücü yolcu kapısı ayarı çok ciddi bir biçimde 0 bir araca ve eskiden bir Alman markası olan Opel'e yakışmayacak seviyede bozuk geliyor çoğu araç.
Aracı aldığımdan beri direksiyon hafif sola dönükken araç düz gidiyor ve araç sağa çekiyor. Serviste rot ayarı yaptırdım fakat düzelmedi.''Abi bunlar kronik sağa çekiyor dendi'' Bu yaklaşık 5 senedir üretilen bir kasa için maalesef normal bir durum değil. Sanayide düzgün bir rot ayarı yaptırmam gerekiyor.
Araç dur kalk trafikte durduğunuzda vitesi boşa atıyor ve siz gaz verince vitese geri koyuyor AT8, sağolsun bu işlemi yaparken benim araçında motor bölgesinden tırrt diye bir ses çıkararak bu işlemi gerçekleştiriyor. Müzik kapalıyken bu arabada ne var diyebilirsiniz ses bu kadar yüksek fakat servis bir ses duymadığını iletti, bende yıllık bakımını beklemeye başladım belki km artınca ses geçer diye.
Araç a sütünundan ve ayna bölgesinden 90km/s hızı geçince çok fazla rüzgar sesi alıyor. Normal B sınıfı diyeceksiniz fakat 2012 model Ford Fiesta daha az rüzgar sesi alıyor içerisine bu yüzden bana normal gelmedi. Araca cam filmi takılmıştı serviste bu sebeple ya fitillerde ya da camlarda bir problem var gibi hissediyorum. Normal diyorsanız götürmeyeceğim servise
Uzun oldu kusura bakmayın okumak yorarsa :) şimdilik olumlu / olumsuz olarak dikkatimi çekenler bunlar makyajlı Corsa GS donanımla ilgili.
Teşekkürler,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CK12 -- 16 Temmuz 2024; 11:0:55 >
-
Arkadaşlar 11 haziranda aracımın 1 yılı doldurmasıyla birlikte yetkili servise bakıma götürdüm. Dün bir arakdaş corsasının yağ çubuğunun görüntüsünü attı yağ çubuğunun max seviyesinin üstünde bende kontrol ettim benimkiside o seviyede sonrasında kitapçığa baktım 3.5 litre kapasitesi diyor. Ama serviste 4 litre koymuşlar. Sizin başınıza böyle birşey geldi mi ? Ve ne yapmalıyım sizce ?
Merhaba, 2023 Elegance mevcut ama Top-Tether bağlantı demirini bulamadım. Koltuk arkasında simgesi mevcut, alt taraflarına baktım vs ama bulamadım:) yardımcı olabilir misiniz?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Zamanında yağ fazla diye servise gitmiştim tabii her zaman ki gibi normal bu dediler. Yağ çubuğunun en üst noktasından bile fazla çıkıyordu. Çubuğu silip geri takıp tekrar çıkarsan bile aynı.
Anladım. Servise giden çoğu kisiye aynı şryi demişler.
Arkadaşlar merhaba, sağ ön hoparlörden bir anda çızırtı gelmeye başladı. Öyle yüksek ses ile müzik açan biri falan da değilimdir. Fakat birden yapmaya başladı bunu. Sebebi nedir acaba? Hoparlör mü bozulmuştur veyahut başka bir nedeni olabilir mi?
-
2 gün önce CORSA GS aracımı teslim aldım ilk tespitlerim şöför kapısında 80 sonrası ses gelmesi, hoparlörün birinden cızırtı geliyor, süspansiyonlar acayip sert ya lastikler aşırı şişik yada amortisörerdeki takozları almadılar ilk fırsatta bakacam, en çok kafama takılan geri viteste hafif park ederken titreme yapması bu titreme sizde var mı.
Sağ ön yolcu koltuğunun sol iç yan desteği sanki boşta gibi
İlk çalıştırdığınızda motorda titreme var ama tölanti oturduğunda geçiyor,
Kamera açısı çok kötü 180 derece ile değiştireceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pokerface_83 -- 21 Temmuz 2024; 15:35:30 >
Şöför kapısı rüzgar sesi bende de var. Sağ çekme henüz bariz yaşamadım dikkat edeceğim. Rölanti titreme yada geri viteste park ederken titreme sizde var mı. Ultimate ekran seviyesine ulaşmak için ekranı mı yoksa modülü mü değiştirmek gerekiyor.
Merhabalar, "ben ettim, siz etmeyin" diye yazıyorum. Biliyorsunuz aracın sileceklerini pat diye kaldıramıyorsunuz. Kontağı çevirip, silecek kolunu hareket ettirmeniz ve silecekleri yukarı kaldırmanız gerekiyor. İlk aldığımdan beri dikkat ediyordum. Ama galiba son 1-2 yıkamada bunu yapmayı unuttum. Oradaki boya kalkmış, çizik gibi olmuş. Dikkatli bakmadıkça tabii ki çok göze batmıyor ama ister istemez canım sıkıldı. Bu arada bu çok unutulabilir bir şey. Neden böyle tasarlanmış bilen varsa ben de aydınlanmış olayım.
-
Geçmiş olsun hocam, tasarım olarak evet silecek durduğu yerden kalkmıyor direk kapota denk geliyor ve kaldırma hızına göre silecek üzerinde veya kapotta iz bırakabiliyor dikkat etmek lazım.
Beni daha çok korkutan durum hadi yine aracın kullanıcısı olarak ben bilirim siz bilirsiniz, ancak malum istanbul trafiği bazen kısa süreli parklanma yapmak durumunda falan kalıyorum. Sokağa falan çekiyorum. Malum herkes de heryeri kendi park yeri sandığı için ben aracın başında değilsem gelip sileceği kaldırmaya çalışması. Aman Yarabbim düşünmek bile korkutuyor.
-
Paslanmanın önüne geçmek için rötuş boyası yapın. Benim aracımın sileceğini biri kaldırıp çizmişti rötuş yapmıştım. Color n drive birebir uyumlu gelmişti boya aklınızda olsun bir kürdan yardımıyla kalkan yerlere sürebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim, bahsettiğiniz boyaya bakayım. Beyaz için linkini atabilir misiniz? Herhangi bir beyazı alabilir miyim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steven_stiffler -- 22 Temmuz 2024; 22:43:24 >
Arabanın şöför kapsında etikette boya kodu yazar benim 2023 ultimate pakette ewp yazıyordu boya kodu jadeweiss diye geçiyor. Kapı etiketini kontrol edersin lastik basınçlarının yazdığı etikette kod var ona göre model yıl seçersen karşına gelir.
colorndrive.comAraç Renginize Uygun Rötuş Boyanızı Bulun | Color N Drivehttps://colorndrive.com/tr/arac-sec
yükseltmiyor işte.
kaldı ki 8 den 7 ye olmadı 6 ya düşürsün, şanzımanı gümletecek bir gün sırf bu yüzden..
far fotosu da böyle, orta kapalı durumda ama gördüğünüz gibi farlar yanıyor.
-
8den 5e düştüğünü gördüm ben. Eğer mümkünse düşürüyor. Hıza bağlı olarak değişiyor kaça kadar düşürdüğü 80le inerken 3 e attığını gördüm. 5 6 bin devirde motor freni yaparak stabil tutmaya çalışıyor. Bir örnek çekmeye çalışmıştım. Buradan bir bakin isterseniz.
Arkadaşlar Merhaba bende bir hafta önce 2023 elegance aracımı aldım. Multimedya ekranıyla bazı sıkıntılarım var. Bir kaç kez ekranın açılmaması sorununu yaşadım. Güncellemesi varmış galiba ama ben yüklemeyi beceremedim, serviste yaptıracağım artık. Birde araçta tek usb giriş var bu nedenle usb çoklayıcı aldım ancak hem usbden müzik dinleyip hem de carplayden navigasyonu açmak için telefonu orjinal kablosuyla bağlamama rağmen telefonu tanımıyor, bunun bir çözümü var mı acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitediamond -- 24 Temmuz 2024; 21:47:6 > -
Merhabalar,
Ekran güncellemesi sorunu çözmüyor, sorun akü kaynaklı. Araç çalışır durumda değilken mümkün olduğunca müzik radyo vb. şeyler yapmayın. USB çoklayıcı kullanabilmeniz için aracın servis modundan ayarı açmanız lazım, youtube da videosu var.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X