Şimdi Ara

Corsa mı Micra mı Yaris mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
7.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında bu üçüne jazz'ı da dahil edecektim. güzel araba. ancak 2. el 2004-2007 yılları arasında üretilmiş bir araç alıcam. ve jazz'ın bu dönem modelleri -ankara piyasasında- 20bin liranın altına düşmüyor. o yüzden topik başlığına ilave etmedim. "hepsini boşver jazz al" diyenler çıkacaktır. baştan söyleyeyim dedim:)

araç seçme hususunda birkaç kriterim var:
    -düşük yakıt
    -max 18binlira
    -max 90bin km'de
    -benzin (veya lpgli)
    -2. eli iyi
    -vasat bir kullanıcının rahat edebileceği donanım ve yol tutuş.

micra'nın yeni modellerinin hem km'si düşük hem temiz hem de fiyatı uygun. bu cezbediyor. corsa 2. el de efsane bir araba ama yarisle kıyaslandığında bahsettiğim yıllar arasındaki modeller küçük kalıyor. kasa olarak da yarisin yanında biraz fakir duruyor.

yaris için 1.3 sol. fakat göstergelerin yeri kötü demişler. arabadan anlamam. forumlardan okuyorum. bu ortalama altı bir kullanıcı için büyük sıkıntı yaratır mı. virajlarda da merkezkaç kuvvetine karşı gösterdiği direnç biraz azmış galiba. iyi bir kullanıcıyı bilmem. ama vasataltı bir kullanıcıda nasıl bir sıkıntı yaşatır?

corsada yakıt tüketimi nasıl. 1.4 twinport, 1.2 essentia, 1.2 njoy gibi opsiyonlar var. araç genellikle şehir içinde sürülecek. yakıt tüketimi-performans-2.el kriterleri baz alındığında corsa'nın bu 3 modelinden hangisi öne çıkar.

bu 3 modelden öne çıkar dediğiniz yaris 1.3 sol ile karşılaştırılırsa; gidip hangisini alırsınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmosphere -- 11 Ekim 2010; 8:59:25 >

• arkadaşlar cevap veren yok mu?
  • diğerlerini bilemicem ama yaris için aklınıza takılan tek şey göstergenin yeriyse, kullanımı etkilediğini sanmıyorum. estetik olarak beğenirsin yada beğenmezsin, tamamen kişisel zevk meselesi. üstelik göstergesi ortada olan yaris dışında bir sürü araba var.

yaris'in viraj performansında zaafları var ama b sınıfında bu zaaf rakiplerinden biraz fazla, yani diğerleride çok çok iyi değiller. ayrıca bu araçlarla hız yapmadığınız sürece bir problem olmaz bence.
  • 2008 de bende büyük çaplı bir araştırma içine girdim
    ve sonunda yaris aldım sıfır
    3 yıl kullandım
    yaris diyorum ben açık ara
  • Nedense Yaris'i hiç beğenmiyorum. Bu araçların içinde Corsa en başta düşünülmeli bence. Çok fazla sebebi var. Toyota'ya artık güvenmiyorum ben hiç. Opel en üst sırada şu an.
  • Sağlamlık ve sorunsuzluk diyorsan yaris.
    Şıklık, güzellik diyorsan micra.
    Sert araba isterim, tangır tungur binerim diyorsan corsa.
  • 1,5 yıldır yaris kullanıyorum. Bu arabalarin hepsine baktim almadan once. yaris guzel bir araba vergisi, yakari dusuk. ikinci eli iyi. ben hic pisman olmadim aldigima.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    megane mı clio mu?
    5 yıl önce açıldı
    Qashqai mi corolla mı?
    6 yıl önce açıldı
    Corolla mı Megane mi?
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çamurluğu değişmiş ve kaputu boyalı bir yaris var. modeline ve km'sine göre fiyatı iyi. Bu araç alınır mı. satarken başımızı ağrıtır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmosphere -- 12 Ekim 2010; 9:34:08 >
  • Yaris,ekonomi ve motor teknolojisi açısından 1 adım önde..
    Micra,en iyi tasarıma sahip olanı..
    Corsa son tercih..
    Amma velakin ikinci el alacaksınız,en temiz hangisini bulursanız onu alın..
  • bende 1.0 yaris var, 2006 model 120.000 de

çoklukla otobanda kulanıldı, çokça da tam gaz gitti

bir defa devir daim motoru bozuldu 400 tl serviste, bir defa da şarj yapa bir zımbırtı varmış o bozuldu 90 tl sanayide, zaten bu şarj zımbırtısını yarisler 100binde falan yaparmış ikisinde de araba yolda kaldı.

toyota yolda kalmaz efsanesi bir yalan anlayacağın, ben bir 60.000 tam gaz kullanmışımdır yanlız, belki etkili olmuştur.

ama arabanın içine binsen, kullansan, kilometreye bakmasan yeni diye alırsın, kokpitin,koltukların malzeme kalitesi falan çok iyi. kronik sıkıntısı yok.

kullanması çok kolay, oyuncak gibi, az yakıyor, bastın mı da 1000 motor falan demeden 180 yapıyor.

tavsiye eder miyim, evet.

umarım yardımcı olabilmişimdir.
  • foruma yazana kadar corsa'nın 1. tercih olduğunu düşünmüştüm. yarisi ben de istiyorum. fakat ne hikmetse temiz yaris yok piyasada. çoğu boyalı ve kazalı.
  • servis şikayetleri markalar toplantısında
    şikayet birincisi OPEL
    hala opeli öven bu işten anlamayan ve hala yorum yapan var
    el insaf ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere
    foruma yazana kadar corsa'nın 1. tercih olduğunu düşünmüştüm. yarisi ben de istiyorum. fakat ne hikmetse temiz yaris yok piyasada. çoğu boyalı ve kazalı.

2004 2007 arası bakıyorsanız boyalı veya kazalı alma ihtimaliniz yüksek zaten.
    Mühim olan kaza veya boyanın nerede olduğu.
    Ufak tefek şeyleri önemsemeyin bence.

Aracı tavsiye ederim, ben 3 seneyi aşkındır kullanıyorum hiçbir problem yaşamadım.
  • hanımda dizel mikra var.

50.000 km ye kadar kac defa servise girecek ve fiyatları ne kadar servise ac telefonu sor.

bir de direksiyonlarda bulunan ps motoru ve plastik kapaklar kaç para diye sor. sonra kendin karar ver.

mikra da parçalar çok pahalı ama diğerleri nasıl bilemem. biraz daha azdır tahminim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: banabunno

servis şikayetleri markalar toplantısında
    şikayet birincisi OPEL
    hala opeli öven bu işten anlamayan ve hala yorum yapan var
    el insaf ...

bende opel corsa var dedıgın gıbı servisleri kotu ama araba bence yaristen daha ıyı ..bence corsadakı saglamlık yol tutus yarısten bır gomle ustun..on konsol bencede kotu..ancak arac toyota ve fıyatı corsadan daha pahalı ve ben araba ısınden anlıyorum
  • "hepsini boşver jazz al"

yazmazsam çatlarım

benim bu kriterler arasındaki tercihim yaris olurdu şimdiden kazasız belasız sürüşler dilerim
  • madem konu uzadı. devam ediyorum.

2008 yaris. 25binde. boya bile yok. fiyatı 22500 lira. bu araca kaç para verilir. yani 22 lira parası olan bir kişi gidip yaris alır mı. 2-3 daha katıp astra alır gibi. yani ben bu araca bu parayı versem satmakta zorlanır mıyım?
  • Hocam alicaksan dusuk yakit sarfiyati ve mekanik sorunsuzluk nedeniyle jazz diyorum. Yok arabam agir ve saglam olsun iyi yol tutsun diyorsan corsa diyorum otekileri saymiyorum. Fiestada dusunulebilir incele bak yalniz fiesta corsaya gore daha hafif geliyor kaporta ve icerde kullanilan malzeme kalitesi bakimindan. Ama 22 23 bin ytl varsa bence hic b sinifina bakma sifir olarak 1. secenek 100 ps lik yeni kasa ford focus comfort u 29 a alanlar var formda epeyce donanim iceriyor 1500 ytl ile esp de oluyormus, 2. secenek astra clasic 3 31 e alabilirsin. Yalniz focus comfort daha dolu tek eksigi 100 ps lik eski focus motoru olmasi 115 likler daha pahali galiba.
  • düşük yakıt konfor güvenlik birde garantilim bir arac istiyorsan 5 yıl garantili bir hyundai i20 tavsiye ederim sana arkadasın saydıgın araclar içinde en sorunsuz ve masrafsız olan i20 dir ben sana bunu tavsiye ederim
  • 2005 - 2006 Citroën C3 1,4 veya 1,6 HDI 92 HP düşünebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.