Şimdi Ara

COROLLA MI AURİS Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
6.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu konu açıldıysa daha önce çok özür diliyorum.98 model broadwayi satıp sıfır bir araba almaya karar verdik uzun araştırmalardan sonra 2 seçenek bıraktık TOYOTA COROLLA 1.6 COMFORT VE TOYOTA AURİS 1.6 COMFORT a kararkıldık fakat 2 araç hakkında kullanıcıların görüşlerini almak bizim için çok önemli henüz pazarlığa oturmadık fakat aldıgımız fiyatlar şöyle

2007 model kota fazlası sıfır AURİS COMFORT 33.000 BENZİNLİ

2008 Model sıfır COROLLA CLASS 34.300
    2008 Model sıfır COROLLA COMFORT 35.500
    2008 Model sıfır COROLLA ELEGANT 40.000

adamakıllı pazarlık yapmadık henüz sadece fiyat almaya gittiğimzde aldıgımız fiyatlar. Arkadaşlar sizce bu arabalar alınır mı yani sonuçta memur bir insan çok zor şartlarda araba alıyor.sizce bu fiyatlara değer mi?bu araçlardan olan arkadaşlara kaça aldılar?memnunlar mı memnun olmadıkları yönler nelerdir? Bu Konu Hakkında Bilgi Verirlerse çok memnun olacağım.İLGİNİZDEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
    BEKLİYORUM BÜTÜN YORUMLARINIZI.
    İYİAKŞAMLAR

• unutmadan arkadaşlar yakıt tüketimi ile ilgilide bir yorumda bulunursanız.BENZİNLİ ortalama ne kadar yakıyorsunuz labaratuar ortamında elde edılen sonuçlar pek iç açıcı olmuyor o yuzden sordum.

saygılar bütün yorumları sabırsızlıkla bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: clio_TR

unutmadan arkadaşlar yakıt tüketimi ile ilgilide bir yorumda bulunursanız.BENZİNLİ ortalama ne kadar yakıyorsunuz labaratuar ortamında elde edılen sonuçlar pek iç açıcı olmuyor o yuzden sordum.

yok mu arkadaşlar bilen?
  • quote:

yok mu arkadaşlar bilen?

Alıntıları Göster
    yeni corolla dizel elegant m/m +vsc +trc

ile

50 ytl ile yaklaşık 400 km yol gidilebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acu___men -- 30 Eylül 2007; 20:37:55 >
  • merhabalar

auris 1.6 comfort m/m ile ortalama -kulanımımın 95% si yogun trafikte olmasına ragmen- 600 km gidebiliyorum . bu arada aracım henuz 1500km de..

2007 33000 bana epey iyi bir fiyat gibi geldi.. cunku ben 2008 modeli 38350 gibi birseye almıştım.. .

ama corolla ve auris arasında tercih yapamama nedenini cok anlayamadım zira tasarım olarak birbirinden cok cok farklı araçlar.. auris daha spor ama daha feminen çizgilere sahip bir araç.. corollanın ise daha oturaklı bir hali mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serya

merhabalar

auris 1.6 comfort m/m ile ortalama -kulanımımın 95% si yogun trafikte olmasına ragmen- 600 km gidebiliyorum . bu arada aracım henuz 1500km de..

2007 33000 bana epey iyi bir fiyat gibi geldi.. cunku ben 2008 modeli 38350 gibi birseye almıştım.. .

ama corolla ve auris arasında tercih yapamama nedenini cok anlayamadım zira tasarım olarak birbirinden cok cok farklı araçlar.. auris daha spor ama daha feminen çizgilere sahip bir araç.. corollanın ise daha oturaklı bir hali mevcut.
    Hiç düşünme Corollayı al geç bende 14.d4d var comfort modeli. En azından şunu düşün Corollolar ithal Aurisler burada yapılıyor.
  • quote:

unutmadan arkadaşlar yakıt tüketimi ile ilgilide bir yorumda bulunursanız.BENZİNLİ ortalama ne kadar yakıyorsunuz labaratuar ortamında elde edılen sonuçlar pek iç açıcı olmuyor o yuzden sordum.

yazdiğin fiyatlarin hepsi benzinli dimi ??

aurisi al 33,000 e bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    megane mı clio mu?
    5 yıl önce açıldı
    clio mu i20 mi ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceyhunberber

yazdiğin fiyatlarin hepsi benzinli dimi ??

aurisi al 33,000 e bence

Alıntıları Göster
    HB-Sedan tercihi, sana kalmış. Bu biraz da yaş ile alakalı.
    Yakıt tüketimine gelince. 1.6 MMT şehir içi ortalama 7.7 lt/100 km bu da km ye 220 bin lira; bu da (0.22 YTL) eder.
    Şehir dışı, maksimum 120 km ile 6 lt/100 km. Daha düşük sürat ile 5.2 lt/100 km de görülebiliyor.
    MMT şanzumanlı aracın düze oranla daha az yaktığı söyleniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: GAYRI

HB-Sedan tercihi, sana kalmış. Bu biraz da yaş ile alakalı.
    Yakıt tüketimine gelince. 1.6 MMT şehir içi ortalama 7.7 lt/100 km bu da km ye 220 bin lira; bu da (0.22 YTL) eder.
    Şehir dışı, maksimum 120 km ile 6 lt/100 km. Daha düşük sürat ile 5.2 lt/100 km de görülebiliyor.
    MMT şanzumanlı aracın düze oranla daha az yaktığı söyleniyor.

Alıntıları Göster
    Benim Corolla tercihim, tasarımındaki yeni çizgiler, Japonya üretimi olmasına dayanıyor.
  • quote:

Benim Corolla tercihim, tasarımındaki yeni çizgiler, Japonya üretimi olmasına dayanıyor.

Alıntıları Göster
    tasarımındaki çizgi ile Japan uretimi olmasının ne ilgisi var anlayamadım....

Japanya'daki işçiler hadi biz tasarım takımının olusturdugu kasayı begenmedik deyip değiştirmeye mi kalkıyorlar???
    sizin dediginiize gore Auris tamamen turk tasarımı.. walla oyle ise tebrikler bizim muhendislerimize guzel bir iş çıkarmışlar derdim ama maalesef o da Japon..

ek olarak surekli olarak denetlenen ve minimum hata ile araç uretilen Turkiye fabrikasını surekli kuçumsemek yerine gerçekçi olmmaya calısalım...

Aracların tamamının yapımı (fabrika denetimler sureki Toyota Japonya tarafından yapıldıgı surece)

quote:

Orjinalden alıntı: GAYRI

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Corolla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ascentarium

Corolla

Alıntıları Göster
    arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ediyorum Fakat yukardada belirttiğim gibi benzinli düşünüyoruz.
    birde bazı arkadaşlar M/m demiş sanırım bu otomadtik vites onuda istemiyoruz arabayı Babam kullanacak o yuzden manuel olması gerekli gelelim sedan hacthback olayına şimdi olaya öğle değilde yani o konuda sınıfı ayırmıyoruz.Biraz hoşumuza gitme meselesi yani Şimdi japonya Türkiye meselesine gelelim arkadaşlar benim clio III üm var bundan öncede hep yerli arabalar kullandım Babamda yani yerli kullandık burada üretilen araçlardı tabii ozamanki teknolojiyle kıyaslayamayız Fakat Türkiye de üretilen araçlarda sıfır hata ile üretiliyor Toyota da bu böyle bir kaç markada bu böyle değil .AURİS de 2007 model sıfır benzinli comfort vardı 33.000e kota fazlası yani o yuzden 2008 değil.Merak ettiğim konulardan bir kaçı;

sizce bu fiyatlar en son nereye kadar düşürülebilir?

AURİS neden Corollaya göre az satıyor?

Hediyelere ek olarak ne alabılıyoruz?

COROLLA dizel benzinli arasındaki performans ,ve iikinci elde fiyat aralığı

yorumlayan arkadaşlara çok teşekkür ederim bir yandanda COROLLA VE AURİS topcilerinide okuyorum.

saygılar

• quote:

arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ediyorum Fakat yukardada belirttiğim gibi benzinli düşünüyoruz.
    birde bazı arkadaşlar M/m demiş sanırım bu otomadtik vites onuda istemiyoruz arabayı Babam kullanacak o yuzden manuel olması gerekli gelelim sedan hacthback olayına şimdi olaya öğle değilde yani o konuda sınıfı ayırmıyoruz.Biraz hoşumuza gitme meselesi yani Şimdi japonya Türkiye meselesine gelelim arkadaşlar benim clio III üm var bundan öncede hep yerli arabalar kullandım Babamda yani yerli kullandık burada üretilen araçlardı tabii ozamanki teknolojiyle kıyaslayamayız Fakat Türkiye de üretilen araçlarda sıfır hata ile üretiliyor Toyota da bu böyle bir kaç markada bu böyle değil .AURİS de 2007 model sıfır benzinli comfort vardı 33.000e kota fazlası yani o yuzden 2008 değil.Merak ettiğim konulardan bir kaçı;

sizce bu fiyatlar en son nereye kadar düşürülebilir?

AURİS neden Corollaya göre az satıyor?

Hediyelere ek olarak ne alabılıyoruz?

COROLLA dizel benzinli arasındaki performans ,ve iikinci elde fiyat aralığı

yorumlayan arkadaşlara çok teşekkür ederim bir yandanda COROLLA VE AURİS topcilerinide okuyorum.

saygılar

Alıntıları Göster
    merhabalar.. forumdaki diğer kişi ile yaşadığım tartışma için ozur.. Forum amacından sapsın istemem..

dizel ve benzinli auris test etmiş biri olarak (dizel şirket aracı).. açıkçası ben suruş performansı açısından Benzinli tercih ettiğim için daha mutluyum (hatta neredeyse en az diğer arabamız kadar sessiz). ama maalesef bu iki araç da M/m.. . bu arada duz vites bile alacak olsan biri -benzinli - 1.6 diğer -dizel- 1.4..

Corolla'nın fazla satıyor olmasının nedeni, sedan ve hb arasında Tuklerin seçimlerini saptamak ile ilgili.. Turkiye'de c ve d segmentin de her aracın sedanı -genelde- daha fazla satıyor durumda.. Avrupa da ise bu durum hb olarak şekilleniyor (en azından benim gittigim ulkelerde gozlemlerim bu yonde) .. biz bu tercih de daha cok arap ulkeleri ile benzerlik gosteriyoruz.. sanırım bu konunun da tum araba ureticileri farkında olsa gerek. Zira Honda bile Civic HB için İngiltere gibi ulkelerde bir dolu opsiyon sunarken biz de sadece 2 opsiyon ile sınırlı kalmıştır..

bu arada bilmiyorum tercihini etkiler mi ama Auris bagaj iç hacmi oldukça dar. Ben bayan olmasaydım ve yasım da 35 uzeri olmadıgı için Civic Sedan tercih ederdim ya da 2. opsiyon olarak corolla dusunurdum.. bu durumda sizin secenekleriniz arasında Civic olmadıgına gore bence Auris'e nazaran Corolla daha iyi (sadece estetik açıdan değerlendiriyorum)

• quote:

merhabalar.. forumdaki diğer kişi ile yaşadığım tartışma için ozur.. Forum amacından sapsın istemem..

dizel ve benzinli auris test etmiş biri olarak (dizel şirket aracı).. açıkçası ben suruş performansı açısından Benzinli tercih ettiğim için daha mutluyum (hatta neredeyse en az diğer arabamız kadar sessiz). ama maalesef bu iki araç da M/m.. . bu arada duz vites bile alacak olsan biri -benzinli - 1.6 diğer -dizel- 1.4..

Corolla'nın fazla satıyor olmasının nedeni, sedan ve hb arasında Tuklerin seçimlerini saptamak ile ilgili.. Turkiye'de c ve d segmentin de her aracın sedanı -genelde- daha fazla satıyor durumda.. Avrupa da ise bu durum hb olarak şekilleniyor (en azından benim gittigim ulkelerde gozlemlerim bu yonde) .. biz bu tercih de daha cok arap ulkeleri ile benzerlik gosteriyoruz.. sanırım bu konunun da tum araba ureticileri farkında olsa gerek. Zira Honda bile Civic HB için İngiltere gibi ulkelerde bir dolu opsiyon sunarken biz de sadece 2 opsiyon ile sınırlı kalmıştır..

bu arada bilmiyorum tercihini etkiler mi ama Auris bagaj iç hacmi oldukça dar. Ben bayan olmasaydım ve yasım da 35 uzeri olmadıgı için Civic Sedan tercih ederdim ya da 2. opsiyon olarak corolla dusunurdum.. bu durumda sizin secenekleriniz arasında Civic olmadıgına gore bence Auris'e nazaran Corolla daha iyi (sadece estetik açıdan değerlendiriyorum)

Alıntıları Göster
    kota fazlası nasıl oluyor satmış gibi mi gösteriyorlar. Benim bildiğim 1Ağustostan itibaren çıkan bütün ruhsatlarda 2008 yazar. Auris Corolla tercihi tamamen zevk ve ihtiyacınıza göre belirlenir. Bagaja gerek yok şehiriçi kullanacaksanız auris diğer her durumda corolla derim. Ama madem sizde clio3 var ve arabayı babanız alacak ona corolla yakışır derim. auris biraz daha genç ve bayan arabası. Daha çok corolla satılmasının nedeni japon olması değildir. Türkiyede talep sedan yönünde. Malum avrupalı değiliz her yere arabayla gideriz, bi sürü eşya taşırız. Çoluk çocuk da olunca hb ler yetersiz kalır.

Bence 2008 corolla comfort için pazarlık yapın. class çok boş, şirketler için filo aracı. 4000YTL fark da elegance donanım için zorlayabilir misiniz bilmem. Çok da gerekli değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: cervinff

kota fazlası nasıl oluyor satmış gibi mi gösteriyorlar. Benim bildiğim 1Ağustostan itibaren çıkan bütün ruhsatlarda 2008 yazar. Auris Corolla tercihi tamamen zevk ve ihtiyacınıza göre belirlenir. Bagaja gerek yok şehiriçi kullanacaksanız auris diğer her durumda corolla derim. Ama madem sizde clio3 var ve arabayı babanız alacak ona corolla yakışır derim. auris biraz daha genç ve bayan arabası. Daha çok corolla satılmasının nedeni japon olması değildir. Türkiyede talep sedan yönünde. Malum avrupalı değiliz her yere arabayla gideriz, bi sürü eşya taşırız. Çoluk çocuk da olunca hb ler yetersiz kalır.

Bence 2008 corolla comfort için pazarlık yapın. class çok boş, şirketler için filo aracı. 4000YTL fark da elegance donanım için zorlayabilir misiniz bilmem. Çok da gerekli değil.

Alıntıları Göster
    bence corolla ve aurisin içine bi girin sonra karar verin. aurisi hemen elersiniz şöyle biraz malzeme kalitesini ve işçiliği gözünüz görüyorsa. bence ikisi aynı araç değil. aynı fiyata satılacak araç hele hele kıyaslanacak araç hiç değil. aurisin plastik kalitesi şahin kadar. ha ama boşver malzemeyi görüntü önemli dokunmasın kimse diyosanız o zaman alacağınız malın fiyatının daha düşük olması lazım. aynı hatta yakın fiyata o araba alınmaz.
    bence corolla......

• quote:

Orijinalden alıntı: DrPinPrick

bence corolla ve aurisin içine bi girin sonra karar verin. aurisi hemen elersiniz şöyle biraz malzeme kalitesini ve işçiliği gözünüz görüyorsa. bence ikisi aynı araç değil. aynı fiyata satılacak araç hele hele kıyaslanacak araç hiç değil. aurisin plastik kalitesi şahin kadar. ha ama boşver malzemeyi görüntü önemli dokunmasın kimse diyosanız o zaman alacağınız malın fiyatının daha düşük olması lazım. aynı hatta yakın fiyata o araba alınmaz.
    bence corolla......

Alıntıları Göster
    quote:

bence ikisi aynı araç değil. aynı fiyata satılacak araç hele hele kıyaslanacak araç hiç değil. aurisin plastik kalitesi şahin kadar. ha ama boşver malzemeyi görüntü önemli dokunmasın kimse diyosanız o zaman alacağınız malın fiyatının daha düşük olması lazım. aynı hatta yakın fiyata o araba alınmaz.

hoca sende arabayı iyice düşürdün malzeme kalitesi şahin kadarmış, yok daha neler. malzeme aynı hatta ortak parçaları bile vardır. Sonuçta auris de bir toyota. hb isteseydim ben de auris alırdım. o zaman kampanyada corolladan 1500 ytl daha ucuz ve alaşım jant hediyeli idi.

• quote:

Orijinalden alıntı: DrPinPrick

bence corolla......

Alıntıları Göster
    bizim ülkemizde sedan araçlar her zaman daha cok satılır.
    ikinci elde de aynıdır.
    herkes içindeki gençlikten kaynaklanan kanındaki delilikten hb arabalara daha bir sempati ile bakar.
    fakat gider gene sedan alır.

bizim ülkemizde bagaj cok önemlidir çünkü.
    bir yere gidecek ve konaklayacak olsa (bu kısa mesafe de olabilir bir günlük gezide ) küçük bir çantayla değil kocaman valizle gider.
    ilerde lpg ye dönüştüreceği zaman bu bagaj gene lazım.
    kendisi dönüştürmese bile ilerde satmak istediğinde alıcının tercihi bu yonde olacaktır..

• quote:

quote:

bence ikisi aynı araç değil. aynı fiyata satılacak araç hele hele kıyaslanacak araç hiç değil. aurisin plastik kalitesi şahin kadar. ha ama boşver malzemeyi görüntü önemli dokunmasın kimse diyosanız o zaman alacağınız malın fiyatının daha düşük olması lazım. aynı hatta yakın fiyata o araba alınmaz.

hoca sende arabayı iyice düşürdün malzeme kalitesi şahin kadarmış, yok daha neler. malzeme aynı hatta ortak parçaları bile vardır. Sonuçta auris de bir toyota. hb isteseydim ben de auris alırdım. o zaman kampanyada corolladan 1500 ytl daha ucuz ve alaşım jant hediyeli idi.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: yeknet

quote:

valla bana göre öle görünüyo o araç. her iki araçta yanımdaydı içinde her parçasına dokundum. sert kalitesiz plastik malzeme var auriste, ama corolla nerdeyse kalite olarak avensise yaklaşmış. gözümün gördüğü bu elimin hissettiği bu. yapacak bişey yok. ben arabaya binince önce platik kalitesine bakarım. buda benim takıntım...

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: yeknet

quote:

malzeme aynı değil ayrıyeten çoook farklı sadece aynı olan görüntü, şekil o kadar.yani göz boyama...

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar öncelikle tartışma alanı gibi bir hal almış topic AURİS COROLLA karşılaştırmak istedim yazan bütün arkadaşlarıma çok çok teşekkür ederim yanlız birbirimizi kırmaya hiç gerek yok

Malzeme kalitesi olarak banada Corolla daha iyi geldi.Ha bu AURİS çok kötü vasat bir araba demek değil elbette yanlış anlaşılmasın lütfen bu konu hakkında Toyotanın hangi arabası kalitesiz??düşüncesi geliyor aklıma.

Bagaj elbette ülkemizde önemli bende bazen çok arıyorum 500litre bir bagajım olsa diye ama Hatchback gibi de olmuyor sanki genç olduğumuzdan olsa gerek

@YEKNET ;

Araç satılmamış işte sıfır km kota fazlası yani bayi satamamış ellerinde kalan araba geride yollamamış Fabrikaya yanlız zaten trafiğe çıkış tarihinden belli olur..işte 2008le arasında 4milyar kafadan indirim yaptı.

benİM gönlüm corolladan yana oldugunu ilettim babama araştırıyoruz halen bakacağız yanlız corolla olacak galiba teşekkür ediyor yenı sorularımı ekliyorum;

*corolla ve auris in sorunları ve eksileri nelerdi?

*yakıt olarak düz vitesli benzinli toyotalar ne yakıyorlar?

Arabayı alırken nelere dikkat etmeliyiz??

*Hangi Renk önerirsiniz? (adana için)

*hediye olarak neler isteyebilirz ek olarak ??

*bilindiği üzere çelik jant yok comfot modellerde jant düşünüyoruz sizce hangi tip jantlar yakışır?

*Corolla kullanan arkadaşlar mahsuru yoksa aldıkları fiyatları yazabilirler mi?

TEŞEKKÜR EDİYOR İYİFORUMLAR DİLİYORUM

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.