Şimdi Ara

'Corsa' Şasi, frenler, jant ve lastik (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
645
Cevap
3
Favori
64.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ozaman vay bizim halimize gerçekten haldur huldur gibi kullanıyoruz doğrusu sattığım araç 38 bindeydi
    sesler gelmeye başladı aldığım sıfır ses gelene kadar devam diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar99

quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

bu nedenle 4 amortisör değiştireceğim.

Valla emin değilim ama benim araçta da bir takım sıkıntılar olabilir.
    Bazen bir tümsekten yavaşça geçerken tak tuk bir takım sesler duyuyorum.
    Geçen gece park ederken sessizlikte sol önden tekerlek döndükçe tekrar eden bir sürtme sesi duydum.
    Ayrıca direksiyon kutusu veya rotlardan kaynaklanabilecek bir boşluk olasılığını düşündüren sesler ve titreşimler hissediyorum.

5,5 senedir azami dikkatle kullanmama rağmen bunlar var, herkes gibi haldur huldur kullansam kim bilir ne hale gelecekti...

Bu arada, yukarıda bahsettiğim o sesleri duyup "şundan kaynaklanıyor" diyecek bir yürüyen aksam ustası bulsam paraya acımam, salıncağından stabilizatörüne, amortisöründen rotuna kadar ne gerekiyorsa değiştiririm, yeter ki ilk birkaç yıl bana keyif veren o dirilik geri gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar99 -- 15 Ocak 2013; 13:02:12 >

• Gelse de geri gidecek abi zaten,yollar patates tarlası gibi.
    Hele bir de kardan sonra çukurlar iyice büyüdü.Bazen diyorum ki yoldan kar hiç kalkmasa ne güzel,pamuk gibi yolculuk yapıyoruz

Sürekli kullandığım Fulya-Mecidiyeköy yokuşunda asfalt o kadar kötü ki,yokuşu tırmanabilmek için azıcık da gaza bassam araç çukurlar yüzünden sürekli antipatinajı devreye alıyor.Yepyeni yapılan E-5 Çağlayan-Mecidiyeköy yan yolda öyle garip çukurlar var ki,birbirinden kaçmak için her seferinde en soldan gidip tam yol ayrımından Mecidiyeköy'e giriyorum
  • bu gün tekerleri ön 32 yaptım arkayı 30 yaptım 50tl mazot aldım
    menzil daha önceden 50km idi üzerine dşizel alınca menzil185 oldu bu arada serdar beyin önerisine uydum teşekkürler
  • Foruma iki gündür fırsat bulup da yazamıyorum. Öncelikle lastik basınçları konusunda ve nasıl yaptırılacağı hakkında yardımcı olan bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Dün değil evvelsi gün servisi aradım ve oradaki tecrübeli bir arkadaşa arabamın modelini de söyleyerek lastik basınçlarının kaç olması gerektiğini sordum. Onun verdiği cevap da Önler 32, arkalar 30 şeklinde idi. En kısa zamanda bir lastikçide yaptıracağım. Artık o sayede ben de öğrenmiş olurum hem

Sanırım bu konuyu artık kesinleştirmiş olduk
  • merhabalar,

okuldan eve geldikçe bizimkilerin arabasının işleriyle ilgileniyorum, yine iş başa düştü.
    araç corsa d 1.2, 2008 model, tam 50000 km de. üzerinde beraberinde gelen goodyear gt3 var, dişleri iyi ama sanki plastik ömrünü tamamlamıştır gibime geliyor.
    servisten bakım için randevu aldım, lastiği de sordum ellerinde energy saver olduğunu ve fiyatının 200 tl olduğunu söyledirler.
    senelik 10bin km yapıyor ailem, aracı pek zorlamıyoruz yani, ama içeri çok lastik sesi girmesinden rahatsızız.
    önceki sayfalarda bir arkadaşın energy saver'dan memnun kalmadığını okudum. siz ne önerirsiniz?

ebat 185,70,r14
  • Energy saver'ların ses konusunda çok iyi izlenimler yok genelde.
    Servise bağlı kalmak zorunda değilsiniz,lastikçilerde daha iyi fiyatlara daha iyi lastikler mutlaka bulunacaktır.
  • Yeni ContiWinterContact lastiklerimi karda buzda çok az test etme imkânı bulabilmiştim ama ilk izlenimlerim gayet iyiydi. Özellikle frenleme performansını çok beğenmiştim, ıslak zeminlerde de aynı başarıyı göstermeye devam ediyor.

Fakat ısının kış ortalamalarının üstünde seyrettiği ve zeminin kuru olduğu durumlarda ContiSportContact3'lerimi arıyorum doğrusu. Kış lastiklerimin kuru zemin yol tutuşu, yola vantuz gibi yapışan CSC3'lerin yanında oldukça zayıf hissettiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Energy saver'ların ses konusunda çok iyi izlenimler yok genelde.
    Servise bağlı kalmak zorunda değilsiniz,lastikçilerde daha iyi fiyatlara daha iyi lastikler mutlaka bulunacaktır.

teşekkürler,

lastikleri biraz daha kullanabileceğim söylendi.

ayrıca bilgi vermesi açısından bakım, enjeksiyon temizliği, kayış değişimi ve fren-amortisör testine 350 lira verdim.

silecekleri de değiştirme niyetindeyim ama indirimli 70 lira fiyat çekilince sanayide 10 liraya taktırdım, gayet iyi çalışıyor.
  • Herkese keyifli forumlar. Beyler şimdi 2. el bir jant buldum ilanda 4X100 yazıyor. Sahibi ile telefonda konuştum aracı peugeot 207 imiş. Araştırdım ki 207 nin bijon aralığı 4X108 aradım tekrar görüştüm adam ben pek anlamıyorum diyor ama aynı jantı Grande puntoya da takmışlar. Onunda bijon aralığı 4X100. ne yapsam bilemedim jant bu :
     'Corsa' Şasi, frenler, jant ve lastik
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beyazıt Çakır

Herkese keyifli forumlar. Beyler şimdi 2. el bir jant buldum ilanda 4X100 yazıyor. Sahibi ile telefonda konuştum aracı peugeot 207 imiş. Araştırdım ki 207 nin bijon aralığı 4X108 aradım tekrar görüştüm adam ben pek anlamıyorum diyor ama aynı jantı Grande puntoya da takmışlar. Onunda bijon aralığı 4X100. ne yapsam bilemedim jant bu :

jant güzel opc jantı ancak internette bu tip jantların neden olduğu kazaları araştırmanı öneririm.
    jantın göbeği çerçevesinden bile ayrılabiliyor bu çin malı ucuz jantlarda.
    hoş konigler bile çin malı artık

• quote:

Orijinalden alıntı: TiFoSi_BJK

quote:

Herkese keyifli forumlar. Beyler şimdi 2. el bir jant buldum ilanda 4X100 yazıyor. Sahibi ile telefonda konuştum aracı peugeot 207 imiş. Araştırdım ki 207 nin bijon aralığı 4X108 aradım tekrar görüştüm adam ben pek anlamıyorum diyor ama aynı jantı Grande puntoya da takmışlar. Onunda bijon aralığı 4X100. ne yapsam bilemedim jant bu :

jant güzel opc jantı ancak internette bu tip jantların neden olduğu kazaları araştırmanı öneririm.
    jantın göbeği çerçevesinden bile ayrılabiliyor bu çin malı ucuz jantlarda.
    hoş konigler bile çin malı artık

Abi haklısın da piyasada artık hiç bir şey şüphe duymadan alınmıyor. Orjinal jantlar hem fahiş fiyat hem de ulaşması çok zor. Ne yapsam bilemedim. Bu jantlar opc modeline çok benziyor ve 4 bijon ama bijon aralığında karar veremedim adamlar hem 207ye hem grande puntoya takmış biri 4X100 diğeri 4X108

• Jantın iç kısmında bijon aralığı ölçüsü yazar, 100'den farklı bir ölçü ise alma.
  • quote:

Jantın iç kısmında bijon aralığı ölçüsü yazar, 100'den farklı bir ölçü ise alma.

Saol serdar abi satan adam anlamıyor jant işinden, bende net bilmiyorum, tam olarak nerede yazar bijon aralığı yoksa her jantta farklılık mı gösteriyor?
  • Arkadaşlar merhabalar. Aracıma yaz lastiği almak istiyorum şimdiden. 1.2 essentia easytronic 2009 model..doğuda yaşıyorum, bulunduğum şehrin sokakları berbat durumda her yer çukur tümsek dolu araçta 46bin kmdir goodyear mevsimlik lastikler kullanılmakta..bazıları iyi gittiğini idda ediyor ..ben pek anlamıyorum doğrusu..zaten 19bin iken eşim almıştı aracı biz evlenmeden önce..yine goodyer mı yoksa michelin yada başka bi marka mı alayım..Bi de kafamda BFgoodrich var. f/p açısından en uygunu bu sanki.. Önerilerinizi bekliyorum. İyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babıesrar82 -- 7 Şubat 2013; 14:32:13 >
  • quote:

quote:

Jantın iç kısmında bijon aralığı ölçüsü yazar, 100'den farklı bir ölçü ise alma.

Saol serdar abi satan adam anlamıyor jant işinden, bende net bilmiyorum, tam olarak nerede yazar bijon aralığı yoksa her jantta farklılık mı gösteriyor?

Pardon bu mesajı görmemişim ben.
    Jantın içeri bakan tarafında genişlik, çap, ofset, bijon aralığı gibi ölçülerin yazması lazım.
    Genelde jant kollarından birinin üzerinde olur.
  •  'Corsa' Şasi, frenler, jant ve lastik

Lastikleri köpüklü görünce aklıma kar geldi.
    Şansımıza bir daha kar yağmadı ki şöyle güzelce test edelim kışlık pabuçlarımızı...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Lastikleri köpüklü görünce aklıma kar geldi.
    Şansımıza bir daha kar yağmadı ki şöyle güzelce test edelim kışlık pabuçlarımızı...

serdar abi yarın izin alabilirsem salı uludağa gidicem. gel istersen hatta elimizde gopro kamerada olacak bi ihtimal arabaya monte edip limitleri zorlayacağım hafta içi yolun boş olmasından yararlanıp=)

• Eğer işlerim bu kadar yoğun olmasaydı katılmak isterdim, hafta sonu kalabalığından uzak bir Uludağ gezisi eminim çok keyifli olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: babıesrar82

Arkadaşlar merhabalar. Aracıma yaz lastiği almak istiyorum şimdiden. 1.2 essentia easytronic 2009 model..doğuda yaşıyorum, bulunduğum şehrin sokakları berbat durumda her yer çukur tümsek dolu araçta 46bin kmdir goodyear mevsimlik lastikler kullanılmakta..bazıları iyi gittiğini idda ediyor ..ben pek anlamıyorum doğrusu..zaten 19bin iken eşim almıştı aracı biz evlenmeden önce..yine goodyer mı yoksa michelin yada başka bi marka mı alayım..Bi de kafamda BFgoodrich var. f/p açısından en uygunu bu sanki.. Önerilerinizi bekliyorum. İyi forumlar

dayanıklı lastik olsun derseniz ilk tercihiniz bridgestone olmalı...hem sağlam hem kaliteli bir lastik...yollar iyi olsa continental,michelin.goodyear derim ancak kötü yolara bridgestone turanza serisini alın derim...yol tutuş ve frenleme de oldukça başarılı bir lastiktir..internetten araştırma yapabilirsiniz..

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.