Şimdi Ara

Corsair H100: İşlemciniz bu yöntemle 8˚C daha serin (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
6
Favori
11.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: egemen54

quote:

Orijinalden alıntı: MaGaRaS

Bende ilk anakartı aldığım da elimde h50 vardı.Xsoketle kullanıyordum 1366 olarak.Malüm H50 1366 ya kadar uyum veriyor.H100 alıncada denemek için bozmadan taktım X sokete sıkıntı yok.Sonra dedim madem 2011 kullanabiliyoruz birde öyle deneyeyim.X soketi söküp 2011 de kullanıyorum.Yine sıkıntı yok.Ama söylemeliyim bizim anakartın X soket durumu ilk aldığımda çok işe yaradı:)

Valla ben denedim mi denemedim mi tam olarak bilmiyorum ama x soketi çıkardım ben direk herhalde öyle bir şey oldu.

Neyse sen artık şu pul işini dene de bana da bilgi verirsin.Hatta ben bugün resim çekip rampage 4 sayfasından paylaşayım.H100ü 4 fanla kullanıyorum dünden beri vallaha bir artısını göremedim.Zaten fanlar içerimi dışarımı üflesin tam kestiremedim.Şimdilik dışarı üflüyor ama dün gece bf3 oynarken epeyi ısındıklarını farkettim.Belkide bana öyle geldi.Eski dereceler aklımda değil ama dün gece 45-46 derecede idi 3930k.
    Bunları paylaşmamdaki kasıt bu sistemden ve konfigasyonlardan tam randıman almak.Malüm önümüz yaz ve ben antalyadayım.Gerisini sen düşün artık

• quote:

quote:

quote:

Bende ilk anakartı aldığım da elimde h50 vardı.Xsoketle kullanıyordum 1366 olarak.Malüm H50 1366 ya kadar uyum veriyor.H100 alıncada denemek için bozmadan taktım X sokete sıkıntı yok.Sonra dedim madem 2011 kullanabiliyoruz birde öyle deneyeyim.X soketi söküp 2011 de kullanıyorum.Yine sıkıntı yok.Ama söylemeliyim bizim anakartın X soket durumu ilk aldığımda çok işe yaradı:)

Valla ben denedim mi denemedim mi tam olarak bilmiyorum ama x soketi çıkardım ben direk herhalde öyle bir şey oldu.

Neyse sen artık şu pul işini dene de bana da bilgi verirsin.Hatta ben bugün resim çekip rampage 4 sayfasından paylaşayım.H100ü 4 fanla kullanıyorum dünden beri vallaha bir artısını göremedim.Zaten fanlar içerimi dışarımı üflesin tam kestiremedim.Şimdilik dışarı üflüyor ama dün gece bf3 oynarken epeyi ısındıklarını farkettim.Belkide bana öyle geldi.Eski dereceler aklımda değil ama dün gece 45-46 derecede idi 3930k.
    Bunları paylaşmamdaki kasıt bu sistemden ve konfigasyonlardan tam randıman almak.Malüm önümüz yaz ve ben antalyadayım.Gerisini sen düşün artık

Ben dışarı üflettiriyorum bana göre mantıklısıda bu çünkü içeri üflese sıcak havayı bütün parçaları ısıtacak.

• quote:

Ben dışarı üflettiriyorum bana göre mantıklısıda bu çünkü içeri üflese sıcak havayı bütün parçaları ısıtacak.

corsair kendi kurulum anlatımlarında dıştan içe olarak tavsiye etmiş..en mantıklısıda o sanırım...çünkü üste yerleştirilen radyotörün hemen altında arka paneldeki ekzos fan içeri giren sıcak havayı dışarı tahliye edeceğinden sıcak hava atılmış olacak..benim kurulum bu şekilde ve bu da işlemci soğutulmasında daha etkili..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grandekin@ks

quote:

corsair kendi kurulum anlatımlarında dıştan içe olarak tavsiye etmiş..en mantıklısıda o sanırım...çünkü üste yerleştirilen radyotörün hemen altında arka paneldeki ekzos fan içeri giren sıcak havayı dışarı tahliye edeceğinden sıcak hava atılmış olacak..benim kurulum bu şekilde ve bu da işlemci soğutulmasında daha etkili..

Ben denedim benim kasamda içe doğru üfletince daha sıcak oluyor. Egzoz fanı 14 cm dışarı üflüyor peki 2x12cm fan içeri üfledimi ki bu direk olarak egzoza üflemiyor ne olacak o zaman?

• quote:

quote:

quote:

Ben denedim benim kasamda içe doğru üfletince daha sıcak oluyor. Egzoz fanı 14 cm dışarı üflüyor peki 2x12cm fan içeri üfledimi ki bu direk olarak egzoza üflemiyor ne olacak o zaman?

peki eğer önden de içeri üfleyen fanın varsa +1 yan kapağa koyduğum 1 adet ekzos fanla içerdeki tüm sıcak havayı dışarı çıkarmaya çalışıyorum..iyi de sonuç alıyor..
    ayrıca senin dış ortam sıcaklığın içerden fazlaysa onu bilemem tabi..radyotörü içerdeki sıcak havayla soğutmak daha zor olsa gerek benim düşünceme göre..ok

• quote:

quote:

quote:

quote:

peki eğer önden de içeri üfleyen fanın varsa +1 yan kapağa koyduğum 1 adet ekzos fanla içerdeki tüm sıcak havayı dışarı çıkarmaya çalışıyorum..iyi de sonuç alıyor..
    ayrıca senin dış ortam sıcaklığın içerden fazlaysa onu bilemem tabi..radyotörü içerdeki sıcak havayla soğutmak daha zor olsa gerek benim düşünceme göre..ok

Önemli olan içerdekini boşaltmak. Senin yanda dışarı üfleyen varsa iyi yapabilirsin ama benim kasanın içi dışarıdan daha serin.

• quote:

Önemli olan içerdekini boşaltmak. Senin yanda dışarı üfleyen varsa iyi yapabilirsin ama benim kasanın içi dışarıdan daha serin.

tamam..öyle olsun
  • quote:

quote:

tamam..öyle olsun

Bende sizler gibi muallaktayım.Hatta ilk aldığımda bir fanı dışarı bir fanı içeri yapmıştım.Bende kasa olarak cosmos 2 mevcut ve üs tarafta rahatlıkla fan takabiliyorum extradan.Egzoz olarak 14 lük mevcut.Kapaklara 2 adet 12 takabiliyorum ama daha takmadım.Denedim bir süre estetik gelmedi.Şnde de 20 lik fan var içeri üfleyen.Aslında arkadaşlar pek memnun değilim soğutmadan.Hem h100 den hemde diğerlerinden.Birkaç foto çekip koyacaktım ama zamanım olmadı.Bu kadar harcama yapıp memnun olamamak sanırım en çok can yakan şey oldu benim için...

• quote:

quote:

quote:

Kasayı temizledim geçen gün takayım dedim plastik pul bulamadım bantla sardım ben önden taktım çünkü arkada soketin sağ kısımları çıkmıyor kasanın demiri değiyor anakartı sökmem gerekiyordu ayrıca ha ön ha arka aynı sıklığı veriyor taktım fakat iletkenlik yaptı işlemci yanıyordu valla 80-100 dereceye vurdu bende söktüm. Yalnız anlamadığım orada zaten bir pul kullanıyorum ben bu pul demir fakat iletkenlik yapmıyor nasıl işse. Plastik bulursam bir daha denerim bir ara.

• Geçmiş olsun egemen.Bence arka tarafa anakartın arkasında uygulayacaktın ya neyse.Benim anlamadığım bu sayfada 2011 soket kullananlar için gerek yok diyorlardı.Sende neden dir bilinmez boşluk var diyorsun...
  • çok güzel bir paylaşım olmuş emeğinize sağlık, teşekkürler..
  • quote:

Geçmiş olsun egemen.Bence arka tarafa anakartın arkasında uygulayacaktın ya neyse.Benim anlamadığım bu sayfada 2011 soket kullananlar için gerek yok diyorlardı.Sende neden dir bilinmez boşluk var diyorsun...

Ya boşluk işi şöyleymiş sıkınca boşluk falan yok vidaları sökünce önden sallayabiliyorsun bir cm lik falan bir boşluk var yani sıkınca sıkıntı kalmıyor. Her neyse ya gerek yok zaten :) H100i alacağım ileride zaten.
  • 1cm de az değil.bende bir sıkıntı yok.h100i ye gelince bence gerek yok tabi sen bilirsin.ben bu yaz sonu full rog su soğutmaya geçmeyi planlıyorum.Artık zamanı geldi şöyle sağlam bir mod olacak.yapınca resmi paylaşırım rampage den...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

H100 kullanan arkadaşlarımızın montaj aşamasında yapacakları basit birkaç işlem ile, soğutucularından maksimum verim alarak, işlemci ısılarınızı yaptığınız montaja bağlı olarak 10˚C'ye kadar daha düşürme imkânına erişebilirsiniz. Bu fark asgari 6˚C. Bu fark bazı durumlarda 8˚C olabiliyor. -2˚C'lik ek fark, termal macunun hem CPU, hem de blok üzerine sürülerek elde edilmiş durumda. Bunu zaten yapan ve bilen kişilere sözümüz yok. Sorunun kaynağı, H100'ün arka taraftan tamamen sıkılamayıp, soğutucunun headsink'e tam temas etmemesinden kaynaklanıyor. İşte bu uygulama ile o boşluğu alıp, soğutucunun işlemciye tam temas etmesini sağlayacağız.

Bu konunun amacı, soğutucunuzu değiştirmeden (H100i'ye geçmeden) sorununuza çare bulmaktır. Umarım istifadeli olur.

ÖNEMLİ NOTLAR:
    - H100'ün kutusunun üzerinde barkod etiketinin yanında bulunan numaralar eğer 12279403 ve üzeri bir sayısı ise sorunsuz H100'ler yani pompa sesi problemi olmayanlar, 12279403'den düşük olanlar bahsettiğimiz boşluk sorunu olanlarmış. Yani her H100'de bu sorun yokmuş. Konuya yazan bazı arkadaşların H100'leri için "problem yok" demelerinin sebebi şimdi daha iyi anlaşıldı. Ama pul sorunu genel.

– Bu sorun üretimden kaynaklı bir sorun ve bunu Corsair'de kabul etmiş durumdadır. H100i'yi çıkartmalarındaki nedenlerden biri de budur.

– H80 sahibi arkadaşlar da aynı uygulamayı yapabilirler.

– Soğutucu vidalarını boşluk kalmayacak kadar sıkmanız gerekiyor. Fazla sıkıldığında kırılabiliyor; bilginize.

– Kasasında soğutucu takma boşluğu olmayan kişiler, arka plâkanın kasaya temas edip etmediğini kontrol etmeden sistemlerini çalıştırmamalarında fayda var. Bir arkadaşımızın (allaturca89) sisteminde kısa devre yapmış bu. Bence bi yerden kaçak var ama bu sorunu ciddiye almak gerek. Çare olarak (arka plâka kasaya değiyorsa eğer) kasanın o kısmını izole bantla kapatarak bu sorun aşılabilir diye düşündüm.
    Kendisi bana PM atarak, oluşabilecek bu sorundan dolayı kimsenin mağdur olmaması için bu bilgiyi paylaştını belirtti. Hassasiyeti için kendisine teşekkür ediyorum.

2011 soket anakart-işlemci kullananlarda bu sorun yoktur. Çünkü onlarda arka plâka yok.

UYGULAMA:

1- Uygulama safhası çok basit. H100'ünüzü kendiniz taktıysanız, bu sizin için çocuk oyuncağı zaten.
    Öncelikle, resimde görülen izole bant ve pullardan temin etmeniz gerekiyor. Bunları nalbur ve elektrikçilerde bulabilirsiniz.
    Elektrik iletmeyen metal pul veya plastik pul kullanırsanız, izole banta gerek kalmayacaktır.

2- Pulları bantla tamamen sarıp orta kısmını deliyoruz. Derseniz ki: "Pulları sarmadan taksak olmaz mı?" Olur ama iletken olmayanını bulabilirseniz.

3- Soğutucunun arka plakasını çıkartıp, az önce sarıpta ortasını deldiğimiz pullarımızı anakartla plakanın arasına takıp somunları sıkıyoruz ve işlemcimizi daha serin kullanmanın mutluluğuna eriyoruz.

suleymangonca'nın yaptığı uygulamada dikkat ettiyseniz pullar bantlı değil. Çünkü o, elektrik iletmeyen pul temin etmiş.

Bu konu, bozokaydin ve suleymangonca'nın katkılarıyla hazırlanmıştır.
    kardeşim h100 ü yazısı aşağı bakacak şekilde yani olması gerekenin tam tersi şekilde takınca verim kaybı oluyor mu
    şimdiden teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysn16kr -- 26 Nisan 2013; 0:08:06 >

• Soru sormak için koca konuyu alıntı yapmana gerek yoktu. Mesajındaki alıntıyı sil lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Soru sormak için koca konuyu alıntı yapmana gerek yoktu. Mesajındaki alıntıyı sil lütfen.

tamam kardeşim silerim sorun değil
    peki sorumun cevabı nedir ters takınca işlemciye soğutucu panelini performans kaybı oluyor mu
  • Ben denemedim. Kullanan arkadaşlara soralım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 26 Nisan 2013; 0:15:14 >
  • Performans kaybı olmaz.
  • Selamlar, bu beyaz plastik pullardan nalburda mı bulunur nerede bulunur ?
  • H100'ün kutusunun üzerinde barkod etiketinin yanında bulunan numaralar eğer 12279403 ve üzeri bir sayısı ise sorunsuz H100'ler yani pompa problemi olmayanlar, 12279403'den düşük olanlar bahsettiğimiz boşluk sorunu olanlarmış.

quote:

12279403 ve üzeri bir sayısı ise sorunsuz H100'ler yani pompa problemi olmayanlar

Bunlarda boşluk sorunu da mı yok ? Yani hem pompa hem boşluk sorunu yok öyle mi ?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.