Şimdi Ara

Corsair H100: İşlemciniz bu yöntemle 8˚C daha serin (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
219
Cevap
6
Favori
11.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cianni

quote:

Orijinalden alıntı: Sonicman

Hocam PM sistemi çalışmadığından buraya yazıyorum, corsair ile uzun uğraşlar sonucu iletişime geçtim adamlar iletişime ara verdiler tekrardan farklı casenumber isteklerim sonucu dönüş yaptılar ama buradan sonra ne demek istediler ve ne yapmam gerekiyor tam çözemedim;

Corsair H100: İşlemciniz bu yöntemle 8˚C daha serin Corsair H100: İşlemciniz bu yöntemle 8˚C daha serin Corsair H100: İşlemciniz bu yöntemle 8˚C daha serin

İşaretlediğim kutulara ne numarası doldurmam gerekiyor? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Ayrıca bundan sonraki aşamalar ne olacak bu konuda da bilgi verirseniz sevinirim.

Lot code: Kutunun arkasındaki etiketin üstündeki numarayı yaz.
    Serial number: Kutunun arkasındaki etiketin altındaki numarayı yaz.

Linke bakhttp://www.tomshardware.co.uk/Corsair-H100-Fan-Controller-cooler,news-36593.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonicman -- 8 Şubat 2013; 23:34:16 >

• quote:

Linke bakhttp://www.tomshardware.co.uk/Corsair-H100-Fan-Controller-cooler,news-36593.html

Hocam selamlar corsair'in dönüşü sonucu elime böyle bir yazışma geçti;

Corsair H100: İşlemciniz bu yöntemle 8˚C daha serin

Şimdi artık göndermemi istiyorlar ama ücretsiz mi göndereceğim ücretli mi çözemedim. Siz de nasıl olmuştu? Bu resmi de yorumlayabilir misiniz?

• quote:

quote:

Şimdi artık göndermemi istiyorlar ama ücretsiz mi göndereceğim ücretli mi çözemedim. Siz de nasıl olmuştu? Bu resmi de yorumlayabilir misiniz?

Alıntıları Göster
    Bunlar otomatik mesajlar.Şuan kargoyu siz ödüyorsunuz diye işlem yapıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonicman -- 14 Şubat 2013; 17:24:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: .:Romeo_Redline:.

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=900100497
  • quote:

quote:

Corsair H100: İşlemciniz bu yöntemle 8˚C daha serin

aynı durum bendede var..

• quote:

Orijinalden alıntı: Grandekin@ks

aynı durum bendede var..

Siz ücretli mi yollayacaksınız peki?
  • merhaba,
    kurulum yaparken vidası elinde kalanlar ve corsair ya da inventus yolu ile yeni vida elde etmiş olanlar varsa bana yardımcı olabilirler mi? bende bir vidası elinde kalmış olanlardanım, inventus ve corsair mail attığım halde geri dönüş alamadım halen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suleymangonca

quote:

Orijinalden alıntı: Atmavada

ben amd sistem kullanıyorum, anakartımda crosshair V formula.. arkaya takılan ekstra aparat bildiğim kadarıyla İNTEL sistemlerde kullanılıyor sadece.. ben 2 adet vida ile üst ve alttan sıkıyorum direk soğutucu başlığını..

bir yanlışlık yok değil mi : ) yane bu durum amd' sistemler için geçerli değil, değil mi ?

Amd aparatta olacağını sanmıyorum ancak yinede bir bakmak incelemek lazım.

Yani mantık yürüterek,gözle görerek uygulayarak pula ihtiyaç olup olmadığına bakmak lazım.

Aslında şöyle bir durum var.Mekanik birleştirmelerde pul kullanmak kesinlikle olmazsa olmazlardandır.

Çünkü pul küçük bir alana etki eden yükü azaldıp kendi çapı kadar geniş alana yayıp tutuş gücünü ve sıkılığı arttırır.

Diyelimki uzun vadede 10yıl (sallıyorum bu değeri)
    pullu ve pulsuz kullanılan malzemelerde gevşeme olayı pulsuz malzemelerde görülmüştür.
    Hatta yoğun titreşimli yerlerde kesik pul dedikleri,Yoğun titreşimde dahi gevşeme yaptırmayan tırtıllı yada kesik pullar kullanılır.

Yani pul=sağlamlıktır

Ben tüm parçalara pul kullanırım.
    Siz bakın uygun yerlere pul koyun 00.1mm lik boşluğu belki siz farkedemezsiniz,Ancak bir tane m5 pul bu boşluğun 10katını kapatabilir.

Zaten pulların asıl amacı parçayı sağlam sıktırmaktır.
    Kimse neden pul kullandın öffff gevşek olacak demez diyemez.

Pul olmayan yerlerde malzemelerin pullu görünümlü olması sağlanır.
    Örnek tüm kasa vidalarında sadece kasa vidaları vardır.Pul yoktur ancak vidaların köşeleri şişik yapılır yani pul etkisi yapsın diye.

O yüzden ekran kartı slot vidaları ve diğer tüm vidalar yanakları şişiktir.
    Mantar kafalıdır vida+pul ve tırtıllı özelliklidir.
    Yani pul olmadan olmaz .
    Anakart vidaları aynı şekildedir.
    Dikkat etmesekte pul kullanmadıkları yerlerde pulu aratmayacak vida kullanırlar.

Ancak h100de pulu aratacak aratmayacak hiçbir vida kullanılmamış.
    Made in ÇİN işi olmuş

Öncelikle Çok Teşekkür Ederim Üstad.. Yorum'unuza Cevap Yazamamıştım K.bakmayın.. forumda gezinirken aklıma geldi ve hemen yazayım dedim.. Ben Bu yorumu Attıgınızda Siz bir güzel İnceledim.. Bu konuda Gösterilen aparatı zaten takmıyorum malum..

ben yinede sizinde bakmanızı istedim ve kısa bir video upload ettim youtube'ye.. 1-2 dakikanızı ayırırsanız çok memnun olurum.. teşekkürler : )

Link:http://youtu.be/8CqEo5vclxA

• quote:

ben yinede sizinde bakmanızı istedim ve kısa bir video upload ettim youtube'ye.. 1-2 dakikanızı ayırırsanız çok memnun olurum.. teşekkürler : )

amd kartlarda h100 bağlantısı direct kontak olduğu için backplate için conta kullanmana gerek yok..yani bizim açımızdan sıkıştırma vidasını yeteri kadar sıkıştırıp kullanman yeterli..kolay gelsin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: suleymangonca

quote:

ben amd sistem kullanıyorum, anakartımda crosshair V formula.. arkaya takılan ekstra aparat bildiğim kadarıyla İNTEL sistemlerde kullanılıyor sadece.. ben 2 adet vida ile üst ve alttan sıkıyorum direk soğutucu başlığını..

bir yanlışlık yok değil mi : ) yane bu durum amd' sistemler için geçerli değil, değil mi ?

Amd aparatta olacağını sanmıyorum ancak yinede bir bakmak incelemek lazım.

Yani mantık yürüterek,gözle görerek uygulayarak pula ihtiyaç olup olmadığına bakmak lazım.

Aslında şöyle bir durum var.Mekanik birleştirmelerde pul kullanmak kesinlikle olmazsa olmazlardandır.

Çünkü pul küçük bir alana etki eden yükü azaldıp kendi çapı kadar geniş alana yayıp tutuş gücünü ve sıkılığı arttırır.

Diyelimki uzun vadede 10yıl (sallıyorum bu değeri)
    pullu ve pulsuz kullanılan malzemelerde gevşeme olayı pulsuz malzemelerde görülmüştür.
    Hatta yoğun titreşimli yerlerde kesik pul dedikleri,Yoğun titreşimde dahi gevşeme yaptırmayan tırtıllı yada kesik pullar kullanılır.

Yani pul=sağlamlıktır

Ben tüm parçalara pul kullanırım.
    Siz bakın uygun yerlere pul koyun 00.1mm lik boşluğu belki siz farkedemezsiniz,Ancak bir tane m5 pul bu boşluğun 10katını kapatabilir.

Zaten pulların asıl amacı parçayı sağlam sıktırmaktır.
    Kimse neden pul kullandın öffff gevşek olacak demez diyemez.

Pul olmayan yerlerde malzemelerin pullu görünümlü olması sağlanır.
    Örnek tüm kasa vidalarında sadece kasa vidaları vardır.Pul yoktur ancak vidaların köşeleri şişik yapılır yani pul etkisi yapsın diye.

O yüzden ekran kartı slot vidaları ve diğer tüm vidalar yanakları şişiktir.
    Mantar kafalıdır vida+pul ve tırtıllı özelliklidir.
    Yani pul olmadan olmaz .
    Anakart vidaları aynı şekildedir.
    Dikkat etmesekte pul kullanmadıkları yerlerde pulu aratmayacak vida kullanırlar.

Ancak h100de pulu aratacak aratmayacak hiçbir vida kullanılmamış.
    Made in ÇİN işi olmuş

Öncelikle Çok Teşekkür Ederim Üstad.. Yorum'unuza Cevap Yazamamıştım K.bakmayın.. forumda gezinirken aklıma geldi ve hemen yazayım dedim.. Ben Bu yorumu Attıgınızda Siz bir güzel İnceledim.. Bu konuda Gösterilen aparatı zaten takmıyorum malum..

Yorumlarınız için teşekkür ederim.
    Amd işlemcilerde pul koymaya gerek kalmıyor çünkü arka tarafa takılı olan büyük plaka zaten pul göreci görüyor sıktıkça sıkılıyor.
    Bu işlem sadece intel işlemcilerde geçerli.
    İçiniz rahat olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yanıtınız için çok teşekkür ederim : )
  • anakartım asus crosshair V formula işlemcim amd fx 8150

sadece denemek için h100 kullandım, sizin intelde yasadıgınız sorun sanki amd 'e içinde gecerli galiba. çünkü intelde 4 yerden vida takılıyor. 4 vida daha saglıklı bir montaj sağlıyor. sizin dediğiniz pul yontemi ile.
    amd de ise blogu 2 yerden sıkınca sanki blok sanki işlemciye tam temas etmiyor gibi, baya sıkıp denemiş biri olarak. cunku bloku tutan 2 demir cıkıntı sıkılınca sabit kalmıyor aşagı dogru eğim alıyor... bana gore de bu eğim blogu yukarı dogru itip teması azaltıyor...

su an noctua nh-d14 kullanıyorum, ama h100i gecmek istiyorum

yorumlarınızı bekliyorum....
  • Ben şahsen, performans/fiyat ile performans/fiziksel boyuta dikkat ederim. Açıkçası, anakartın yarısını kaplayan D-14 gibi bir soğutucuyu kasama asla sokmam. Bu sebeple ona çok yakın değerler veren Thermalright Venomous-X'i aldım. Fiziksel olarak nerdeyse yarı yarıya yer kaplıyor ama aradaki fark 2˚C var ya da yok. Eğer H100i'yi satmadıysan, onu kullanmaya devam et. Birkaç derece daha iyi değer almak için o kadar büyük bir kitleyi kasaya sokmaya değmaz. Ağırlığı sebebiyle anakarta bindirdiği yükte cabası. Tabi katılan olur, akıtlamayan olur; bu benim kendi görüşüm.
  • Teşekkür ettim konu için hafta sonu genel temizlik yapacağım işe yarar inşallah herkes yaradığını söylüyor plastik pul bakayım bakam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemen54

Teşekkür ettim konu için hafta sonu genel temizlik yapacağım işe yarar inşallah herkes yaradığını söylüyor plastik pul bakayım bakam.

İyide bu pul olayı 2011 soket ler için geçerli değil.Zaten 2011 lerde sıkıntı yok egemen54.Bi ara bende konuyu baştan sona okuyup incelemiştim.Anladığım arada kalan boşluk ile alakalı ki bizde o boşluk olmuyor tabi 2011 aparatı kullanıyorsan.Eğer X soketten kullanıyorsan orasını bilemem.Denersende bana da ilgi verirsen sevinirim.Sonuçta aynı bileşenleri kullanıyoruz. Kolay gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaGaRaS

quote:

Teşekkür ettim konu için hafta sonu genel temizlik yapacağım işe yarar inşallah herkes yaradığını söylüyor plastik pul bakayım bakam.

İyide bu pul olayı 2011 soket ler için geçerli değil.Zaten 2011 lerde sıkıntı yok egemen54.Bi ara bende konuyu baştan sona okuyup incelemiştim.Anladığım arada kalan boşluk ile alakalı ki bizde o boşluk olmuyor tabi 2011 aparatı kullanıyorsan.Eğer X soketten kullanıyorsan orasını bilemem.Denersende bana da ilgi verirsen sevinirim.Sonuçta aynı bileşenleri kullanıyoruz. Kolay gelsin...

Valla bende boşluk var dostum o yüzden deneyeceğim zaten.

• quote:

quote:

quote:

çok ilginç.peki hangi sokette kullanıyorsun?2011/1366 bu arada bir not benim h100 de bahsi geçen sorunlu eski seri ama bir sıkıntısı yok...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

çok ilginç.peki hangi sokette kullanıyorsun?2011/1366 bu arada bir not benim h100 de bahsi geçen sorunlu eski seri ama bir sıkıntısı yok...

Zaten anakartın üstünde gelen soket ile olmuyor bende yanında gelen soketle taktım. Yani X soketi çıkardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egemen|54| -- 15 Mart 2013; 13:23:43 >

• Bende ilk anakartı aldığım da elimde h50 vardı.Xsoketle kullanıyordum 1366 olarak.Malüm H50 1366 ya kadar uyum veriyor.H100 alıncada denemek için bozmadan taktım X sokete sıkıntı yok.Sonra dedim madem 2011 kullanabiliyoruz birde öyle deneyeyim.X soketi söküp 2011 de kullanıyorum.Yine sıkıntı yok.Ama söylemeliyim bizim anakartın X soket durumu ilk aldığımda çok işe yaradı:)
  • quote:

Bende ilk anakartı aldığım da elimde h50 vardı.Xsoketle kullanıyordum 1366 olarak.Malüm H50 1366 ya kadar uyum veriyor.H100 alıncada denemek için bozmadan taktım X sokete sıkıntı yok.Sonra dedim madem 2011 kullanabiliyoruz birde öyle deneyeyim.X soketi söküp 2011 de kullanıyorum.Yine sıkıntı yok.Ama söylemeliyim bizim anakartın X soket durumu ilk aldığımda çok işe yaradı:)

Valla ben denedim mi denemedim mi tam olarak bilmiyorum ama x soketi çıkardım ben direk herhalde öyle bir şey oldu.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.