Şimdi Ara

Corsair H100: İşlemciniz bu yöntemle 8˚C daha serin (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
6
Favori
11.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Konuyu ben açınca benim üstüme kaldı tabi bunlar. Konu içeriğini bozokaydin ve suleymangonca hazırladı. Ben sadece açtım.

Gelip bi baksın H100'ü olan arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 31 Mayıs 2013; 8:57:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

H100'ün kutusunun üzerinde barkod etiketinin yanında bulunan numaralar eğer 12279403 ve üzeri bir sayısı ise sorunsuz H100'ler yani pompa problemi olmayanlar, 12279403'den düşük olanlar bahsettiğimiz boşluk sorunu olanlarmış.

quote:

12279403 ve üzeri bir sayısı ise sorunsuz H100'ler yani pompa problemi olmayanlar

Bunlarda boşluk sorunu da mı yok ? Yani hem pompa hem boşluk sorunu yok öyle mi ?

Hayır hayır.
    O sadece pompa ses sorunu olan yada olmayanı belirtiyor.

Yani pul olayı hepsi için geçerli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamdır o zaman teşekkürler. Umarım pompa sorunu çıkmaz. Bir de pulları nalburdan mı alıyoruz plastik olanları.

Macun olarak kendi macunu mu iyidir, yoksa Arctic MX2 var bende onu mu süreyim.

H100 aldık da henüz gelmedi. 500R için nasıl montaj yapılsa daha iyi olur acaba ?

Radyatör üst bölmeye takılıp fanlar alta mı, yoksa radyatör alt tarafa fanlar üste mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 31 Mayıs 2013; 7:46:08 >
  • Pulla ilgili şu mesajlar ilk sayfadan. Bu arkadaş, aynı zamanda 400R kullanıyordu. Ona bi sor istersen.

quote:

Orijinalden alıntı: Oguzzzzz

quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Plastik pulu nerden temin ettin? Temini kolaysa diğer arkadaşlar da öyle yapsınlar.

Temini kolay hocam içerisinde vida çeşitleri bulunan her nalburda bulunacaktır M5 boyutları hiç olmadı h100 ^ü tutan parçayı alıp gitsinler benim fotoğraftaki gibi tam oturcak bir pul alsınlar hiç zor birşey değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Tamamdır o zaman teşekkürler. Umarım pompa sorunu çıkmaz. Bir de pulları nalburdan mı alıyoruz plastik olanları.

Macun olarak kendi macunu mu iyidir, yoksa Arctic MX2 var bende onu mu süreyim.

H100 aldık da henüz gelmedi. 500R için nasıl montaj yapılsa daha iyi olur acaba ?

Radyatör üst bölmeye takılıp fanlar alta mı, yoksa radyatör alt tarafa fanlar üste mi ?

H110 konusunda video ve montaj püf noktalarıni eklemiwtim 2sayfa konu orada bulabilirsin.sessizkik istiyorsan icteki havayı radyatöre oradan dışarı atacak şekilde tak.tabi kasa genisse.fanlar üstte olunca ugultu oluyor bir miktar. Brnim kasada dıştan içeriye hava alma ile içten dışarı alma arask da en fazla 2-3c oynuyo sessizlik on pkansa olduğu için sorun etmiyorum. .h110 konusunda tüm deyaylsr var montaj sırasında fan kablolarıni kasani arkasina gelecek şekilde takin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Pul almaya gerek kalmadı, 100 yerine 100i geldi

100i de o sorun yok diye biliyorum.

@shadow99tr
    Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 31 Mayıs 2013; 14:38:23 >
  • Arkadaşlar merhaba ben bir şey sormak istiyorum bende de h100 var geçtiğimiz günlerde 2011 lga anakara geçtim, işlemciyi felan taktım, soğutucuyu işlemciye monte etmek istediğimde bendeki civataların uygun olmadıgını gördüm, bu civatalardan nerde bulabilirim ya da temin edebilirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde kutuda LGA2011 civataları da çıkması gerek. Onların bir tarafı kısa.
  • Benim h100 modeli, h100i modellerinde var o cıvatalar. Bende yok napçam bilmem

• Var, 100'de de var, H80'de de var.

H80 kullandım vardı.

Sıfır mı aldınız ikinci el mi ?

• Sıfır aldım vatan bilgisayardan 1 seneden fazla oluyor ama içinden çıkmadı

• Gördüğün gibi, kutu içerisinde yer alıyor.

Tekrar kontrol eder misin ? Ya da kaybetmiş olabilir misin ?
  • Yeni soketlerde de aynı sorun var mı? Deneyen oldu mu acaba?
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Evet intellerde conta şart yada pul onlari atmadan çok gevşek oluoyr sivi soğutma bağlantisi oda tabiki soğutmayi etkiliyor arkadas bayaği detayli anlatmiş sagolsun.
    Amdlerde böyle bi sorun yok tam oturuyor sivi sogutmalar yeni başlayanlar için güzle rehber olmuş elinize sağlik
  • 1 ay önce h100i montaj yaptım bende de 1 vida boşluk kalıyordu gecenın 3 de uğraştım keşke bu konuyu görseydim bende arkasına sim kart sıkıştırdım Genel bir sorun varmış bunun ile ilgili

Not : h110 böyle bir sorun yok h100i sorun devam ediyor
  • ccandan kullanıcısına yanıt
    Montajda değişiklik yaptın mı peki konuyu gördükten sonra. Eğer yapmadıysan, yapmadan önce ve yaptıktan sonraki ısı değerlerini paylaş lütfen.

Anakart ve işlemcin ne?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Anakart ile işlemci imza da yazıyor o kasaya taktım h100i

İlk montaj dan itibaren sıcaklık bios da bile 50-55derecelerde dolaşıyordu genel bir sorun vardı zaten ilk sayfaya baktığımda kullanılabilir değerler ile kullanmışlar ama ya bende sol alt vida oturmuyordu sonuna kadar sıksamda bir boşluk kalıyordu elimle pompaya bastırdığım zaman zaten sıcaklık düşüyordu

Isı değerlerini ölçmedim şuanda havalarda malum sıcak benim oda sıcak sayılır boşta 34-35 derecelerde dolaşıyor gta ve bf oyunlarda 50-53 arasında ama termal macunu yenilemem gerekiyor çok baz almayın benim değerleri
  • ccandan kullanıcısına yanıt
    Cepten girdiğim için görmedim imzayı.

Yapılacak işlem basit. O uygulamayı yap ve sonrasında yeni ısı değerlerini beni haberdar ederek yaz lütfen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar.i5 4690k ile birlikte h100 kullanıcısıyım.anakart modelim msi gaming 3.bendede aynı boşluk sorunu vardı.ben vidaları aşırı şekilde sıkmıştım fakat boşluk anakart ve aradaki uzun vida arasında oluyor.yani ne kadar sıksanızda o boşluğun giderilmesi mümkün değil.konudaki resimlerdeki plastik pullardan daha kalın pul kullandım sorun olmadı.masaüstü ve kullanımda sıcaklık fark etti.masaüstü sıcaklığı stok hızlarda şuan 22-24 derece bf4 oyununda 50 derece civarı.eskiden ise masaüstü 26-28 oyunda 60-70 arasında idi.fakat işlemciyi 4.6 ghz olarak overclock yapınca normal günlük kullanımda oyunda v.s sıcaklıklarda yada sistemin çalışmasında hiç bir sorun olmazken 10-15 dakika prime 95 testinden sonra sıcaklık 100 dereceye kadar yükseliyor testi sonlandırıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.