Şimdi Ara

Corsair H100: İşlemciniz bu yöntemle 8˚C daha serin (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
6
Favori
11.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • radyatörü 2 cm daha kalın yapsın fanı arttıracağına...
    ben push silverstone air penetrator pull noctua nf*p12 kullanıyorum... noctualar kontrolcüye bağlı kapatıyorum gerektiğinde ses falan yok... performans da gayet iyi...
    h100 fanları hiç durulacak gibi değil ki... 1 tanesini kasanın arkasına takayım dedim baktım olacak gibi değil... ki ben sesten rahatsız olan birisi değilim....
    radyatörü kalın yapsalardı alırdım h100 i yi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 26 Kasım 2012; 18:27:29 >
  • Bizler için h100i nin aman aman etkisi kalmadı.
    Yinede değmez diye düşünüyorum.
    H100ün blok yüzeyi daha geniş.
    H100i dd küçük demekki hacim küçüldü pompada küçüldü

Yada iki blok düşünün birisi büyük birisi küçük.
    Hangisi ısıyı iyi dağıtır iletir.
    Tabiki büyük olan.
    Yani h100i de iyi birşeyler yaparken birşeyleride yanlış yapmaya başlamış.

Sıvı soğutmada alan küçültmeye gidilmemeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 26 Kasım 2012; 18:46:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kütle küçülürse de daha iyi soğutur bloğu...
    aslında tek yapması gereken 2 cm daha kalın radyatör kullanmak...
    tasarımda ki hataları ve macun problemi de giderilince zaten 20 25 derece fark yaratır soğutmada...
    o zaman para vermeye değer bir ürün olur..
    biraz ucube olacak h100i... corsaire yakışacak bir ürün olacağını zannetmiyorum... 20 derece fark etmedikten sonra ne anladım bu işten..
  • quote:

Orijinalden alıntı: suleymangonca

Asıl sıcaklık değişimi yükte farkediyor.
    Siz pul koyunca blok gönyeye tam oturmuş ki o kadar fark oldu.
    Normalde forumda thermalteke big water 780i su sogutma sistemi h100 ile aynı sıcaklıkları verir dediler bana.
    Bende o yüzden h100 almaktan kaçıyordum.
    Fark olmayacak ise ne gerek var dedim.

Ancak 780i olan su soğutmamda 71derece olan çekirdek sıcaklıkları
    pullu h100 ile 60derece oldu.

Nerdeeeee 10derece fark mı olur yahu.

Meger benim big water 780i sıvı soğutmam,kule tipi soğutucu fanlardan bile betermiş

H100i almaya gerek kalmadı.İyi bir macun pul ikilisi ile sıcaklıkları düşürdük inşallah corsair bize dava açmaz.
    Milleti uyardık H100i satışlarını engelleyeceğiz diye

Corsair sanki sıcaklığı nasıl düşürecekti sanki daha mı iyi pompa yada radyatör kullanacaktı.

Hatta H100i nin fan devri 2700rpm olacakmış.
    H100 2300rpm civarı

Yani bizde fanları 2700rpm yapalım h100i yi yalan bile ederiz.
    Zaten H100den 1 derece ya olur ya olmaz .Oldu diyelim olmasının tek sebebi 2700rpm lik fanlar diye düşünüyorum.

Overclock.net'te Corsair yetkilisi George açıklamıştı farkı, eğer yanılmıyorsam.

Hatta:http://www.overclock.net/t/1324002/h100-vs-h100i#post_18533755

200w'lık güçte çalışan bir işlemcide 3 santigrat derece ve fanlarında da 2-3 dBA düşüş olacakmış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Legion -- 26 Kasım 2012; 19:36:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dgo_cr7

kütle küçülürse de daha iyi soğutur bloğu...
    aslında tek yapması gereken 2 cm daha kalın radyatör kullanmak...
    tasarımda ki hataları ve macun problemi de giderilince zaten 20 25 derece fark yaratır soğutmada...
    o zaman para vermeye değer bir ürün olur..
    biraz ucube olacak h100i... corsaire yakışacak bir ürün olacağını zannetmiyorum... 20 derece fark etmedikten sonra ne anladım bu işten..

Sıcaklık geniş alanda hava ile temasa geçerek daha hızlı soğuma yapar.
    Örneğin işlemci çekirdekleri daha küçük alanda olduklarından sıcaklıklar 60 derecede seyrederken,
    İşlemci yüzey sıcaklığı geniş alanda 45 derecelerde olur.

Hacim büyüdükçe ısı daha geniş alana yayılır.Küçük çezvede su çok hızlı kaynar ama Koca demlikte çok geç kaynar

• quote:

Orijinalden alıntı: Sonicman

Bakın adam ne yapmışhttp://forums.anandtech.com/showthread.php?p=34288069

Hehehe, buradakiler garantiden çıkar diye hiç dokunmazlar herhalde işlemciye Yalnız H100'ün böyle cambazlıklar yaptırdığını bilmiyordum, al-kullan diye tanıtılan bir ürün kendisi, sanırım böyle numaralar hep su soğutma profesyonellerinin başının altından çıkıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Sonicman

Bakın adam ne yapmışhttp://forums.anandtech.com/showthread.php?p=34288069

Bu demek oluyorki adam soket 2011 de kendince pul yöntemi yapmış.
    Ancak adam aşmış elektro kumpas ile milimetrinin ondabirine bakıyor.
    El oğlu yapıyor abi

• http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=108593&page=2

Yukarıda linkini verdiğim yerde konudan bahsedilmiş

H100ün kutusunun üzerinde barkod etiketinin yanında iki farklı numara oluyor

Eger numara
    12279403 ve üzeri bir sayısı ise sorunsuz H100 ler yani pompa problemi olmayanlarmış eger numara sayısı 12139403 vb gibi 12279403den düşük olanlar sıkıntılı olanlarmış.

Anlayacağınız kutusunun üzerindeki numaralardan hatalı üretim olanlar belli oluyormuş.Yanlış mı tercüme ettik bilmiyorum

Benim h100 numarası 12159403 demekki sıkıntılı seri

• quote:

Orijinalden alıntı: suleymangonca

http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=108593&page=2

Yukarıda linkini verdiğim yerde konudan bahsedilmiş

H100ün kutusunun üzerinde barkod etiketinin yanında iki farklı numara oluyor

Eger numara
    12279403 ve üzeri bir sayısı ise sorunsuz H100 ler yani pompa problemi olmayanlarmış eger numara sayısı 12139403 vb gibi 12279403den düşük olanlar sıkıntılı olanlarmış.

Anlayacağınız kutusunun üzerindeki numaralardan hatalı üretim olanlar belli oluyormuş.Yanlış mı tercüme ettik bilmiyorum

Benim h100 numarası 12159403 demekki sıkıntılı seri

Benimkide 12159403 bu numara.. Şuana kadar hiç duymadım ama türkiyede sanırım sadece bu seri satıldı.. Çünkü 2 kutu aldım ikisinde ayrı yerlerden aldım aynı baktım şimdi

• Heeee o zaman bu seri ürünler aynı üretim bandından çıkmış sıkıntılı serilerdir.

Demekki corsair e yalan söyleyerek yeni ürün almak isteyenlere ürün vermeyecekler.

Adamlar kutusuna bakacak kodu okuyacak tamam bunu değiştirin diyecek sıkıntılı kodlar belli.

Yani sen gidipte sağlam pompalı bir ürünü pompa ses yapıyor diyemeyeceksin

• h100i alacağım veya h80i hem ses yok hemde popma fan ışık gibi özellikleri kontrol edebiliyorsun bu hoşuma gitti tek tıkla kasayı açmadan daha iyi soğutma alabiliyorsun iyiki bir önceki modelini almadım
  • Konuyu paylaşan ve emegi geçen herkeze teşekkürlerimi sunarım. Denemekde fayda var
  • Bir ara test edeceğim arka egsoz fanını dışarı değilde içeri üfleyen yapacağım,Çünkü h100ün borularına soğuk hava vurduracak yani daha etkili olacagını süşünüyorum.

Zaten kasanın üst yüzeyi egsoz görevi görüyor.İçeriye taze soguk hava sadece arka kasa fanından gelir.
    Çünkü ekran kartına çarpan hava ısınmış oluyor ve yukarı h100 ün içinden geçiyor dışarı çıkıyor.

Bakın unutmayın asla kasa fanlarının yönleri kesin şöyle olmalıdır diye bir kanun yok.

Çift gpu lu ekran kartın vardır fan yönleri değişik olmalı.(Yan herzaman içeri,Ön fan dışarı)
    Tek gpulu ekran kartın vardır fan yönleri çift gpulunun tam tersi.(Yan herzaman içeri,Ön de içeri)
    H100ün borularına hava vurdurmak dahada serinletecektir 1-2 derecede olsa arka fanı işlemciye üfleyecekşekşlde uygulamak lazım

Karadüzenden kurtulmak lazım ön fan içeri arka fan dışarı olmamalı.Yerine göre stok işlemci fanı kullanıyorsan arka fan dışarı üflemeli. gibigibi

• H100 ün pompasının yeterli performansı vereceğini bilsem iyi bir 360 lık takardım kasaya
  • H100 ün pompasının yeterli performansı vereceğini bilsem iyi bir 360 lık takardım kasaya
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:Romeo_Redline:.

H100 ün pompasının yeterli performansı vereceğini bilsem iyi bir 360 lık takardım kasaya

H100 ün tek espirisi göze güzel gelen bir sogutma sistemi.

Ben açık sistem su sogutma kullandım 3yıl
    Bir yere kadar sıkılmıştım onlar çok dağınık oluyor.

H100 ü alıp 4.5ghz kadar oc ev kullanıcısı için kullanacaksın (Pro gamer)

Vallahi ben h100 den daha kaliteli su soğutma kullandım ama hep aklım h100 de kalmıştı

360lık radyatör en fazla pompayı yorar erken yaşlanır belkide bozulur.

• işte sorun orda pompaya güvenim yok çünkü kendi radyatörüne göre yapmışlar onu tabi birde düşünün h100 deki radyatör daha kalın veya büyük olsa pompada daha güçlü olsa nasıl olurdu h100i böyle olabilirdi
  • Piyasada rakipleri pek yok diye h100 ü bi beyaza,bi siyaha boyayıp boyayıp satıyorlar

Alternatif olmayınca sorunlu pompa olduğunu bile bile almak zorunda kalıyoruz

• 8 derece fark edeceğini sanmıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.