Şimdi Ara

Corsair H100: İşlemciniz bu yöntemle 8˚C daha serin (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
6
Favori
11.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dgo_cr7

görünmedi resimler..

Düzenlemeyi yaptım.

Mürsel abinin paylaştığı resimlerdeki arka ayak montajı yönü doğru.
    Bunu yinede sizler en iyisini görerek yapmalısınız.
    Belki bu şekilde biryerlere temas etmes ama öbür türlü bir lehimin başına dokunup kısa devre yaptırır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

şimdi bocekgrafikin konunun başında verdiği resimlerde ki montaj yanlış oluyor değil mi...

Konu montaj konusu değil ama. Ordaki anlatım pullar içindi.
  • yok anlamak amaçlı soruyorumçç o backplate olayını tam anlayamamıştım
  •  Corsair H100: İşlemciniz bu yöntemle 8˚C daha serin

Şimdi bu blok sizce hangi yönlü takılmalı.

Cevap: sag ve soldaki vidalar anakart üzerinde sag ve sol tarafta kalacak şekilde olmalı

Yani 4vida sol tarafa 4 vida sag tarafa gelecek şekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 22 Kasım 2012; 17:20:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: suleymangonca

Yanlış ve doğru montaj resimleri

Corsair H100: İşlemciniz bu yöntemle 8˚C daha serin

Bakın burada blok kare değil

http://static.shiftdelete.net/img/article_new/Corsair_H100_islemci_blok1333293990.jpg

Yani yönü çok önemli yoksa kare yaparlardı yönü faketmezdi

Üstteki gibi montaj yapan varmıymış garip

• Çaktırımada forumda bile var poyrazım

• quote:

Her bir bidayı çapraz sıkma yöntemi ile yarım tur yarım tur sıkılır.

Tornavida devreye girince sol üstü yarım tur sıkıp,sag alt köşeyi yarım tur sıkacaksın.

Sonra sag üstü yarım tur,sonra alt sag tarafı yarım tur sıkacaksınız.

Sıkma işlemminde uygulanan güç her vida için eşit olmalı ve aynı tur sayısınca uygulanmalı.

Bende aynı sizin dediğiniz gibi yapıyorum her zaman.Benim kırılan parça o karşılıklı olan aparatın bir kolu koptu, kopan parcada vidanın içinde kaldı neyse corsaire mail atıcam komple gönderirler.
  • quote:

Çaktırımada forumda bile var poyrazım

Şaşırdım bu şekilde takılmanın bu kadar çok yapıldığına.
  • @Sonicman anladım sizi.Corsairden set halinde gelmeli gönderirler,forumda birisi mail atıp almıştı.

Sonuçta sıkıntılı bir ürün boşluk vardı sıktım kırıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 22 Kasım 2012; 17:29:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oguzzzzz

Aynen Öyle şuanda pompa sesinden rahatız olmayan arkadaşlar.. Eğer H100 'ü en iyi performansta kullanmak istiyorlarsa iş basit.

Yapıcakları Şeyleri Ben sıralıyorum..

1. Yukarıda bahsettiğimiz pullardan temin edicekler.

2. Üstünde gelen termal macunu silicekler

3. Üstünde gelen fanları çıkarıcaklar yerine daha iyi 4 adet fan alıcaklar.

4. İyi bir termal macun alıp,işlemciye hemde headsink 'e sürücekler

5. Kasa içi sirkülasyon iyi olucak ve dışarı üfleticekler. Push / Pull şeklinde.

Eğer H100 ü dediğim şartlarda kullanılırsa H100i aynı şartlar altında performansı daha az kalıcaktır pompanın küçüklüğü nedeniyle. Ve Custom yapmadan hazır çözümle en iyi soğutma sağlanacaktır.

Ben Akasa Viper fan kullanıyorum ve 1900 devirde 84 Cfm hava üflüyor ve S flow. Evet yüksek devirde gürültüsü fazla fanların ama hava akımı ve şiddeti soğutmak için gerçekten iyi ben anakartımın üzerindeki Fan Girişlerine taktım fanlarımı ve anakartın kendi programıyla fanları programladım. Yani Dedimki işlemci 30 - 40 derecelerdeyse fanları %25 ile %30 arasında çalıştır ama sıcaklık 70 derece ise fanlar en yüksek performansa girsin %100 çalışsın ve ısıyı düşürsün. Şuanda böyle kullanıyorum ve işlemci ısınır ısınmaz fanlarım canlanıp görevini yapıyor ve sıcaklığımı şuanda 51 derecenin üstünde görmedim.

Kasamdaki hava sirkülasyonunu ise böyle sağlıyorum. Her bir ok her bir fanı temsil ediyor sistemimde imzaamda şuanda gerçekten çok serin çalışıyor makimem.

dostum sen ne yaptin ya? o pullar konusunda bir sey diyemem H100 u olan tek tanidikta da LGA2011 var onda da direk anakarta takili geldi backplate. neyse. ustundeki termal macundan daha iyi performans veren tek macun MX-4 veya Noctua'nin macunlari, onun disinda degistirmek sacma gelebilir. Shin Etsu zaten OEM/nonOEM olarak en kaliteli ureticilerden biri macun konusunda. 4 adet iyi fan alirken CFM kadar static pressure de onemlidir, yane loon, noctuanin 12cm lik PWM olmayan fani ve genel olarak scythe fanlardir. ayrica blademaster alirsaniz PWM oldugu icin H100'e edirek takinca hizini da kendisi ayarlar obur turlu full gucte/ anakarta bagimli calisir. macunu hem CPU ya hemde cold plate'a surmek acayip gereksiz bir sye, cunku fazla macun zannedilenin aksine isiyi arttirir, bunun hakkinda internette bir cok test gorebilirsiniz. macunun amaci cpunun duz olmayan yerlerini kapatip heatsink icin duz bir zemin hazirlamaktir. bir cpuya yarim pirinc koyup kartla dagitmak veya cold plate nin yapmasini bekleyebilirsiniz, bu ikisi de cok iyi metodlardir. kasa ici sirkulasyonun cok buyuk bir onemi yok, onemli olan static pressure isimli degiskenin yuksek olmasi ve kafanizin sismesini engellemek icin sessiz olmasi gerekir, CFM da hizli ise sicakliklarinizda ciddi bir dusus gorebilirsiniz.

• quote:

@Sonicman anladım sizi.Corsairden set halinde gelmeli gönderirler,forumda birisi mail atıp almıştı.

Sonuçta sıkıntılı bir ürün boşluk vardı sıktım kırıldı.

Benim gibi kırılan çok kişi varmış kıracak kadar da baskı uygulamamıştım ama çıt dedi gitti
  • @Sonicman

Şimdi yukarıda arkadaş macun sürme konusunda birşeyler yazmış.

Ancak şöyle birşey var.Gidin yeni bir ekran kartı alın yan çevirip bakın termal macunları dışarı taşmış görürsünüz.

Yani kimse üreticiler bile prinç tanesi kadar sürmez.

Zaten macun sürme tekniklerini biz kendimiz uygulaya uygulaya bulduk.
    Yoksa kimse prinç tanesi kadar sürmez.

Yada 4gr lık bir macunu prinç tanesi kadar sürsek hiç bitmez ki 4gr ile 30kullanımlık macun çıkar

Macun işi tecrübe işidir deneme yanılma ile kendimiz bulmalıyız.
    Ben her iki yüzeye ip ince sürerim.

Forumda kullanıcı h100 incelemesi vardı.Arkadaş tüm macun yöntemlerini uygulamış en verimlisi iki yüzeyden almış.

Ben sıfır fabrikadan çıkmış bir ekran kartının gpu bölgesine baktığımda macun taşma yapmış görüyorum.
    Bol sürmek değil ama prinç tanesi kadarda değil

• quote:

Orijinalden alıntı: İstan34bul

@Sonicman

Şimdi yukarıda arkadaş macun sürme konusunda birşeyler yazmış.

Ancak şöyle birşey var.Gidin yeni bir ekran kartı alın yan çevirip bakın termal macunları dışarı taşmış görürsünüz.

Yani kimse üreticiler bile prinç tanesi kadar sürmez.

Zaten macun sürme tekniklerini biz kendimiz uygulaya uygulaya bulduk.
    Yoksa kimse prinç tanesi kadar sürmez.

Yada 4gr lık bir macunu prinç tanesi kadar sürsek hiç bitmez ki 4gr ile 30kullanımlık macun çıkar

Macun işi tecrübe işidir deneme yanılma ile kendimiz bulmalıyız.
    Ben her iki yüzeye ip ince sürerim.

Forumda kullanıcı h100 incelemesi vardı.Arkadaş tüm macun yöntemlerini uygulamış en verimlisi iki yüzeyden almış.

Ben sıfır fabrikadan çıkmış bir ekran kartının gpu bölgesine baktığımda macun taşma yapmış görüyorum.
    Bol sürmek değil ama prinç tanesi kadarda değil
    O kişi benim.Denemediğim yöntem kalmamıştı .http://forum.donanimhaber.com/m_66718769/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonicman -- 22 Kasım 2012; 18:00:01 >

• Aaa doğru söylüyorsun sendin dimi o

Bende çift yönlü sürdüm düşüş oldu

• quote:

Aaa doğru söylüyorsun sendin dimi o

İkinizin de birbirinize faydası dokunmuş oldu böylece.
  • Neye niyet neye kısmet. Benim H70'de bir boşluk veya sallantı yoktu, neyse kasayı açmışken haf 922 deki üst egzost fanını içeriye hava verecek şekilde ters değiştirdim, yan kapaktakini ise dışarı atacak şekilde değiştirdim. Sıcaklıklarda 4-5 derece düşüş oldu.
  • Bakın H100i nin sıcaklıkları H100den 5-6derece düşük Yani bunlarda pul ile bu değerleri almış olabilirler

http://i.imgur.com/7D8ME.jpg

Edit:
    http://www.vortez.net/articles_pages/corsair_hydro_series_h100i_review,1.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 22 Kasım 2012; 20:33:19 >
  • Bende de H100 var, yalıtkan pul da var. Yarın deneyeyin bakayım neler olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Legion -- 22 Kasım 2012; 21:59:55 >
  • şimdi denedim ama sıcaklıklarda değişme olmadı...
    2500k stok durumda 45 derece civarıydı... hala aynı..
    backplateyi sökmeden kontrol ettiğimde hareket falan yoktu... büyük ihtimalle zaten çok sıktığım için olması gerektiği kadar basıyordu işlemciye... o yüzden değişmedi ısılar..
  • quote:

şimdi denedim ama sıcaklıklarda değişme olmadı...
    2500k stok durumda 45 derece civarıydı... hala aynı..
    backplateyi sökmeden kontrol ettiğimde hareket falan yoktu... büyük ihtimalle zaten çok sıktığım için olması gerektiği kadar basıyordu işlemciye... o yüzden değişmedi ısılar..

Değişme olması gerek
    Çünkü h100i de sıkıntı giderilmiş demekki sıkıntı var ki giderildi.

Sizde olmadıysa o zaman corsair nedenm5 pul kullanın diyor.
    yada pulu 1,5mm seçin yada sorun yoksa kullanın.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.