Şimdi Ara

Corsair H100: İşlemciniz bu yöntemle 8˚C daha serin (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
6
Favori
11.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanırım pulsuz kullanıp vidaları çok sıkanlar , pul kullandıkları zaman farkı görmeyecekler. Bende demek çok sıkıyormuşum ondan fark olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonicman -- 23 Kasım 2012; 14:40:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infernall

Konudan sorayım hazır bu konu varken ,bilgililerde konuya hakim iken.
    h100e kaç pin güç baglıyoruz? 2 pin fan konnektörüyle bagladım yanmıştı,yeni geleni yakmak istemiyorum.Montajını yapmaya cekiniyorum biraz.Geçen sefer neden yandı anlam veremedim ama buseferki zarar almadan takmalıyım
    Tam olarak güç baglantısı nasıl olmalı birisi anlatırsa sevinirim.Ben biliyorum ama yaktıgımdan bilmiyormuş gibi yardımları bekliyorum

H100 ün 4lü molex ucuna powerdan gelen 4molex bağlıyorsunuz.
    Bir tanede tekli küçük pin var onu hiçbiryere bağlamayın

Bahsettiğim küçük pin de tek kablo var ancak anakartın cpu fan kontrol yerine takıkıp pompa devrini görürsün

siz neyi nereye takarken yandı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kafam çok karıştı hiç anlamadım desem ayıp olmaz dimi.
    Biraz daha açık resimli vs anlat tane tane anlat

• quote:

Orijinalden alıntı: suleymangonca

quote:

Orijinalden alıntı: law1979

Arkadaşlar aman diyim vidaları fazla sıkmayın elinizde kalıyor, dün bir tanesini koptu bu şekilde. Biraz fazla yüklendim galiba. İnventusa mail attım kırılan parçayı göndereceklerini söylediler. Corsaire'de mail atmıştım onlar da montaj kitinin tamamını ücretsiz olarak göndereceklerini söylediler.
    Bu arada vidanın birisi yok sistem şu an bu şekilde çalışıyor işin ilginç tarafı yük altında ve boşta sıcaklıklarda hiçbir değişiklik olmadı.

Değiliklik olmadıysa olacaktır kırılan vida gelince anlaşılır.
    Şimdi 3 köşe basıyordur anlayamazsın çap durur 4vida olmadan olmadan sonuç belli olmaz.
    3vida ile böyleyse 4le dahada düşer.

İnventus'un gönderdiği vidalar elime ulaştı, tek kuruş da talep etmediler, kendilerine buradan çok teşekkür ederim.
    4. vidayı takınca ve Süleyman'ın dediği gibi 3-4 derece kadar farketti

• Vidaları ayrı sattıyormu inventus ? Gözün aydın bu arada vida setin gelmiş.Bana corsairden mail gelmedi daha 2 gün oldu bekliyom.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: suleymangonca

quote:

Arkadaşlar aman diyim vidaları fazla sıkmayın elinizde kalıyor, dün bir tanesini koptu bu şekilde. Biraz fazla yüklendim galiba. İnventusa mail attım kırılan parçayı göndereceklerini söylediler. Corsaire'de mail atmıştım onlar da montaj kitinin tamamını ücretsiz olarak göndereceklerini söylediler.
    Bu arada vidanın birisi yok sistem şu an bu şekilde çalışıyor işin ilginç tarafı yük altında ve boşta sıcaklıklarda hiçbir değişiklik olmadı.

Değiliklik olmadıysa olacaktır kırılan vida gelince anlaşılır.
    Şimdi 3 köşe basıyordur anlayamazsın çap durur 4vida olmadan olmadan sonuç belli olmaz.
    3vida ile böyleyse 4le dahada düşer.

İnventus'un gönderdiği vidalar elime ulaştı, tek kuruş da talep etmediler, kendilerine buradan çok teşekkür ederim.
    4. vidayı takınca ve Süleyman'ın dediği gibi 3-4 derece kadar farketti

Hayırlı olsun.
    Pul farketti ise böylelikle h100i almaya gerek kalmadı desenize
    Çünkü sizin kasaya şimdi h100i takın aynı sıcaklıkları alacaksınız.

4 pul ile h100i ye sahip oldunuz.

Corsairde bunu reklam yapıp sanki h100i daha soğutuyormuş gibi gösteriyor.Oysaki onlarda o pul boşluğunu aldılar (pul kullanarak yada dişi vida boyunu kısaltarak) Sonra h100i h100 den 5-6derece daha Serin diye reklam yaptılar

Ne pompa ne radyatör h100i nin tek ısıya etkisi pul kullanmaları.
    Yani h100lerle yola devam bence bizim pompa seste yapsa h100i den güçlü

• quote:

Orijinalden alıntı: Sonicman

Vidaları ayrı sattıyormu inventus ? Gözün aydın bu arada vida setin gelmiş.Bana corsairden mail gelmedi daha 2 gün oldu bekliyom.

Sattığını sanmam, ürün İnventustan alınma olduğu için rica ettim onlar da bir adet vida yolladılar.
  • http://www.corsair.com/en/parts/cooling-parts/hydro-series-h60-h80-h100-universal-bracket-kit.html

Linkteki Hydro Series H60/H80/H100 Universal Bracket kiti bedava yollıcaklarmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonicman -- 25 Kasım 2012; 8:33:56 >
  • ben amd sistem kullanıyorum, anakartımda crosshair V formula.. arkaya takılan ekstra aparat bildiğim kadarıyla İNTEL sistemlerde kullanılıyor sadece.. ben 2 adet vida ile üst ve alttan sıkıyorum direk soğutucu başlığını..

bir yanlışlık yok değil mi : ) yane bu durum amd' sistemler için geçerli değil, değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atmavada

ben amd sistem kullanıyorum, anakartımda crosshair V formula.. arkaya takılan ekstra aparat bildiğim kadarıyla İNTEL sistemlerde kullanılıyor sadece.. ben 2 adet vida ile üst ve alttan sıkıyorum direk soğutucu başlığını..

bir yanlışlık yok değil mi : ) yane bu durum amd' sistemler için geçerli değil, değil mi ?

Amd aparatta olacağını sanmıyorum ancak yinede bir bakmak incelemek lazım.

Yani mantık yürüterek,gözle görerek uygulayarak pula ihtiyaç olup olmadığına bakmak lazım.

Aslında şöyle bir durum var.Mekanik birleştirmelerde pul kullanmak kesinlikle olmazsa olmazlardandır.

Çünkü pul küçük bir alana etki eden yükü azaldıp kendi çapı kadar geniş alana yayıp tutuş gücünü ve sıkılığı arttırır.

Diyelimki uzun vadede 10yıl (sallıyorum bu değeri)
    pullu ve pulsuz kullanılan malzemelerde gevşeme olayı pulsuz malzemelerde görülmüştür.
    Hatta yoğun titreşimli yerlerde kesik pul dedikleri,Yoğun titreşimde dahi gevşeme yaptırmayan tırtıllı yada kesik pullar kullanılır.

Yani pul=sağlamlıktır

Ben tüm parçalara pul kullanırım.
    Siz bakın uygun yerlere pul koyun 00.1mm lik boşluğu belki siz farkedemezsiniz,Ancak bir tane m5 pul bu boşluğun 10katını kapatabilir.

Zaten pulların asıl amacı parçayı sağlam sıktırmaktır.
    Kimse neden pul kullandın öffff gevşek olacak demez diyemez.

Pul olmayan yerlerde malzemelerin pullu görünümlü olması sağlanır.
    Örnek tüm kasa vidalarında sadece kasa vidaları vardır.Pul yoktur ancak vidaların köşeleri şişik yapılır yani pul etkisi yapsın diye.

O yüzden ekran kartı slot vidaları ve diğer tüm vidalar yanakları şişiktir.
    Mantar kafalıdır vida+pul ve tırtıllı özelliklidir.
    Yani pul olmadan olmaz .
    Anakart vidaları aynı şekildedir.
    Dikkat etmesekte pul kullanmadıkları yerlerde pulu aratmayacak vida kullanırlar.

Ancak h100de pulu aratacak aratmayacak hiçbir vida kullanılmamış.
    Made in ÇİN işi olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 25 Kasım 2012; 12:38:43 >

• 2500K'yı 4.2 GHz'e hız aşırtmalı olarak kullanıyorum. Kasam ve anakartım öyle uyumsuzlar ki CPU'nun arka kısmı bu işi yapmama müsaade etmiyordu, anakartı söktüm, işlemleri uyguladım, yerine taktım. Idle sıcaklıkları aynı, 40°C idi, hâlâ 40°C, lâkin Aida64 ile stress testinde, eskiden 71°C dereceye kadar çıkan sıcaklıklar, en fazla 56°C dereceye kadar düştü; aslında eskiden 65°C derece ortalama alıyordum, şimdi 54°C derece gibi bir ortalama alıyorum Oysa radyatör fanlarım sadece push ve o kadar da iyi değil, gelgelelim macunum bile Cooler Master ama epey iyi değerler aldım açıkçası İyi ki duydum bu haberi, yoksa enayi durumuna düşecektim Reklam misali üslubumun farkındayım, haftalardır üzerinde durunca yapışıyor resmen dilime

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Legion -- 25 Kasım 2012; 14:31:04 >

• Konuda emeği geçen herkese teşekkürler. Benim Hydro Series H60/H80/H100 Universal Bracket kiti gelsin bir daha deneyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Legion

2500K'yı 4.2 GHz'e hız aşırtmalı olarak kullanıyorum. Kasam ve anakartım öyle uyumsuzlar ki CPU'nun arka kısmı bu işi yapmama müsaade etmiyordu, anakartı söktüm, işlemleri uyguladım, yerine taktım. Idle sıcaklıkları aynı, 40°C idi, hâlâ 40°C, lâkin Aida64 ile stress testinde, eskiden 71°C dereceye kadar çıkan sıcaklıklar, en fazla 56°C dereceye kadar düştü; aslında eskiden 65°C derece ortalama alıyordum, şimdi 54°C derece gibi bir ortalama alıyorum Oysa radyatör fanlarım sadece push ve o kadar da iyi değil, gelgelelim macunum bile Cooler Master ama epey iyi değerler aldım açıkçası İyi ki duydum bu haberi, yoksa enayi durumuna düşecektim Reklam misali üslubumun farkındayım, haftalardır üzerinde durunca yapışıyor resmen dilime

11 derece biraz abartılı olmuş düşüş sağlarsın da o biraz çok olmuş. Daha önceki macun sürme şeklinde yanlış olabilir hem o hemde pullar sayesinde bu kadar fark olmuş olabilir.

• quote:

2500K'yı 4.2 GHz'e hız aşırtmalı olarak kullanıyorum. Kasam ve anakartım öyle uyumsuzlar ki CPU'nun arka kısmı bu işi yapmama müsaade etmiyordu, anakartı söktüm, işlemleri uyguladım, yerine taktım. Idle sıcaklıkları aynı, 40°C idi, hâlâ 40°C, lâkin Aida64 ile stress testinde, eskiden 71°C dereceye kadar çıkan sıcaklıklar, en fazla 56°C dereceye kadar düştü; aslında eskiden 65°C derece ortalama alıyordum, şimdi 54°C derece gibi bir ortalama alıyorum Oysa radyatör fanlarım sadece push ve o kadar da iyi değil, gelgelelim macunum bile Cooler Master ama epey iyi değerler aldım açıkçası İyi ki duydum bu haberi, yoksa enayi durumuna düşecektim Reklam misali üslubumun farkındayım, haftalardır üzerinde durunca yapışıyor resmen dilime

Konuyu açarken 10˚C yazmıştım; sonra 8'e indirmiştim. Harika değer almışsın. Deme keyfine yani. Poyri!!!'nin dediği gibi macun sürme şeklinin de etkisi olmuştur illaki. Bir de öncekinde hafifte olsa gevşek bıraktıysan, az da onun etkisi olmuş olsa, etti sana 11˚C. Vaaay be.

Senin bu işin, benim dandirik kasamı HAF ile değiştirdikten sonra, ekran kartının yükte 15˚C daha serin çalışmaya başlamasına benzemiş. Kendim görmesem, insanın inanmakta zorluk çektiği kadar yüksek bir fark çünkü 15˚C.

• quote:

Orijinalden alıntı: Poyri!!!
    11 derece biraz abartılı olmuş düşüş sağlarsın da o biraz çok olmuş. Daha önceki macun sürme şeklinde yanlış olabilir hem o hemde pullar sayesinde bu kadar fark olmuş olabilir.

Daha önceki macun da aynıydı hocam, haftalardır dokunmadığım H100'ü açtığımda da çekirdekler üzerinde macunun düzenli dağıldını gördüm, her şey yerli yerindeydi. Lakin zaten ben de anlamış değilim neden 11°C fark olduğunu o yüzden sebebini gerçekten merak ediyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik
    Konuyu açarken 10˚C yazmıştım; sonra 8'e indirmiştim. Harika değer almışsın. Deme keyfine yani. Poyri!!!'nin dediği gibi macun sürme şeklinin de etkisi olmuştur illaki. Bir de öncekinde hafifte olsa gevşek bıraktıysan, az da onun etkisi olmuş olsa, etti sana 11˚C. Vaaay be.

Senin bu işin, benim dandirik kasamı HAF ile değiştirdikten sonra, ekran kartının yükte 15˚C daha serin çalışmaya başlamasına benzemiş. Kendim görmesem, insanın inanmakta zorluk çektiği kadar yüksek bir fark çünkü 15˚C.

Ben de şaşırdım açıkçası, hem de diğer ekipmanlar böylesine düşük seviyedeki performans vermelerine rağmen böyle bir fark görünce iyice afalladım Kasam RC-690 II, radyatör üstte, 2 fan push pozisyonda, cidden devasa fark oldu

• quote:

Ben de şaşırdım açıkçası, hem de diğer ekipmanlar böylesine düşük seviyedeki performans vermelerine rağmen böyle bir fark görünce iyice afalladım Kasam RC-690 II, radyatör üstte, 2 fan push pozisyonda, cidden devasa fark oldu

Bi hayır dua edersin bize de artık.
  • Bu yöntemin yanında kullandığınız macunda çok önemli. Bir de kaliteli macun kullanırsanız daha iyi olur.

TG-1
    http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-cl-00027-tg1-extreme-thermal-macun/productdetails.aspx?I_ID=35407

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHzgn -- 26 Kasım 2012; 17:15:23 >

• quote:

Asıl sıcaklık değişimi yükte farkediyor.
    Siz pul koyunca blok gönyeye tam oturmuş ki o kadar fark oldu.
    Normalde forumda thermalteke big water 780i su sogutma sistemi h100 ile aynı sıcaklıkları verir dediler bana.
    Bende o yüzden h100 almaktan kaçıyordum.
    Fark olmayacak ise ne gerek var dedim.

Ancak 780i olan su soğutmamda 71derece olan çekirdek sıcaklıkları
    pullu h100 ile 60derece oldu.

Nerdeeeee 10derece fark mı olur yahu.

Meger benim big water 780i sıvı soğutmam,kule tipi soğutucu fanlardan bile betermiş

H100i almaya gerek kalmadı.İyi bir macun pul ikilisi ile sıcaklıkları düşürdük inşallah corsair bize dava açmaz.
    Milleti uyardık H100i satışlarını engelleyeceğiz diye

Corsair sanki sıcaklığı nasıl düşürecekti sanki daha mı iyi pompa yada radyatör kullanacaktı.

Hatta H100i nin fan devri 2700rpm olacakmış.
    H100 2300rpm civarı

Yani bizde fanları 2700rpm yapalım h100i yi yalan bile ederiz.
    Zaten H100den 1 derece ya olur ya olmaz .Oldu diyelim olmasının tek sebebi 2700rpm lik fanlar diye düşünüyorum.

• 2700 rpm fanı kim kullanacak ya...
    2300 rpm araba motoru gibi çalışıyor kasanın arkasına takayım bir tane dedim takmamla sökmem bir oldu... öyle fan mı olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgo_cr7

2700 rpm fanı kim kullanacak ya...
    2300 rpm araba motoru gibi çalışıyor kasanın arkasına takayım bir tane dedim takmamla sökmem bir oldu... öyle fan mı olur..

Eeer ne yapacaktı farkı daha çok gösterebilmek için 2700rpm ile vayyyu sıcaklıklara bak ne kadar süşürdük diyeceklerdi.

Zaten h100i yi kendi fanları ile kullanmıyorsanız başka fanlar o kadar performans vermez.

Ben push pull h100 fanları kullanıyorum.Klima mübarek ancak kompresör gibide sesi var.

Yani h100 yada h100i hangisini alırsanız alın bence kendi fanları en performanslı fanlardır.
    Ses db yüksek ama yapacak birşey yok.

Gidip 150tl ye kaliteli sessiz fan alırım derseniz orasını bilmem

Ancak h100i daha sesli olacak 2700rpm ölüm

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.