Şimdi Ara

Corsair H100: İşlemciniz bu yöntemle 8˚C daha serin (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
6
Favori
11.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok sıkma gereği, işte o boşluktan kaynaklanıyor ve boşluğu almak için de önerilen yöntemi uygulayın ve vidaları bir daha fazla sıkmanıza gerek kalmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: law1979

Arkadaşlar aman diyim vidaları fazla sıkmayın elinizde kalıyor, dün bir tanesini koptu bu şekilde. Biraz fazla yüklendim galiba. İnventusa mail attım kırılan parçayı göndereceklerini söylediler. Corsaire'de mail atmıştım onlar da montaj kitinin tamamını ücretsiz olarak göndereceklerini söylediler.
    Bu arada vidanın birisi yok sistem şu an bu şekilde çalışıyor işin ilginç tarafı yük altında ve boşta sıcaklıklarda hiçbir değişiklik olmadı.

Değiliklik olmadıysa olacaktır kırılan vida gelince anlaşılır.
    Şimdi 3 köşe basıyordur anlayamazsın çap durur 4vida olmadan olmadan sonuç belli olmaz.
    3vida ile böyleyse 4le dahada düşer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Az önce plastik pul alıp denedim sıcaklıklarda hiç fark olmadı sonra bir daha söküp takarken vidanın biri kırıldı karşılığıda içinde kaldı:D pul olmadan çok sıkardım hiç birşey olmazdıya.

H100 yurtdışından gelmişti faturasıda yok ne yapmak lazım acaba 3 tane vida ile bağlı şu anda

Pul olayı güzelde sıkma payını ortadan kaldırıyor.Bu pul yöntemiyle fazla sıkarsanız sizinkide kopar onun için elle sıkın vidaları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonicman -- 22 Kasım 2012; 12:50:44 >
  • Pul olmayınca çok sıkmak gerekiyor zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Pul olmayınca çok sıkmak gerekiyor zaten.

Pul olmadan çok sıkıyordum tam oturuyordu.Pul takınca aradaki boşluk gitti iyi oldu fakat eskisi gibi sıkayım dedim çıt dedi gitti:D
  • akşama deneyeyim hemen...
    son sayfayı okuduğum da iyi oldu... çok sıkmamak gerekiyor demek ki.. elimize almayalım vidaları...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgo_cr7

akşama deneyeyim hemen...
    son sayfayı okuduğum da iyi oldu... çok sıkmamak gerekiyor demek ki.. elimize almayalım vidaları...

Elle sıkman gerek çok hassaslar
  • Bak önceki sayda bozokaydin yazmıştı. O da pulsuz olarak çık sıktığı için kırılmış. Yani boşluk fazla olduğundan. Arada pul olsa, o kadar fazla sıkmaya gerek kalmayacak. Zaten, boşluğu alacak kadar sıktın mı tamamdır. Plastik pulu ezecek kadar fazla sıkılacak olursa, kırılabilir haliyle.

Corsair Türkiye ile bir görüş istersen. Bazı kişilere ücretsiz temin edebiliyorlar kimi parçaları. Ücretli bile olsa alman lazım zaten.
    Neyse geçmiş olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 22 Kasım 2012; 13:04:27 >
  • @Oguzzzzz

Beyaz ile işaretledigim yer siyah ile işaretledigim yere gelmesi lazım.

Corsair H100: İşlemciniz bu yöntemle 8˚C daha serin
  • Konunun önemli not kısmına ekleme yaptım. Lütfen okuyun arkadaşlar. Eklenmesini istediğiniz başka bir husus varsa, onu da ayrıca belirtin lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sonicman

@Oguzzzzz

burayı tam anlamdaım ama ?
  • 90˚ (yan) çevrilip takılacak yazmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgo_cr7

quote:

Orijinalden alıntı: Sonicman

@Oguzzzzz

burayı tam anlamdaım ama ?

Aparatta 2 tane çukur yer var beyaz daire içine aldım onlar vidalar için özel açılmış.

• Vidası kırılan arkadaş aldığın yere telefon aç onlar kırılan parçaları gönderiyorlar corsairden alıp.
    Bu olayı sadece İnventus yapıyor buda onların kalitesi olsa gerek.

Pul koydun,Sıkarken sıkarken kırıldı ise,

Anla işte eskiden tam sıkmıyormuş vida tam yüke binmiyormuş.
    Sende çok abartmışsın.şaka

Vida sıkarken önce elle sıkabildigin kadar sıkacak sonra elle dönmemeye başladığı anda tornavida ile

Her bir bidayı çapraz sıkma yöntemi ile yarım tur yarım tur sıkılır.
    Eger tek bir köşeye asılıp sıkarsan 1tanesi elinde kalır.

Tornavida devreye girince sol üstü yarım tur sıkıp,sag alt köşeyi yarım tur sıkacaksın.

Sonra sag üstü yarım tur,sonra alt sag tarafı yarım tur sıkacaksınız.

Sıkma işlemminde uygulanan güç her vida için eşit olmalı ve aynı tur sayısınca uygulanmalı.

Eger vida kırılıyorsa mükemmel bir sıkış olmuş demektir

Kırılan vidayı uydurmak kolay yinede corsairden isteyin eger olumsuz olursa vidacıdan aynı görevi yapacak benzeri envay çeşit vida var.

Ben bir önceki sıvı soğutmamın vidalarını hep kendim uydurmuştum sorun vida olsun yeterki

• quote:

Orijinalden alıntı: suleymangonca

Her bir bidayı çapraz sıkma yöntemi ile yarım tur yarım tur sıkılır.
    Eger tek bir köşeye asılıp sıkarsan 1tanesi elinde kalır.

Tornavida devreye girince sol üstü yarım tur sıkıp,sag alt köşeyi yarım tur sıkacaksın.

Sonra sag üstü yarım tur,sonra alt sag tarafı yarım tur sıkacaksınız.

Sıkma işlemminde uygulanan güç her vida için eşit olmalı ve aynı tur sayısınca uygulanmalı.

Allah'ım, nasıl bir tekniktir bu böyle? Dur, bekle! Anlamaya çalışıyorum.

Kardeş, sen iyi bi teknisyene benziyon.

• Unutmayın bazı arkadaşlar yanlış montaj yapıyor.

1.İşlem Bloğu işlemci yüzeyine ters koyuyorlar.
    Yani corsair yazısı düz duracak.
    Birinde ters duruyor.Birinde güney köprü yönünde

doğrusu corsair yazısı kasanın üst tarafında olacak kuzey istikameti diyelim.

2.işlem anakartın arkasına takılan ayak yönü.
    Yanlış takılırsa kısa devre yapanda yapmayan da olur ancak en önemlisi arkadaki ayagın ters takılması bloğa uygulanan kuvveti etkiliyor.

Örnek:doğru taksan 3birim basınç uyguluyorsa yanlış takarsan 2 basınç uyguluyor.Böylelikle sıkma işleminde kayıplar oluyor.

Dikkat edin inceleyin gözle blok kare degil dikdörtgen şekilde yani ters takarsanız farklı şeyler olur.
    Arka ayakta ayne şeyler söz konusu.

MÜrsel abi ben zaten teknisyenim yaa

• quote:

Orijinalden alıntı: suleymangonca

MÜrsel abi ben zaten teknisyenim yaa

Ben biliyorum. Başkaları da bilsin diye yazmıştım.
  • şimdi bocekgrafikin konunun başında verdiği resimlerde ki montaj yanlış oluyor değil mi...
  • Yanlış ve doğru montaj resimleri

Bakın burada blok kare değil

Yani yönü çok önemli yoksa kare yaparlardı yönü faketmezdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 22 Kasım 2012; 17:19:42 >

• görünmedi resimler..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.