Şimdi Ara

Corsair H100: İşlemciniz bu yöntemle 8˚C daha serin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
6
Favori
11.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Noobkiller

H80 içinde acaba aynı şey geçerli midir ?

H80 'ninde mantığı aynı deneyin ve boşluğu görürsünüz.
  • H100 kullananlar için güzel bir konu olmuş, teşekkürler. ("Süleyman"a ayrıca teşekkürler).
  • quote:

Orijinalden alıntı: law1979

H100 kullananlar için güzel bir konu olmuş, teşekkürler. ("Süleyman"a ayrıca teşekkürler).

Rica ederiz abi lafımı olur.Asıl Mürsel abinin fikriydi konu açmak

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poyri -- 20 Kasım 2012; 12:25:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

Süleyman, satın aldığım soğutucuyu ekran kartına monte ettiğimde GPU ve bakır yüzey arasında kalan 1 mm boşluğu bana gösterdiği zaman kendimi zavallı hissetmiştim

Abi overclock ta bu boşluklar çok önemlidir.Ben birleştirme yapınca lazerla bakıyorum ışık sızması varmı diye.
  • 1˚C derece için kasa fanını ters çevirmiş adamsın. Normal bu yaptığın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suleymangonca

quote:

Süleyman, satın aldığım soğutucuyu ekran kartına monte ettiğimde GPU ve bakır yüzey arasında kalan 1 mm boşluğu bana gösterdiği zaman kendimi zavallı hissetmiştim

Abi overclock ta bu boşluklar çok önemlidir.Ben birleştirme yapınca lazerla bakıyorum ışık sızması varmı diye.

Yapma be... Hemen şu öğrencilerden kesiklediğim lazer ile evde kontrol yapayım ben işlemci için...

Edit: Süleyman'a lakap takmak istiyorum: "İşlemcileri soğutucusu ile kavuşturan adam" Hani evlilik programı sunucusu gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 20 Kasım 2012; 11:58:11 >

• Şuanda onlarca kasa açılıp H70-80 ve 100'ler kontrol edilmekte..
  • quote:

Orijinalden alıntı: İstan34bul

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poyri -- 20 Kasım 2012; 12:25:10 >
  • quote:

quote:

quote:

Yapma be... Hemen şu öğrencilerden kesiklediğim lazer ile evde kontrol yapayım ben işlemci için...

Edit: Süleyman'a lakap takmak istiyorum: "İşlemcileri soğutucusu ile kavuşturan adam" Hani evlilik programı sunucusu gibi...

Mürsel abinin dediği gibi kasa içine dijital pt100 yani ısı ölçer koydum.
    Ön fan içeri üflemesi ile dışarı üflemesi arasında 1 derece fark vardı.(kasa içi sıcaklığı)

Yani gtx590 gibi çift yönlü sıcak hava çıkışı olan kasalarda,Kasanın önünde bulunan kasa fanı dışarı üfleme yapmalı.
    Bunu test ederek buldum.

Çünkü gtx590 sıcak havayı iki yönlü yayıyor.AMA REFERANS kart olsa tek yönlü hava üflese o zaman kasanın ön fanı içeri üfleme yapabilir.
    Yan kasa fanı zaten içeriye temiz hava veriyor.

• quote:

Yinede ben olsam denerdim.Hatırlayın forumda gtx680 de aynı sorun vardı birisi pul koyup gpu sıcaklıkları düşürmüştü.(ismi hatırlayan eklesin)

Zotac 670 ve 680 AMP: F.@.T.İ.H
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guns 'N Roses

Şuanda onlarca kasa açılıp H70-80 ve 100'ler kontrol edilmekte..

2011 soketler hariç pul şart.
    Yani o arka 4 kollu ayağı kullananlar pul kullanmalı

dediğiniz gibi pamuk eller kasaya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz amatör oldu ama idare ediverin.
     Corsair H100: İşlemciniz bu yöntemle 8˚C daha serin

Süleyman seni cumaya çağırıyorlar... Gerçi vakit geç gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 20 Kasım 2012; 12:42:20 >
  • Umut abi güzel olmuş ibret aldım ben gittim
  • Bu H100'deki pompa sesi dediğiniz tıkırtı gibi gelen ses mi bende arada gidip arada geliyor o ses eski seri sahibiyim. Saçma geldi ya hep olur ya hiç olmaz gidip gelmesi iyiyye işaret değil gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jlozde

Bu H100'deki pompa sesi dediğiniz tıkırtı gibi gelen ses mi bende arada gidip arada geliyor o ses eski seri sahibiyim. Saçma geldi ya hep olur ya hiç olmaz gidip gelmesi iyiyye işaret değil gibi.

Korkma kötü birşey değil.
    normalde h100 pompası 12volt ile çalışıyor.
    Ancak 11volt gelince ses yapmaz 12volt ve üzeri gelince ses yapar.
    Sebebi Teknik bir üretim hatası diyelim.
    Bu sorunu direnç diyot kullanarak hallediyor ama hallolan bir şey yok ortada sadece araya koyulan direnç h100 giden 12 voltu sabit 11volta düşürüyor ve ses gidiyor.

yani giden voltaj 11 olursa ses olmaz.Siz korkmayın sizin powerdan 12.1volt gittiği anlarda ses yapıyor.O dalgalanma yı sabitlerseniz ses gidecektir.5tl ye yaptırabiliyorlar sizde yaparsınız tarif ederim.
    Özetlersek:pompa sesi arıza anlamına gelmiyor sadece sabit 12volt gelmediği anlamına geliyor.
    siz bu sesten rahatsız oluyorsanız h100 güç kablosuna ufak bir diyot ekleyerek voltajı 11.5 volt felan yapmış olursunuz.Ve ses kesilir.

iyi bir powerda ses olmuyor diyenlerde var sabit 12volt göderdikleri için ancak bana göre h100 pompadına 12 volt agır geliyor 11volt da ses kesiliyor.

Sanki pompa tam devirde boşluk var balans yapıyor o yüzden tam devir dönmemesi sağlanmalı

Edit: diyot kullanınca pompa devri düşürülmüş oluyor.100rpm kadar

diyotlu 1680rpm pompa dönüş hızı oluyor diyotsuz bu deger 1750rpm ye çıkabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 20 Kasım 2012; 16:36:49 >

• Aynen öyle Süleyman abininde dediği gibi aslında bu bir arıza vs değil. Sadece fazla voltajda çok hızlı çalışan pompa sesidir. Bende şuanda yok gelirse diyot işlemi uygulayacağım ancak gelene kadar diyot koymaya gerek yok. Diyot bir nebze pompayı yavaşlatma görevi görmektedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oguzzzzz

Aynen öyle Süleyman abininde dediği gibi aslında bu bir arıza vs değil. Sadece fazla voltajda çok hızlı çalışan pompa sesidir. Bende şuanda yok gelirse diyot işlemi uygulayacağım ancak gelene kadar diyot koymaya gerek yok. Diyot bir nebze pompayı yavaşlatma görevi görmektedir.

Aynen dediğin gibi pompadan ses gidiyor ama pompa devri performansı düşürülmüş oluyor.
    Yüksek overclok degerlerinde 100rpm pompa dönüş hızının ne kadar degerlli oldugu orda ortaya çıkar.
    En az 1derece daha serin çalışır diyotsuz olanlar

• bu konuyu iyiki gördüm h100 montajını yaparken banada biraz boşluk varmış gibi geldi ama bu kadar kişi kullanıyor hiç kimse birşey demediğine göre normaldir demiştim demek ki olay şimdi açıklığa kavuştu hemen şu pul olayını deneyeyim pulların belli bir kalınlığı varmı ? ona göre birşey uydurmak lazım
  • Açıklayıcı öncesi ve sonrası sıcaklık testleri geliyor az kaldı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.