Bildirim
CORSAİR VS 450
Samsung Galaxy S25: Yapay Zeka Parmaklarınızın Ucunda
https://www.amazon.com.tr/stores/page/92F263DE-74F5-45CA-B8EE-2FA578898A76?ref_=s25dh
Lepro LED el feneri LE2050 ultra parlak LED el feneri, klipsli, yakınlaştırılabilir kamp el lambası, 5 modlu, su geçirmez el feneri, kamp, dış mekan, doğa yürüyüşü, balık tutma, hediye, 2'li paket : Amazon.com.tr: Yapı Market
https://www.amazon.com.tr/dp/B0932X7YH6?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
dün paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Besleyecektir diye düşünüyorum Ama psuyu ucu ucuna almak ve kullanmak yanlış psu fazla ısınır fanı yüksek hızda döner vb sıkıntılar çıkarabilir almışken VS 550 veyatta high power 600w +80 Almanızı tavsiye ederim -
quote:
Orijinalden alıntı: OTTOMANRUPE
Besleyecektir diye düşünüyorum Ama psuyu ucu ucuna almak ve kullanmak yanlış psu fazla ısınır fanı yüksek hızda döner vb sıkıntılar çıkarabilir almışken VS 550 veyatta high power 600w +80 Almanızı tavsiye ederim
i5-6500, Sapphire rx 470, Msi B150 Gaming m3, Ddr4 dual ram, 2x hard disk, 1x SSD, 2x USB port, 4x Fan (ikisi ledli) vs. toplamda (tüm parçalar maksimum yükte çalışırsa) 350 watt ki bu ürünlerin hepsinin aynı anda tam yükte çalışması imkansız.
Zaten, internet üzerinden rx 470 testlerini inceleyin x99 sistemlerde bile çekilen watt 250-300 arası iken i5 bir işlemci mi 400 watt zorlayacak?
Forumda aşırı WATT hastalığı var bu aralar, çözemedim gitti.
Edit; Technopat'ın test sistemini ekliyorum, MSI RX 470 testinde bu kadar güçlü bileşenlere rağmen 260-270 watt tüketimi var.
Core i7 5960X
ASUS X99-Deluxe
Kingston HyperX Predator 16 GB
Kingston KC300 240 GB SSD
Toshiba Q300 Pro 256 GB
Western Digital 2TB Black 7200 RPM
Seagate Barracuda 7200 RPM
CoolerMaster Nepton 240M
CoolerMaster MasterCase 5
Be Quiet Powerzone 1000W
Viewsonic VX2475smhl-4K monitör
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çikizen -- 1 Ekim 2016; 7:59:45 >
-
Teknoloji geliştikçe güç tüketim değerleri düşüyor lakin foruma ne zaman baksam 600 watt al 700 watt al tarzı cümleler ile karşılaşıyorum bu psu hastalığı nerden geliyor anlamış değilim, vs450 gayet yeterli bir psu hatta fazla bile, abartmaya gerek yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Me[S]uT -- 1 Ekim 2016; 9:31:05 > -
Ucu ucuna diye birşey yok o sistemi o psu çok rahat besler.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler yardımlarınız için
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben gidipte arkadaşa 700-800 W Psu Al demedim Psularda 12V Kanalı Önemlidir neredeyse bütün bileşenle gücünü 12V Kanalından alır daha psularda bakmanız gereken yeri ögrenememişsiniz Tuturmuşssunuz bi Technopat VS 450 nin 12V Kanalı 408 W Güç veriyor.Bu Sistem tam yükte anlıkta olsa 300-350W lara çok rahat ulaşacaktır kagıt üstündeki rakamlara inanmayın ve her gördügünüzü dogru sanmayın bende buna ucu ucuna kullanmak derim 3-4 Yıl Sonraki yıpranma payı ile bu psunun verdigi güç 360-370 W lara kadar düşecek sonra gelir forumda konu açarsınız psu ile ilgili gidiyorsunuz bütün parçaları A Kalite alıyorsunuz ama psuda cimri davranıyorsunuz en büyük yapılan yanlış -
-
Tamamda Yine Alınan Psu baktıgında Yüzde 80 lik bir yükle kullanılacak yanlış mıyım ? bana bi söylesene -
quote:
Tamamda Yine Alınan Psu baktıgında Yüzde 80 lik bir yükle kullanılacak yanlış mıyım ? bana bi söylesene
Hocam anlatamadım galiba halen, ortalama 250 wattlık bir kullanımı olacak sistemden bahsediyoruz. %60 lık bir kullanıma tekabül ediyor bu oran.
Hadi bilemedin 300 watt kullansın buna rağmen bile %74 lük bir kullanıma denk geliyor.
Yani herşey maksimum yükte yine sızı kırmayayım %80 lik bir kullanım olsun. Buda 330 watt falan yapıyor sanırım. -
ya neden yüzde 40-50 bir kullanımda psunun rahat birşekilde ısınmadan çok ses yapmadan çalışması varken niye yüzde 74 bir yükte çalışssın ilerde gider bi 470 daha takmak ister psu çöp ben bunlarla çok karşılaştım :D -
quote:
ya neden yüzde 40-50 bir kullanımda psunun rahat birşekilde ısınmadan çok ses yapmadan çalışması varken niye yüzde 74 bir yükte çalışssın ilerde gider bi 470 daha takmak ister psu çöp ben bunlarla çok karşılaştım :D
Hocam bazen bütçe öyle lanet birşeydir ki, 600 watt almak istersin, ömürlük olsun dersin ama o an 50 tl lik bütçeniz yoktur ve bir an önce almak istersiniz sistemi.
Haa işte tam da o sıra alıyorsunuz sistemi. Bu arada, gerçekten o psu o parçalarla %55-60 arası bir güçte çalışacaktır psu. %40 gücünü kullanacağım bir ürüne de ben para vermeyi açıkçası pek mantıklı bulmuyorum.
Misal : rx 470, i3 6100 alırsın, ama işlemcin gpu gücüne yetişemediği için gpu %80 lerde çalışır ama kimse istemez %20 lik kayıbı. Bende %60'ın altında kullanacağım psuyu (Yük altında) gereksiz israf olarak görüyorum hocam.
-
İşte burda forumdaki çogu kişi aynı hatayı yapıyor oysaki 1 Ay beklese çok daha iyi bir sistem alabilecekken ileriye dönük beklemiyor aman çabuk olsun şeysi var bizim toplumda -
quote:
İşte burda forumdaki çogu kişi aynı hatayı yapıyor oysaki 1 Ay beklese çok daha iyi bir sistem alabilecekken ileriye dönük beklemiyor aman çabuk olsun şeysi var bizim toplumda
Ama hocam işin şu kısmı da var, her geçen yıl nanometreler değişiyor, watt başına düşen performans artıyor. Yani şöyle örnek verelim, geçen yıl topladığınız bir sistemde 550 watt psu var ve r9 380 kullanıyorsunuz 190 watt tdp değeri var, bunu güncellediğinizde rx 480 alırsınız, onun da 150 watt tdp değeri var.
Şimdi 40 wattlık azalma oldu Gpu güncellemenizle birlikte. Yani sözüm ona, donanımı güncelleyebilirsiniz lakin her geçen yıl donanımların kullandığı elektrik miktarı da düşmekte.
-
Birşeye değinmeden edemeyeceğim, i5-6400 rx 470 li bir sisteme 12v kanalından 410 watt verebilen bir psu yeterli gelmektedir.
Lakin; İleri de olur da i7 li bir sisteme, yüksek tdp değerli bir ekran kartına (R9 Fury) gibi yada crossfire & sli falan yapacaksa, sistemlerini gereksinimlerine göre kursunlar.
Linkte gereksinimlerine göre psu alabilirler. Ve bu konuyu okuyup her 450 wattlık psuyu almayın. Gerçek 450 wattlık psu olmayabilir ve sistemde kalıcı hasara neden olabilirsiniz
http://www.cizgi-rma.com/
https://tr.msi.com/power-supply-calculator
-
Ben bu sistem için 4 aydır para biriktiriyorum. Yolda adamın biri bana rastgele psu satmaya kalksa alacak duruma geldim artık. Zaten sistemi uzun bir süre değiştirmem. Fazladan takacağım tek şey hdd olur. Bu yüzden de Corsair vs450 de karar kıldım. Fiyatı uygun. Benimde sabrım tükendi. Bu yüzden siparişi verdim. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İkisi de güvenilir sitelerdir ve benzer değerler elde etmişler, VS450 serisi psu sisteme yeterli gelir, ancak psu'ların seneden seneye belli oranda yıpranmaları söz konusudur, bu da verimliliği etkiliyor.
http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/zardon/msi-rx-470-gaming-x-8g-review/29/
http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/73155-amd-radeon-rx-470-4gb-review-11.html
Yüksek psu önerilmesinin nedenlerinden biri overclock tabanlı olacak ise sistem, bu doğrultuda mantıklı öneri yapılmalıdır, diğer bir hususta ürünler arasında ki fiyat farklarının çok olmadığı marka ve onların modellerini kapsıyor, 450/550w arasında 50 tl fiyat farkı var ise elbette yüksek psu önerilmelidir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: LEON-X
İkisi de güvenilir sitelerdir ve benzer değerler elde etmişler, VS450 serisi psu sisteme yeterli gelir, ancak psu'ların seneden seneye belli oranda yıpranmaları söz konusudur, bu da verimliliği etkiliyor.
http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/zardon/msi-rx-470-gaming-x-8g-review/29/
http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/73155-amd-radeon-rx-470-4gb-review-11.html
Yüksek psu önerilmesinin nedenlerinden biri overclock tabanlı olacak ise sistem, bu doğrultuda mantıklı öneri yapılmalıdır, diğer bir hususta ürünler arasında ki fiyat farklarının çok olmadığı marka ve onların modellerini kapsıyor, 450/550w arasında 50 tl fiyat farkı var ise elbette yüksek psu önerilmelidir.
Bir psu için en ideal çalışma yükü %50 midir hocam? Gerçekten yarı performansta kullanmak önemli midir?
Yoksa %80'in altında bir yükte çalışması (cpu ve gpu yük altındayken) aslında yeterli değil midir?
-
Olaya böyle yaklaşmak doğru değil. Kimse dandik bir site ölçmüş 250watt tüketiyormuş diye öyle bir sisteme 450watt psu almamalı. Bu testlere inanmayınız, çünkü gerçeği yansıtmıyor. PSU sistemin stabil çalışması açısından çok önemlidir ve sistem 250watt çekiyor diye 12v kanalından 250w psu yeterli diye alınmaz. Eğer böyle yapılırsa o güç kaynağı hep yüksek yükte çalıştığı için bir gün kasadan havai fişek sesleriyle dumanlar yükselecektir ve belki de yanında anakartı, işlemciyi, hdd'yi götürecektir. Ama daha yüksek kapasiteli bir güç kaynağı her zaman tama yakın yükte çalışmayacağı için daha geç eskiyecektir ve düşük kapasiteli olan kadar ısınmayacaktır.
ATX standardının belli bir toleransı var, yeni alınan güç kaynakları 12v kanalından örnek vermek gerekirse yeniyken 12.04v verebiliyorsa eskiyince 11.7 gibi bir değere düşecektir, bu belli bir seviyenin altına düştükten sonra kalitesine göre sistemi yakabilir veya restart attırabilir. Bir süre sonra ise psu tamamen kullanılmaz hale gelecektir. İşte bunların olmaması için duvardan çekilen güçten daha fazlasını sağlayabilen güç kaynakları öneriliyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: myalperen
Olaya böyle yaklaşmak doğru değil. Kimse dandik bir site ölçmüş 250watt tüketiyormuş diye öyle bir sisteme 450watt psu almamalı. Bu testlere inanmayınız, çünkü gerçeği yansıtmıyor. PSU sistemin stabil çalışması açısından çok önemlidir ve sistem 250watt çekiyor diye 12v kanalından 250w psu yeterli diye alınmaz. Eğer böyle yapılırsa o güç kaynağı hep yüksek yükte çalıştığı için bir gün kasadan havai fişek sesleriyle dumanlar yükselecektir ve belki de yanında anakartı, işlemciyi, hdd'yi götürecektir. Ama daha yüksek kapasiteli bir güç kaynağı her zaman tama yakın yükte çalışmayacağı için daha geç eskiyecektir ve düşük kapasiteli olan kadar ısınmayacaktır.
ATX standardının belli bir toleransı var, yeni alınan güç kaynakları 12v kanalından örnek vermek gerekirse yeniyken 12.04v verebiliyorsa eskiyince 11.7 gibi bir değere düşecektir, bu belli bir seviyenin altına düştükten sonra kalitesine göre sistemi yakabilir veya restart attırabilir. Bir süre sonra ise psu tamamen kullanılmaz hale gelecektir. İşte bunların olmaması için duvardan çekilen güçten daha fazlasını sağlayabilen güç kaynakları öneriliyor.
Zaten dikkat ettiyseniz, 250 watt tüketen bir sisteme 12v kanalından 408w üreten bir psu yeterli demişim, konunun geri kalanını okusaydınız dikkatinizi çekerdi.
Ayrıca sadece technopat değil, LEON-X hocanın verdiği linkten de, rx 470'in prizden çektiği 235 watt olarak belirlenmiş.
Sitenin kendi test sisteminde kullanılan işlemcinin de i7-6700k olduğuna değinmek istiyorum. Yani yük altında böyle bir sistemle 235 watt ile çalışan sistem, psuyu %57 yükte kullanmış olacaktır. Dediğim gibi, testte kullanılan sistem bile %57 yükle çalışıyorsa, yarı güçte çalışacağı anlamına gelmekte.
Zamanla %10 luk bir kayıp olsa dahi, %60-65 civarı yükte çalışmış olur, halen sisteme yeterli, hadi %15 kayıp olsun, bu seferde %70 yükte çalışacağı anlamına gelir.
Ve psu lar, %80 yükte rahat bir şekilde çalışabilecek biçimde üretilmiştir.
Case: Phanteks Enthoo Evolv ATX Mid Tower
Processor: Intel 6700K @ 4.4ghz
Memory: Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) @ 3000mhz
Motherboard: ASUS Z170-E DDR4 ATX Motherboard
Power Supply: Super Flower Leadex 850W Gold Certified
Software: Microsoft Windows 10 64 Bit
SSD: Samsung 250GB 850 EVO
HDD: Seagate 1TB 7,200 rpm 64MB Cache
Benzer içerikler
- 14400f vs 7500f
- oyun için amd mi intel mi
- hotfix nedir
- bilgisayarımı satmak istiyorum ne kadar eder
- gürcistan media markt
- dimensity 8400
- rtx 5090 fiyat
- rtx 5050
- vsync nedir
- rtx 5060 laptop
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X