Şimdi Ara

Çorum'a EDS kuruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
2.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara - Samsun karayolu Çorum merkez geçişinde EDS sistemi kuruldu. 10 km' lik çevreyolu geçişinde 70 km/h limit getirildi 15 Ağustos' tan beri aktif olan sistemde günlük 3 bin araca ceza kesildiği açıklandı bugün. Ayrıca Çorum - Sungurlu arasında da 60 km' lik EDS kuruldu ve aktif. Yolu kullanacakların dikkatine ! Samsun istikametinde şeker fabrikasını geçince, Ankara istikametinde şehir merkezi ayrımında hızınızı 70' e düşürün tabelalar yetersiz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Osmancık'taki 50 radarı efsanesini unutmayın. 2-3 km'lik köy gibi ilçe geçişinde tam 4 radar koymuşlardı ve 70'e sabitleyip güvende olduğunu sanan şoförler 4 tane 2. kademe ceza ile çıkıyordu.

Nasıl bir çevre yolu ki şehirle bağlantıyı kesememiş de bir sürü kazaya sahne oluyor. Her işimiz böyle şark usulü, yarım yamalak. Ankara'nın doğusunda otoban da yok. Uzun yol tam bir işkence.

Oraya EDS, Buraya MDS kurarsan, Sonra Ankara - Samsun yolu git git bitmiyor, Otoyol yapalım bilmem ne yapalıma döner iş!

En son kazalarda gördük. Yollarda uçuyor otomobilller, otobüsler, kamyonlar. Amacı iyi saptamak lazım bu işlerde.

Çorum çevreyolu. Bir kere çevre yolunda zırt pırt kavşak olmaz! Yok kıl kavşağı, yok tüy kavşağı. Böyle bir çevre yolu anlayışı yok. Sen bir kere en baştan sehir için trafiği ile şehirlerarası trafiği güvenli bir şekilde ayırmalısın Onuda tüneller ve viyadükler ile yapabilirsin. Ondan sonra zaten hız limitini 60 veya 70'e düşürmene gerek kalmayacak.

Uzun lafın kısası paramız yok köprülü kavşak yaptıramıyoruz ama kaza olmasın diye de millet hızlı gitmesin istiyoruz. onun günümüzdeki kısaltması EDS. Ama Çorum çevreyolu üzerindeki kavşaklarda da kaza olmadığı gün yok gibi neredeyse.

• 3 binden 1000 tl kaktirsak ohh temiz para

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmit 'de de aynı dert var, eskiden tuzak radar denirdi şimdi tuzak olan hız!

• limitlere uyan için hava hoş.

zamanla yarışanlar düşünsün.

ek olarak:

tabela varsa uymak zorundayız, uymuyorsak keyfi ceza yer öderiz.

tabela yoksa itiraz edersin tabela yok, görünmüyor dersin. uğraştırır ama ceza iptal edilir büyük ihtimalle.

asıl sorun bence düşük hız limitleri. otobanda 130-140 oldu gayet de iyi oldu. hızı 143 e sabitledim iskenderun otobanında.

1. keşke tümünde 140 olsaydı.
    2. çevre yollarında şehir dışında 60 diye hız limiti olmasına da karşıyım. tek cezam düzce ankara arası 90 km hızla yediğim cezadır. şehir dışında limit bölünmüş yol için 110 dur, bunun her yerde uygulanması gerekir.

yerleşim yeri ayrımının daha iyi yapılması gerekiyor bunun için de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 25 Ağustos 2022; 10:48:50 >
  • Oraya EDS, Buraya MDS kurarsan, Sonra Ankara - Samsun yolu git git bitmiyor, Otoyol yapalım bilmem ne yapalıma döner iş!

En son kazalarda gördük. Yollarda uçuyor otomobilller, otobüsler, kamyonlar. Amacı iyi saptamak lazım bu işlerde.

Çorum çevreyolu. Bir kere çevre yolunda zırt pırt kavşak olmaz! Yok kıl kavşağı, yok tüy kavşağı. Böyle bir çevre yolu anlayışı yok. Sen bir kere en baştan sehir için trafiği ile şehirlerarası trafiği güvenli bir şekilde ayırmalısın Onuda tüneller ve viyadükler ile yapabilirsin. Ondan sonra zaten hız limitini 60 veya 70'e düşürmene gerek kalmayacak.

Uzun lafın kısası paramız yok köprülü kavşak yaptıramıyoruz ama kaza olmasın diye de millet hızlı gitmesin istiyoruz. onun günümüzdeki kısaltması EDS. Ama Çorum çevreyolu üzerindeki kavşaklarda da kaza olmadığı gün yok gibi neredeyse.

• Çorumda 67 ile yemişliğim vardır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    70 limit 70le yol biter mi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • autoshow A kullanıcısına yanıt
    Hocam, leblebicilerin olduğu kavşakta yılda en az 3-4 ölümlü kaza oluyor birkaç hafta önce sözde freni boşalan vinç, anne-kıza çarptı vefat ettiler, birkaç ay önce 12-13 yaşlarında bir çocuk daha gitti. Artık, vatandaşlar tepki gösterince EDS kuruldu sözde önlem alındı!

• Tesekkurler 3 gun sonra corum samsun yapacaktim

• Kastamonu'dan Çankırıya giderken, uzun yolda 70 km radar kurmuşlar.

Normalde tasarruf amaçlı 80-90 ile giderim hep.

bu radarı gördüm, hızımı düşürdüm, gene de 78 ile mi ceza kesmişler.

Sağlam sövdüm, tuzak başka hiçbirşey değil

Radarın başında da bir memur var, İnsan Allah'tan korkar, 70 lik yolda 100 ile 120 ile gidene yaz elini tutan yok.

Ama 78 ile yazarken insan bir düşünür...

• Osmancık'taki 50 radarı efsanesini unutmayın. 2-3 km'lik köy gibi ilçe geçişinde tam 4 radar koymuşlardı ve 70'e sabitleyip güvende olduğunu sanan şoförler 4 tane 2. kademe ceza ile çıkıyordu.

Nasıl bir çevre yolu ki şehirle bağlantıyı kesememiş de bir sürü kazaya sahne oluyor. Her işimiz böyle şark usulü, yarım yamalak. Ankara'nın doğusunda otoban da yok. Uzun yol tam bir işkence.

• Daha dün geçtim ama şöyle bir saçmalık var. 10 km'lik yolun üstünde 3-4 tane kırmızı ışık var. Hepsinde en az 45 sn bekledim. Dolayısıyla ışıktan kalktıktan sonra millet gazlayıp gidiyor. Ortalama hız ölçümünü kesintisiz gidilebilecek bir güzergaha koymadiktan sonra anlamı yok bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srdn81 -- 24 Ağustos 2022; 7:46:41 >
    Limitin yazdığı tabelalar yeterliyse ben de uyarım. Kıytırık 1 tane ağaç arkası, radara 5 metre kala tabela konulduysa nasıl fark edip uyacağız?

• ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt
    Nerede tam olarak ve halen aktif mi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • zaten o yol üzerinde delicede de vardı. babam hem giderken hem gelirken ceza yemiş. hiç affetmiyorlar. şehir içine girişlerde mutlaka 70 düşün. bişey olmaz demeyin.

• ABD de 110 hız sınırı olan yolda hızın 70 e düşmesi gereken yerlere de radar koyuyorlarmış.

110 olan yerde hız sınırını aşarsan aşırı hız cezası yiyerek kurtuluyorsunuz.

Fakat hızın 70 e düştüğü yerde hız cezası yersen vay haline adamlar mahkemeye filan çıkarabiliyor ve bunun nedeni dikkatsizlik adamlar diyor ki tabelalara uymanız gerekir. Buna dikkat etmezseniz sizi hapise bile atarız.

Dikkatsizlik büyük bir ceza nedeni.

Türkiye de kim dikkat ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gaisensei kullanıcısına yanıt

bu kış aktif idi, yazdan sonra noldu bilmiyorum

kastamonudan çankırıya giderken , çankırı il merkezine girmeden önce

haklısınız da vakti zamanında duble yol yaptık,

hız sınırı da 110 oldu diye her açılışta bağıranlar bize yalan mı söylediler yoksa kandırıldık mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 25 Ağustos 2022; 10:42:13 >
  • erka1907 kullanıcısına yanıt

vakti zamanında doğru söylemişler, o zamanlar öyleydi.

sonradan düşürdüler bazı yerlerde hız limitlerini.

iki fabrika var diye orayı yerleşim yeri saymış olabilirler. sebebini bilmiyorum ve desteklemiyorum da zaten.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.