Şimdi Ara

COSORI AIR FRYER - BILGI - TECRUBE - TARIF - PAYLASIM ALANI (183. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.267
Cevap
419
Favori
496.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 181182183184185
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cosori 6.4 için tepsi aksesuarı önerisi alabilirmiyim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Amazondan 6.4 Lt olan Dual Blaze modelini aldık içinden İngilizce ve Türkçe olan yemek tarifi kitapçığı çıktı.

Şuan koku olayı olmasın diye bazı işlemler yapıyoruz. Kitapçığa baktım bir köfte tarifi var ve köfteleri pişirirken pişirme kabını kullanmayın demiş. Cihazla beraber gelen kabında içine yerleştirilen aparatı kullanın diyor. Köfteleri arada alt üst yapın diyor. Ama saçma geldi bana çünkü cihaz zaten alttan ve üstten pişirme özelliğine sahip. Yani o işlemi yapmaya gerek olmaması gerekir. Bir de köftenin yağı altta yer alan yere akar bu da zarar verir diye düşünüyorum.

• 6.4 modeli icin pisirme kagidi almak istiyorum kaliteli ve uygun fiyatli oneriniz var mi?

23 cm bulamadim acikcasi

• oryuken O kullanıcısına yanıt

23x23 uygun biz de bakınıyoruz ama yok gibi ama annem amazondan alacak bir kaç şey uymazsa iade edecek.

Bu arada sabah önce 10 dakika ön pişirme modunda kaba biraz su koyduk. İçine 2 parça limon ve biraz sirke ekleyip çalıştırdık. Sonra hazneyi boşaltıp soğumasını bekledik. Tekrar içine aynı malzemeleri koyup 20 dakika bu defa steak modunda çalıştırdık. Şimdi de tavuk modunda 20 dakika çalıştırıyoruz.

Koku gitsin diye böyle yapıp sonuç alanlar var mış. Annem de onu deneyelim dedi.

• Arkadaşlar, anneme 4.7 LT olan modelini hediye aldım Amazondan ve merak ediyorum; Acaba garanti olayı hala Amazon üzerinde mi yoksa Cosori Türkiye distribütör geldi mi garanti için?

• Arkadaslar amazonda pisirme surelerinin yazdigi bi gorsel vardi. Burada cok net paylaşilmisti. Elinde olan atabilir mi ? Bugun aldim geldiginde ciktisini almis olayim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • spintirea kullanıcısına yanıt
    Amazon

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar anneme almayı düşünüyorum bunların yeni olan versiyonu 4.7 mi yoksa 5.5 mu, 3 kişilik bir aileye hangisi daha uygundur 5.5 olanın temizlemesi daha zor demişler kafam karıştı açıkçası bilen var ise yardımcı olursa sevinirim.

• SuddenRush S kullanıcısına yanıt

4.7 Yeni versiyon. Bende anneme aldım dün 4.7 olanı.

• Dual blaze kulanan tavuk baget yaptı mı hiç ? Ben yaptığımda alt tarafı çok pişmemişti ters çevirip biraz daha pişirdik. Altı üst gibi pişirmiyor bence bu cihazda. Chicken bölümünde 200 derecede 20dk pişirildi.

• Spectre28 kullanıcısına yanıt

Kitapçık da o konuda bir öneri yazması lazım yazmıyor mu?

Tavuk değil ama köfte için baktım yanında gelen tarif kitabına onda pişirme sırasında hazneyi açıp köfteleri ters çevirin diyor. Gerçi dün 15 adet köfte pişirdik ve ters çevirmedik ona rağmen güzel pişti. Tavuk denemedik daha

Dün patates ve köfte denedik ikisi de güzel pişti. Ben şahsen soğuktum bu cihazlara karşı çünkü eskiden Tefal'in bir ürününü kullanmıştık. Kendisi bu cihazların atası olur. Annem ne zaman patates yapsa onda miktarı ne kadar olursa olsun 40 dakika ancak pişirir ve pişen patatesler sert olurdu. Gerçi eski cihaz sadece sıcak hava üflüyordu. Bunlar gibi alt ve üste ısıtıcı yoktu. Haznesi dönerdi o sıcak hava içinde yer alan ürün neyse her yerine temas etsin diye.

Bu yeni nesiller çok daha iyi pişiriyor dün onu fark ettik. Bir de koku yapmasalar iyi olacak.

• Noctivagant kullanıcısına yanıt

Akşam bakıcam kitapcığa internette bakmıştım millet nasıl yapıyor diye de sos hazırlayıp tavukları koyduk. Birde kanat koydum yanına o daha güzel pişmişti sevdim baya. Akşam köfte yapıcam bende bakalım köfte muhtemelen daha güzel pişer.

Köfte yaparken sepetin içinde hazneyi çıkarmadınız değil mi direk üstüne dizdiniz sanırım . Ben tavuk yaparken o altındaki hazneyi çıkarsam direk temas eder alt kısım daha pişer belki birde öyle denerim.

• Arkadaşlar, heralde 2 aydır kullanıyorum 4.7 modelini.

Neredeyse tüm sürelerin yarısında pişiyor yemekler..

Bu bir açıdan iyi , kısa zamanda oluyor ama hazır programı seçip kafa rahat bırakamıyorumCOSORI AIR FRYER - BILGI - TECRUBE - TARIF - PAYLASIM ALANI 

Özellikle tavuk yaparken içinde hep şüphede kalıyor acaba gerektiği kadar piştimi diye..

Şöyle bir yol geldi aklıma 25dk kendi programı yerine 15dk başka bir hazır programı seçmek.

Fakat, hazır programlar arasında ( shake hariç) ürüne göre bir farklılık uyguluyor mudur?

Eğer sadece süre ve derece ise tavuğu da sebze modunda yapayım diyorum.

Bu arada, hazır amazonda prime günleri iken termometre alayım dedim.

Kullanan varsa önerebilir mi ?

teşekkürler COSORI AIR FRYER - BILGI - TECRUBE - TARIF - PAYLASIM ALANI 

• Kek yaptık az önce çok güzel olmuş. Önce 160 derece de 25 dakika pişirdik sonra 180 alıp 5 dakika. Direk 180 derece ayarlayıp 20 dakika yapsak tek seferde pişmiş olurdu.

Ben sevdim bu 6.4 LT olanı. Yıllar önce şu görseldeki Tefal'in benzeri vardı.

COSORI AIR FRYER - BILGI - TECRUBE - TARIF - PAYLASIM ALANI

Patatesi 40-45 dakika pişirir ve patates sert olurdu. Diğer ürünleri de çok iyi yapmazdı.

Sonraları verdi annem başkasına. O günden beri bu tarz cihazlara karşı bende ön yargı oluştu. Ama annem çok istedi ve bir kaç gün önce 6.4 LT olan COSORI aldı ve şuana kadar patates, köfte, kek ve börek pişirdik ve ön yarılarım kayboldu. Patates güzel pişti. Köfte aynı şekilde. Kek ve börekte.

Özellikle patatesleri iyi pişirmesi güzel böylece yağdan tasarruf sağlamış oluruz. Keki filanda fırından hızlı pişirmesi güzel.

• 5.5lt cosori bozulduktan sonra Amazon full para iadesi yaptı, ürün değişimi veya tamiri yokmuş yeniden sipariş vermeniz gerekiyor dediler. Bir daha cosori almak istemedim tefal 6.5lt olanını aldım malzeme kalitesi çok daha iyi ve çok daha sessiz fan çalışıyor ve biraz daha iyi yapıyor yemekleri. İçindeki alüminyum döküm var oda etlerde daha güzel tat veriyor. 4850fiyati var şuan cosoriyi 3900e almıştım 2800e düştü fiyatı. 2800ler cosori için çok iyi fiyat. Amazon için konuşuyorum bu fiyatları. Forumda gördüğüm kadarıyla pek bozulan 2 3kisi dışında olmamış bana denk geldi demekki.

• 4.7 lik 5.5 luk arasında cok kaldim fikir verecek var mi

• oldboy83tr O kullanıcısına yanıt
    Hocam 5.5 litre cosoriye gore aldiginiz tefal daha genis degil mi az bir fark yok herhalde. Tefalde ekstra sepet de yok çünkü.
    Tefal max kac dereceye çıkabiliyor?
    Tefalin rezidansina erisim var mi silebilmek icin? Yoksa arada filtre / tel gibi bir sey mi var

• geçen yıldan bile ucuz 3000 liralık amazon fiyatını görünce biz de dayanamayıp Cosori XXL yi aldık. evde genelde tavuk,balık ve köfte yediğimiz için kullanışlı olacağını düşünüyorum. Ama temizlik konusunda önerisi olan var mı acaba?

• yavuzdesign kullanıcısına yanıt

Annem 6.4 olanın haznesini bulaşık makinesinde yıkıyor. Yıkanabilir dendiği için ama dün makinede yıkamak iyi değil diyerek elde yıkadı.

Haznede sorun yok ama içinde beyaz lekeler olabilir. Elde yıkayınca geçti lekeler.

Bu arada Cosori de pilav pişer mi? Sorma sebebim su konacağı için. Cihazın kitapçığında yağ filan koymayın dendiği için belki tüm sıvılar için geçerlidir diye düşündük.

• Cosori Dual Blaze 6,4 LT amazon da satılanı resmi ürün sanırım. HB satılanlara baktım kutusu farklı ve içinden Türkçe kılavuz ve tarif kitabı çıkmıyormuş. Ama HB de iki farklı satıcının sattığının yanında tel ve şiş geliyormuş.

amazondan aldık tel ve şiş çıkmadı. Kutusunda da kutu içeriğine baktım ürünün kendisini, kullanım kılavuzu, yemek tarifi kitapçığı çıkar yazıyor.

• 
Sayfa: önceki 181182183184185
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.