Şimdi Ara

# Cowon iAudio F2 İncelemesi # (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.027
Cevap
0
Favori
88.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Cowon, F2'un 1.14'üncü firmware sürümünün hatalı olduğunu biliyor, bunun için e-posta gerek yok ve çok büyük ihtimalle 1.15'inci firmware sürümünde Türkçe dil ve karakter desteği de olacak.
  • Arkadaşlar cowon f2 almak istiorum ama bazı takıldığım noktalar var.Öncelikle çok yüksek seste müzik dinleme taraftarı deilim orta seviyelerde dinlerim.Cowon un bu kadar yüksek çıkışlı olmasından ötürü düşük ve orta seviyelerde ses nasıl? dolgun ve temiz mi?Kulaklığım Sennhiser Px-100 genelde metal dinlerim ve dinlerken aradığım en önemli şeylerden biri bütün enstürmanları rahat bi şekilde duyabilmektir.Yoksa video resim vs çok da önemli deil.Birde bir başka konu fiyatı hakkında(Forumda bununla ilgili konu açtım ama pek cevap alamadım size sormak daha mantıklı):Şöyleki bu ürünün 4 gb olanı ereyonda 218 ytlhttp://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=41280
    2 gb ise 225 ytlhttp://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=41279
    Fiyatıda oldukça cazip.Acaba burdan almak mantıklımı?Güvenilir bir sitemi?
    Cevaplarınızı bekliyorum.Saygılar.

• orta seviyede sesi gayet güzel ses 40 a kadar çıkıyor ben 20 de falan dinliyorum genelde.müzik olarak da rock dinlerim genelde.hele ki 30 u falan geçtiğimde beynimde yankılanıyor ses.yani hoparlöre falan bağlamadığınız sürece 30u geçmek akıl karı değil.36 dan sonra da um2 pes diyor.px-100 kullanmadım hiç ama onda da iyi sonuç verecektir.
  • iyi günler, sanırım bi f2 kullanıcısı olarak ilk mesajım :)
    bundan yaklaşık 2 3 ay önce creative MuVo^2 FM mp3 playerımın anakart yanması problemiyle bozulmasından sonra yeni bi mp3 almak zorunda kaldım. ama o bozulduktan sonra sağdan soldan mp3 player denemeye başladım sesini beğenip almak için. ama ne kadar sony philips minton creative mp3 player denediysem hiçbirisi eski mp3playerım kadar yüksek sers çıkışı vermiyoduki 98db snR gibi yüksek bi ses kalitesi de cabasıydı. creativin yeni ürünleri için de aynısı geçerli zen touch isimli şaheser hariç hiç bi modeli ses çıkış gücü olarak MuVo^2 den daha yüksek üretilmemiş ne yazıkki, ben de internetten araştırma yapmaya karar verdim, yabancı forumlarda da ve bu forumda da f2 yi görünce tatmin olsum diyebilirim. zaten teknik özellikler okuyunca çok çekici geliyo hemen ki örnek veriym, eski mp3 playerım 28 mw ses çıkışına sahipti ki creativein dediim zen touch hariç bildiğim kadarıyla bu değeri geçen modeli yok ama f2 nin 60mw ! e baya çekici oluyo tabiki :) herneyse bi arkadaşımın abisi abd'den gelecekti sağolsun bi tane getirdi ordan amazon.com da 130 usd civarındaydı sanırım 4 gb lık olan model, onu aldım eskiden kalma bi sennheiser omx70 sport kulaklığım var, renginden dolayı epey dalga konusu oldum ama değer :) şimdi esas aletin sesi konusunda yorum yapmak istiyorum. settings menüsü allah var sanırım piyasada bütün aletlerin toplama ayar seçenkelerinden daha gelişmiş :) ona lafımız yok. fonksiyonellik açısından ve ekran kalitesi açısından da sözümüz yok önemli olan sanırım hepimizin f2yi alma sebebi olan ses kalitesi, bende o konuda bi yorum yapmak istiyorum.

Tech Türk'ün (onun yazdıklarına gü,venip aldım denilebilir:)) yazdığı equailzer ayarlarını presetlerden birisine atadım ve kullanıyorum ve oldukça sağlam hazırlanmış. bende tonmaysterlik yapıyorum ve az buçuk anlıyorum bu konudan, esasen eskiden beri aletin içinde kayıtlı gelen "rock" equalizer ayarına yakın ayarlar kullanıyorum zaten ama şöyle bi durum var aletin yanında gelen kulaklık sennheiser kadar olması beklenemez tabiki ama piyasadaki sony ve philips marka o çok satılan 20-40 ytl arası kulaklıklardan oldukça iyi olduğunu düşünüyorum ve bu yorumu tech türk ün en son verdiği equalizer ayarında o kulaklarda 39da dinleyerek yapıyorum. zaten sennheiser kulaklıımla da 40 da dinliyorum, bu seste tabiki pop müzik dinlemiyorum, sadece metal müzik dinliyorum ve o seste kulaklarımı epey yoruyo ama 30 bile tat vermiyo diyebilirim benimki hastalık biraz.

aletin dip gürültüsü olduğu gibi bi söylenti var, buna katılmıyorum ama şunu söyleyenilirim bbe mach3bass ve 3d surround ayarları 1. seviye bile olsa etkin hale getirildiği zaman sesi tekrar işlemden geçiriyo ve özellikle bbe ve mach3bass çok düşük de olsa bi dipgürültüsü veriyo o yüzden size tavsiyem en temiz ses için mümkün olduğunca sadece equalizer ayarlarını kullanmanız. ama şu da var aletin yanında gelen kulaklık sennheiser kadar temiz ses vermiyo ve aynı durum sony ve philips kulaklıklar için de geçerli. o durumda bbe yi 2. seviye fln kullanmanızı öneririm. fazlası middle tonları ve solist sesini kısıyo o yüzden tavsiye etmem ki hele hele metal müzik dinliyorsanız zaten solist sesleri genelde enstrumanlar tarafından ezilir o durumda hiç duyulmaz olurlar. ama eğer kulaklığınız sennheiser sa bbe yi hep kapalı tutmanızı öneririm.çünkü zaten yeterince temiz bi ses geliyo. mach3bass konusuna gelince low tonları yani equalizerin sol tarafta kalan tonlarını yukarı çekmektense mach3bass daha doygun ve daha hoş bi ses veriyo o yüzden sesi bozmayacak şekilde mach3bass kullanılmasını tavsiye ederim ki bu da tech türk arkadaşımın yazdığı ayara uyuyo. 3d surround a gelince kesinlikle mükemmel bi özellik, temel olarak sağ kulaklığa gelen sesi biraz echoyla sol kulaklığa sol kulaklıktakini de aynı şekildesağa verme mantığıyla çalışıyo, kapalı bi odada olsanız sağ tarafınızdaki hoparlörün sol tarafınızdaki duvardan yansıyıp gelen sesini yaşatmaya çalışıyo yani mantık olarak ve dip gürültüsü konusunda bbe ve mach3 ten daha az zararlı o yüzden hep kullanmanızı öneririm, enstrumanlar kulağınızdan uzakta değil daha içerilerde çalınıyo izlenimi veriyo ki sanırım hoşunuza gidecektir. ben örneğin genelde tüm ses ayarlarımda 2. seviye 3d suroound kullanıyorum ve daha hoşuma gidiyo.

tabi ki equalizer ayarı dinlenilen müzik türüne ve dinleyen kişinin zevkine göre ayarlanmalıdır ki bu konuda cowon 10 tane preset koyarak mükemmel bi iş yapmış. benim de dinlenilen müzik tarzları ve dinleyici tiplerine göre equalizer ayarı tavsiyelerim şu şekilde.

rap veya black metal dinlerken equalizer ı normal olarak ayarlıyorum. çünkü black metalde solist sesi anlaşılması ve disstortionlı tonların tam hissedilmesi için sesin orijinal olması gerekiyo, tamam ses "rock" equalizer ayarına göre daha boğuk ama daha doğru ve temiz bi ses geliyo kulağınıza; rap için se temiz ve tiz bi ses zaten gerekmiyo bu müzik türü için en iyisi bass sesleri ve solist sesini en orijinalinden duymaktır.

nu-metal progressive metal thrash metal dinlerken tech türk arkadaşımın verdiği 6-4-0-6-12 bbe:0 mach3bass:5 ayarına ek olarak 3dsurround:2 kullanıyorum ve oldukça iyi olduğu kanaatindeym.

tabiki bunları sennheiser veya shure marka kulaklığı olanlar için yazdım ama eğer başka bi marka kulaklık kullanıyorsanız bu ayarlara 2. seviye bbe koymanızı tavsiye ederim, biraz yaklaşabilirsiniz o şekilde bu ses kalitesine.

bi de kullanıcının karar vermesi gerekn bi durum var, ne olursa olsun equalizer, bbe, mach3bass ve 3s surround ayarları sesi orijinalinden uzalşatırıyo tonların esas uçlarını hissedebilmek için ayarları default da tutmanız gerekir.

örneğin:
    equalizer ayarının en yüksek ayarlanabilir frekansı 16kHz oysa insan kulağı 21-22 kHz ya kadar algılayabiliyo
    aynısı alt sınır için geçerli ayarda 60 Hz var ama 20Hz e kadar duyabiliyoruz. yaptığımız equalizer ayarı grafik olduğu için mesela tech türk ün yazdığı ayarda 22kHz düzeyi de 15 e ayarlanmış gibi oluyo mesela, yani bu gitarların en tiz distortionlı tonlarının cızırtı düzeyindeki uç noktalarına karşılık gelir ve esas gitarın ses tonu olan 16kHz civarındaki tonları bu cızırtılar bastırır, yani söylemek istediğim orijinal sesten uzaklaşma konusu bu, istediğimiz tonların sesini arttırmak isterken isteğimiz dışındaki tonları açmak zorunda kalıyoruz.

sanırım fazlaca uzun bi yazı oldu sıkılmadan okuyan arkadaşlar ellerini kaldırsın :)

hepinize keyifli müzik dinlemeler arkadaşlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihalptekin -- 21 Ocak 2008; 17:15:35 >

• orta ses seviyesinde aletin ses kalitesi hakkında yorum yapmamızı isteyen Scream_SlipKnoT
    arkadaşım için de şunu söyleyebilirim: o kulaklıkla orta seviyede de doygun ses alabilirsin fakat eminim ki yüksek sesler mıknatıs gibi çekicek seni de :) her yukarı tuşuna bastığında yüzündeki gülümseme daha bi artıyo denedim gördüm :)
  • bi de arkadaşlar yazımda mpEnhanceden bahsetmeyi unutmuşum, eğer 96 kbps'den düşükse çalan müzik dosyası açmayı denyebilirsiniz ama ben tavsiye etmiyorum, dip gürültüsüne sebep oluyo bol bol, ses çok düşükse şarkı kaynaklı olarak o durumda da açmayı düşünebilirsiniz bence, ama bunu zaten hepiniz biliyosunuzdur olsun yine de bi yazı yazdım tam olsun dedim :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatihalptekin

orta ses seviyesinde aletin ses kalitesi hakkında yorum yapmamızı isteyen Scream_SlipKnoT
    arkadaşım için de şunu söyleyebilirim: o kulaklıkla orta seviyede de doygun ses alabilirsin fakat eminim ki yüksek sesler mıknatıs gibi çekicek seni de :) her yukarı tuşuna bastığında yüzündeki gülümseme daha bi artıyo denedim gördüm :)

Yorumların için saol.Aleti bir an önce almak için sabırsızlanıyorum böyle yorumlar okuyunca.Ama yinede pek yüksek dinleme taraftarı deilim.Kulak sağlığı önemlidir.Mechbass ve 3 d surround özellikleri dışında bbe özelliği nsl bir özelliktir?Ne farkları var?Alıcaklar için iyi bir bilgi olur.Teşekkürler.

• quote:

bbe sesi netleştirmek için kullanılan bi özellik arkadaşım. "rock" equalizer ayarının seste nasıl bi etki yaptığını biliyosundur. ( rock derken bahsettiğim 9-6-0-6-12 yanlış anlaşılmasın ) middle tonlar ( ki örnekte 0 olarak tutulmuş ) genelde sesin boğuk gelmesine sebep olan tonlardır ve equalizer ayarında düşük tutularak daha net bir ses elde edilmeye çalışılıyo. işte bbe bu bahsettiğim ses netleştirmeyi bi adım daha ileri götürmüş. teknik olarak mantığını çok çözebilmiş değilim ve çok araştırmadım doğrusu ama bbe mach3bass'ın bass tonlara yaptığı tatlı yükseltmeyi tiz tonlara yapıyo gibi hissediyorum. ama bu etkiyi sennheiser marka kulaklıklar daha kaliteli bi şekilde ortaya koyuyo zaten. şöyle bi açıklama da yapabilirim, herhangi bi mp3playerı bir sony marka kulaklıkla ve bir de sennheiser marka kulaklıkla dinle, sennheiserdaki ses farklılığına yakın bi kazanım oluyo bbe ayarı açılınca. ama şunu kesinlikle söyleyebilirim sennheiser omx 70 kulaklığım var ve bbe yi de açınca orijinalden çok uzak bi tizlik geliyo kulağa ve çok hoş gelmiyo bence kulağa. seninde px100'ün varmış, arkadaşımda beyazı vardı ve onunda sesi oldukça net, sanırım sen de aldıktan sonra bbe'yi px100ünle kullanmayı pek tercih etmiceksin. ama aletin yanında stock gelen iAudio marka kulaklıkta 3. seviye bbe'yi açanlar sahte bi sennheiser efekti yakalayabilirler :)

yazmıştım, dövüldüm :)

ayrıntılı bilgi için iki üç mesaj aşağıya bakabilirsiniz.

hem F2yle beraber gelen cd nin içindeki türkçe ayrıntılı kullanım kılavuzunda bbe sesi netleştirmek için kullanılan bir efecct tir yazıyo yaa :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihalptekin -- 21 Ocak 2008; 21:27:42 >

• quote:

Orjinalden alıntı: fatihalptekin

bbe sesi netleştirmek için kullanılan bi özellik arkadaşım. "rock" equalizer ayarının seste nasıl bi etki yaptığını biliyosundur. ( rock derken bahsettiğim 9-6-0-6-12 yanlış anlaşılmasın ) middle tonlar ( ki örnekte 0 olarak tutulmuş ) genelde sesin boğuk gelmesine sebep olan tonlardır ve equalizer ayarında düşük tutularak daha net bir ses elde edilmeye çalışılıyo. işte bbe bu bahsettiğim ses netleştirmeyi bi adım daha ileri götürmüş. teknik olarak mantığını çok çözebilmiş değilim ve çok araştırmadım doğrusu ama bbe mach3bass'ın bass tonlara yaptığı tatlı yükseltmeyi tiz tonlara yapıyo gibi hissediyorum. ama bu etkiyi sennheiser marka kulaklıklar daha kaliteli bi şekilde ortaya koyuyo zaten. şöyle bi açıklama da yapabilirim, herhangi bi mp3playerı bir sony marka kulaklıkla ve bir de sennheiser marka kulaklıkla dinle, sennheiserdaki ses farklılığına yakın bi kazanım oluyo bbe ayarı açılınca. ama şunu kesinlikle söyleyebilirim sennheiser omx 70 kulaklığım var ve bbe yi de açınca orijinalden çok uzak bi tizlik geliyo kulağa ve çok hoş gelmiyo bence kulağa. seninde px100'ün varmış, arkadaşımda beyazı vardı ve onunda sesi oldukça net, sanırım sen de aldıktan sonra bbe'yi px100ünle kullanmayı pek tercih etmiceksin. ama aletin yanında stock gelen iAudio marka kulaklıkta 3. seviye bbe'yi açanlar sahte bi sennheiser efekti yakalayabilirler :)

Tekrar teşekkürler.Bugün itibariyle ereyondan sipariş vermiş durumdayım.Oldukça makul bir fiyata satılıyor ereyonda inşallah bi yanlışlık çıkmaz.Seninde söylediğin gibi rock eq da midler ve vokal seslerde düşüş oluyor.Bbe çok mantıklı bir özelliklik olmuş.Dinleyince daha iyi anlayacağım.Umarım kulaklığım ve playerım iyi bi uyum sağlar.Saygılar...

• @fatihalptekin, yaptığın yorumlar ve bizimle paylaştığın düşüncelerin için teşekkür ederim.

Ses efektleri müziğe her ne kadar renk katsa da müziği flat'de dinlemeni öneririm. Başlarda bence efektleri kullanıyordum ama son zamanlarda Mach3Bass dışında hiçbir ses efektini açmıyorum ve EQ ayarları sııfrda.

F2'un orijinal kulaklığını kullanan veya kullanmayı düşünen arkadaşlar için şunları söylemek istiyorum: Cowon F2'un yanında gelen, orijinal kulaklığı piasadaki 30-40 liralık kulaklıklara denk bir kalitede fakat sesi boğuk verdiği için EQ'ın tizlik-tokluk ayarlarını, yani sağ taraftaki bandları artırmalarını öneririm. Bu arada, BBE sesi netleştirmek için değil, sayısal sesi doğal sese yaklaştırmak için kullanılan bir ses efektidir.

BBE teknolojisinin ses üzerindeki etkisini şu sayfadaki yazıları okuyarak öğrenebilirsiniz:
    http://www.cowonglobal.com/product/product_bbe.php?left_menu_name=What%27s%20BBE

• ben teşekkür ederim abi ne demek :)

quote:

Orjinalden alıntı: Tech. Türk
    BBE teknolojisinin ses üzerindeki etkisini şu sayfadaki yazıları okuyarak öğrenebilirsiniz:
    http://www.cowonglobal.com/product/product_bbe.php?left_menu_name=What%27s%20BBE

abi yazıyı okudum bi güzel, yüksek frekansların kırpılmasına sebep olan kayıplı ses sıkıştırma algoritmalarının kırptığı yüksek frekansları bi şekilde tekrar sağlamaya çalıştığını yazıyo, dinlerken bbe'yi 5e getirip bi preset ayarlayıp birde bbe kapalı dinliyorum ses bbe'li daha temiz gelmeye başlıyo ama kulaklarım bozuk olabilir ona lafım yok :) şu da var hangi müzik türünü dinlerseniz dinleyin bbe'yi 10 yapın solist sesi çok çok çok kayboluyo, e bu da middle tonların ezik kalmasının sonucudur sonucu ele alırsak haksızmıyım abi?

quote:

ben:

bi de kullanıcının karar vermesi gerekn bi durum var, ne olursa olsun equalizer, bbe, mach3bass ve 3s surround ayarları sesi orijinalinden uzalşatırıyo tonların esas uçlarını hissedebilmek için ayarları default da tutmanız gerekir.

flat'de dinleme konusunda son zamanlarda hep metal çok da arada -alakasız olsa da- sagopa kajmer dinlediğim için aynen katılıyorum, ama ben mach3bassı da açmıyorum hafif tiz dinlemeyi seviyorum ve o yüzden OMX 70 aldım zaten :)

yine de 3d surround iyidir iyidir

• Kulaklığın belki flat'e yatkın değildir ama sen flat'te dinlemeye kendini biraz alıştırmaya çalış. İyi bir kulağın varsa, ses efektlerinin sesi bozuğunu ve doğallığından uzaklaştırdığını göreceksindir. Özellikle metal dinlerken ses efektlerini kapatmanı tavsiye ederim.

İnceleme yazısının sonunda görmediysen söyleyeyim; F2'un 1.14'üncü firmware sürümünde hata var. 1.14'üncü firmware sürümü yüklü ise 1.13'ü yükle veya 1.14'ü yüklemeyi düşünüyorsan 1.15'inci firmware sürümünün çıkmasını bekle. Uzun zamandır F2 için firmware yayınlanmadı. Bu sürümde büyük yenilikler olacağını tahmin ediyorum. Yeniliklerden birisi de Türkçe dil ve katakter desteği.
  • yok abi problemim yok dedim ya bende flat te dinliyorum zaten diye hem de o üstteki mesajımda ikinci quote içindeki yazı da bana ait yani bende aynen böyle düşünüyorum, ayrıca zaten 1.13 yüklü, uzun zamandır takip edip yazmayanlardandım ben :)
  • Ne kadardır takip ediyorsun DH'yi?
  • yaklaşık 3 sene :)

ama ihtiyacım oldukça, üretici değil tüketiciydim itiraf ediyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihalptekin -- 21 Ocak 2008; 21:40:09 >
  • Bence fake'sin. :P

Şaka bir yana, ben de siteye üye olmadan önce, yaklaşık bir yıl kadar, forumu okuyucu olarak takip ediyordum. O zamanlar fx57 ve Speed Step'in haberlerini ve overclock bölümünü takip ederdim. Daha sonra üye oldum, DH bende bağımlılık yaptı. Şu arka plandaki turuncu fonu görmeden birgün bile geçiremiyorum. Akşamları DH'ye girmezsem uyu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tech. Türk

Bence fake'sin. :P

Şaka bir yana, ben de siteye üye olmadan önce, yaklaşık bir yıl kadar, forumu okuyucu olarak takip ediyordum. O zamanlar fx57 ve Speed Step'in haberlerini ve overclock bölümünü takip ederdim. Daha sonra üye oldum, DH bende bağımlılık yaptı. Şu arka plandaki turuncu fonu görmeden birgün bile geçiremiyorum. Akşamları DH'ye girmezsem uyu...

iyi geceler abi :)
  • Arkadaşlar Bugün cowon f2 me kavuşmuş durumdayım.Ereyonun müthiş hızıyla dün ödemesini yaptığım alet sabah elime ulaştı.Ve de oldukça makul bir fiyata.İlk izlenimler:Alet müthiş ufak ve zarif bir alet inanın yanında kulaklığım kaba kalıyor.Kutudan Ac adaptör çıkmadı.Opsiyonel diye bir şey yazıyor sanırsam ayrı satılıyor.Şu an usb den şarj a başladım ancak usb connected yazıyor ekranda ve batarya durumunu gösteren bir ibare yok her şey normalmidir yoksa bir şey yapmam gerekebilrmi?Saygılar..
  • Aynı şekilde ben de buradaki yorumların ışığında dün öğleden sonra ereyon'a siparişi geçtim bu sabah şirkete (İst.) geldi kargo. Bravo demek lazım ereyon'a, kargo şirketini kapıda mı bekletiyorlar nedir.

Soruna cevap olarak, cihaz bilgisayara bağlıyken system tray'den remove yapıyorsun ama cihazın bağlantısını çıkarmıyorsun ekranda charging yazı ve sembolü göreceksin. İlk şarj 2,5 saat kadar sürdü bende.

Cihaz ile ilgili söyleyeceklerim, menüye alışmak biraz zaman alıyor, tuşlar benim dolma parmaklarıma biraz ufak geldi ve biraz sertler. Ses kalitesi gayet güzel mp3'ü 12-15 aralığında dinliyorum. Radyo çekişi gayet iyi, sony walkmande neredeyse parazitten duyulmayan açık radyo net ve pürüzsüz. Power vb sağlam kanallar zaten süper.

Benim de sormak istedğim bir şey var kitapçığında da okuyamadım ; cihazın arkasındaki metal çıkıntı ilk başta kemer klipsi gibi duruyor ama bir türlü oynatamadım nedir bu bilenler lütfen yazsın. Boyun askılığı bağlantı yeri ise askı falan da çıkmadı ekstra almak gerekecek herhalde. Bir de cihaza uyumlu tuşları engellemeyen kılıf varmıdır.

Ek olarak ereyon fiyatının alınabilir maksimum fiyat (218) olduğunu düşünüyorum, diğer site ve mağazalardaki 300 küsürlü fiyattan alınmaz bu cihaz. Sony'nin 4GB'lığı 299 iken bunun daha pahalı olmasının mantığı yok sanırım.

quote:

Orjinalden alıntı: Scream_SlipKnoT

Arkadaşlar Bugün cowon f2 me kavuşmuş durumdayım.Ereyonun müthiş hızıyla dün ödemesini yaptığım alet sabah elime ulaştı.Ve de oldukça makul bir fiyata.İlk izlenimler:Alet müthiş ufak ve zarif bir alet inanın yanında kulaklığım kaba kalıyor.Kutudan Ac adaptör çıkmadı.Opsiyonel diye bir şey yazıyor sanırsam ayrı satılıyor.Şu an usb den şarj a başladım ancak usb connected yazıyor ekranda ve batarya durumunu gösteren bir ibare yok her şey normalmidir yoksa bir şey yapmam gerekebilrmi?Saygılar..

• Hayırlısı olsun.O arkadaki çıkıntı boyun askısı için ama ne hikmetse askı koymamışlar.Benm ilk şarj 1 saat kadar sürdü.Usb connected ibaresinden 1 saat sonra battery full yazdı bende çıkardım(inşallah yanlış olmamıştır.)İkinci şarjda biraz daha uzun tutmayı planlıyorum.Arkadaşlar orjinal şarj adaptörü nerden temin edebiliriz?
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.