Şimdi Ara

# Cowon iAudio F2 İncelemesi # (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.027
Cevap
0
Favori
88.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar boyun askısı ve adaptör amerika'da amazon.com dan aldığınız zaman da gelmiyor, bi eksiklşik olarak sayabiliriz, usb'den tamamen boş olan f2'im yaklaşık olarak 1saat 20 dakikada fln doluyor gibi, yani Scream_SlipKnoT arkadaşımın korkmasına gerek yok :) ben amazon.com da aletin yanında tavsiye edilen listesinde gördüğüm ve cowon'un üretimi olduğu söylenen şarj aletini getirttim, 1saatte fln şarj ediyo ve ne mp3 ne de şarj aleti bırakın ısınmayı ılımadı bile :) ama markasının cowon olduğundan şüpheliyim. cowon değil hatta üstündeki yazılar o kadar saçma ki noname olduğundan şüphe ediyorum bazen :) ama alet 110 volta da 220 volta da takınca hiç problem yapmadan doğru gücü verebiliyio o açıdan iyi buldum, ama bu kadar anlattığım aleti amerika'dan getirme imkanı olan kişi az olacaktır sanırım o yüzden pek bi faydası olmaz gibi. ayrıca amazon'da fiyatı 10 usd.

aleti güvenli kaldır yaptıktan sonra hızlı şarj'a geçtiği gibi bişey anladım kullanım klavuzundan okuduğum kadarıyla. ama bi güzel yanı gerek adaptörle gerek de donanımı kaldır yapyıktan sonra bilgisayarada şarj olurken menü tuşuna bastığınızda müzik dinlemeye devam edebiliyosunuz. kapatmak için yaptığınız yandaki tuşu yukarıda tutma muhabbetiyle de tekrar charging ekranına dönebiliyosunuz, ekstra olarak şarj olurken ekran açık beklemesin isterseniz her zaman yapabildiğini yandaki tuşu yukarı çekip bırakma yöntemini kullanabilirsiniz şarjın süresini bi kaç dakika olsun kısaltır, ama düzenli yaparsanız bataryanızın ömrüne toplamda bi hafta fln katar :)

• sony'nin fiyatından daha fazla olması normal bence, çünkü yurtdışında da cowonlar benzeri modellerde bırakın sonylerden ipodlardan bile daha pahalı, mühendisliği kaliteli olduğu için pahalıdır heralde, ama ben aynı özellikteki sony'nin cowon'dan daha çok para edeceğine asla ve kat'a inanmıyorum :) zaten aynı özellikte sony yok :)
  • Motorola cep telefonlarının şarj cihazları, Cowon'ları sorunsuz bir şekilde şarj ediyor. Cowon'a uygun şarj cihazını 5 ile 15 lira arasında bir fiyata, cep telefonu satıcılarından veya elektronikçilerden temin edebilirsiniz. Kullandığım şarj cihazını, Ankara Konya Sokak'tan, bir elektronikçiden beş liraya aldım ve cihazın pilini sorunsuz olarak, yaklaşık bir saatte şarj ediyor.

Alacağınız şarj aletinde dikkat etmeniz gereken çıkış gücü. Çıkış (output) gerilimi 6 Volt'u geçmemeli. Şarj cihazının çıkış değerleri: 5,9 V @ 550 mA.
  • Slm arkadslar mp3 player almak istiyorum.daha önceden iriver ifp 300 serisinden kullandım yaklasık 3 yıl kadar kulladım malum biraz hoyrat kullandığım icin bozuldu.Simdi Cowonu duydum cok methediyolar ama benim d2 a2 alacak kadar param yok hadi elimde olan parayıda sölim 220 ytl var cowonun hangi modelini tavsiye edersiniz...
  • o paraya f2 senin için en iyi seçim olur bence
  • Arkadaşlar jetaudio ile convertlediğim flac dosyalarını cihaz açmıyor.(mp3 ten flac e).Kitleniyor bazende yeniden başlıyor.Ayrıca başka bir sorun yandaki açma tuşu yukarı doğru kaydırdıktan sonra orda takılı kalıyor geri inmiyor.Burada yaylı sistem yokmu?Ben bu ürünü ereyondan aldım 218 ytl ye made in china diyor üretim yeri olarak.Bu gibi sorunlardan sonra cihazdan şüphelenir oldum.Ne önerirsiniz?
  • up
  • Düşük bit hızına sahip müzik dosyalarını flac çevirmenin bir anlmamı yok. Flac'in espirisi, CD'den bilgisayara kopyalanan müziklerin, kalitelerini kaybetmeden sayısal ses biçimine çevrilmesidir. Yalnızca elindeki orijinal albümleri rip'lerken flac biçimini kullan.

Kilitlenmelerin nedenini büyük ihtimalle yazılımsaldır. 1.14'üncü firmware sürümünü kullanıyorsan hemen 1.13'e çevir. 1.14'ten başka bir firmware kullanıyorsan da 1.13'ü tekrar yükle. Güç düğmesini yukarıya doğru ittirdikten sonra etkrar eski yerine gelmesi gerekir. Aleti servise ver diyeceğim ama çekiniyorum. Panatel'e elini veren, kolunu kurtaramıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tech. Türk

Düşük bit hızına sahip müzik dosyalarını flac çevirmenin bir anlmamı yok. Flac'in espirisi, CD'den bilgisayara kopyalanan müziklerin, kalitelerini kaybetmeden sayısal ses biçimine çevrilmesidir. Yalnızca elindeki orijinal albümleri rip'lerken flac biçimini kullan.

Kilitlenmelerin nedenini büyük ihtimalle yazılımsaldır. 1.14'üncü firmware sürümünü kullanıyorsan hemen 1.13'e çevir. 1.14'ten başka bir firmware kullanıyorsan da 1.13'ü tekrar yükle. Güç düğmesini yukarıya doğru ittirdikten sonra etkrar eski yerine gelmesi gerekir. Aleti servise ver diyeceğim ama çekiniyorum. Panatel'e elini veren, kolunu kurtaramıyor.

Saol yorumların için.Peki made in china olayı nedir?Cowon un çinde üretimi var mı?

• benimki de made in china :) bi problem yok :) ama o tuşlas ilgili benim de bi problemim olmuştu, bi baktım ne tarafa çeksem rahatça gidiyo ve orda kalıyo ayrıyetten alet mütemadiyen çalmaya devam ediyo :) yani sizin anlıcaanız parça içerden kırılmış :)
    bende söktüm tırnağımla çıkarıp sonra baktım alttan yukarı doğru 1mm kalınlığında bi çubuğu kontrol ediyo o düğme ve üstte düz altta da u biçimnde bi parçası var düğmenin orijinalde benim alttaki, u kırılmış nasıl olmuşsa, bende sert ploastik bi eski bi şey buldum 3*2*1 mm ölçülerinde maket bışağıyla şekillendirip düğmeye japon yapıştırıcısıyla sabitledim, eskisinden de güzel çalışıyo :9 ayrıca bizzat gördüm yay var içinde :)
  • merhabalar,
    bu cihazın spor yaparken menüsünü kilitlemek için "hold" tuşu var mı acaba?
    saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: anterosc

merhabalar,
    bu cihazın spor yaparken menüsünü kilitlemek için "hold" tuşu var mı acaba?
    saygılar.

Evet var.
  • butterfly effect, teşekkürler yardımınız için.
    saygılar.
  • Arkadaşlar benim flac dosyası açmıyordu.Uzun uğraşlar sonucu sorunu buldum ki hiç akla gelmiyecek bir yerden kaynaklanıyormuşCowon un kendi sitesinden indirdiğim Jet audio da convert ettiğim bütün flaclarda sorun oluyor.Ama şu an f2'nin yanında gelen cd'den kurdum Jet audio ve flac dosyası açılıyor.Kendi sitesinden indirilen programın hatalı olması düşündürücü belki de inerken bi hata oldu.
  • merhabalar,
    pil ömrü ve ses kalitesi açısında düşündüğümüzde ikisinin de optimum olduğu en uygun format hangisi acaba?
  • quote:

merhabalar,
    pil ömrü ve ses kalitesi açısında düşündüğümüzde ikisinin de optimum olduğu en uygun format hangisi acaba?

Bu konuda tam birşey söylemek zor ancak Tech.Türk 'ün incelemesinde yazdığına göre flac,wav gibi kayıpsız formatlarda bu süre artıyormuş.Zaten pil ömrü bence oldukça iyi ekranı falza kullanmazsan,veya aydınlatmasını düşük seviyelerde tutarsan şarj et sonrasında unut.
  • teşekkürler Scream_SlipKnoT.
  • Dün Ereyon'dan 225 ytl'ye 4Gb'lık aldım bi tane. Yarın gelir sanırım. Bayadır bu konuyu takip ediyodum. @Tech.Türk arkadaşın yazdığı inceleme inanılmaz faydalı olmuş , canımı çektirmişti. Sonunda fiyat bu kadar düşmüşken patlattım bi tane. Cx300 Ep630 Px100 kulaklıklarım var. İçlerinde tabii ki en iyisi Px100. Ep630'la süper diyen arkadaşları gördüm , heyecanlandım. Zira Ep630'la öyleyse Px100'le nasıl tahmin edemiyorum. Techno , Trance tarzı müzik dinliyorum. En önemli şey Bass'dır benim için. Px100 malum kulak kepçemi titretiyo.. Alet elime geçince incelemedi ayarları deniycem tek tek..

@Tech.Türk'e tekrar teşekkürler. Daha elime alamadım aleti ama şimdiden pişman olmadım

Edit: Ufak bi kaç harf değişikliği..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrontLiner -- 12 Şubat 2008; 17:36:57 >

• quote:

teşekkürler Scream_SlipKnoT.

Rica ederim ne demek.

quote:

Dün Ereyon'dan 225 ytl'ye 4Gb'lık aldım bi tane. Yarın gelir sanırım. Bayadır bu konuyu takip ediyodum. @Tech.Türk arkadaşın yazdığı inceleme inanılmaz faydalı olmuş , canımı çektirmişti. Sonunda fiyat bu kadar düşmüşken patlattım bi tane. Cx300 Ep630 Px100 kulaklıklarım var. İçlerinde tabii ki en iyisi Px100. Ep630'la süper diyen arkadaşları gördüm , heyecanlandım. Zira Ep630'la öyleyse Px100'le nasıl tahmin edemiyorum. Techno , Trance tarzı müzik dinliyorum. En önemli şey Bass'dır benim için. Px100 malum kulak kepçemi titretiyo.. Alet elime geçince incelemedi ayarları deniycem tek tek..

@Tech.Türk'e tekrar teşekkürler. Daha elime alamadım aleti ama şimdiden pişman olmadım

Edit: Ufak bi kaç harf değişikliği..

Hayırlısı olsun.Eminim geldiğinde daha çok seviceksin.Px-100 le çok hoş bir ses veriyor yalnız mp3 veya ne formatta dinliyorsan müziklerin kaliteli olması önemli.

Bu arada arkadaşlar dinlediğiniz ses seviyeleri neler????Ben px-100 le 25'te fln dinliyorum.Px-100 le kulak içine göre daha az ses geliyor tabi büyük kulaklık olduğu için.Tahminim kulak içi 20 fln ideal olur bnm için.

• merhabalar,
    benim şöyle bir sorum olacak. diyelim iki adet klasörümüz var cihazda. ilk etapta oynatma modumuz folder olsun ve sıradan oynatsın. sonra ikinci bir klasöre geçelim bu klasörü de shuffle modunda oynatmak isteyelim. ikinci klasöre geçtiğimizde record tuşuna uzun basarak shuffle moduna geçebiliyoruz. ancak diyelim tekrar birinci klasöre döndük, normal- sıradan çalmasını istiyoruz. bu durumda record tuşuna uzun bastığımızda folder-single-all opsiyonları teker teker geçtikten sonra klasörü sıradan oynat seçeneğine geri dönüyor.
    yani bir klasör değiştirdiğimiz zaman oynatma modunu shuffle dan sıralı oynatmaya ya da sıralı oynatmadan shuffle a geçmek istersek record tuşuna 5-6 kez uzun basmamız gerekiyor. bu tabi çok uzun ve gereksiz geliyor .
    bu işlemi şöyle de yapabiliri. menü'den settings'e oradan da playing mode a geçip shuffle ı işaretler, ya da tam tersini yapabiliriz. bu da bana çok uzun geliyor.

yardıma ihiyaç duyduğum konu şu. başka hiçbir ayarla oynamadan klasörü shuffle ya da sıralı oynatma opsiyonu mevcut mu acaba?
    saygılar.

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.