Şimdi Ara

# Cowon iAudio F2 İncelemesi # (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.027
Cevap
0
Favori
88.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • onu bende epey aradım ama olmuyo ama parmaklarım settingsten değiştirme işine alıştığı için epey hızlı yapıyo :)
    şarj konusuna gelince wav ve flac ta hem ses kalitesi daha iyi hem de pil ömrü artıyor, eğer convert etmek için vaktin varsa cd lerini flac olarak riple eğer yok kopyalaqma hızında olsun zaten 4gb yeter diyosan wav formatında at, ikiside yeterli ses kalitesi ve dinleme süresi verir kesinlikle.
  • teşekkürler fatihalptekin,
    ancak flac formatı mp3 ün neredeyse 4 katı. çok fazla yer kaplıyor.
    encode ederken bir yerde yanlış yapıyorum yoksa?
  • quote:

Orjinalden alıntı: anterosc

teşekkürler fatihalptekin,
    ancak flac formatı mp3 ün neredeyse 4 katı. çok fazla yer kaplıyor.
    encode ederken bir yerde yanlış yapıyorum yoksa?

Hayır kayıpsız bir format olduğu için çok yer tutuyor.Herhangibir hata yok.Şarkının birebir ses kalitesini büyük ölçüde sağlıyor ve wav formatından daha az yer tutuyor.
  • Arkadaşlar, elinizde bulunun sıkıştırılmış ses biçimindeki (mp3,wma,ogg...) dosyaları flac, aac, wav gibi kayıpsız ses biçimlerine dönüştürülmesi kalitenin artmasını sağlamaz ve müzik dosyalarınız gereksiz olarak fazla yer kaplar. Kayıpsız ses biçimlerini yalnızca CD'den parçaları kırparken (rip) tercih ediniz.

@anterosc, kayıpsız ses biçimleri işlemciye daha az yük getirdiği için işlemcinin daha az akım çekmesine ve çaların kullanım süresinin doğrudan artmasına neden oluyor. Kayıpsız ses biçimindeki bir parça ortalama 35 MB boyutundadır.
  • Scream_SlipKnoT ve Tech. Türk yardımlarınız için teşekkürler.
    saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Scream_SlipKnoT

Hayırlısı olsun.Eminim geldiğinde daha çok seviceksin.Px-100 le çok hoş bir ses veriyor yalnız mp3 veya ne formatta dinliyorsan müziklerin kaliteli olması önemli.

Bu arada arkadaşlar dinlediğiniz ses seviyeleri neler????Ben px-100 le 25'te fln dinliyorum.Px-100 le kulak içine göre daha az ses geliyor tabi büyük kulaklık olduğu için.Tahminim kulak içi 20 fln ideal olur bnm için.

EQ:1 -1 0 2 4
    BBE : 6 (eserse 7,8) Bu BBE müthiş bişey bu arada
    M3Bass: 2
    Mp3Enhance: On
    3d Surround 3

Genelde Px100 ile 39 40 ile dinliyorum Bu ayarlarla dinlediğim zaman kimi parça "normalizing" işleminden geçmediği için son seste patlamalara neden oluyodu. Bütün parçaları normalizing yaptım , tekrar attım. Şu anda son seste bile kusursuz ses kalitesi. Orjinal Cd'lerimi 320 kbps ye çevirerek attım. Mp3 olarak arşivimde olanlar zaten genelde minimum 192. 192 nin altına inmemek gerekiyo.. PX100 son seste kulak kepçemi titretiyo en ufak bozulma olmadan Sony Nwhd3 var bi tane de.. Onun son sesi cowon'un 27 28 ine denk geliyo ve ses kalitesi olarak zaten yanına yaklaşamıyo. İyiki almışım diyorum.. Cx300'üm yanımda değil , onu da çok merak ediyorum nasıl bi sonuç vericek diye ama aynı ses seviyesinde aynı mp3 çalardan dinlediğimde Px100 normal olarak çok daha iyi ses vermişti cx300'e göre. Px100 ile de dışarıda pek dinlenilmiyo malesef..

Uzun lafın kısası : Cowon F2 + (kullanımına göre) Px100 , Cx300 Çok süper bi kombinasyon. Mp3 çalar almayı düşünen arkadaşlara kesinlikle tavsiye ediyorum , yanında iyi bi kulaklıkla birlikte tabii ki. I pod nano ile karşılaştırdık. Arkadaş I Pod'unu koltuğunun altına alıp yürüdü

• Alp Abi, sağır olacaksın; "demedi" deme.

Kanal tipi kulaklığım ile orijinal CD'lerde unzipped (sıkıştırılmadan) rip'lerdiğim (kırptığım) parçaları 7 ile 15 arasında ses seviyelerinde dinliyorum. EQ düzde, Bass 6-8 arası, BBE 1'de, 3D ve mpEnchace kapalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 14 Şubat 2008; 17:40:48 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tech. Türk

Alp Abi, sağır olacaksın; "demedi" deme.

Kanal tipi kulaklığım ile orijinal CD'lerde unzipped (sıkıştırılmadan) rip'lerdiğim (kırptığım) parçaları 7 ile 15 arasında ses seviyelerinde dinliyorum. EQ düzde, Bass 6-8 arası, BBE 1'de, 3D ve mpEnchace kapalı.

Dostum 7 ile 15 arasında ses gelmiyo naptın sen:) Gerçi kanal tipi olduğundan dışardan ses almayınca dinlenebilir belki ama şu anda ben Px100 ile müzikten çok aşağıdan geçen arabaları duyuyorum :) Techno Trance dinlediğim için bass çok önemli benim için. Ne kadar yüksek bass o kadar iyi:) Bu arada iyi ki 15'le dinliyomuşum. Arkadaş zile basıyomuş.

• quote:

Orjinalden alıntı: alpaslanbek

quote:

Hayırlısı olsun.Eminim geldiğinde daha çok seviceksin.Px-100 le çok hoş bir ses veriyor yalnız mp3 veya ne formatta dinliyorsan müziklerin kaliteli olması önemli.

Bu arada arkadaşlar dinlediğiniz ses seviyeleri neler????Ben px-100 le 25'te fln dinliyorum.Px-100 le kulak içine göre daha az ses geliyor tabi büyük kulaklık olduğu için.Tahminim kulak içi 20 fln ideal olur bnm için.

3d Surround 3

Genelde Px100 ile 39 40 ile dinliyorum Bu ayarlarla dinlediğim zaman kimi parça "normalizing" işleminden geçmediği için son seste patlamalara neden oluyodu. Bütün parçaları normalizing yaptım , tekrar attım. Şu anda son seste bile kusursuz ses kalitesi. Orjinal Cd'lerimi 320 kbps ye çevirerek attım. Mp3 olarak arşivimde olanlar zaten genelde minimum 192. 192 nin altına inmemek gerekiyo.. PX100 son seste kulak kepçemi titretiyo en ufak bozulma olmadan Sony Nwhd3 var bi tane de.. Onun son sesi cowon'un 27 28 ine denk geliyo ve ses kalitesi olarak zaten yanına yaklaşamıyo. İyiki almışım diyorum.. Cx300'üm yanımda değil , onu da çok merak ediyorum nasıl bi sonuç vericek diye ama aynı ses seviyesinde aynı mp3 çalardan dinlediğimde Px100 normal olarak çok daha iyi ses vermişti cx300'e göre. Px100 ile de dışarıda pek dinlenilmiyo malesef..

Uzun lafın kısası : Cowon F2 + (kullanımına göre) Px100 , Cx300 Çok süper bi kombinasyon. Mp3 çalar almayı düşünen arkadaşlara kesinlikle tavsiye ediyorum , yanında iyi bi kulaklıkla birlikte tabii ki. I pod nano ile karşılaştırdık. Arkadaş I Pod'unu koltuğunun altına alıp yürüdü

Hocam napmışın sen yaw.Aman diyim kulak sağlığı önemlidir.Daha Px-100 le en fazla 30 fln çıkmışımdır ki o parçanında sesi düşüktüBu arada ben efect olarak hepsini kapalı tutuyorum.İçlerinde en çok mechbass özelliği bence çok iyi.Parçaya göre bazen mechbass kullanıyorum.Ne yalan söyliyim bbe özelliğni çok sevmedim.Veya doğru parçalarda kullanamıyorum.Eq olarak rock kullanıyorum.Daha tam detaylı eq denemeleri yapamadım.(üniversiteye gidince denicem inşlh).Şarkı olarak mümkün olduğunca yüksek kbps li koymaya çalışıyorum.Bu arada normalizing işlemi nedir?Nasıl yapılır bilgi verirsen çok iyi olur.Saygılar.

• px100 le bende 40 da dinliyorum ama tümn ayarlar flat de dinliyorum ve kulaklığın flatdeki sesi benim dinleme zevkime göre tüm ayrıntıolraı veriyo ve ne basslar ne tizler az ne de ses boğuk, çok güzel yani, ama benim değil bir arkadaşımındı 3 5 şarkı dinledim ben, yine de flat de kullanmayı da bi dene derim, ses gerçekten oriinal oluyo :)
  • quote:

Bu arada normalizing işlemi nedir?Nasıl yapılır bilgi verirsen çok iyi olur.Saygılar.

Senin de dikkatini çekmiştir muhakkak , kimi mp3'ün sesi çok yüksektir , kimisinin ki de çok az. Normalizing işlemi ile belirlediğin bi db değerine çekilir ses dosyaları. Genel olarak tercih edilen oran 93 civarındadır. Mp3gain programı ile bu işi kolayca çözebilirsin. Direk olarak parçalarının olduğu klasörü seçip 93 db de track gain yapabilirsin.. Artık mp3 çalarındaki parçaların sesine göre volume'u azaltıp arttırmak zorunda değilsin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpaslanbek

quote:

3d Surround 3

iPod nanoya laf yok .Ama gerçekten arkadaşlar işte o nanolu arkadaş benim ve koltuğumun altına alarak uzaklaştım alpin yanından o derece ezdi aleti...

Valla satabilirsem nanomu kesinlikle almayı düşünüyorum

Alp cx300 ü geri aldım bi test edelim çarşamba

• iAudio F2'da, 'aygıtı güvenli kaldır' demenize rağmen, şarj moduna geçmeme gibi bir sorunla karşılaştınız mı hiç? Tahminimce yazılımsal bir sorun yaşıyorum, firmware güncellemesi ile çözülecektir ama şimdi kim firmware yüklemesi yapacak canım. :D

Arkaşlar, iAudio F2'ta kullandığınız arka planları paylaşabilir misiniz? Ben yek siyahtan oluşan bir resmi arka plan olarak kullanıyorum ama güzel resimler de varsa, kullanabilirim.
  • ya kesin bakmışsındır ve pek de alakalı değil diye tahmin ediyorum da settings de "charge" ayarı off olabilirmi??
    tamamen saalladım ve öyle olmayacağını umuyorum da yine de bi bak sen :)

http://graffityboy.sitemynet.com/images/wall.rat
    indirip uzantısını rar olarak değiştirip açarsın içinde 5 tane walpaper var benim kullandığım, bakmaya değer, bi de iaudiophile da font patch konusunda gördüm seni :) u3fontpatchi 1.13 e entegre edince güzel oluyo mu font? bende deneyim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihalptekin -- 20 Şubat 2008; 12:03:48 >
  • F2'a yapılan fon yamasının nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum ama F2 forumunda, başka bir konuda U3 fon yamasının konu linkini vermişler ve F2'a uyumluymuş. U3 fon yamasının konu link'i şu:http://iaudiophile.net/forums/showthread.php?t=11686

Görünümünde şöyle:

Sadece yazılar kalınlaşıyor.

• forumu inceledim baya yaa eyvallah baktım o başlığa da, ama ince olan daha güzel yaa bence, yapmıcam onu
  • Bence de orijinali güzel.
  • bence de ince hali daha güzel.zaten ekran küçücük yazılar kalınlaşınca tam iğrenç olur
  • Şu foruma üye olmadan patch'in linkini gönderverin arkadaşlar ya. Bi patch için bi ton uğraşmayalım:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tech. Türk

F2'a yapılan fon yamasının nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum ama F2 forumunda, başka bir konuda U3 fon yamasının konu linkini vermişler ve F2'a uyumluymuş. U3 fon yamasının konu link'i şu:http://iaudiophile.net/forums/showthread.php?t=11686

Görünümünde şöyle:

Sadece yazılar kalınlaşıyor.

Ayrıca benim f2 böyle gözükmüyo:) Bu u3'ün screenshot'ı olsa gerek?

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.