Şimdi Ara

COWON J3 hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, bir süre önce S9 almaya karar vermiş ve araştırmasını yaparken J3 modeliyle karşılaştım ve bunu düşünmeye başladım.
    Yeni bir model ve şu anda pek kullanıcısı olmamasına ve pek fikir sahibi olunmamasına rağmen, internetteki incelemelere ve videolara dayanarak sizce J3 modeli alınırmı artıları ve eksileri nelerdir. Özellikle S9 la kıyaslanırsa. Yurtdışından getirtmeyi düşünüyorum. Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

• Artıları hafıza kartı girişi ve tasarımı. Eksisi de fiyatı haliyle. Yazılımda değişiklik yapmışlar mi tam olarak bilmiyorum fakat ikisi de güzel cihazlar ihtiyaç ve bütçe doğrultusunda birini seçmenizı öneririm.
  • Bir de wi-fi var sanırım J3'te. Ben ipod/iphone haricinde bu boyutlardaki hemen hiçbir cihazda "taşınabilir internet" kullanımının zevk vereceğini düşünmüyorum.

İlla wi-fi olsun demiyorsanız, S9'un fiyatının uygun olması sebebiyle onu tavsiye ediyorum. Hafıza meselesine gelince, imkanınız varsa 32 gb olanı zorlayın derim. Keza ben kardeşimle birlikte kullanıyorum, 16 yetmezdi farklı tarzlarda dinlediğimiz şarkılar ve diziler/filmler için. Ama 32'yi doldurmak da pek mümkün değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: freedom36
    Bir de wi-fi var sanırım J3'te. Ben ipod/iphone haricinde bu boyutlardaki hemen hiçbir cihazda "taşınabilir internet" kullanımının zevk vereceğini düşünmüyorum.

İlla wi-fi olsun demiyorsanız, S9'un fiyatının uygun olması sebebiyle onu tavsiye ediyorum. Hafıza meselesine gelince, imkanınız varsa 32 gb olanı zorlayın derim. Keza ben kardeşimle birlikte kullanıyorum, 16 yetmezdi farklı tarzlarda dinlediğimiz şarkılar ve diziler/filmler için. Ama 32'yi doldurmak da pek mümkün değil.

Wi-fi yok j3de

• Valla J3 için bayadır takip ediyorum yurtdışı forumları ama hala s9 yerine tercih edilecek tatmin edici bir cevap bulamadım. Kart girişi ve tasarım değişiklikleri var ama beni o kadar çok etkilemedi hadi S9 yerine J3 alayım diye. Gerçi daha çok fazla kullanan yok yavaş yavaş yorumlar artınca daha rahat karar verilebilir belki. Ama S9 fiyatları daha fazla inmeye başlayacaktır J3'ün çıkışından sonra. Ama S9 mu J3 mü alayım dersen J3 demek daha mantıklı şu an için. Bütçe v.s konularına karışmam.
  • ses kalitesi aynı heveslenmeyin o konuda
  • Burda da değinilen ve birçok kişinin de belirttiği gibi en büyük artısı micro-sd kart girişi olması sanırım. Fakat korece olan orjinal sitesinde belirttikleri gibi 32 gb lık modeli hiçbiryerde görmedim satan büyük ihtimalde olmayacak görünüyor. max 16 gb var yanına 16 lık bir microsd alınırsa canavar gibi olur. ses kalitesi aynı olduğu doğru gibi, ayrıntılı bir test yok ama. S9 sahibi biri için J3 e geçmek mantıklı görünmüyor anlaşılan ama yeni alacak biri için J3 daha iyi gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    --SONY NWZ-A845 ANA KONU--
    15 yıl önce açıldı
    Edifier S880DB İnceleme
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Düzelttiğin için teşekkürler sevindi42.

Öyleyse InTuItIoN'ın dediği gibi tek artısı hafıza kartı desteği olur.

Ve bu alet yakında amazon.com'da satışa çıkacak. Ama ne zaman olur bilemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: freedom36
    Düzelttiğin için teşekkürler sevindi42.

Öyleyse InTuItIoN'ın dediği gibi tek artısı hafıza kartı desteği olur.

Ve bu alet yakında amazon.com'da satışa çıkacak. Ama ne zaman olur bilemem.

Satışa çıkmış ama s9 a göre fazla bir artısı yok ve fiyatı yüksek. Ben olsam s9 u tercih ederdim.
  • bir de ufak bir speaker var arkasında.
  • Evet ufak bir speaker ama sesi iyi çıkıyor. Micro SD genişletme yuvası var ve Cowon S9'un kayık şeklindeki :) tasarımını sevmeyenler için iyi bir alternatif. Arayüzü de oldukça iyi. Başka bir farklılık yok ama tip olarak ben de Cowon S9'u tercih ederim. Fakat micro SD slotu olmasını gerçekten sevdim.

Ayrıca belirtmek istediğim bir nokta var... Cowon S9 TV-out kablosunu da aldım. Görüntüyü altyazılı olarak TV'ye rahatça aktarıyor. Bu iş için kullanmak isteyenlere öneririm. Ayrıca bir divx player'a ihtiyacınız kalmayacaktır.
  • aralarındaki farklardan biride şarj süresi s9'un şarjı 55 saat gidiyor j3'ün şarjı 65 saat

• j3 nihayet bugün ulaştı elime. amazondan sipariş verdim amerikadan bi arkadaş türkiyeye gelirken getirdi. tr de birkaç sitede gördüm ama fiyatlar çok uçuk. 200 $ j3 e verdim 60 $ da akg k324p ye. henüz birşey yüklemediğimden sesi için birşey diyemeyeceğim sadece radyosunu ve içindeki örnek mp3 ve videoyu izledim. renkler çok canlı ve cihaz çok şık. radyosu kulaklık olmadan da çalışıyor ve gayet tatmin edici. ayrıca 5800 kullanmış biri olarak dokunmatik ekranı çok kaliteli diyebilirim. çok çabuk tepki veriyor. merak eden arkadaşlar için en kısa sürede yorumlarımı buraya yazacağım.

Ama önce benim birkaç sorum olacak. Kullanma kılavuzunda şarj ile ilgili bi iki şey kafama takıldı daha doğrusu ingilizcem pek iyi olmadığından anlayamadım.

1- When charging the player for the first time or the player has not been charged an extended time, fully charge the battery before use

2- Cowon j3 has a built-in lithium polimer battery. To prolong the life of the battery, it is recommended that you charge the device frequently, as opposed to fully discharging and then charging the device

Birinci cümleden çat pat anladığım: ilk kez kullandığınızda ya da uzun süre şarj edilmediğinde playeri kullanmadan önce tam şarj etmemiz gerktiği.
    Bataryanın ömrünü uzatmak için sık sık şar edin gibi bişet diyor ama sonrasını anlamadım:)

Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim. malum ülkemizde ne garantisi ne de doğu düzgün bi servisi var. Cihazı mümkün olduğu kadar doğru ve verimli kullanalım

• Öncelikle hayırlı olsun.

İki cümleyi de doğru anlamışın hocam. "Tamamen şarjı bitirip, tam olarak şarj etmekten ziyade sık sık şarj edin." Bunu diyor kabaca Bu sanırım lithium pillerin genel özelliği.

Güle güle kullanın.
  • teşekkür ederim :)

madem öyle istiyor koreliler biz de öyle yaparız:)

şimdi şarjda kendisi. ben de bu arada flac ya da min 320 kpbs albümler indiriyorum. yeni müzik formatlarıyla tanışıyorum. flac diye indirdiğim bir albüm (depeche mode-greatest hits) ape çıkınca yıkıldım fakat onu da oynatıyormuş canavar:) bu arada birşey dikkatimi çekti özellikle yabancı sitelerden indirdiğim losless albümlerde. şarkı olarak değil cd olarak dönüştürülmüş. örneğin depeche mode 500 mb lık iki dosya halinde. neden böyle olduğunu anlamış değilim. umarım parçalamanın bir yolunu bulurum:)

bir an önce sabah olsun...
  • cowon s9 ve j3 profosyonel aletler onlara kıytırık kulaklık alırsanız pek bir özelliğini göremezsiniz. Eğer gerçekten aletin neler yapabildiğini öğrenmek istiyorsanız. Ultimate ears, shure, westone gibi kaliteli bir kulaklık alıp. FLAC formatındaki müzikleri dinleyeceksiniz....yoksa sadece gözünüz doyar, millete hava atarsınız...

Ayrıca cowon s9 ve j3 arasındaki farkları net olarak özetlemek gerekirse;
    1- j3 de microSD kart slotu var ve 16 gb a kadar desteği var. Ama etkili ve kolay bir şekilde ordakileri kullanabilirmiyiz bilmiyorum. (creative x-fi daki rezaletti mesela)
    2- s9 un şarjı 55 saat gidiyor, j3 ün ise 64 saat. tabi bu demelerine göre
    3- iki alette de wi-fi kesinlikle yok sadece bluetooth var oda sadece stereo kulaklık takabilmeniz için. dosya transferi yapamazsınız.
    4-herkesin dikkatinden kaçan bir şey söyleyeceğim, j3 de resimleri ekrana 2 parmakla dokunarak küçültüp büyütebiliyorsunuz. s9 da 2 parmak opsiyonu yok. ama çokta büyük bişe değil :D bizzat kullandığım için kaide alınacak bir fark değil açıkcası
    5- s9 un üzerinde dahili hoparlörü yok. j3 ün ise var. ama sesini dipleseniz bile dışarıda arkadaşlarınıza yayın yapamazsınız. ezik bir telefondan belki biraz daha az ses veriyordur dışarıya. o kadar
    6- üzerinde dahili anten bulunduğu için radyo dinlemek için kulaklık takmanıza gerek yok. radyoyu alet güzel çalıyor. iş yerinde masanızın üzerine kulaklık takmadan dışarı ses vererek radyo dinlemek mümkün.
    7- s9 un kasası daha kaliteli. j3 şuan piyasada olan nokia x6nın kasası gibi ezik. 1 tl ye satılan bebek telefonlarının plastiği gibi duruyor :d ikisini yan yana getirseniz herkes s9 u seçer o derece. benim fikrim tabi.

bunların dışında s9 ile j3 arasındaki SUNULAN HERŞEY AMA HERŞEY AYNI!. j3 alacak olanlara duyrulur. ebayden koreden satış yapan bir kullanıcıdan ben aldım. 5. gün elinizde alet. fiyatıda 400 civarı. j3 ü bir arkadaşıma hediye olarak aldım. bende s9 var. böylece 2 sinide test edebilme şansına erişebildim. ama s9 sahibi olanlar için j3ün hiç bir ek avantajı yok bunuda belirteyim. şahsen ben s9umu satıpta j3 almam. ama yeni alacak olanlar j3 alabilirler sonuçta yeni çıktı. ve desteği s9dan fazla olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: manyetooo

cowon s9 ve j3 profosyonel aletler onlara kıytırık kulaklık alırsanız pek bir özelliğini göremezsiniz. Eğer gerçekten aletin neler yapabildiğini öğrenmek istiyorsanız. Ultimate ears, shure, westone gibi kaliteli bir kulaklık alıp. FLAC formatındaki müzikleri dinleyeceksiniz....yoksa sadece gözünüz doyar, millete hava atarsınız...

Ayrıca cowon s9 ve j3 arasındaki farkları net olarak özetlemek gerekirse;
    1- j3 de microSD kart slotu var ve 16 gb a kadar desteği var. Ama etkili ve kolay bir şekilde ordakileri kullanabilirmiyiz bilmiyorum. (creative x-fi daki rezaletti mesela)
    2- s9 un şarjı 55 saat gidiyor, j3 ün ise 64 saat. tabi bu demelerine göre
    3- iki alette de wi-fi kesinlikle yok sadece bluetooth var oda sadece stereo kulaklık takabilmeniz için. dosya transferi yapamazsınız.
    4-herkesin dikkatinden kaçan bir şey söyleyeceğim, j3 de resimleri ekrana 2 parmakla dokunarak küçültüp büyütebiliyorsunuz. s9 da 2 parmak opsiyonu yok. ama çokta büyük bişe değil :D bizzat kullandığım için kaide alınacak bir fark değil açıkcası
    5- s9 un üzerinde dahili hoparlörü yok. j3 ün ise var. ama sesini dipleseniz bile dışarıda arkadaşlarınıza yayın yapamazsınız. ezik bir telefondan belki biraz daha az ses veriyordur dışarıya. o kadar
    6- üzerinde dahili anten bulunduğu için radyo dinlemek için kulaklık takmanıza gerek yok. radyoyu alet güzel çalıyor. iş yerinde masanızın üzerine kulaklık takmadan dışarı ses vererek radyo dinlemek mümkün.
    7- s9 un kasası daha kaliteli. j3 şuan piyasada olan nokia x6nın kasası gibi ezik. 1 tl ye satılan bebek telefonlarının plastiği gibi duruyor :d ikisini yan yana getirseniz herkes s9 u seçer o derece. benim fikrim tabi.

bunların dışında s9 ile j3 arasındaki SUNULAN HERŞEY AMA HERŞEY AYNI!. j3 alacak olanlara duyrulur. ebayden koreden satış yapan bir kullanıcıdan ben aldım. 5. gün elinizde alet. fiyatıda 400 civarı. j3 ü bir arkadaşıma hediye olarak aldım. bende s9 var. böylece 2 sinide test edebilme şansına erişebildim. ama s9 sahibi olanlar için j3ün hiç bir ek avantajı yok bunuda belirteyim. şahsen ben s9umu satıpta j3 almam. ama yeni alacak olanlar j3 alabilirler sonuçta yeni çıktı. ve desteği s9dan fazla olacaktır.

teşekkürler, s9 a devam o zaman....

• Merhaba ben de cowon j3 almak istiyorum Türkiyeden garantili alamıyoruz sanırım?E-bay da ise aslında uygun 200 dolara 8gb lığı var(16 hafıza kartı takıp kullanmayı düşünüyorum)ama direk sipariş etsem gümrükte takılacak korkusu var açıkçası.Gittigidiyor gibi sitelerde ise yüksek fiyattan satılıyor maalesef.Cowon un sayfasında Avrupada Almanya ve Belçika da Mediamarkt ve bir çok mağazalarda satıldığı yazıyor şimdi ben bir tanıdığa söylesem bu cowon j3 ü Almanya da kolayca bulabilir mi?Ya da Amerika da ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.