Şimdi Ara

cowon S9 incelemesi (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
979
Cevap
1
Favori
92.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cowon S9'daki bluetooth özelliği kullanım klavuzunda da açıkça yazdığı üzere bluetooth kulaklılar içindir.
    Data transferi için değildir. Data transferi sadece usb kablosu üzerinden yapılıyor ve hızı da yeterli.
    Denediğim 4 adet bluetooth kulaklık da hatasız çalıştı.

2.52 ile 2.41 arasında müzik kalitesi farkı bulunmadığını sayısız karşılaştırmadan sonra tespit ettim.
    Aynı kusursuz müzik keyfini ve ses kalitesini veriyorlar.

İlk zamanlar, Panasonic SD card formatter ile formatlamıştım ve bundan sonra,
    birçok kez firmware geçişleri yaptım ama cihazı formatlamadım ve hiçbir sorun yaşamadım.
    2.41'den 2.52'ye (ve diğerlerine) format atmadan geçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbrcom -- 9 Haziran 2010; 7:25:41 >
  • Merhaba arkadaslar. İlk basta bu konunun bu kadar uzun soluklu olmasinda emegi gecen herkese tesekkurler. Gercekten hem teorik hem de pratik bilgi ve deneyimi olan bayagi arkadasimiz varmis. Bu konuya sans eseri denk geldim desem yeridir. Sony x-1050 mi yoksa zen x-fi mi daha iyi diye google'da arama yaparken bu konunun icinde buldum kendimi. Yorumlarıinizi okudukca s9'a olan ilgim daha da artti. Suan sony nwz-a826 ve logitech free pulse kablosuz kulaklik iklisini kullaniyorum. Kablo kalabaligindan gina geldigi icin kablosuz kulakliga gecis yapmistim 2 sene kadar once. Ama bu forumda okuduklarimdan sonra dinledigim muzik kalitesini sorgular oldum. Bu yuzden muzigin kalitesine etki eden uc ana faktorde degisiklige gitme karari aldim. İlk olarak AKG K 480 NC kulaklik siparisi verdim. MP3 calar olarakta sizlerinde tahmin edecegi uzere COWON S9'da karar kildim. Bu forumda okuduklarim cihaz hakkinda beni fena halde heyecanlandirdi. Ama kulaklik siparisinden sonra S9'un fiyati beni biraz kasacak. Bu yuzden en uygun fiyati bulmak icin arastirma yapiyorum. Yardimci olmak isteyen arkadaslarimiz varsa cani gonulden tavsiyelerinizi bekliyorum. :) Ucuncu faktor ise ses formati olarak MP3'ten FLAC ses formatina gecme karari aldim. Bu uc degisiklik ciddi anlamda kaliteli ses anlayisimda degisime yol acacak diye dusunuyorum. Tarz olarak trance dinlemekteyim. Flac formatta trance albumler indirebilecegim link ve site tavsiye edecek arkadaslarin yardimini bekliyorum. Gerekirse genis flac trance arsivi olan site ya da sitelere aylik ucretli uye olmaya bile raziyim. Simdilik Allah'a emanet olun arkadaslar. Kolay gelsin...

• Tabiki flac olarak parçaları bulman gerçekten iyi olcaktır.Fakat asıl farkları normal mp3 dinlerkende yaşıyacaksın.

İki farklı alette dinlediğin aynı mp3 parçanın s9 da devleştiğini çok rahat anlayacaksın.Alet kaliteli amoled ekranı olsun kullanılabilirliği olsun tamamen müzik keyfi için yaratılmış mükemmel bi alet.Tabiki dahi iyileri vardır ama nerde bilmiyorum ya da denemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 21 Haziran 2010; 12:47:45 >
  • arkadaşlar,

s9 araştıyorum, yazılanları okuyorum fakat sürekli Convert programlarından bahsediliyor.

S9'a film atınca direk göstermiyor mu? Bir de convert etmek mi gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: laider

arkadaşlar,

s9 araştıyorum, yazılanları okuyorum fakat sürekli Convert programlarından bahsediliyor.

Cowon S9'da hiçbir çevirim (convert) işlemi gerekmez.
    Hiçbir şey yapmadan PC'deki gibi oynatır.
    Sadece full ekran olmayanlarda (aspect ratio tam uyumlu değilse) full ekran için o çevirim programları istenirse kullanılır, o da şart değil elbette.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbrcom -- 21 Haziran 2010; 15:21:36 >
  • Arkadaşlar bu player da 9000 kbps lik 24 bit 96khz bir parçayı oynatabilir miyim?Uzantısı flac..
  • quote:

Orijinalden alıntı: AA_1965

quote:

arkadaşlar,

Sadece full ekran olmayanlarda (aspect ratio tam uyumlu değilse) full ekran için o çevirim programları istenirse kullanılır, o da şart değil elbette.

@AA_1965,

çok teşekkürler. ben de şaşırdım bu convert olayı nedir diye.

peki Tv'ye bağlayınca kendi ekran çözünürlüğünde mi gösteriyor yoksa filmin çözünürlüğünde mi?
    tekrar sağolun.

• quote:

arkadaşlar,

laider bazı videoları oynatmadığı doğru

Bunun için format factory yi indiriyosun videoyu mobil cihaz xvid (avi) şeklinde dönüştürülünce gayet güzel oynatıyo.Ama s9 çoğu videoyuda oynatıyo onuda söyleyim.Eğer oynatamadığı video varsa o şekilde yapacaksın.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AA_1965

quote:

arkadaşlar,

@AA_1965,

çok teşekkürler. ben de şaşırdım bu convert olayı nedir diye.

peki Tv'ye bağlayınca kendi ekran çözünürlüğünde mi gösteriyor yoksa filmin çözünürlüğünde mi?
    tekrar sağolun.

Şöyle ifade edeyim şu ana kadar değişik formatta rip edilmiş, değişik boyutlarda 310 adet avi filmden oynatmadığı hiç olmadı ve hiç convert etmedim.
    Televizyona ise hiç bağlamadım. Full ekran için gerekli formatı ve programı ön sayfalarda vermiştim.
    Ayrıca şu anda bulunan 2TB 'lık flac arşivimden çalamadığı bir parçaya henüz rastlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbrcom -- 21 Haziran 2010; 18:27:15 >

• Şöyle ifade edeyim şu ana kadar değişik formatta rip edilmiş, değişik boyutlarda 310 adet avi filmden oynatmadığı hiç olmadı ve hiç convert etmedim.
    Televizyona ise hiç bağlamadım. Full ekran için gerekli formatı ve programı ön sayfalarda vermiştim.
    Ayrıca şu anda bulunan 2TB 'lık flac arşivimden çalamadığı bir parçaya henüz rastlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbrcom -- 21 Haziran 2010; 18:28:17 >
  • SAYIN FREEDOM36 KARDESIM. YAZDIGIN TATMIN EDICI CEVAPTAN DOLAYI TESEKKUR EDERIM. HOCAM ICIME KURT DUSURMEK ISTEMEDIGINIZDEN DOLAYI KULAKLIK OLAYINA DEGINMEK ISTEMEDINIZ. ACABA ALDIGIM KULAKLIK COWON S9 ICIN COK MU FAZLA OLDUGUNU DUSUNDUNUZ. EGER DURUM BU ISE FAZLA PARA VEREREK ABARTILI -IYI- BIR SECIMDE BULUNMUS OLMALIYIM. S9'U ACIKCASI YURTDISINDAN ALMAYI DUSUNUYORUM. PAHALI OLDUGU ICIN, SUAN ALSAMDA GUMRUGE TAKILMA IHTIMALI YUKSEK. BU YUZDEN BAYRAMA 1 AY KALA SIPARIS VERMEYI DUSUNUYORUM. BU FORUMDA OKUDUGUM YORUMLARDA ZIRVEDEKI IKI MODE OLARAK X SERISI VE S9 GOSTERILIYOR. AMA S9, EKRAN BOYUTU, GORUNTULEME VE MALZEME KALITESI (CIZILMEMESI), BIRCOK VIDEO FORMATINI DESTEKLEMESI, X SERISINE GORE DAHA FAZLA KISISELLESTIRILEBILMEYE OLANAK TANIMASI GIBI OZELLIKLERINDEN DOLAYI DAHA CAZIP GELIYOR BANA. SADECE MUZIK DEGIL TEKNOLOJI TUTKUNU OLDUGUM ICINDE, BU SAYDIGIM OZELLIKLERDEN DOLAYI, KENDI ADIMA S9'U BIR ADIM ONE TASIYOR DIYEBILIRIM.

SIZINDE BENIM GIBI TRANCE SEVER BIR ARKADASIMIZ OLMANIZ AYRICA SEVINDIRICI BIR DURUM KENDI ADIMA. BENDE SIZIN GIBI KORSAN YAYINLARA PRIM VERILMEMESI GEREKEN BIR DUSUNCE YAPISINA SAHIBIM. MESELA BU YUZDEN KORSAN FILM ALMAM, NEREDEYSE HAFTADA BIR SINEMAYA GIDERIM. KORSAN KITAP ALMAM. AMA TRANCE TUTKUM YUZUNDEN PIYASADAKI BUTUN PARCALARA ULASMAK ISTIYOR INSAN. BIR ALBUMDEN BIRKAC TANE ALBUM BEGENIP, ALBUMUN BIR BUTUN OLARAK SATIN ALMAK, BENIM GIBI GELIRI BELLI BIR INSANA CIDDI KULFET OLACAK DIYE DUSUNUYORUM. SIZINDE DEEGINDIGINIZ GIBI, COK HOSUMA GIDEN PARCALARI ADET BAZINDA SATIN ALMAK, KISMENDE OLSA BIR COZUM OLACAKTIR. BU YUZDEN SIZE KENDI TRANCE ZEVKIMI YANSITAN BIRKAC PARCA GONDERMEK ISTERIM. BU SEKILDE TARZIMI BELIRLEYIP, DAHA ISABETLI PARCA TAVSIYELERINDE BULUNABILIRSINIZ. AYRICA KENDI BOMBALARINIZDAN DA HABERDAR EDEBILIRSINIZ TABI. :) AYRICA TAVSIYE ETTIGINIZ SITE VE RADYOYA BAKACAGIMDAN EMIN OLABILIRSINIZ. ILGINIZ ICIN TEKRAR TESEKKUR EDERIM.

• Merhaba arkadaslar. Aranizda AKG K 480 NC model kulaklik kullanan oldu mu? Oldu ise deneyimlerini paylasirsa sevinirim. İyi gunler...
  • bir kaç flac uzantılı şarkı ve birde nirvananın flac albümünü indirdim. fakat alete attığım halde flac uzantılı şarkıları görmüyor. klasörü içindeki albüm kapaklarını bile görüyor ama şarkılardan eser yok bunun için yapılması gereken yada yanlış yaptığım bir şey mi var acaba
  • Cowon S9'un flac formatındaki herhangi bir şarkıyı görmemesi mümkün değildir.
    Bu ancak bozuk dosyalarda söz konusu olabilir.
    Cowon S9, hiçbir ayar yapmadan, farklı kbps'den flac parçayı sorunsuz çalmaktadır.
    CD'den sıfır sıkıştırma ile flac yapılmış veya kendimin çevirdiği (farklı programlarla) yüzlerce farklı parçanın hepsini sorunsuz çalmaktadır.
    Internette, converter programları ile mp3'den, sahte bir şekilde flac yapılan dosyalar (ses kalitesi yine mp3 kalır elbette) bulunmaktadır.
    Cowon S9 mükemmel ses kalitesi ile, yüklenen her orijinal flac dosyayı sorunsuz çalan bir cihazdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbrcom -- 28 Haziran 2010; 19:25:27 >
  • bi önceki sayfada arkadaşın verdiği bi siteden indirmiştim hatta albümün linki de şu ;

http://alemiz.net/muzik/1942-nirvana-the-very-best-1994-flac.html

umarım dediğiniz gibidir de aletle ilgli bi sorun yoktur.
  • Bir CD'den Easy CD-DA Extractor kullanarak flac yapın ve deneyin.

Easy CD-DA Extractor - Audio CD Ripper
    Output format:
    .flac (Free Lossless Audio Codec)
    Compression Level 0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbrcom -- 29 Haziran 2010; 7:49:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Snakeeyes

bir kaç flac uzantılı şarkı ve birde nirvananın flac albümünü indirdim. fakat alete attığım halde flac uzantılı şarkıları görmüyor. klasörü içindeki albüm kapaklarını bile görüyor ama şarkılardan eser yok bunun için yapılması gereken yada yanlış yaptığım bir şey mi var acaba

dosyanın uzantısını şarkı.flac yerine şarkı.fla olarak değiştirirseniz sorun kalmaz.
  • silinebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laider -- 12 Temmuz 2010; 11:57:01 >
  • Merhaba arkadaslar. Daha alali 1,5 hafta kadar olmusken s9'umun dusurdum ve ekrani ekteki resimde gorudunuz sekilde hasar gordu. Ekrana verdigi goruntu noktasinda pek sikinti olusturmamakla beraber psikolojik olarak cihazi o sekilde gormek insani rahatsiz ediyor acikcasi. Acaba ekranini degistirme sansim var mi? varsa nerede degistirebilirim? Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler...

cowon S9 incelemesi
  • çok geçmiş olsun. yazık olmuş cihaza.
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.