Şimdi Ara

cowon S9 incelemesi (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
979
Cevap
1
Favori
92.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ermanilman

http://alemiz.net/muzik/
    http://www.esoft.in/music/

cowon s9cular bu 2 sitedede mükemmel albümler var.hem güncel hemde flac olarakta geliyor bazen.kopun hemen
    VA - Anual Tuning (2010) albümünü sayfada var.yok böyle bir albüm

Dostum bugüne kadar ki yapılmış en güzel paylaşımlardan bir tanesi diyebilirm, çok sağol. Hakkaten 10 numero oldu

• EMRES754 hayırlı olsun, aynen bende cowon'a geçince "basamak" atlamıştım :) Flac'dan aşağısı artık kesmiyor :)
  • edit....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbrcom -- 11 Mayıs 2010; 19:23:01 >
  • sn. aa-1965

2.52 için yorumunuz nedir
    zannederim siz ilk fw kullanıyorsunuz halen
    önerirmisiniz?

iyi günler
  • quote:

Orijinalden alıntı: coral65

sn. aa-1965

2.52 için yorumunuz nedir
    zannederim siz ilk fw kullanıyorsunuz halen
    önerirmisiniz?

iyi günler

2.41'i epey bir süre kullandım. Hiçbir problem yok.
    Şimdi 2.53'e yükselttim. Bunda da bir sorun yok ve bazı fazlaları var.
    Size de iyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbrcom -- 17 Mayıs 2010; 18:29:15 >
  • 2.53 ü nereden indirdiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: coral65

2.53 ü nereden indirdiniz?

2.52 olacak 2.53'ü yanlış yazmışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbrcom -- 18 Mayıs 2010; 8:44:12 >
  • Sıfırdan farksız Cowon s9 'umu satıyorum arkadaşlar sadece kutusu yoktur , diğer tüm aparatları tamdır kendi kulaklığı hiç kullanılmadı , fiyatı indirdim ilgilenenler pm ile irtibat kurabilirler

http://forum.donanimhaber.com/m_37891253/mpage_1/f_/key_//tm.htm#37891253

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 28 Mayıs 2010; 10:20:42 >
  • Cowon S9 kullanıyorum bir süredir. Ve ses kalitesi olarak daha iyisi olamayacağını düşünüyorum. Özellikle bütün şarkılarınızı FLAC olarak dinlediğinizde. Sanki sürekli dinlediğiniz müzikler başka bir hal alıp size arkaplanda duymadığınız bütün ekstra tınıları veriyor. Bu yüzden kesinlikle fiyatına sonuna kadar değeceğine emin olunuz :)
  • arkadaşlar, bir konuda bilgilerinizi ve yardımlarınızı rica ediyorum.

Bildiğim kadarıyla s9 üzerinde li-polymer pil var ve bu tür pillerin performanslı ve uzun ömürlü olabilmeleri için boşalmalarını beklemeden şarj etmek gerekiyor sıkça..

Benim merak ettiğim USB ile şarj olurken, tam dolmasını beklemeden şarjdan çıkarmanın pilin ömrüne/performasına bir zararı olur mu? Doğal olarak bazen bir kaç parça atmak için kısa süreli otomatik şarj etmiş oluyoruz. Bu durumda tam şarj olmasını beklemek gerekmez değil mi her seferde?

Bu soru sadece S9 değil bir çok elektronik alet için geçerli..
  • O konuda hiçbir sorun yok. Bu tür pillerin çalışma mekanizmasına göre tak/çıkar yapmak pile zarar vermiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jelly_jam

arkadaşlar, bir konuda bilgilerinizi ve yardımlarınızı rica ediyorum.

Bildiğim kadarıyla s9 üzerinde li-polymer pil var ve bu tür pillerin performanslı ve uzun ömürlü olabilmeleri için boşalmalarını beklemeden şarj etmek gerekiyor sıkça..

Benim merak ettiğim USB ile şarj olurken, tam dolmasını beklemeden şarjdan çıkarmanın pilin ömrüne/performasına bir zararı olur mu? Doğal olarak bazen bir kaç parça atmak için kısa süreli otomatik şarj etmiş oluyoruz. Bu durumda tam şarj olmasını beklemek gerekmez değil mi her seferde?

tam dolmadan çıkarmak o kadar değil de, tam bitmeden şarj etmek daha zararlı. ama ikisinin de pilin ömrüne olumsuz yönde etkisi olduğu doğru. sonuç olarak playera atacağımız parçaları mümkün olduğunca biriktirip atmalıyız.
    cowon eskiden playerlarında usb'ye bağladığında şarj edip etmeme gibi bir seçenek sunuyordu, yeni playerlarda bu özelliği görememek üzücü.

• bence bu konuda yanılıyorsun internette onlarca makale var lithium pilleri tam boşalmadan şarj edin diye...
    farklı bilgisi/uzmanlığı olan arkadaşları da dinlemek isterim.

benim merak ettiğim tam dolmadan çıkarmak konusu idi. sanıyorum bu da çok sorun olmayacak gibi.
    zaten bi noktadan sonra mecbur kalıyor insan..
  • Charge cycle denen bir olay var. O konuyu araştırırsanız takıp çıkarmanın zararı olmadığını ve şarj %40 seviyelerine indiği zaman tekrar yükleme yapınca pilin en uzun ömre ulaştığını görebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jelly_jam

arkadaşlar, bir konuda bilgilerinizi ve yardımlarınızı rica ediyorum.

Bu soru üzerinde fikir yürütmek bile gereksiz çünkü KENDİ KULLANIM KILAVUZUNUN 13. SAYFASINDA açıkça bu sorunun cevabı verilmiş:

"- When charging the player for the first time or the player has not been
    charged for an extended time, fully charge the battery before use.
    - COWON S9 has a built-in Lithium Polymer battery. To prolong the life of
    the battery, it is recommended that you charge the device frequently, as
    opposed to fully discharging and then charging the device
    .
    - When connected to a USB hub, the player may not charge. Please try
    connecting the player directly to a USB port on the PC."

Bold yaptığım satırda görüldüğü üzere tümüyle boşaltıp şarj etmek yerine cihazı sık sık şarj etmek tavsiye edilmiş.

Tam dolmadan çıkarmak da hiçbir zarar vermez.
    Bu şekilde kullandığım cihazların öngörülen pil ömrü ile %10 fark bile olmadı.

---------
    edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbrcom -- 30 Mayıs 2010; 20:41:34 >

• Bu tarz pillerde tak çıkar sorun değil zaten yeni teknoloji.Kullanım klavuzunda da belirtilmiş sıklıkla şarz edilmesi yani bilgisayar ile sürekli bağlantılı olmasında her hangi bir sıkıntı bulunmamaktadır.
  • Bende bugün bir sorun çıktı, acaba yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı?

Aslında oldukça muhafazakarım bu tip konularda, ancak ne işe yaradığını(!) henüz anlayamadığım bluetooth özelliğini belki çalıştırmayı başarabilirim ümidiyle v2.41'den v2.52'ye geçtim. Hem de format atayım istedim. Bunu gerek sürücü harfinin üzerine gelip sağ tuşla "biçimlendir" diyerek gerekse içindeki her türlü zımbırtıyı silip yalnızca versiyon dosyalarını yükleyerek yaptım. Alet çalışıyor, menü gayet başarılı bir şekilde gösteriliyor, şarj oluyor vs hiçbir sıkıntı yok. Yalnız gelin görün ki, attığım müzik dosyalarını aletin içinde göremiyorum, bulamıyorum, her ne ise işte! Delireceğim... Örnek video dosyası attım örneğin, hiçbir sıkıntı yok, eskisi gibi gösteriyor. Ama nereye gitti bunca müzik dosyası yahu?! İçinde .mp3 uzantılısından tutun .flac uzantılısına, değişik format ve büyüklüklerde müzik dosyaları var. Ancak alet bomboş gibi hiçbir dosya göstermiyor. Ne yapmamı önerirsiniz, sorun ne olabilir sizce arkadaşlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: freedom36

Bende bugün bir sorun çıktı, acaba yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı?

Aslında oldukça muhafazakarım bu tip konularda, ancak ne işe yaradığını(!) henüz anlayamadığım bluetooth özelliğini belki çalıştırmayı başarabilirim ümidiyle v2.41'den v2.52'ye geçtim. Hem de format atayım istedim. Bunu gerek sürücü harfinin üzerine gelip sağ tuşla "biçimlendir" diyerek gerekse içindeki her türlü zımbırtıyı silip yalnızca versiyon dosyalarını yükleyerek yaptım. Alet çalışıyor, menü gayet başarılı bir şekilde gösteriliyor, şarj oluyor vs hiçbir sıkıntı yok. Yalnız gelin görün ki, attığım müzik dosyalarını aletin içinde göremiyorum, bulamıyorum, her ne ise işte! Delireceğim... Örnek video dosyası attım örneğin, hiçbir sıkıntı yok, eskisi gibi gösteriyor. Ama nereye gitti bunca müzik dosyası yahu?! İçinde **** uzantılısından tutun .flac uzantılısına, değişik format ve büyüklüklerde müzik dosyaları var. Ancak alet bomboş gibi hiçbir dosya göstermiyor. Ne yapmamı önerirsiniz, sorun ne olabilir sizce arkadaşlar?

evet 2.41'den 2.52'ye gecince bu oluyor tekrar müzikleri yükle yapacak birsey yok banada olmuştu maalesef

• Yok, zaten göze almıştım dosyaların silinmesini ancak yüklediğim halde, yani kopyala-yapıştır yapmama rağmen, müzik dosyaları sanki hiç yüklenmemiş gibi!

Şimdi, windows media player ile eşitlemeyi deniyorum, bir nevi ipod-itunes işbirliği gibi. Yaptığım işlemin cevap vereceğini umuyorum. Sonuçları yazacağım inşallah.
  • Yeni mesaj yazayım da böyle bir sorunla karşılaşan arkadaşlar da istifade etsin.

Sorun yüksek ihtimalle bilgisayarımdaymış, bir ihtimal de S9'da... Ama sorunun kaynağı net: virüs. Ufak çaplı bir taramadan sonra tojen ve virüsler temizlenince, ardından da S9 formatlanınca hiçbir problem kalmadı.
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.