Şimdi Ara

cowon S9 incelemesi (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
979
Cevap
1
Favori
92.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Görüldüğü üzere hiçbir Cowon S9 kullanıcısı ipod incelemesine görüş yazmazken, ipod kullanıcıları Cowon S9 sayfasından ayrılamamaktadır.
    Aynı benim gibi.
    Çünkü Cowon S9'dan önce 2 nesil farklı ipod'u onlarca kulakiçi/kapalı kulaklıklar ve kulaklık-amplifier kombinasyonu ile deneyip (bir kısmı ipod'dan pahallı kulaklılar) tatmin edici bir ses kalitesi yakalayamadım.
    Cowon S9'la tanışınca bu siteye bir teşekkür başlığı açtım çünkü hiçbir ipod konfigürasyonundan Cowon S9'a yaklaşan bir ses kalitesi alamamıştım.

Zaten buraya defalaca kopyaladığım uzman test ve görüşleri de ipod'un ses kalitesi olarak alt ligde olduğunu göstermektedir.
    Müzik/ses kalitesi işi büyük ölçüde beğeni işidir ve ipod kullanıcılarının Cowon S9 sayfasındaki arayışları herşeyi ispatlamaktadır.

Bugün itibariyle Cowon S9'un onlaca alternatifi mevcuttur ama aralarında ipod bulunmamaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbrcom -- 19 Ekim 2010; 10:52:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AA_1965

Görüldüğü üzere hiçbir Cowon S9 kullanıcısı ipod incelemesine görüş yazmazken, ipod kullanıcıları Cowon S9 sayfasından ayrılamamaktadır.
    Aynı benim gibi.
    Çünkü Cowon S9'dan önce 2 nesil farklı ipod'u onlarca kulakiçi/kapalı kulaklıklar ve kulaklık-amplifier kombinasyonu ile deneyip (bir kısmı ipod'dan pahallı kulaklılar) tatmin edici bir ses kalitesi yakalayamadım.
    Cowon S9'la tanışınca bu siteye bir teşekkür başlığı açtım çünkü hiçbir ipod konfigürasyonundan Cowon S9'a yaklaşan bir ses kalitesi alamamıştım.

Zaten buraya defalaca kopyaladığım uzman test ve görüşleri de ipod'un ses kalitesi olarak alt ligde olduğunu göstermektedir.
    Müzik/ses kalitesi işi büyük ölçüde beğeni işidir ve ipod kullanıcılarının Cowon S9 sayfasındaki arayışları herşeyi ispatlamaktadır.

Bugün itibariyle Cowon S9'un onlaca alternatifi mevcuttur ama aralarında ipod bulunmamaktadır.

Olur öyle şeyler ati 5970 ekran kartı kullanıyorum nvidia gtx 460 kullanan arkadaş benim kartım daha iyi diyodu cowon s9 u netten araştırmak yeter diye umuyorum.Ayrıca çok ilginç ipod kullanıcıları burda ne aramaktadır oda ap ayrı bi konudur.Diyecekler ipoda pislik atılıyor.Eee o zaman ipod avukatımısınız burası sadece cowon s9 a ayrılmış bir sayfa gidin ipod sayfasında cowon s9 u yerden yere vurun.
    Geçmişte ipod kullanan biri olarak bu yorumu yapmış bulunuyorum.İlk kezde Sennheiser kulaklıkları küçümseyen birini görüyorum.

Bu konudaki son mesajım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 19 Ekim 2010; 11:06:24 >

• Not:
    Sesi son derece kötü olan, medyada çok ünlü kişiler, teknoloji desteği ile "top artist" yapılmaktadır.
    Yani uğraşırsanız ipod'un sesini de tanınmaz derecede iyi hale getirebilirsiniz.
    Sadece bu iş için kurulmuş siteler ve mağazalar var; reklamlarını yapmayacağım burada.
    Yanınızda çanta ile gezer, iyi ses alırsınız.

BMW'ları yolda bırakan modified-Şahin'ler sokaklarda dolaşıyor.

Bu bir seçim meselesi.
    Ama burası Cowon S9 test ve paylaşım sayfası.
    Yani Cowon S9'u seçenlerin sayfası.

Cowon S9'u seçen biri daha iyisini de arar bulur ve seçer, kimsenin şüphesi olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbrcom -- 19 Ekim 2010; 11:07:35 >
  • Bu forumlar okumak tartışmak içindir, ve eğer ben yanlış olduğunu düşündüğüm birşey görüyorsam buraya yazmak benim en doğal hakkım. Buraya birşeyler aramak için değil, yeni gelişmeler var mı diye bakmak için giriyorum. Ki zaten S9'dan daha iyi bir player'a sahibim.

iPod'ların ses kalitesi özellikle eski nesillerde kulaklık çıkışından çok berbattı, bunun farkındayım. Ama yeni nesillerle birlikte iyileşti. Ha S9 dan iyi değildir, o kabulüm, fakat aynı ligde değil vs. saçma cümlelerdir. Ama Line out çıkışı diye bir çıkış var ki, bana göre S9'dan iyi bu çıkış. (İncelemelerinin tümünün kulaklık çıkışından yapıldığını biliyorsunuzdur zaten) Ki bu incelemelerin de normal kullanıcı için yapıldığını unutmayın. (Sitelerin bedava ürün verenleri kayırmasını saymıyorum bile)(Uzman ne kadar uzman?)

Ben S9'a kötüdür de demiyorum. Şarjı, ekranı, desteklediği formatlar gibi bir çok iyi özelliği var.

Sadece demek istediğim, kayıtsız şartsız cihazınızın kölesi gibi konuşmayın. Çünkü herkesin ihtiyacı ve düşüncesi farklıdır. Örneklersem, 160GB yer gerekli diyen birine 32'lik S9 al diyemezsiniz. Demek istediğim bu.

Kulaklıklar konusunda ise yorum yapmıyorum, ben Sennheiser'i değil CX serisini küçümsedim. Benim de kulaklıklarımdan biri Sennheiser fakat kulakiçi değil.

Dipnot: Mesajımda hata varsa, yanlış yere yazdıysam şikayet edersiniz bir problem varsa sildirilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 19 Ekim 2010; 12:23:02 >

• arkadaşlar,

elmanın tadı ayrı, armutun tadı ayrı...
    hangisi daha iyi, bunu tartışmaya gerek var mı?

---------------

o değil de şu tek filmde iki altyazı gösterme özelliğini hakkında bir şey diyebilecek olan yok mu?
    cowon'a bile mesaj attım, cevap vermediler.

bence yalan dolan, böyle bir özellik yok, hatta imkansız.

çünkü altyazı gösterebilmesi için altyazı dosyasının adının film dosyası adıyla aynı olması gerek.
    aynı isimde iki dosya olamayacağına göre, aynı filmde iki altyazı da gösteremez diyorum.

bu durumda Cowon S9 firmware güncellemelerinde yazılmış "two subtitles in same movie" gibisinden laflar yalan oluyor.

YANİ COWON YALAN SÖYLÜYOR....
  • Evet, laf yerini buluyor görüldüğü gibi.
    Örneğin Cowon, Iriver, Sony kullanıcıları ipod sayfalarında dolaşmazken "pişmanlık içindeki" ipod kullanıcıları buralarda dolaşıyor.
    Normaldir, bu gerçeği müzikle ilgilenen herkes biliyor.

Kendi başına iyi ses veremeyen ipod'a line-out konulması normaldir.
    Ayrıca kaliteli ses veren cihazlar, gerektiğinde kulaklık çıkışından amplifier'lara bağlandığında da mükemmel ses veririler.

Hangi "bağımsız" organizasyon ve kişilerin dolu dolu "uzman" olduğunu, ses mühendisleri ve müzikle ilgilenen herkes bilir.
    Bu kişiler sadece test yapar bir şey satmazlar, ihtiyaçları da yoktur.

Cowon kullanıcısı gereği olmayan kapasite ile uğraşmaz.
    Bir cihaz kendi başına iyi ses veremedikten sonra 2 TB olsa ne fark eder.

Tekrar edelim:
    Cowon S9 gibi bir cihazı bulanlar, daha iyisini de arar bulurlar, kimsenin şüphesi olmasın.
    Ama bunu tavsiye edecek kişiler arasında ipod kullanıcıları olmadığı çok açıktır.
    Cowon S9 kullanıcısı, alternatif 20 cihaz arasında ipod'u göremez.

En önemlisi şu ki burası Cowon S9 test ve paylaşım başlığı, sitede ipod için de başlıklar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbrcom -- 21 Ekim 2010; 11:23:55 >

• Not1:

Apple büyük bir firmadır.
    Apple yarın, öbür gün, Cowon S9'dan da daha iyi ses kalitesi ve ses rengi veren bir cihaz üretmeye, equalizer ve Cowon S9'daki gibi görüntü özellikleri sunmaya karar verebilir.
    O zaman fiyatı eğer anormal seviyelerde olmaz ise, tüm Cowon S9 kullanıcıları bu cihazı hemen tercih edebilir.
    Ama şu an itibariyle böyle bir durum yok.

Not 2:

COWON S9'U TESADÜFEN ALMIŞ KİMSEYİ TANIMIYORUM, ÇÜNKÜ EN ÇOK BİLİNENİ SEÇİP İŞİN KOLAYINI YAPMAMIŞ KİŞİLER BUNLAR.
    HİÇBİR COWON KULLANICISI KANDIRILIP BU CİHAZI ALMADI VE ALMAYACAK.
    COWON S9'UN HANGİ FORMATLARI DESTEKLEDİĞİNİ HERKES EN İNCE DETAYINA KADAR BİLİYOR, HEPSİ BU BAŞLIKTA MEVCUT.
    COWON S9 KULLANICISI İŞİNİ İYİ BİLİR, ÇÜNKÜ COWON YAYGIN OLAN MALUM CİHAZLARDAN BİRİ DEĞİLDİR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbrcom -- 21 Ekim 2010; 11:28:45 >

• Bana aletin ta California dan 20 günde geldiğini düşünürsek bi bildiğimiz varki o kadar risk alıyoruz.Cowon ülkemizde satılmıyor.Birde ordan düşünün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AA_1965
    COWON S9'U TESADÜFEN ALMIŞ KİMSEYİ TANIMIYORUM

+1
  • Arkadaşlar cowon s9 ile iaudio 9 arasında ses kalitesi olarak fark var mı ?
  • Neyse inşallah bir gün ayaklarınız yere basar da, mantıklı bir şekilde tartışabiliriz...
  • Bu başlıktaki herkesin ayağı yere çok sağlam basıyor.
    Cowon S9 kullanıcılarının, ipod gibi cihazları kullananlarla tartışacak pek bir konusu olamaz.
    Cowon S9 kullanıcılarına gereksiz yere akıl öğretmeye kalkanlar düşünsün...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbrcom -- 23 Ekim 2010; 22:58:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckolik13

Arkadaşlar cowon s9 ile iaudio 9 arasında ses kalitesi olarak fark var mı ?

Ben de bu sorunun cevabını çok merak ediyorum
  • quote:

arkadaşlar,

elmanın tadı ayrı, armutun tadı ayrı...
    hangisi daha iyi, bunu tartışmaya gerek var mı?

---------------

o değil de şu tek filmde iki altyazı gösterme özelliğini hakkında bir şey diyebilecek olan yok mu?
    cowon'a bile mesaj attım, cevap vermediler.

bence yalan dolan, böyle bir özellik yok, hatta imkansız.

çünkü altyazı gösterebilmesi için altyazı dosyasının adının film dosyası adıyla aynı olması gerek.
    aynı isimde iki dosya olamayacağına göre, aynı filmde iki altyazı da gösteremez diyorum.

bu durumda Cowon S9 firmware güncellemelerinde yazılmış "two subtitles in same movie" gibisinden laflar yalan oluyor.

YANİ COWON YALAN SÖYLÜYOR....

Belli ki bilgisayar bilgin de pek yok ! Aynı klasörde aynı isimde farklı uzantılarda dosyalar olabilir...Smi ve srt uzantılı iki altyazı olsun...Bir de böyle dene..Denemeden de cevap yazma ! Hadi bunu geçtim...Savunduğun playerlar Convert etmeden onu bile yapamıyor...Bırak altyazıyı filmi bile gösteremiyor...

Teknolojinin içinde olup da bu kadar kapalı gözlerle teknoloji takip edilmez ki ! Size gerçekleri göstermek için Cowon daha ne yapsın ?

Yukarı da bir arkadaş ise Cowon'un line-out çıkışından falan bahsetmiş...Yok amfi kullanmak lazımmış falan filan...

Yahu Cowon'u yolda dinleyeceğim...İpod alıp yanımda 500 TL'lik bir kulaklık ve birde amfi mi taşıyayım ! Daha equalizer'ı olmayan bir cihazı neden hala Cowon'a rakip görürsünüz anlamam !
    Ayrıca 100 TL'lik kulaklığa kötü diyerek küçümseme de bulunmayın..Sizler 500 TL'lik kulaklık alın ipoda takın....Buna çok ihtiyacınız var..Ben Cowon'da 20 TL'lik kulaklık kullanırım...Cowon onu bile şaha kaldırır....

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azizim -- 26 Ekim 2010; 12:36:11 >
  • "Sony X-A serisini kullananlar Cowon'a bakmıyor" diye o kadar üzüldüm ki anlatamam.

Ne yapsak şimdi? Bizim bu kadar çok beğenerek dinlediğimiz, mükemmel ses kalitesine sahip Cowon S9'a bakmıyorlamış.

Hadi hepimiz Cowon S9'ları yakalım, gece vakti koşa koşa Sony X-A serisi bir cihaz alalım.

Alamayanlarda ne yapsın artık Cowon S9'un mükemmel ses kalitesini dinlerken ağlar dururuz.

Bu sayfa Cowon S9 sahiplerinin paylaşım sayfası. Sony yan tarafta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnmhbrcom -- 25 Ekim 2010; 22:38:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckolik13

Arkadaşlar cowon s9 ile iaudio 9 arasında ses kalitesi olarak fark var mı ?

s9 çok az farkla önde olarak biliyorum yeni gelen j9 hakkında bi bilgim yok daha iyide kötüde olabilir.
  • Cowon s9 kullanmış biri olarak ve şimdide sony x-1050 kullanan biri olarak , ses kalitesi yönünden x-1050 çok daha iyi bir player zaten incelemelere bakarsanız x1050 ses kalitesi yününden s9'dan daha iyi yorumlarını okuyabilirsiniz , s9 da iyi ama sony'den sonra kulağınıza taktığınızda yapay bir sesle karşılaşıyorsunuz , + olarak tiz yok s9 da diyebilirim sony'nin eq ayarları hemen etki ediyor müziğe ... sony'nin üst serileri yani X ve yeni A 84x serisi S9 'dan ve J3 'den daha iyi , cowonların içinde benim en çok sesini beğendiğim U3 modeliydi şuanda olsa alıp kullanmak isterim
  • Kesinlikle U3 gayet güzel bir mini MP3 playerdi. S9 ya da J3'de güzel aletler ama U3 ayrı keyifti.
  • x1050 nin iyi olduğunu duydum kullanmadığım için yorum yapamıyorum çoğu kişi s9 dan iyi diyor kendim dinlemem lazım.Tabiki iyiyse iyidir napalım cowondan tabiki iyisi kötüsü olucak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 26 Ekim 2010; 11:02:08 >
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.